• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA skrev 2024-09-29 07:39:03 följande:

    Man är såklart bitter och avundsjuk på andras barns och graviditeter emellanåt, men försöker ha mindset att det inte spelar någon roll för detta är det enda jag inte kan kontrollera utfall på. Jag gör enligt konstens alla regler och läser på kring, kost, hälsa vitaminer, autoimmunitet etc för att känna att jag delvis har kontroll och kunna ifrågasätta eller ställa frågor till läkarna som jag har, läst om/läst på. Och helt ärligt så har jag kommit längre på resan pga min egna kunskap och inte litat blint på vad de sagt, vilket gett oss mer hopp och styrka. Vet att många av oss i gruppen är sådana. men försöker använda det som som bränsle. Så därför är jag tacksam! 

    läste att du tagit en paus härifrån, är du ok och vart på resan befinner du dig just nu? Tack för hejaropen ❤️ 


     


    Känner så igen mig i det där, både med andra graviditeter och att man kommit mkt längre tack vare att man själv läst på, vilket också ingett mkt mer hopp. Hade jag litat blint på dom så hade vi säkert kört på fler cykler med samma resultat (vilket i vårt fall vi insett är lönlöst).
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-09-25 09:35:56 följande:
    Jag förstår dig till 100%, jag är själv osäker på om jag ens orkar eller om man ska gå rakt på donation.

    Finns en annan klinik där som erbjuder tandem med cytoplasm  transfer som innebär att mina och donatorns ägg blandas och mina ägg får då mitokondrie från donatorns ägg. Om det sen på dag fem finns bladtocyster med mina ägg tar man dom annars donatorn. Det är ju inte lika krävande eftersom jag ändå måste stimuleras vid en donation ( fattar inte vrf) men då kan jag ju ändå utnyttja dom äggen vid stimulering ändå. Jag funderar på det men får se. Har ingen lust att vänta en enda dag till heller hehe. Jag åker iväg 5 december och är borts en månad så min sista möjlighet i år är i oktober. Vet inte om jag kommer hinna det eller om klinikerna kommer hinna med det med allt som måste förberedas. Så typ en månad dit då som att jag fick mensen efter den här misslyckade ivf. 
    Jag satt och klurade en del på detta efter ditt tips, var riktigt sugen. Sen gick lite luften ur mig. Känner att jag inte orkar mer även om jag nu inte längre behöver känna mig begränsad av att behöva dra med mig sambon också på resan. Eller också i kombination med allt som hänt och att jag nu bara vill i mål. Inte beredd på att vänta och dessutom leta upp alla prover, undersökningar etc. 
    Så känner verkligen att jag landat i donations-valet nu.
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-09-29 11:57:14 följande:
    Ja, det är verkligen så knäppt! Vet att jag redan för 1,5 år ville göra vissa saker. men då vart jag skrattat åt för att det inte hade gått så långt tid och det är säkert ingen fara. känns som att man hade kunnat minska på många kvinnors lidande och göra lite saker innan man bara maler på cykel efter cykel. Men det handlar ju om att tjäna pengar! 
    Eller som inom landstinget att det kostar för mkt och enligt dom inte hjälper tillräckligt många för att vara verifierat.. Bittert!!
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-09-29 20:35:58 följande:

    Jaa han är också så bra men bara pratat med honom ngn gång. Men som du säger väldigt bra. Thomas är också jättebra och kunnig gillar honom starkt!
    vi borde ha fått det förra veckan men när jag skrev till dom i onsdags hade det inte kommit och hon som är ansvarig för det skulle vara ledig resten av veckan men skulle höra av sig imorgon så förhoppningsvis får vi svar då! 


    å va skönt för er? ja previs så har det varit för mig med tror verkligen man behöver det. få leva lite normalt och njutA av livet 


    Åh, då får vi se vad de visar imorgon förhoppningsvis!
  • Mathilda88
    Macbookpro skrev 2024-09-26 15:07:10 följande:
    Hur vet jag om det är ett 5dagars?
    Var det en blastocyst du fick återförd? Isåfall bör den ha varit 5 dagar gammal Glad Minns inte om du fick fryst eller färskt?
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-09-28 09:36:17 följande:
    Tack ❤️
    nej läkaren (en kvinna) jag pratade med i torsdags är inte så insatt i oss och tycker generellt inte hon är speciellt bra. Vi har mest kontakt med Thomas och har fått en tid med honom i oktober. Tror det blir mer klarhet efter det. Det är nog väldigt ovanligt dock men hon tyckte ändå att vi har en chans. 

    hoppas att du har haft en härlig semester och återhämtat dig och fått ny kraft inför kommande behandling ❤️
    Låter betryggande att ha tid med Thomas Hjärta Han är så bra! Stort lycka till på mötet!
  • Mathilda88
    Macbookpro skrev 2024-09-30 08:04:28 följande:

    jo, då var det ett 5 dagars. funderar På att sluta med progesteronet nu när det fortfarande är negativt på RD 10

    låter det rimligt? 


    Förstår det och vet andra som gjort det. Sen finns det dom som testar positivt först på testdagen så av den anledningen så antar jag att din klinik lär be dig fortsätta tills dess.
  • Mathilda88

    Ska försöka sammanställa var jag är just nu på resan. Jag - inte vi längre. Hoppas ni orkar läsa..

    En berg-och-dal-bana av råge sista veckorna, så jag är rätt överväldigad och ngt matt nu. 

