• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM skrev 2024-09-14 11:33:27 följande:

    tack !! 


    ja man är ju så skärrad och orolig efter alla dåliga besked senaste två åren så svårt att vara hoppfull trots perfekta embryon dag två. hade detta varit för ngt år sedan eller 3-4 försöket hade jag nog ?njutit och trott att det skulle lyckas. 


    jag tror jag kommer få hem papper i mitten på veckan men jag skulle kunna skriva idag och fråga hur det har gått, de brukar svara. Jag orkar dock inte negativa besked just nu trots att jag vet att det med störst sannolikhet inte finns ngt embryo som delat sig till blastocyst. Det fanns en 10
    p kvar som man skulle kunna hoppas på men resterande 5 var ganska låga poäng tror jag var  tre tio poängare och resterande 5 såg väldigt låga ut hehe. Inget hopp om dom. Om jag får reda på att de slutat dela sig innan blastocyst kommer jag tro att det är helt kört för de två jag fick återförda också. nu har jag ändå ngn procent hopp hehe.

    hur mår du? 


    Ja, tyvärr är det precis så det känns efter många bakslag.. Hjärta Fruktansvärt jobbigt med denna resan. 
    Hade nog känt likadant som du där, efter flera bakslag så är det snarare skönt att inte veta för tidigt om hur det gått. För inga nyheter är bättre än dåliga. Innan ville man bara veta direkt. 
    Håller alla tummar och tår! Hjärta

    Jo jag mår fint tack Hjärta Bara hoppas man hittar oss en donator snart så man kan få komma vidare Hjärta. Har just nu en mkt större tilltro till framtiden, vilket gjort det mkt lättare att umgås med andra med barn eller gravida! Får bara hoppas att det fungerar för oss med.
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-09-16 09:50:26 följande:
    Ja herregud alltså, har trots det skrivit till läkarna för att ta reda på hur det gått nu imorse, inte får svar men mår så jäkla illa av oro för dåliga besked nu. Det är så jäkla konstigt den här processen, har blivit ngt slags beroende varje gång jag är i det här skedet av varje ivf så har jag liksom redan gått vidare till nästa och hur jag ska göra då osv för att jag är så säker på att det inte gått hehe. 

    tack så jättemycket!

    Å va jag blir glad av att höra det, hoppas det går snabbt fram. Har man ngn aning om hur lång tid det kan ta? är det för man gjort vissa val och då väntar på en donator som matchar det? Klart att det kommer gå för er måste kännas så hoppfullt på ngt sätt. 
    Oh ja, känner igen mig helt i det där alltså..! Visst är det märkligt! 

    Tack! Hjärta Vi har fått besked om att det tar ca 0-2 månader tills de hittar en donator. Idag har det gått 3 veckor. Veckorna segar sig fram, känns både som nyligen och som en evighet sedan vi satte upp oss på listan. Men just nu är jag ändå tacksam för att vi inte påbörjat processen än då en bomb slagit ner bildligt talat i vårt förhållande denna veckan. Det ser inte ut till att sluta väl och har därför börjat kika på spermadonatorer. Har världens bästa mamma som stöttar och kommer hjälpa till så jag kan fortsätta även utan sambon. 
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-09-16 12:10:00 följande:

    Jag fick precis besked om embryona.
    jag trodde alla var 4 veliga dag två men det var tydligen bara de tre med tio poäng. det som hade tio p och inte återfördes hade lyckats dela sig till 6 ynka celler. Resterande stannat tidigare.
    jag kommer ge upp ivf nu känns som mina ägg har blivit sämre och sämre. När jag började vibtern/våren 2023 fick jag i alla fall 8 cellofan återförda dsg tre. Förra hösten en som lyckades dela sig till tidig blastocyst. Sen dess har i princip allt slutat vid 6 celler . hur kan embryon som ser helt perfekta ut dag 2 vara så extremt kassa.

    vet inte hur vi ska gå vidare med donation nu.
     läkarna på cvl rekommenderar inte att syskon eller ngn man känner donerar och dessutom bor min syster i Australien så logistiken kommer bli sjukt jobbig.

    min pojkvän vägrar donation från okänd eller ngn annan så jag vet inte vad som kommer hända. 


