Inlägg från: Mentat |Visa alla inlägg
  • Mentat

    Riksdagsvalet 2026

    Jag tror att folk i en sådan här tråd kommer att ha väldigt svårt att skilja på vad de verkligen tror och vad de bara hoppas på.

  • Mentat
    slirren skrev 2023-09-10 17:28:42 följande:
    Hur orsakade högerpartierna krisen? Lurade de O. Palme och I. Carlsson att föra en tokig politik?
    Inom vänstern lever fortfarande en myt om att de borgerliga orsakade 90-talskrisen eftersom effekterna av den blev verkligt synliga först när regeringen Bildt fick börja städa upp. Finansbolaget Nyckeln gick ju i konkurs 1990 och var starten på krisen.

    Ingvar Carlsson medgav i en intervju någon gång sent 90-tal eller tidigt 2000-tal, minns inte exakt men jag såg den, att krisen orsakades av (s)-regeringens finanshantering på 80-talet. Att han då också medgav att han ljög i flera valrörelser var dock inget journalisten följde upp.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-10-03 08:21:04 följande:

    Hur kan någon rösta på det här pajaspartiet?


    "Klimatgranskarna" är alltså en site med mycket nära kopplingar till (mp) som startats efter att dessa förlorat makten och i princip verkar gå ut på att klaga på att regeringen inte driver (mp)s politik. Nåja, de behöver ju inte ha fel för den sakens skull men det är bra att känna till deras bias.

    Det jag saknar är varför (sd) röstade emot. Det kan finnas många fullt legitima skäl, som t. ex. att man värnar subsidiaritetsprincipen, knappast i just detta fallet, eller att man själv har ett annat förslag som man tycker är bättre. Eller så är (sd) helt enkelt bara pajasar, men det framgår inte av inlägget.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-10-03 16:12:07 följande:
    Alla riksdagspartier utom SD röstade för att öka miljökraven  på Kina. Eftersom SD i sann populistisk anda inte ofta inte kommenterar sådant som de kan kritiseras för går det inte att veta vilken beveklsegrund SD hade för att rösta för en politk som skulle gynna Kinisiska produkter framför Svenska. 

    klimatgranskaren.se/sd-rostar-nej-till-klimatkrav-pa-kina/

    citat

    "Igår röstade EU-parlamentet igenom en stor del av de klimatlagar som ska se till att unionen minskar sina utsläpp med 55 procent till 2030. Ett av förslagen rör införandet av klimattullar mot länder utanför EU.


    Tanken med systemet är att straffa de länder som inte omfattas av EU:s utsläppshandel, och därigenom inte betalar för sina utsläpp. Länder som Kina, Indien och USA tvingas betala mellanskillnaden för lägre klimatambitioner när de exporterar produkter till EU. Systemet gäller import av järn, stål, cement, aluminium, gödselmedel, el och väte.


    Ett effektivt system för att ge konkurrensfördelar till europeiska företag, samtidigt som det tvingar andra länder utanför EU att börja betala för utsläpp. Klimattullarna är det bästa sättet att få länder som Kina att ställa om för att vara konkurrenskraftiga på en europeisk marknad.


    Briljant, anser en majoritet av de svenska partierna. Sju av åtta partier röstade för.


    Sverigedemokraterna, däremot, röstade nej. I alla debatter är SD:s viktigaste klimatlöfte att minska utsläppen i Kina. Trots detta röstade de alltså igår nej till EU:s vassaste verktyg för att åstadkomma just det"


    Jag är fullt kapabel att läsa texten på länken, tack. Ditt svar är dock ett "Goddag, yxskaft" eftersom du inte har något svar på frågan om varför (sd) röstade emot. Förståeligt möjligen, eftersom din källa inte nämner det, men det var just det jag efterlyste.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-10-15 10:39:03 följande:

    EU och våra grannländer ökar det humanitära stödet till Palestina. Sverige gör tvärt om. Den tidigare moderata utrikesministern Carl Bildt pekar på att det svenska beslutet kommer att gynna Hamas. 

    www.tv4.se/artikel/3zNxPgLtWVBJdKcNyTGV75/bildt-om-att-stoppa-utvecklingsbistandet-till-palestina-glaeder-saekert


    Fast det skulle inte skada om du tog reda på fakta först: Sveriges bistånd till Palestina pausas - Regeringen.se
    C
    itat: "Det humanitära biståndet kommer inte att påverkas av pausen"
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-10-15 13:19:24 följande:
    Jag menade förstås utvecklingsbiståndet. Här kan du läsa med om Sveriges bistånd till Palestina. Det är bra saker som inte går till Hamas. Moderaten Carl Bildt har självklart rätt när han påpekar att regeringens politik snarare spelare Hamas i händerna. 

    www.sida.se/om-sida/nyheter/hit-gar-sidas-bistand-i-palestina
    Det var ju bra att vi redde ut att både du och rubriksättaren på TV4 bara råkade skriva fel, trots att du uttryckligen skrev "humanitära biståndet". Carl Bildt säger ju dessutom, för att nyansera det hela litet, att "...det är väl bra att man tar en liten tankepaus ? innan man kommer fram till rätt slutsats" och en paus är exakt vad regeringen skriver att man gör.
    Palestinska myndigheten är annars allmänt ökänd för korruption så det kan definitivt vara bra att se över formerna för biståndet så att man minimerar risken för att biståndet försvinner ner i fel fickor.
  • Mentat
    Rataxes skrev 2023-10-15 14:59:02 följande:

    De 25 miljarder som svenska skattebetalare har tvingats pytsa in i nazistina de senaste 25 åren verkar ju ha gjort stor nytta...


    Det kan de ju ha gjort - på Västbanken. Det är trots allt Hamas som har gått i krig mot Israel och genomfört de stora terrordåden. Hamas och Iran vill absolut inte ha fred.
  • Mentat
    KillBill skrev 2023-10-16 13:32:21 följande:

    För några dagar sedan släpptes Tobias Billström inte in i Ukraina eftersom han saknade pass. Nu har han lurats till en intervju av "representanter från den afrikanska kontinenten" (Billström blev i själva verket intervjuad av ett gäng med kopplingar till Vladimir Putin)..

    Trist att inse att Sverige leds av ett gäng klåpare..


    Exakt samma sak hände med Ann Linde. Då utropade du inte att Sverige styrdes av klåpare och borgerligt sinnade debattörer kastade sig inte över varje möjlighet att kasta skit på regeringen, trots att de inte satt i glashus...
  • Mentat
    Rataxes skrev 2023-10-16 13:53:02 följande:
    Det kan ju så vara. Ledaren för "kära systerparti" bor ju på västbanken. 

    I den där lilla kojan, privatjet har han också. 
    Det kostar att ligga på topp och ligga bra till hos systerpartierna.
    Jo, som jag skrev i inlägg #90 är palestinska myndigheten ökänd för korruption. Någon nytta kan ändå biståndet ha gjort på Västbanken, de behöver inte hållas ansvariga för Hamas' judehat.
  • Mentat
    nattuw skrev 2023-10-21 11:29:34 följande:
    Vilket inte var vad jag efterfrågade. Har någon verkligen hitta de säkerhetsluckor som skulle ge kommunist-Kina tillgång till det svenska telenätet om Svenska operatörer skulle använda produkter från Huawei?
    Jag tvivlar på att vi har tillgång till Huaweis källkod och då är det i princip omöjligt att bevisa att luckor inte skulle existera. Telenät är extremt komplex mjukvara.
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026