Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Riksdagsvalet 2026

    Cathariiina skrev 2024-02-21 07:14:40 följande:
    Fast det är väl socialisterna som har velat avskaffa medföljande-fru-rollen? Inte de konservativa. Det ska inte finnas några könsroller och absolut inga hemmafruar, alla ska vara individer, föräldraledigheten ska delas på hälften och båda parterna ska betala lika mycket till hushållets utgifter. Löfven hade t.ex. inte med sig sin fru alls i officiella sammanhang. Folk visste knappt vad hon hette.

    Medan konservativa... är konservativa. Och då kan det mycket väl ingå en medföljande fru på statsbesök, som gör vissa programpunkter tillsammans med det andra landets statsministerfru (t.ex. besöker ett par inrättningar inom vård-skola-omsorg). Och som både Kristersson och frun varit så öppna på sociala media om att hon var med, så tror jag faktiskt att det VAR ett oskyldigt misstag. 

    ...sedan är det en annan sak, att jag inte gillar fru Kristersson som person, som hon håller på. Dels det där med prästkragen i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Och dels att hon verkar vara så media- och kändiskåt. Förutom att hon är så uppenbart NÖJD MED att vara statsministerfrun. Kanske är det komplex för att hon inte kunde föda barn som andra kvinnor, som ligger bakom detta..?
    Kan du visa någon källa för att vänstern skulle vilja avskaffa medföljande rollen eller sitter du och hittar på?

    i övrigt så måste även stadsministrar från högerhåll följa regelverket. Fattar du inte det?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Cathariiina skrev 2024-02-21 08:13:18 följande:
    Det har de ju redan gjort..? Eller kommer du ens ihåg någon sosse-statsministerfru? Jag kan inte komma ihåg någon sedan Olof Palmes fru Lisbeth, hon var med i en del demonstrationer och sådant, och satt i publiken när han talade. Men jag tror faktiskt inte att hon heller följde med på statsbesök.

    Såklart att de måste, men jag tror som sagt att detta var ett oskyldigt misstag. Min poäng var att det nog inte var så konstigt för Kristersson att frun följde med, eftersom det är vanligt att konservativa statsministrar i alla länder har sina fruar med, utan att ministern behöver betala för henne för att det är självklart att hon ska vara med - medan vänsterns mosvarigheter ofta inte har det.

    T.ex. har republikanernas presidentfruar alltid varit hemmafruar och ägnat sig helt åt presidentfrurollen, medan vänsterliberala Joes fru fortsatt att arbeta som lärare till och med flera år efter pensionsåldern, bara för att göra en point av att hon arbetar och alltså är ett självständigt hen, som det anstår ett parti som inte tycker att män och kvinnor finns som kategorier. 

    För övrigt heter det staTsminster, inte staDsminister. Vänsterpack och deras obildning... *suckar*

    Försök Inte. Du har inte gett någon som helst källa för att  vänstern föreslår att avskaffa den representationsroll som är kopplad till att att vara gift med en statsminister.


    Förstår du inte hur oseriöst det är att sitta och hitta på sådant


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-02-21 07:54:16 följande:
    Har det utgått ett påbud från Sveavägen 68 till partiaktivisterna att ni ska älta det här i oändlighet för att dra fokus från er odugliga partiledares ständiga klavertramp?

    Det är fullständigt klargjort att Kristersson gjort det han ska göra, att det fallit mellan stolarna på statsrådsberedningen kan inte Kristersson lastas för. Att insinuera att Kristersson med en lön på 191 000/mån skulle skita ner sig för 16 000 är så patetiskt att man baxnar...
     
    Det lär ha kostat betydligt mer än 16000 att producera inslaget i uppdrag granskning.

