Inlägg från: EnAnonumius |Visa alla inlägg
  • EnAnonumius

    Riksdagsvalet 2026

    nattuw skrev 2024-06-09 06:50:42 följande:
    Bias är när du utan förbehåll tar till dig ett narrativ för att det ligger i linje med det för dagen rådande socialdemokratiska narrativet.

    Källkritik är när du förbehållslöst tittar på vilka ekonomiska eller politiska incitament som källan kan tänkas ha.
    nattuw skrev 2024-06-11 23:55:52 följande:
    Ja det kan man fråga sig. Uppenbarligen har vissa svårt att förstå att källkritik bör användas även när en källa stödjer ett socialdemokratiskt narrativ.

    Amen👍
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2024-06-12 08:41:04 följande:

    Det är sorgligt att antifascism och antirasism framställs som någonting som enbart gäller för socialdemokrati.


    Ja och då är det ju bra att ingen har gjort detta.

    Så vad är vitsen med att du väljer nu medvetet att hitta på vad som skrivs? Är det för att det blev för jobbigt för dig att man påtalar om att källkritik skall gälla oavsett om texterna kommer från vänstermedia eller högermedia? Och du inte nu tål att vänstermedia skall då kritisk granska på samma sätt, som du anser att högermedia skall granskas?

    Är det därför du kommer med falska påståenden?
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2024-06-12 20:39:21 följande:
    Men var det inte enligt just dig att EXPOs verksamhet var granska antifascism och antirasism och samtidigt skrev du att det var socialdemokratiskt narrativ
    ..

    Herregud igen människa
    Ja OCH?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2024-06-14 22:54:15 följande:
    Absolut inte känsligt. Men källgranskning är inte att komma med spekulativa misstängligöranden utan belägg - vilket är det enda i fråga om gnällgranskning du presenterat.
    Jupp, exakt samma gnällgranskning och misstänkliggörande som skedde när det påtalades om att  Kalla Fakta hade blivit anmäld till granskningsnämnden helt utan belägg och ingen av dig och din lakej lyckades ju inte ens presentera en OBJEKTIV källa. Väntar fortfarande på den OBJEKTIVA källorna.

    Fast jag antar att det är helt i sin ordning bara för att det handlade om högersidan med gnällgranskning och misstänkliggörande.. 🙄


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2024-06-20 05:40:05 följande:
    ANC var en ledande kraft i kampen mot apartheid och var enligt Förenta nationerna FN en legitim befrielserörelse som FN och bl.a. Sverige stöttade. ANC var alltså inte en terrororganisation (även om allierade till apartheidregimen i Sydafrika såsom Storbritannien och USA hävdade detta).

    Hamas och IRA är självklara exempel på terrororganisationer, Hamas eller IRA har aldrig haft stöd från det internationella samfundet.
    Jag förstår att du kan hitta OBJEKTIVA källor som backar upp ditt påstående om att Storbritannien var allierad med apartheid regimen.

    För det är märkligt när man söker information om detta så hittar man bara en massa uppgifter om att Storbritannien var motsade sig apartheid regimen. D.vs motsatsen till det du hävdar.

    Så är det en av dina vanliga  "KillBill klassiker" , Du hittade två maximalt tre politiker  "bland de styrande" (för tiden det begravs) som var för och då kör du med din klassiska taktik "guillt by association".

    Kom med bevis på ditt påstående med OBJEKTIVA källor som backar upp ditt påstående om Storbritannien.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2024-06-22 10:23:56 följande:

    Om du inte hittat kritik mot Storbritanniens Sydafrika-politik så har du letat dåligt. 


    Ytterligare en "KillBill klassiker".

    Kommer med påståenden, och när det efterfrågas om OBJEKTIVA källor som styrker påståenden så uteblir de för att han inte kan ge några och så väljer han i stället att hoppa på motparten med diverse påhopp.


    KillBill skrev 2024-06-22 10:23:56 följande:

    Apartheidlagarna kom till i slutet av 40 talet och Sydafrika var en del av det brittiska imperiet fram till 1961.  Storbritannien var även formellt allierad med Sydafrika under hela "kalla kriget". Det är alltså ett faktum att Storbritannien har varit allierad med Sydafrika under apartheid.

