• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Björkenli skrev 2024-06-28 15:41:22 följande:

    Mathilda88 

    Förstår att du är super orolig för att det inte ska stanna nu. Men vad är det med jobbet som gör att du blir orolig att det ska försämra chansen? Fysiskt tungt? Stress?

    Läkarna sa till mig att jag kunde vara aktiv som vanligt. 

    Stress och sömnbrist känns intuitivt att det kan vara bra att ha så lite som möjligt av. 


    Stressigt på kvällspassen samt tufft med vändning av dygnet för nattpassen. Har bekant som började blöda igen när hon jobbade natt. Så en oro. Att trigga det mer och blöda ut embryot. 


    Jag har fått restriktioner från båda mina kliniker att jag inte får rida eller springa. Annars normalt. Så restriktionerna beror på ens livsstil. Just nu märker jag att på morgonen blöder jag inget/mkt lite. Sen kommer det igång när jag gått runt och fixat med saker.

  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-06-29 00:29:59 följande:
    Hm ja att jobba natt är onekligen en stor stress för kroppen:/ förstår att du är orolig. Min läkare på Sellmer sa att hon tyckte jag inte skulle göra sånt som jag trodde i efterhand att jag skulle tänka "tänk om", om jag inte hade gjort det..

    Det tyckte jag var ett bra sätt att tänka.. Om du,  (hoppas inte) skulle få missfall och tror att du kommer gå och gruva dig att du inte sjukanmälde dig från nattpassen, så är det nog bra att stanna hemma. Slippa undra i efterhand. 
    Tack, ja det är nog lite så man får se det. Ångesten efteråt om man gör ngt som sen kanske kan vara orsaken till att ngt gått fel.. Får ha samtal med Sellmer om framöver (de har redan rått till att avstå jobb denna veckan vilket jag följt) och sen Vårdcentralen om deras syn på det. Inskrivning på onsdag på barnmorskemottagningen och se där vad deras erfarenhet säger. Om inte annat kanske få mer insikt och trygghet i vidare steg.
  • Mathilda88

    Blödningarna har sakta lugnat sig, litet uppehåll igår förmiddags och sen lätt röd blödning resten av dagen. Idag enbart lite bruna flytningar hittills Hjärta. Tog nytt gravtest idag, tydligt starkare än för två dagar sedan Hjärta. Kroppen har börjat kännas stressad sedan igårkväll, sitter och gör mkt andningsövningar och vilar. Känns som när man hällt i sig allt för höga mängder koffein.
    Osäker på varför? Är det normalt? Lite orolig för om kroppen reagerar negativt på embryot, så kroppen inte stöter bort den! Funderar på om man ska ta det med kliniken?

  • Mathilda88

    Skrev till Sellmer och fick snabbt svar. Inget ovanligt symtom med stress-känsla. Det var inget intresse kring ev immunförsvars-reaktion dock. 


    Pratat med mamma och tydligen hade hon mkt sådana känningar, likt blodsockerfall i kombination med illamående. För henne fungerade hasselnötter att äta emellan, så får prova köpa hem ❤️

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-06-29 18:36:56 följande:
    Så kul med tydligt starkare streck! Det är en stark liten rackare. Har du fått tid för VUL hos kliniken?

    Ja så lycklig över alla framsteg ❤️❤️❤️! 


    Inte än, men har tid imorgon hos dom för nytt blodprov för att säkerställa att embryot fortsatt utvecklas ❤️🙏. Får se hur det ser ut imorgon och hur de vill gå vidare, men annars vill de göra ett VUL i vecka 7 ❤️

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-06-30 10:07:04 följande:
    Ja det blir säkert den nästa gång. orkade bara inte emd den nu sista då jag gjorde den tredje gången i rad. det var dock en hel den omogna och obefrukatde senast  med långa så trots 12 blåsor var det bara 6 som utvecklades dag två så en mer än mer korta nu. I höstas var det ju dock 10 stycken befruktade dag två av 14 så kanske vara var otur senast. 

    jag har testdag den 5/7 men jag skulle ha haft mens idag tror jag så tog test nu imorse som var negativt. Trots att det var väntat har man ju ett litet hopp så jag blev såkalrt förkrossad igen. Vi åt middag med några vänner till oss igår som skulle börja försöka i april och som vi misstänker är gravid redan. det känns så jävla orättvist alltså haha.
    Jag hade också negativt på vad som skulle varit min första mensdag. Blev ändå positivt till testdag.
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-06-30 10:28:01 följande:
    Åh, så härligt att testet igår visade starkare! ❤️ Håller tummarna att det ser bra ut på blodprovet idag, får du svar direkt? 

