Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Riksdagsvalet 2026

    KillBill skrev 2023-12-06 08:06:10 följande:
    Jag lutar mig mot Sveriges främste expert på yttrandefrihet och en professor i juridik som bägge var starkt kritiska mot Chalmers initiala beslut att helt förbjuda politiska manifestationer. 
    Nu blev lösningen att det skall granskas vilka som får bedriva politisk propaganda på Campus. Vilket lämnar ett utrymme för ett godtycke inför vilka åsikter som skall få höras på Campus. Ett godtycke som i längden hotar ett fritt tankeutbyte och därmed även är ett hot mot yttrandefriheten för de som inte delar de för dagen godkända åsikterna.

    En liten grupp aktivister skall inte ges möjligheten att skrämma människor på ett universitet till tystnad. Och det handlar inte yttrandefrihet när en liten grupp aktivister tillåts skrämma människor till tystnad.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-12-06 08:06:10 följande:
    Chalmers beslut hade förbjudit manifestationer mot exempelvis regeringsmakten och skulle enligt experter ha inneburit en oerhört stark begränsning av yttrandefriheten. 
    Du har hela Göteborg att manifestera i. Och räcker inte det finns resten av Sverige. Det är inte ett hot mot yttrandefriheten att du inte får bedriva din politiska aktivism på de kvadratmeter som är Chalmers.
  • nattuw
    Pehrmedh skrev 2023-12-10 13:39:36 följande:
    Är invandringen från dysfunktionella länder som sänkt skolresultat och som förstört Sverige med grov kriminalitet.
    Jag tror de dåliga PISA resultaten framförallt beror på klåfingriga politiker som varit mer intresserad av att ändra betygssystemen än att skapa riktlinjer som leder till en skola där lärandet är i fokus. Jämför till exempel dagen matematikböcker mot äldre matematikböcker. Det är en stor skillnad i svårighetsgrad.

    Om vi skapar en skola där fokus ligger på lärande så kommer nivån att höjas över lag oavsett vilken bakgrund eleverna har.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-12-07 11:29:17 följande:
    Till skillnad mot dig anser varken jag eller experter på yttrandefrihet att man bör begränsa den svenska yttrandefriheten. Den är värd att försvara överallt i vårt samhälle. 
    Till skillnad mot dig vill jag inte ha en situation som den i USA där det på campus bedrivits politisk aktivism mot judar och där rektorerna för ivy league skolor vägrat ta avstånd från förföljelse av judar när de blivit utfrågade av kongressen.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-12-12 16:18:39 följande:

    Frågan är varför du inte vill du inte hedra den svenska yttrandefriheten? Kan det bero på att du är dåligt insatt i hur den fungerar?


    Att du vill se personer som inte delar din åsikter skrämda till tystnad har inget med yttrandefrihet att göra.

    Pogromer och försök att tysta oliktänkande är inte en del av yttrandefriheten. Och varken pogromer eller försök att tysta andras tankar, åsikter eller idéer hör hemma på ett Campus.

    Vill du sprida hat och tystnadskultur kan du göra det utanför campus.
  • nattuw
    Pehrmedh skrev 2023-12-16 14:12:31 följande:
    Både Magdalena Andersson och Baudin var snabba med att plocka politiska poäng på den hemska hissolyckan där fem personer avled.

    Det är så smaklöst det kan bli.

    S kan göra precis vad som helst för makten.

    Grisigt.
    S plockade politiska poäng på Anders Breviks terrordåd på Utöya. Så vad hade du väntat dig?
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-12-17 09:23:16 följande:

    Vad svamlar du om? Det var SD toppar som var osmakliga och försökte plocka politiska poäng efter Anders Breiviks terrordåd. Däremot hade SD politikerna fått saken om bakfoten och anklagade från början felaktigt Islamister. Därför blev det jobbigt för SD-topparna  när det visade sig att gärningsmannen var en norsk nazist som såg upp till SD..


    Du kan ägna dig åt ditt vanliga förnekande och SD-babbel men det ändrar inte på det faktum att S använde Brevik som ett spelkort i ett politisk spel. Och nu är det hissolyckan som för S bara är ett spelkort i ett politiska spel.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-12-18 13:03:33 följande:
    69 socialdemokratiska ungdomar fick sätta livet till under den SD kopplade högerextremisten Anders Breiviks terrorattack  (Anders Brevik skickade sitt manifest till olika Sverigedemokrater i samband med massmordet).  

    Det var självklart rätt att peka på likheterna mellan Anders Breiviks dödsmanifest  och SDs politiska argumentation och de som var skamligt var alla de Sverigedemokrater som efter terrorattentatet öppet hyllade Breviks massmord.   
    Medan de flesta som hörde talas om vad Brevik hade gjort var i chock och levde sig in i den skräck som barnen måste ha känt när de satt fast på en ö med en mördare så använde socialdemokraterna morden på de 69 ungdomarna för att brunsmeta SD.
  • nattuw
    KillBill skrev 2023-12-25 12:08:30 följande:

    Den som är upplyst vet att Socialdemokraterna bekämpade kommunismen extremt hårt så din liknelse faller platt. 


    Det enda socialdemokraterna bekämpat är det som hotat socialdemokraternas makt.
  • nattuw
    KillBill skrev 2024-02-21 08:49:23 följande:

    Som vanligt riktar högern sin ilska på journalisterna som bara gör sitt jobb. Det är sorgligt att se


    Hade de svenska journalisterna varit bättre på sitt jobb skulle resultatet av journalisternas jobb inte vara lika sorgligt att se.
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026