    Även efter det att Sydafrika lämnade det Brittiska imperiet 1961 hade Storbritannien som tidigare kolonialmakt ett moraliskt ansvar att ta avstånd från apartheid och stödja de svarta sydafrikanernas kamp för rättvisa och jämlikhet men det gjorde man inte. Tvärtom vägrade Storbritannien att stödja sanktioner och internationellt tryck mot den vita apartheidregimen tills en bit in på 80-talet.



    Jag bad dig inte pumpa på med en massa snack.
    Men det är också vanligt när du inte kan presentera OBJEKTIVA källor som styrker dina påståenden du gör.

    Noter att jag INTE kommenterar din text varken åt det ena eller andra hållet.
    Jag bara ber dig att presentera OBJEKTIVA källor som styrker ditt påstående.

    Nu kommer du med ett nytt påstående här också. Ja att de var allierade med Sydafrrika är ju knappast något nytt. Det i sig betyder inte att Storbritannien som allierad måste stötta någon apartheid  i sig för den saken skull.

    Men i ställt för att försöka pumpa på med en massa snack, så kunde du ju lagt den tiden på att rota fram OBJEKTIVA källor som styrkte dina påståenden i stället för att komma med påhopp om att någon har "letat dåligt".


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Rataxes skrev 2024-06-22 12:49:06 följande:
    Numera är Sydafrika allierade med Naziryzzland och nazistina. Säkert mycket bättre enligt formvänsterns proffstyckare.Kräks
    *fniss*
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2024-06-22 21:15:29 följande:
    EnAnonumius skrev 2024-06-22 19:43:46 följande:
    Här kan ni ta del av vad den tidigare konservative brittiska premiärministern David Cameron anser om den tidigare brittiska Sydafrika-politiken.

    Cameron anser att de konservativa, under ledning av Margeret Thatcher, hade fel om ANC och frihetskampen i Sydafrika, att det var fel att inte införa sanktioner mot Sydafrika och fel av Thatcher att betrakta ANC som terrorister..

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/5VWwXz/cameron-angerfull-om-anc--men-bildt-ber-inte-om-ursakt

     
    Då var det dags igen.
    Jag bad om en objektiv källa.

    När skall du förstå att Aftonbladet inte är en objektiv källa, i grund och botten?
    Aftonbladet är vänsterinriktad.
    Sedan (oavsett om det högerinriktad eller vänsterinriktad media) så är det en tidningsartikel, och det är aldrig objektiva i grud och botten heller för den delen..
    När skall du förstå detta?

    Så när skall du komma med OBJEKTIV källa, som styrker dina påståenden om Storbritannien?

    Så just nu har du ju bara bevisat att du inte förstår vad "objektiv" betyder.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2024-06-23 13:53:57 följande:

    Om du läser artikeln så ser du att det är ett citat. Litar du inte på direkta citat i Aftonbladet Sveriges största kvällstidning?


    Du liter ju inte på granskningsnämnden bara för att ordförande skulle då ha något med MED, enligt dig, att göra, när han anmälde TV4 för att de använde en intervju med honom, från en annat avsnitt, klippt ur sitt sammanhang (dessutom) på "granskningen av någon inbillad trollfabrik. Då blir ju inte granskningsnämnden pålitlig enligt dig.

    Så varför anser DU då att folk skall lita på vänsterinriktad media, bara för att den nu råkar  ar en av de största?

    Direkta citat säger du, hur vet du av objektiv fakta att det är ett direkt citat? 
    Aftonbladet är ju ökända för att aldrig länkar till sina källor de citerar ifrån.

    Och bara för att Aftonbladet råkar var en av de "största kvällstidningarna", så betyder det knappast i praktiken att de är objektiva för den saken skull, de är fortfarande vänsterinriktade. 

    Du har en otrolig trist attityd mot folk med. Hur kan man som en vuxen person sitta och anse at folk skall okritiskt sitta och lita på all som skrivs i tidningen, och anse att man skall "hålla dem för trovärdiga" bara för att de "råkar vara en av de största"? Samtidigt som du anser att granskningsnämnden inte är trovärdig bara för att ordföranden hade något med MED att göra?

    Nej du dina dubbla måttstockar kan du skicka åt hlvt...