    Ja och tyvärr har värdena vänt 😭😭😭😭😭😭
    Sjunkit från 126,08 till 74,26.. Vi är helt knäckta 💔💔💔😭😭😭 Konstaterat missfall.
    Ändå så tacksam för att vi har njutit denna vecka som vi fick med embryot. Det var fantastiskt! Vill inte ha gått miste om det ❤️ Vi visste ju att risken var hög, men förlusten är hård oavsett. 💔💔


    Nu är denna resan med egna ägg slut. Fruktansvärt jobbigt men känns också rätt. Både känslomässigt och ekonomiskt. Och tidsmässigt. Nu får det vara nog. Punkt. Vi kan säkert plocka i evigheter med samma resultat. 68 ägg plockade hittills utan framgång, utan ett barn. Nu får det vara. 

  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-06-30 20:28:33 följande:
    Åh, jag är så ledsen!! 😞 men förstår precis vad du menar, jag har själv fått MF tidigare och då gick jag ändå all in och njöt av graviditeten så länge den varade, var så fint att för första gången få se Gravid pp testet och ville verkligen få vara i den känslan fullt ut. Är inte heller ledsen att jag gjorde det, även om jag så klart är så ledsen att det inte gick hela vägen. Tycker ändå det är väldigt positivt att du fått besked nu att du kan bli gravid, nu ska ni bara få dit rätt embryo ❤️❤️

    Va skönt att höra om fler som också lyckats njuta av den tiden man får. Känner att det är så mkt oro och ångest nog ändå på hela resan att man får ta det lilla man får iallafall. Denna veckan har varit magisk, visserligen frustration och ångest när det blött på, men när testerna ökat har glädjen följt med och då det var så mkt starkare igår morse så tog jag inget imorse utan var så trygg med att det skulle ha passerat 250. Såklart lite oro, men inte föreställde jag mig såhär dåligt resultat. Ångesten när man såg att kliniken ringde ett par timmar efter provtagningen.. Dagen var iallafall underbar fram tills dess, inkl massa symtom, bla ökande illamående. Hade en helt ljuvlig lördagskväll med familjen, firade mammas födelsedag och kände äntligen all sorg var som bortblåst kring syskonbarnen, så fantastisk känsla att kunna sitta och diskutera graviditeter med svägerskorna och mamma ❤️. Prata om egenskaper som gått i arv. Det sistnämnda är nu ett minne blott, kommer aldrig kunna diskutera det om våra framtida äggdonationsbarn. Det är en sorg. Men att vara barnlös är en mkt större sorg och förlust. 


    Ja väldigt tacksam för beskedet att jag kan bli gravid! Ska bara ha ett livsdugligt embryo så kan det går hela vägen ❤️

  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-06-30 21:11:52 följande:
    Åhhhh fina du💔💔💔💔så ledsen för er skull! Vet verkligen hur ni känner! Men så fint du kan känna tacksamhet för denna veckan ändå! Sååå stark är du❤️❤️❤️
    😭😭😭💔💔💔 Tack finaste du 
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-06-30 20:37:23 följande:

    Nej!!? Å Mathilda jag blir Så himla ledsen över att höra detta. Som du kämpat och så äntligen! Jag förstår vaad du menar att du är så tacksam för att det kunde visa plus. Jag tror jag hade känt precis samma sak trots att det slutar så här. Det är så fruktansvärt och jag lider med dig! verkligen! 


    jag förstår. Du är så otroligt stark Mathilda hoppas att jag kan vara lite stark som du snart! Och så klok! 


    Kan förstå det, önskar alla få uppleva det, men utan MF som utgång såklart..
    Såklart det tar emot att sluta med egna ägg, särskilt när man nu kommit än längre, men känner samtidigt att det snarare bekräftar att mina ägg inte är livsdugliga. De överlever helt enkelt inte längre. Detta är det närmaste ett guldägg vi kommer på 68 ägg. Nu får vi ta hjälp av ngn annan. Det blir ju tyvärr ingen bebis den 27 februari 2025 som denna annars var beräknad till. Hoppas vi kan hitta en donator så vi kan få vårt efterlängtade barn under 2025, gärna före sommar 2025 (bara för att man längtar så).
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023