    Stöttar dig fullständigt i ditt val. Hjärta Stort, tungt och tufft Hjärta Men att fortsätta i samma spår kommer knäcka en mentalt till slut. Hjärta

    Förstår att din pojkvän vill ha ett barn med anknytning till dig. Samtidigt kommer du som bärare på barnet ha en enorm påverkan genom att ni delar blodbanan med alla gener och proteiner mm som det innebär och aktivera helt andra egenskaper och gener än vad den genetiska donatorn hade gjort. Så du formar fortfarande barnet. Min psykolog via Mindler rekommenderade boken Tro, dogmer och biologi som belyser just detta och är väldigt givande. 
    Själv står jag och funderar på att be lillebror (som är mkt lik mig) om att bli donator - då får jag genetiken men inte ifrågasättandet om min mammaroll då ha är man. Men dock så ses vi mkt frekvent och kan bli konstigt på många andra vis. På så vis bättre med en okänd donator.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-09-17 09:58:13 följande:

    Hur har ni gjort med frånvaro från jobbet för behandlingar? Måste ni ta ut semester?

    Vet att mitt kollektivavtal ger möjlighet för lön vid frånvaro för medicinska ingrepp. Nu ska jag bara göra IUI så det räknas väl knappat som ingrepp ändå. 

    Men hur har ni gjort?


    Har haft tur med att jag jobbar natt och kunnat göra mkt mellan passen, men däremellan har jag sjukat mig då det kommit med kort varsel och omöjligt kommer få godkänd ledighet.
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-09-19 19:22:02 följande:

    Hej!

    jag har kontaktat en klinik på cypern som ska ligga lite i framkant i all falll i jämförelse med Sverige.

    de sa att donation antagligen är mitt bästa val men att jag skulle kunna testa ngt som kallas cytoplasmic transfer

    år det ngt som hört ngt om det? Verkar vara att man tar mitokondrie från unga bra ägg och för in i ens egna. 


    Åh, ja det är ngt jag varit sugen på!! Men inte vågat göra för oron kring kostnaderna. Rädd att det skulle skena iväg och svårigheten med att få med sambon på resorna.
    Har de uppgivit vad det kostar?
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-09-18 16:41:04 följande:

    Är på Köpenhamns flygplats nu och har varit på kliniken idag. Så mycket känslor så måste skriva av mig. 

    När jag kom dit var det 4 stora, bra äggblåsor.
    På vul i förrgår bara 2!
    Tydligen är det inte möjligt att få 2 nya, I den storleken,  så snabbt, så hon måste sett fel. 

    Det är olagligt att göra IUI med mer än 3 äggblåsor!!
    De sa att de måste förstöra en!!

    Jag blev helt förkrossad. Vad jag förstår är bara ca 20% av äggen i bra kvalitet vid min ålder, så om de tar bort ett ägg kanske det är det enda bra ägget de har bort!!

    Kändes så himla, himla ledsamt att göra något aktivt för att MINSKA mina redan jättesmå chanser!!!

    Jag fattar också att de inte får bryta mot lagen. Men jag menar, sannolikheten att jag skulle bli gravid med ett barn är liten,  med tvillingar jätteliten och med tvillingar extremt liten. 

    Nu beräknade jag risken.
    De har sagt 5% chans att få levande barn med 1 äggblåsa. Sannolikheten att få tvillingar blir då 1 på 400, och sannolikheten att få tvillingar 1 på 8 000.

    Så det känns så jäkla deppigt att de aktivt gjorde något för att minska mina redan små chanser,  när risken för trillingar är såååå enormt liten. 

    Men som sagt,  jag fattar att de inte kan bryta mot lagen. 

    MEN- sen kom nästa chock...
    Läkaren hade föreslagit att göra det utan bedövning, eftersom det bara var en äggblåsa hon skulle förstöra. 

    Jag var tveksam men gick med på det. Bad sen ändå om att få en nål och en dutt morfin, som vid tidigare äggplock, men hon sa att det inte kommer hinna hjälpa. 

    Det gjorde rejält ont när hon gick in med nålen. 
    Nu kommer det inte göra ont mer sa hon.  Men sen när hon var inne i äggblåsan och förstörde den gjorde det iaf mycket mer ont.  "Nu är vi i alla fall klara!", sa hon.  Och då kom en smärta som var så stark att jag bara skrek rakt ut. 

    Jag har tidigare fått sår sydda utan bedövning, som gått bra,  så jag tror inte jag är en vekling......

    Jag blev helt chockad över att det gjorde så ont, och fick ligga och hämta mig på ett rum efteråt...

    Då kommer de in och säger att jag "måste komma ihåg att betala sen". Vadå,  jag har ju redan betalat sa jag (betalat ca 27 000 kr för insemination + donatorns).
    Nej,  då säger hon att det kostar 9000 kr att förstöra ägget!!