    Intresset tappades hel av att läsa resten av ditt inlägg efter denna inledning då du visar med tydlighet vilka dubbla måttstockar du har.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2024-06-28 22:24:15 följande:
    Ändå kommer du med spekulativa misstänkliggöranden utan några som helst källor...
    Citera med citat, och inläggsnummer, som stödjer ditt påstående här. Du skall inte komma med en massa tramsigt svammel och svar,  citat och inläggsnummer är det enda jag accepterar som bevis från dig. Ger du det inte citat och inläggsnummer, så kommer jag att avskriva dina ord här som en direkt lögn.

    För jag har då fan inte hittat det från honom, men däremot från den andre personen som verka tro att en objektiv källa är en vänsterinriktad dagstidning bara för att "den tillhör bland de största". 🙄


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    Padirac skrev 2024-06-28 23:18:51 följande:
    Detta kallas tydligen för källkritik - vilket är en grav missuppfattning om begreppet källkritik och metoden källkritik.   Det är spekulativa misstänkliggöranden untan några som helst källor som stödjer spekulationerna.

    nattuw skrev 2024-05-29 22:07:38 följande:
    Expo är en organisation vars hela existens hänger på att de hittar "rasism" eller "fascism" och hittar de inte tillräckligt med "rasism" och "fascism" så hotas hela organisationens finansiering.

    Det finns alltså all anledning att inte okritiskt ta det som kommer från stiftelsen EXPO som en sanning. Det är till och med så att på grund av stiftelsen EXPO:s verksamhetsidé så har EXPO ett ekonomiskt incitament till att alltid se till att det finns tillräckligt med "rasism" och "fascism".
     
    Var i det citatet skriver Nattuw att det är källkritik han ger? 
     DU som påstår att det skulle vara det.

    Dessutom så var aldrig min fråga om "vad kallas för källkritik", så du svarar ju på en helt annan fråga.

    Jag citerade denna meningen från inlägg #735.
    Den står i ett eget stycke dessutom.

    Från inlägg #735, citerar dig och dina egna ord:

    Ändå kommer du med spekulativa misstänkliggöranden utan några som helst källor...

    Det är en stor skillnad mellan "detta är källkritik" , och att "spekulerar utan några som helst källor".

    Så jag ger dig en andra chans (men det är den sista också) att göra det rätt.
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    KillBill skrev 2024-06-29 10:08:32 följande:
    Varifrån har du fått att jag inte litar på granskningsnämnden (det är ett totalt felaktigt påstående)?  Återkom därför med citat, uppgift om namn på tråd och uppgift om inläggs nummer.
    Nej du har rätt det var inte granskningsnämnden i sig..

    Det var generaldirektören för MPF det handlade om och hans anmälan till granskningsnämnden.

    I inlägg som är från denna tråd..

    KillBill skrev 2024-05-26 10:50:03 följande:

    "Magnus Hjort, är sedan tidigare starkt kritiserad efter att ha deltagit i en podd för högerextrema Epoch Times som ingår i ett nätverk som sprider  konspirationsteorier och desinformation. Ett högst olämpligt agerande för en generaldirektör. "

    (slut på citatet)

    Vilket går tillbaka till TV4 och deras beteende, där de hade klippt en intervju, ur sitt sammanhang från ett annat KF-avsnitt med Magnus och lagt in i "Trollfabriken".
    Det är och förblir inte rätt att göra så från TV4 håll och skall inte bara viftas bort heller. Oavsett om Magnus deltagit i en högerextremistisk podd eller inte så är det fel att indirekt misstänkliggöra hans trovärdighet.
    Lyser ju så tydligt igenom ditt inlägg här att du inte håller den anmälan för trovärdig.

    Men som sagt.. Jag väntar fortfarande på OBJEKTIVA källorna som styrker ditt påstående, dem lyser med sin frånvaro. När kommer dem?

    Jag upprepar så du INTE kan i framtiden försöka (med desperata medel) hålla det emot mig säga att det var MPF jag avsåg, i och inte granskningsnämnden.
    Nu har jag skrivit det två gånger. Jag kommer att skärmdumpa detta inlägg Så om du på något sätt skulle försöka ignorera min rättelse och hålla det andra emot mig för dina dunkla syften, så kan jag visa med både skärmdump och inläggs nummer på att du har då medvetet valt att ignoranter rättelsen. 


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026