• alven97

    Förändrade känslor för pojkvännen under oplanerad graviditet…

    Jag är just nu gravid i vecka 9. Detta var helt oplanerat och jag känner mig som världens mest ansvarslösa människa. 

    Pappan är min nuvarande pojkvän, vi är sambos och har varit ihop i 14 månader. 


    Jag har varit otroligt ambivalent/obeslutsam i huruvida jag ska behålla barnet eller ej, känslorna har pendlat oerhört mycket.


    Varit på abortmottagningen två gånger hittills, men varje gång gått därifrån med bebis kvar i magen för att jag inte velat göra abort? 

    Pojkvännen respekterar och är öppen för båda beslut, även om båda två tkr det känns  sorgligt med abort. 


     


    Nu har jag en ny tid inbokad om en vecka igen, för kirurgisk abort. Medicinsk är jag livrädd för. 


    Detta beslut tog jag igen pga. att mina känslor för pojkvännen är otroligt pendlande just nu, och jag är livrädd för att tappa känslorna för honom helt under graviditetens lopp eller efter jag fött barnet.. 


    vill inte bli en ensamstående mamma, sen säger han oxå att absolut inte vill skiljas om vi skaffar ett barn nu, att det är ?det värsta som kan hända?. 


     


    Han är bombsäker på sina känslor för mig, men jag kan ena stunden känna att han är ful och jobbig, allt han gör stör mig, hans blick gör mig irriterad - men nästa stund känna kärlek. 
    Skulle det kunna vara pga. mina gravidhormoner jag känner såhär..? hjälp.. 


    När vi träffades tyckte jag han var världens snyggaste och helt underbar. Men nu är känslorna heeeelt andra ibland och då blir jag livrädd.


     


    Är otroligt rädd för att göra fel beslut bara, tanken på att göra abort är fruktansvärd för mig. Framförallt när jag låtit graviditeten gå i några veckor.. det lilla fostret har redan fått små händer liksom? usch 




    Men när jag tänker rationellt känns det fortfarande som det bästa i en sån här situation? jag menar, hellre ångra en abort än ångra att man skaffade barn med fel man..?

    Någon som har nån tanke om vad detta kan bero på - eller varit i liknande sits - 
    vad hade ni gjort?

  • Svar på tråden Förändrade känslor för pojkvännen under oplanerad graviditet…
  • alven97

    Tack för era svar!

    Jag gjorde faktiskt abort, då jag inte ville riskera att beslutet skulle påverka varken mitt eget, min pojkväns eller barnets välmående negativt. 


    Det har varit tungt och jag har gråtit mycket. Tänkt på det lilla barnet.. känt mig inhuman som gjort ett sånt beslut osv.. 
    Men bara dagar efter aborten rök jag och pojkvännen ihop i en konflikt (som inte hade med aborten att göra) som fick mig att inse att det verkligen var rätt val. För jag vet inte om vi verkligen är rätt för varann. Där och då höll jag faktiskt på att göra slut till och med. 


    Jag vill känna mig mycket mer säker innan jag väljer att skaffa barn med någon. Även om det känts så så så sorgligt också.

    Givetvis kan man aldrig garantera trygghet och välmående för sig själv och ens blivande familj - men att känna att förhållandet känns stabilt och att man själv är glad åt tanken på att bli förälder har jag insett är den viktigaste förutsättningen för att det ska kännas bra sen också. ❤️

Svar på tråden Förändrade känslor för pojkvännen under oplanerad graviditet…