• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA skrev 2024-04-16 19:46:40 följande:

    Jag testade negativt idag på RD11, men det kom egentligen inte som någon överraskning då jag hade det på känn då tempen sjönk häromdagen samt jag haft lite kramper i helgen. Men såklart tråkigt, var det tredje och har nu två kvar.

    Mina tidigare FET har jag dock fått mens även om jag tagit Utrogestan, men denna så har den inte kommit. Någon som vet varför? Tänler dock att jag slutar med dem nu. Jag tog testa tidigt test så finns ingen risk att det kommer slå om. Så nu är det nya tag, har dock en resa inplanerad mitt i allt. så får se hur jag ska göra Med allt. 


    Beklagar Gråter Håller tummarna för nästa FET HjärtaHjärta
    Så smart att du kan korrigera resan lite och få både återhämtningen med resan utan att känna att du missar en månad Solig
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-04-17 16:13:01 följande:
    Fördel om det är FET, då är det inte lika slitsamt som att börja om behandlingen❤️ så lite kortare resa kan ju vara nog så gott🙏

    Vi ska ha samtal med den eventuellt nya kliniken imorgon så får vi se vad det blir för fortsättning för oss. 1 år av många behandlingar/resor etc har tärt på oss och båda känner oss typ utbrända. Men det går ju tyvärr inte att pausa så länge som man kanske behövt med tanke på chanserna. Läst gott om läkaren och hoppas att det ska kännas lite bättre efter samtalet imorgon 🙏
    Hur har det gått för er idag? SoligHjärta
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-04-18 20:34:21 följande:

    Var taggad på att börja ny hormonstimulering idag men mensen har inte kommit. Hade äl för två veckor sedan. Igår kom en mindre blödning på kvällen men sedan dess har det inte blött mer. Bara lite brunt blod under dagen. Tog ett testa tidigt gravtest imorse för att vara redo och det var negativt. Kliniken tycker jag ska avvakta med sprutor till det börjar blöda igen. Men vet inte riktigt vad jag väntar på. Är ju inte gravid, borde det inte vara lugnt att börja då? På cvl sprutar man på mensens första dag så vill inte förstöra något nu om jag drar ut på det.


    Hur har det gått för dig? Hjärta
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-04-18 21:14:53 följande:

    Kändes bra att prata med läkaren, men är nu väldigt velig gällande om vi ska våga/orka testa 3pack ivf eller gå direkt till dubbeldonation. Har ju inte jättebra resultat på våra 4 ivf, tror dock att några av dem kunde blivit lite bättre med fler sprutdagar. Läkaren sa IVF kanske 20/25% chans och DD= 50% chans. Hon tyckte kanske DD med tanke på att vi ska må bra också. Men j, sen finns det där tänk om? Just nu 25% rabatt så ca 65tkr eller 105tkr med 3 balstos. Hur bestämmer man hur mycket energi/berg&dalbana man klarar och hur mycket pengar det är värt? Tänk om alla pengar man lägger inte leder till något barn. Jag tror att vi båda känner oss ok med vilket val som helst gällande gener. Så ge upp på mina ägg och mildare behandling med större chans eller ett sista försök? Ska prata lite mer med en sköterska imorgon gällande DD-processen. 


    Hur mår du? Håller tummarna för er ❄️🙏❤️


    Skönt med samtalet. {#emotions_dlg.flower}
    Alltså när jag läste ditt inlägg kändes det som att jag läste mina egna tankar för våran egen situation.. Går i precis samma funderingar! Också 4 dåliga IVF-försök - om än många ägg ut och den stora lyckan över flingan nu sista gången - en 3AB fick jag reda på i helgen, men som inte klarade upptiningen optimalt och inte heller tagit sig. Vilket får mig till att vela över om det är värt så många fler äggplock. Som tankarna går just nu är att vi kör ett äggplock till - går inte det heller bra så får man nog acceptera att äggdonation får vara nästa steg.. Läste i fredags i nyhetsbrevet från Embryoman om just det här med icke expanderande tinade embryon har väldigt låg överlevnadsgrad.. Så alltså inget konstigt att vår inte klarade sig.

    25% gör stor skillnad på dessa priserna. Nej precis, hur mkt orkar man och hur mkt pengar har man att lägga? Man vill ju iallafall helst ha ngt kvar till ett ev framtida barn med och inte stå totalt barskrapad. Lättare sagt än gjort dock, så dyrt som detta är. Hade nog tänkt som er med att satsa på garantin på 3 blaston ifall det skulle bli DD, så man har lite marginaler.

