Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Riksdagsvalet 2026

    Padirac skrev 2023-11-18 11:00:51 följande:
    Den som försöker påstå att EU har likheter med xSSR får nog lägga fram argument för sitt påstående eller framstå som Kremls demagog.

    EUs betydelse för att avsluta månghundraåriga europeiska krig, skapande av politisk frihet, ekonomisk välfärd och ge befolkningen tillgång till bildning/kultur/utbildning ska inte underskattas och kan inte överskattas. 

    Att försöka likställa detta med xSSR är historielöst och simpelt agiterande för att försvaga de liberala demokratierna som gett alla EU-medborgare fred och välfärd sedan EUs föregångare kol och stålunionen bildades efter WW2.
    Instämmer! Jag har varit i Sovjetunionen och diskuterat med deras inrikesministerium hur deras system skulle fungera. Det gjorde det inte och de var informellt medvetna om det.

    EU är något helt annat!
  • Mentat
    Padirac skrev 2023-11-18 14:58:34 följande:
    Du har väl då också varit på EUs inrikesministeriun för att diskutera hur EUs system skulle fungera?

    Eller försöker du extrapolera alternativa fakta från dina kopplingar till en kommunistisk diktatur? 
    Var det här svaret verkligen avsett att vara till mig? Du verkar totalt ha missat sammanhanget.
  • Mentat
    Padirac skrev 2023-11-18 17:28:47 följande:

    You tell me !


    OK: Ja, du har helt missat sammanhanget. Läs inlägg #144 och inse det. Om du inte inser det, släpp det.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-12-13 08:17:25 följande:
    Ja inte fan ruckade Stefan Löfven och Magdalena Andersson på den svenska demokratin som den SD styrda (M/KD/L) regeringen gör.

    Tror du att det är en slump att det är just Ulf Kristerssons regering som av så många kritiseras för att driva Sverige mot en autokrati eller för att bryta mot rättsstatliga principer?
    Nej, det är ingen slump: Vänstern har ylat konstant sedan valet då de lider av maktabstinens. Inget är för litet för att klagas på.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-12-13 08:35:51 följande:
    Det är inte vänstern som ligger bakom kritiken. Det är forskare och internationella organisationer som är specialiserade på demokratifrågor och mänskliga rättigheter. 
    Tja, du har väl inte gjort annat det senaste året än postat debattartiklar, ledarartiklar, kultursidesartiklar och tweets som klagat på regeringen? Nog står du och de klipp du väljer ut tydligt till vänster i alla fall.

    Vilka sympatier dina forskare och internationella organisationer har vet jag inget om, men alla är definitivt inte opartiska. Oxfam har ju t.ex. alltid varit rejält vänsterlutande och Amnesty har på sistone tydligt visat sig vara emot Israel, vilket märkligt nog är en vänsterståndpunkt numera. Debattartiklar är närmast per definition partiska på något sätt.
  • Mentat

    .....varpå KillBill bekräftar mitt inlägg genom att klippa in ännu en kultursidesartikel!

    Det vore rätt roande om det inte vore så tjatigt.

  • Mentat
    KillBill skrev 2023-12-26 10:55:20 följande:

    När man går till val säger man en sak innan valet. Sen genomförs valet, sen säger man en annan sak efter valet..


    Det där är väl ändå indexuppräkningar och inga skatter regeringen aktivt har höjt, eller?
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-12-26 16:13:17 följande:
    Sedan är det magstarkt att Elisabeth Svantesson gick till val på att sänka elskatten men in stället väljer att höja den rekordmycket.  Ett mer sviket vallöfte är svårt att tänka sig.
    Så du är alltså med på att detta är automatiska indexuppräkningar och inget aktivt beslut från regeringen att höja några skatter. Det var ju alltid något även om ingen förväntar sig annat än att du skall klaga även på detta.

    Att indexuppräkningen av elskatten blev rekordhög beror ju på att regeringen fick överta en rekordhög inflation, nåja rekord de senaste decennierna åtminstone. Det röda 70-talet var betydligt värre vad gäller inflation.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-12-26 20:14:01 följande:
    Det fanns tidigare en praxis att index-uppräkna olika typer av skatter och brytpunkter men den SD styrda regeringen har brutit mot den praxisen och den verkar inte gälla längre. Dessutom utlovade den SD styrda  regeringen att elskatten skulle sänkas så jag förstår inte vart du vill komma. Även du måste förstå att det är ett flagrant brutet vallöfte..
    Lovade de att slopa indexuppräkningen? Inte vad jag vet. De har inte sänkt elskatten ännu och visst kan man kritisera det, men det kan ju komma senare under mandatperioden.

    Att klaga på att indexeringen pga rekordhög inflation ger rekordhög indexuppräkning är bara gnällande för gnällandets egen skull. Inget ovanligt, iofs.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-12-27 10:27:57 följande:

    Haha du är rolig du :)

    Svantesson anklagade alltså Mikael Damberg hösten 2021 för att inte sänka elskatten och om inte han kunde sänka skatten så kunde Svantesson ta över. Nu har Svantesson tagit över och resultatet blev en historisk ÖKNING av elskatten.


    Har du missat att regeringen valde att INTE indexera skiktgränsen för statlig skatt (vilket resulterat i att fler får betala statlig skatt /får ökad marginalskatt). Regeringen har visat att det inte finns någon automatik när det gäller indexering av skatter och det gäller förstås även elskatten!


    www.tn.se/naringsliv/32665/kallduschen-elskatten-rekordhojs-trots-regeringens-loften-vansinnigt


    Tja, hellre rolig än gnällig....

    Gränsen för statlig skatt skulle givetvis ha följt med inflationen. Jag har inget problem med att kritisera "min sida" för saker jag tycker att den borde ha gjort annorlunda. Du borde prova det någon gång.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-12-27 12:40:55 följande:
    Det är nog väldigt tydligt för alla som läser tråden att du undviker att kritisera regeringen för att den inte sänker elskatten som den lovade..
    Jag deltar inte i ylandet över att indexuppräkningen pga hög inflation då också blir hög, nej. Om regeringen hade fattat beslut om att uttryckligen höja skatten ytterligare hade jag definitivt kritiserat den. Jag kritiserar den gärna om den lät bli att indexreglera gränsen för statlig skatt. Om den inte har sänkt elskatten vid mandatperiodens slut skall jag gärna kritisera den då också.

    Ditt tjatande om att regeringen skulle höja skatter när det i själva verket handlar om en indexuppräkning gör ju bara att folk blir trötta på dig, ja åtminstone de som inte är aktiva partiarbetare för vänstern. Det är rimligtvis enbart kontraproduktivt.
  • Mentat
    KillBill skrev 2024-04-06 12:36:38 följande:
    Om du läst lite noggrannare hade du sett att jag inte kritiserar maktskiftet.
    Nej nej, säkert inte. "....han borde självklart aldrig fått ansvar för att leda landet" kunde dock mycket lätt tolkas så.
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026