    Jag blev helt chockad igen. 

    Jag är så himla ledsen och besviken nu. 

    De har tidigare sagt till mig att ivf är så himla mycket bättre,  så himla mycket större chans än iui.
    Om det faktiskt är så mycket bättre, varför presenterade de då inte alla alternativ nu??

    Dvs- nu kommer detta kosta 12000 danska kronor vs 22 000 för ivf.  Med tanke på att vi verkligen rekommenderar ivf och du ändå har 4 bra blåsor nu,   vill du fundera på vilket alternativ du vill gå vidare med?

    Istället förstör de en jättebra äggblåsa och säger att jag måste betala 9000 kr extra. 

    De borde gett mig möjligheten då att välja att läsa till "lite" till och göra ivf. 

    Jag har sagt till kliniken att jag bara gör IUI för att ekonomin inte tillåter mer. Och att göra något för 90000 kr extra utan att informera...

    Nej det är så dåligt att jag inte finner ord...


    Men herregud! Den fakturan hade jag bestridit och vägrat betala. Iallafall fått rabatterat då de inte berättade innan. Lätt att säga här nu såklart och en annan att sitta i situationen på plats. Lider med dig! Ja de borde gått igenom dina alternativ istället för att bara köra på. Håller tummarna nu för detta försöket!
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-09-19 19:22:02 följande:

    Hej!

    jag har kontaktat en klinik på cypern som ska ligga lite i framkant i all falll i jämförelse med Sverige.

    de sa att donation antagligen är mitt bästa val men att jag skulle kunna testa ngt som kallas cytoplasmic transfer

    år det ngt som hört ngt om det? Verkar vara att man tar mitokondrie från unga bra ägg och för in i ens egna. 


    Vilken klinik har du kontakt med? Tänker att nu när jag inte behöver ha sambon i åtanke längre så kanske jag borde prova det med.
    Vad var oddsen för att lyckas med detta tillvägagångssätt? Hjärta
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-09-20 08:36:20 följande:

    det här är kliniken på Cypern som erbjuder detta.

    https://cyprusivfcentre.com/


    Jag har fått lite olika prisförslag som jag skulle kunna mejla vidare till dig om du vill. Det är såkalrt ganska dyrt. Tror det var 6500 euro om man inte köper deras paket.

    paketen var i princip ett inkluderat med boende osv 

    ett inkluderat bo nde ett med dina egna ägg och annars donator Ägg. Tror även det inkluderade donerad sperma om det behövs!

    ett med garanterad barn. två med egna tre försök med donator garanterat antal blastocyster annars fler. detta är då med cytoplasmic och inte bara vanlig ivf. Tror det kostade 22200 euro 
    som jag förstod det inkluderar detta också donatorsperma om det behövs! 

    De svarade  på mejl ganska snabbt om du vill mejla sjölv. 


    Tack så mkt för länken och tipsen Hjärta
    Landat in lite därefter att jag orkar nog inte med ett sånt projekt nu längre. Det hjälper en del vilket är fantastiskt, men jag vet ju inte om det hjälper mig och just nu har jag nått så långt att jag vill inte spendera mer tid på stimuleringar och äggplock.
  • Mathilda88

    Björkenli:
    Herrejävlar vilken resa! Fy tusan va besviken jag blir på dom å dina vägnar! Så där är ju inte okej att hantera sina kunder! Jag förstår att de kanske inte vill ha en massa upprörda aggiterade personer, men när det är ett tydligt misstag i kundservicen så är det ju mkt bättre att erkänna det, ge ursäkt och ta det därifrån istället.

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-09-26 20:20:41 följande:

    Försökt läsa ikapp med allt som hänt.

    mathilda88, såg att din situation förändrats. Skönt att din mamma är ett stort stöd och du vet att vi också finns här och stöttar ❤️❤️❤️

    björkenli, lider med dig att du inte får göra den behandling du önskar. Blir illa berörd när jag läser om din klinik. Tänk om de hade gjort ett ännu större fel som de inte vill ta ansvar för. Så onödigt och oprofessionellt.

    lmsm, beklagar att det inte gick denna gång. Har de ingen teori om hur embryona kan gå från skolboksexempel till att sluta dela sig, måste vara ovanligt eller? 


    Tack så mkt Hjärta Ja ni betyder så mkt med, trots att man aldrig träffats Hjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023