Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Riksdagsvalet 2026

    EnAnonumius skrev 2024-05-30 21:47:08 följande:
    Ja och jag har också förklarat varför jag inte håller dem trovärdiga också. Det verkar du ju ha struntat i helt att notera.
    För ett exempel: NBCNews hur kan du eller han säkerställa att det objektivt och politiskt neutral nyhetsbyrå som ge objektiv fakta i sina nyheter?

    Sedan så länkar du till just wikipedia också.. Har du ens läst den wikiartikeln du länkar till? ÄHur kan du säkerställa att den artikeln är objektiv? N är vem som helst kan gå in och redigera artikeln och slänga upp källor?

    Som jag har sagt förut och jag upprepar det IGEN.  Jag förnekar INTE att Epoch Times KAN, vara det du och Padriac påstår, det jag vill ha objektiva källor.
    Varken du eller Padriac har kunna presentera dem, utan anser att man skall förlita sig på media och olika granskningsnämnder som det råder delade meningar, mellan som gör att ni kan lätt hitta det som stödjer er påstående om EP.

    Man skulle kunna leta upp flera artiklar från media som säger att Epoch Times är inte alls högerextremistiska och konspirations tekniska.
    Det går ju att göra detta, av den enkla anledningen att  det råder ju DELADE MENINGAR inom media och olika granskningsärende.

    Vilket av "det råder delade meningar" har du och även då Padriac svårast att förstå?
    Vad är även svårast för er att förstå detta med "objektiva källor"?
    Hur kan du säkerställa att wiki är objektiv egentligen?

    Som sagt jag förnekar inget, det jag kräver är objektiva källor, då det råder delade meningar, som sagt, inom media och olika granskningsnämnder. 
     
    Nä, man skulle inte alls kunna leta upp flera artiklar från media som säger att Epoch Times är inte alls högerextremistiska och konspirations tekniska.
    Det går ju INTE att göra detta, av den enkla anledningen att det råder ju INTE DELADE MENINGAR inom media och olika granskningsärende.

    DU skulle kunna kunna göra det om du hittade något sådant, men du verkar varken ha letat eller hittat någonting sådant.

    Du för fram spekulativa påståenden om vad som skulle kunna var omöjligt, som att månen skulle kunna vara en ost om då det kan finnas artiklar som stödjer det påståendet 

    Om du vill föra fram vilka delade meningar som kan finnas går du faktiskt ta och göra fram dessa delade meningar med belägg.

    För övrigt anses NBCNews vara sakliga i fråga om de fakta de för fram.  

    Men, för den som anser att åsikter är det som definierar fakta är det förståss omöjligt att begripa att fakta och åsikter är skilda saker.

    Vad tycker du?
  • Padirac
    EnAnonumius skrev 2024-05-30 21:59:54 följande:
    Tja, SD må använda internet.

    Men sossarna springer ju och knackar dörr  och säger i klartext att folk inte skall rösta på Moderaterna eller SD, utan det är bätytre att de röstar på Sossarna.
    I min bok så beter sig sossarna precis så patetiskt själva, som de beskyller andra för.

    Fast jag antar att det är rumsrent att sossarna knackar dörr och försöker manipulera folk att inte rösta på M, KD eller SD? 

    Nej jag försvarar INTE SD, det jag säger är att alla partier kan bete sig som rötägg och försöker manipulera folk. Men av någon anledning så verkar det vara okey med alla andra partier utom SD. 
    Här härjar NRM, SD och alla andra partier för att värva röster genom dörrknackning.

    Ingen annan än SD har anonyma trollkonton för att sprida konspirationsteorier, har och hotkampanjer. 

    Ser du inte skillnaden så är det j*vligt sorgligt. Vill du inte se skillnaden är det inte mycket som skiljer din ståndpunkt från SDs försvar av sina trollkonton som sprider konspirationsteorier, har och hotkampanjer
  • Padirac
    EnAnonumius skrev 2024-05-31 17:48:32 följande:
    Wow vilken ståndpunkt har jag?
    Berätta nu vad du har suttit och fantisera ihop om min ståndpunkt.

    Dessutom så är det bara direkt löjligt av dig att sitta och göra tydliga instansieringar om  att jag acceptera dumheter från SD. Bara för att jag påtalade för dig att det är inte okay det sossarna sysslar med med sin dörrknackning.

    Det är faktiskt inte mer okey att sossarna knackar dörr hos folk och säger i klartext "rösta inte på något parti på högerkanten". Högerkanten är ju som bekant SD, KD och M. 

    Det är du som vägrar att fatta att det är lika fel och försöker rättfärdiga, sossarnas dörrknackning med att säga åt folk att de inte skall rösta på något parti på högerkanten, med att SD kör ju med hootkampaanjer..... 

    Det är aldrig okey, med eller utan hotkampanjer , att säga åt folk vad man inte får rösta på i valen, oavsett om det är från partier från vänsterkanten eller partier från högerkanten.
    Så enkelt är det. Frågan är om du vill begripa detta. Jag tvivlar på det med tanke på hur du svarat och kör med klassikern, blunda för felen på ena sidan medan man påtalar felen på den andra sidan.
    Jadu..  du menar tydligen att dörrknackning med försök att värva röster är att likställa med trollfabrikens desinformationsspridare och hat och hotkampanjer om jag förstår dig rätt?
  • Padirac
    nattuw skrev 2024-06-06 21:26:25 följande:
    Ja och därför man skall vara källkritisk även mot de organisationerna.
    Källkritik bygger på att granska var fakta och uppgifter har för ursprung.