    För övrigt hade jag skitit fullständigt i om Argalena hade missat att göra motsvarande avdrag om hon haft sin man med på utlandsrepresentation. Det är småpengar i sammanhanget, däremot är det stötande att den proppmätte löspluggen spenderade hundratusentals kronor på en safariresa i Botswana.
    Du förnekar dig inte. Varför försöker du flytta fokus mot granskaren/budbäraren? Vilken relevans har kostnaden för att producera uppdrag granskning för frågeställningen? Förstår du inte att den typen av granskande journalistik kan förebygga korruption?  Den här gången handlade det bara om 16 000 kronor men nästa gång kan det vara större belopp. Jag tycker att det var mycket bra att UG såg till att statsminister Ulf Kristersson betalade det han var skyldig skattebetalarna.
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Cathariiina skrev 2024-02-21 08:27:04 följande:
    Statsministerfrun har ingen officiell roll i Sverige, sedan länge tillbaka. Du kan läsa här, artikeln är från 2002 när det var Göran Persson som var statsminister. Frun hade tydligen följt med kungen, Silvia och sin make vid något tillfälle, och bland annat tecknat sitt namn i någon gästbok, och det fick hon massiv kritik för för att statsministerfrun inte har en officiell roll i Sverige:

    www.svd.se/a/dff645c2-2307-3108-b72a-307a8753ec7b/fa-officiella-plikter-for-statsministerfru
    Haha. Du postar en länk som motbevisar  dina egna argument. Du hittade alltså bara på?
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2024-02-21 08:34:28 följande:
    Det är skithornalistik!
    Kristersson har gjort rätt, men tjänstemännen har inte gjort sitt jobb, Varför riktar sig inte UG mot dessa? 

    Allt för att dra fokus från Argalenas ständiga klavertramp, man kan undra om det var ett beställningsjobb från Sveavägen iom att UG-hornalisten tidigare varit politisk kommissarie på Aftonlatrinen.

    Som vanligt riktar högern sin ilska på journalisterna som bara gör sitt jobb. Det är sorgligt att se.


     


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Det här är så djävla uselt. 

    Före valet krävde Ebba Busch att Sverige skulle stoppa importen av rysk olja och gas. Nu ett och ett halt år senare när Ebba Busch är ansvarig minister i regeringen fortsätter Sverige att importera rysk olja och gas vilket göder Vladimir Putins och Rysslands krigskassa.   Vilket djävla svek.



    www.gp.se/nyheter/sverige/busch-kravs-pa-svar-om-rysk-gasimport.580369e9-7b30-5a24-b2a0-d6f2f92f0cce

    Så här sa Ebba Busch innan valet..



    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    SD och övriga regeringsunderlaget har lurat folket.  Den minskade reduktions plikten leder till krav på ännu större utsläppsminskningar om några år Höjningar som lär få 2023 års dieselpriser att framstå som rena hägringen.  


    www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/romina-pourmokhtari-flyr-fran-sitt-ansvar/





    Citat:

    "Den slopade reduktionsplikten har gjort redan tuffa krav ännu svårare att nå - nu måste de två närmaste årens utsläppsökningar också kompenseras.


    Därför är det av yttersta vikt att andra åtgärder kommer på plats så fort som möjligt. Annars kommer kraven på utsläppsminskningar att bli brutala i slutet av decenniet. Höjningarna lär få 2023 års dieselpriser att framstå som rena hägringen.


    Romina Pourmokhtari vet detta. Hennes egen klimatutredare John Hassler kunde inte ha varit tydligare i höstas.


    Men i stället för att ta hans varning på allvar tillsätter regeringen nu ännu en utredare som ska lämna nya förslag till åtgärder först år 2027 ? som av en händelse efter nästa val.


    Det är en kissa-i-byxorna-politik där man vilseleder folket mer än lyssnar på det.


    Det är en uppenbar flykt från ansvar"


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    SD politiker deltar i den pro-rysk högerextremisten Tommy Robinsons podd som handlar om koran-brännarens rätt att få stanna i Sverige .  Vi pratar alltså om den Sverigedemokratiske koran brännaren som höll på att stoppa hela den svenska Nato processen. 

    Ni kan vara helt säker på att ingen minister i den SD-styrda (M/KD/L) regeringen  kommer våga kritisera SD för detta. Regeringens ministrar är inget annat än ynkryggar .  


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Riksdagsvalet 2026