    I lördags för lite över en vecka sedan skickade jag ut sambon efter att ha hjälpt honom på alla sätt jag kan under veckan först. Vi har tagit paus av andra orsaker än brist på kärlek som han måste reda ut innan han kan tänkas få komma tillbaka. Men oddsen är dåliga. Stort sorg, han har alltid verkligen fått mig att känna mig fantastisk.

    Då det kommer ta lång tid oavsett om han lyckas eller ej så har jag bestämt mig för att fortsätta resan själv mot att bli självstående mamma. Är ngt bitter på livet i allmänhet just nu ska erkännas. Väntat ända tills jag hittade honom när jag var 33 år för att börja bebis-resan. Nu 36 år och likväl står jag själv. 

    Under söndagen letade jag frenetiskt efter en spermadonator - och fann en helt fantastisk som jag valde. Kändes så otroligt bra.

    I måndags ringde kliniken, efter 3,5 vecka i kö till äggdonator och meddelade att de hade en äggdonator som snart skulle äggplockas men hade så många ägg att de behövde dela och letade en till intresserad. Men hon var grönögd och tackade därför nej.

    Två timmar senare mailade de om en ny äggdonator på 21 år. Fantastiskt ålder, lite frågetecken på andra punkter såsom hög vikt, men ett gott hjärta så tackade ja nästa dag. Samma leende som jag som liten.

    Sen strul under veckan då hon fanns i Århus och ej i Köpenhamn och Århus hade inte samarbete med spermabanken med min favorit. Plus nya regler gjorde att jag var tvungen att beställa sperman själv. Hade ett sammanbrott i torsdags pga detta då jag inte kunde hitta någon annan jag gillade på de andra spermabankerna med samarbete. Torsdagkväll skrev de att de skulle kika på det och på fredag fm meddelade de att de löst det! Jag var så lycklig!

    Några timmar senare skriver de igen att äggdonatorn ska resa iväg och kan donera först i januari. Så mkt kämpande för att lösa sperman och så fanns inte äggdonatorn längre tillgänglig.. 

    Men i samma mail fick jag förslag på en annan äggdonator på 30 år, men som lämnat bra ägg två gånger innan med graviditeter. Först var jag bara låg över förlusten av den unga, men sen med input från mamma och närmaste svägerskan så insåg jag hur fantastisk den nya lät och egentligen matchade mig  som person så mkt bättre. Hon ska - om allt går bra vilket inte mkt gjort hittills - påbörja sin stimulering idag och äggplock om ca 14 dagar. Jag har mens på söndag preliminärt - funderar på att ta primolut för att skjuta lite på den så embryot/na hinner transporteras utan problem till Köpenhamn och hon kan stimuleras längre utan att missa.. Om allt går bra så kan jag komma få en återföring under andra halvan av oktober i normal cykel.

  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-09-30 21:07:48 följande:
    Tack för att du delar, och vilken kämpe DU är som går igenom allt detta, och nu utan partner även om det var ditt egna val. ❤️ förstår verkligen att du är trött och matt. Hoppas verkligen det blir rätt nu med plock och stim så du kan få göra återföring om några veckor och få lite ?paus? och bara får ruva och inte behöva ta fler beslut för en stund 
    Tack så hemskt mycket Hjärta Ja det var både mitt val och på ett annat sätt så hade jag verkligen inget val.. Annars hade alla mina grejer utmätts av Kronofogden för hans månatliga övertrassering på vardagsnöjen som han gjort utan att ha lagt en krona på IVF. Och jag vägrade offra det jag kämpat ihop under många år helt enkelt för det. 
    Ja, det hade ju varit helt magiskt att få komma dit, än mer om det kan komma bli denna månaden Hjärta
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-10-01 08:41:15 följande:
    Wow verkligen berg-och-dalbana och många vändningar med äggdonator! Ändå snabba puckar om det blir redan i oktober, då kanske vi båda ruvar snart förhoppningsvis ❤️

    Behövde du ta medicin själv inför återföring?

    Tufft med sambon och hela situationen men förstår beslutet, inte så mycket val ❤️

    Ja fy tusan, både först med spermadonatorn som jag var på väg att förlora pga saknade samarbetet och sen äggdonatorn.. Utöver exet.. Ja var snabbare än jag vågat hoppas på! 


    Åh så underbart och spännande! Hjärta Ja håller tummarna för det! Hjärta

    Vi ska köra naturlig cykel, så jag slipper den tunga medicineringen, men vet ännu inte om de önska ratt jag tar Ovitrelle och progesteron som inför min tidigare FET, eller hur de vill lägga upp det. Har mailat som igår och frågat om hur de önskar lägga upp det, men inte fått svar än. Bla frågat om jag kanske ska skjuta lite på min mens (har Primolut hemma nämligen så kan skjuta på den några dagar så embryot/na hinner transporteras från Århus till Köpenhamn då det preliminärt skiljer typ 5 dagar från det att de fryses in tills jag har ÄL+5. Däremot fått fakturan idag iallafall för äggdonationen. 

    Stort tack för omtanken HjärtaHjärta Ni betyder så mkt i detta {#emotions_dlg.flower}

  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-10-01 13:22:06 följande:
    VILKEN KÄMPE DU ÄR❤️❤️man blir så imponerad av alla här innes driv och kraft! Jag håller alla tummar för att du får din återföring i oktober🙏❤️
    Tack så hemskt mkt! Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta Ja alla här inne är helt fantastiska Hjärta
    Stort tack fina du Hjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023