    Det du försöker kalla för källkritik är inte mer än att misstänkliggöra den som presenterar fakta baserat på vad för fakta och uppgifter de presenterar.

    Du har uppenbarligen ingen aning om vad källkritik är.

  • Padirac
    nattuw skrev 2024-06-06 22:26:40 följande:
    Det jag kallar för källkritik är källkritik oavsett vilken källan är.
    Du tänker på bias, även om du kallar det källkritik i brist på bättre kunnande <3
  • Padirac
    KillBill skrev 2024-06-06 22:41:06 följande:
    Precis.  Högervurmarna gör nuförtiden vad som helst för att misstänkliggöra organisationer som inte delar SDs och regeringens politik. 
    Japp, det kallas strutsmentalitet, konfirmeringsbias, choice supportive bias och då det vanliga misstänkliggörandet av antifascistiska organisationer som pekar på att SD är ett skitparti
  • Padirac

    Du har fel. Och du sprider felaktiga uppgifter. Om du själv tror att de är sanna eller om du blivit lurad vet jag inte.

    Statistisken på visar att det 2023 var en femtedel av Sveriges befolning som var födda i ett annat land än Sverige
     


    Challenger skrev 2024-06-08 17:20:07 följande:
    Med tanke på att var tredje invånare i det här landet numera är född i ett annat land råder ju ingen tvekan om att det pågår ett folkutbyte. Det borde inte vara någon kontroversiell slutsats. Att våga kalla en spade för en spade är grunden till allt samtal 
  • Padirac
    Challenger skrev 2024-06-08 18:46:20 följande:
    Vare sig teori eller konspirationsteori. Det är fakta. Det finns inget att diskutera. 
    Det man möjligen kan diskutera är om det utgör ett problem och i sådana fall på vilket sätt. Nu i orostider och med återinförd värnplikt vet jag att det finns flera som frågar sig hur motiverade dessa nya invånare egentligen är att förlora livhanken i ett ev krig. Eller kommer de bara lägga benen på ryggen och fly någon annanstans? 
    Det har väl undersökts och det visade sig att det fanns en högre vilja att försvara Sverige bland invandrare än bland infödda svenskar.

    Fortfarande är en tredjedel felaktiga uppgifter och folkutbytesteorin är en gammal rasitisk konspirationsteori
  • Padirac
    Anonym (MED) skrev 2024-06-08 19:02:52 följande:
    Relevant fråga.
    Vad gör man med alla människor som hatar oss och vårt sätt att leva?
    Rataxes skrev 2024-06-08 19:06:43 följande:
    De blir medlemmar i Socialdemokraterna.

    De blir medlemmar i eller röstar på SD är en mer rättvisande beskrivning ....  
  • Padirac
    Challenger skrev 2024-06-08 21:25:34 följande:
    Länka gärna till den undersökningen och ange källan. 

    Att det skett ett folkutbyte och pågår ett vidare folkutbyte är vare sig teori eller konspirationsteori. Det är ren och skär fakta. 
    Länk till en udnersökning som visar att det inte är någpn skillnad i fråga om försvarsvilja mellan utlandsfödda/barn till utlandsfödda och icke invandrade till Sverige.

    esh.diva-portal.org/smash/get/diva2:1852655/FULLTEXT01.pdf

    Folkutbytesteorin är en konpirationsteori som sprids av vitmakt, etnonationalister och rasister och har mer än 100 år på nacken

    h
    ttps://www.britannica.com/topic/replacement-theory

    "Also known as: great replacement, great replacement theory
    Also called:great replacement theory
    Or:great replacement
    Related Topics:conspiracy theory

    Replacement theory, in the United States and certain other Western countries whose populations are mostly white, a far-right conspiracy theory alleging, in one of its versions, that left-leaning domestic or international elites, on their own initiative or under the direction of Jewish co-conspirators, are attempting to replace white citizens with nonwhite (i.e., BlackHispanic, Asian, or Arab) immigrants. The immigrants? increased presence in white countries, as the theory goes, in combination with their higher birth rates as compared with those of whites, will enable new nonwhite majorities in those countries to take control of national political and economic institutions, to dilute or destroy their host countries? distinctive cultures and societies, and eventually to eliminate the host countries? white populations. Some adherents of replacement theory have characterized these predicted changes as ?white genocide.?


    The conception of nonwhite immigrants in terms of negative racial and ethnic stereotypes has been commonplace in many white-majority countries, and the notion that nonwhite immigrants, and even long-established nonwhite communities, threaten the freedom and well-being of whites has been a battle cry among white racists. Likewise, the claim that national governments or unspecified elites are secretly directing the replacement and eventual elimination of whites has circulated among fringe groups of white supremacistsanti-Semites, and other right-wing extremists since at least the late 19th century."


    en.wikipedia.org/wiki/Great_Replacement

    "The Great Replacement (FrenchGrand Remplacement), also known as replacement theory or great replacement theory,[1][2][3] is a white nationalist[4] far-right conspiracy theory[3][5][6][7] espoused by French author Renaud Camus. The original theory states that, with the complicity or cooperation of "replacist" elites,[a][5][8] the ethnic French and white European populations at large are being demographically and culturally replaced by non-white peoples?especially from Muslim-majority countries?through mass migration, demographic growth and a drop in the birth rate of white Europeans.[5][9][10]"



    magasinetkonkret.se/det-pagar-inte-nagot-folkutbyte-jimmie-akesson/
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026