    Vad sa sköterskan?

    Fruktansvärt ledsen här nu, tungt.
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-04-22 21:05:47 följande:
    Mensen kom tillslut så har börjat med sprutorna och ser fram emot plock nån gång nästa vecka!

    Hur går det för dig? Hur mår du? ❤️
    Åh va skönt att höra! Håller tummarna!

    Här har det inte gått bra. 
    Testade negativt i fredags på RD10 med min 6-dagars, så var ju dag 15 efter ägglossningen och förväntad mensdag, testade med ClearBlues 6-dagar tidigt test. Gjorde det då jag skulle gå på nattpass hela helgen.
    Hade testdag igår (söndag) så kliniken ville att jag fortsatte med cyclogesten tills dess. Mensen började dock så smått redan fredags lunch, samt av o på under lördagen. Tog ärligt talat bara en cyclogest på fredagen o en på lördagen, kändes som slöseri med mer. Hade ju ändå en naturlig cykel-återföring. 
    Under söndagen kom den igång ordentligt. Har till o från en för jäkligt mensvärk, känns inte alls som vanligt. Hoppas det lugnar sig snart. 

    Mkt sorg o tårar i fredags. 
    Har varit enormt mkt tankar fram o tillbaka.
    Just nu ser det ut till att bli ett försök till då Sellmer rekommenderar et o vi ändå fick en blastocyst till frysen nu. Går detta försök åt skogen så får vi nog inse fakta att äggen är för dåliga och ta nästa steg till äggdonation. Känner att man vill komma närmare målet och funkar inte de egna så är det så det får vara. Samtidigt får jag ångest av tanken på hur barnet kommer hantera att vara donationsbarn - efter att ha lyssnat på ett avsnitt från Jag vill ha barn-podden från ett spermiedonations-barn (nu vuxen), som verkade vara ett trauma för en del. trots info sen barnsben. Tror jag måste lyssna på den igen, tror jag måste ha övertolkat budskapet.. Var säkert inte så illa. Bara satt griller i huvudet på mig.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-04-21 15:15:39 följande:

    Hm jag lyssnade på videon från Olga clinic om varför de kan garantera baby garanti eller pengarna tillbaka. 

    De beräknar helt enkelt hur många ivf försök det krävs i snitt för en kvinna i en viss ålder med ett visst AMH för att få ett levande barn. 

    Det var förkrossande statistik för mig, och jag börjar förstå att det nog är omöjligt för mig. 

    1. Det krävs i snitt 2 bra blastocyster för att få ett barn. 
    2. Beroende på ålder krävs olika antal blastocyster för att få EN bra blastocyst. 
    - vid 38 års ålder krävs 3 stycken för att få 1 bra (utan kromosomfel).
    = 6 blastocystet
    3. Det är bara 20-50% av alla ägg man plockar ut som blir blastocyster, beroende på hur bra spermierna och ägget matchar, sa de.  En annan ivf klinik sa till mig att det i snitt krävs 5 ägg för att få 1 blastocyst. 
    = 30 ägg

    Dvs även om jag vore 38 så skulle det krävas,  i snitt, rent statiskt, att man plockar ut 30 ägg. 

    Jag fick 2 ägg i december och 4 ägg nu.  Dvs med samma resultat kan jag kanske få ut lika många till eller lite mer nästa 6 månader. 

    Men jag är dessutom 40 och fler än var tredje blastocyst kommer inte vara bra, utan ha genetiska avvikelser....

    Det som var ny info för mig i detta var just att så få blastocyst vid högre ålder är friska!!

    Tex nu fick jag ändå ut 4 ägg,  och eftersom jag hört att det i snitt krävs 5 ägg för en blastocyst, so verkade mina chanser att få en blastocyster ändå bra.  Sen trodde jag att chansen att blastocysten skulle ta sig och leda till graviditet var ungefär 50%. Men det är väl där skillnaden är mellan yngre och äldre, att ju äldre desto mindre troligt att den tar sig eftersom risken för genetiska avvikelser är större..

    Med 4 ägg på pocket plockat har jag då 4/30= 13% sannolikhet att bli gravid. 

    Med dessa odds känns det faktiskt helt galet att lägga 65 000 kronor på en 13% chans..  Hade jag haft massa pengar så visst, men nu skuldsätter jag mig för att göra detta...

    Sellmer klinik sa att insemination för mig var ca 12% chans per försök tror jag. Men... konstigt att det blir samma.....

    Kanske eg är ännu lägre vid insemination då...

    Känner mig väldigt uppgiven. 
    Kanske ska gå till äggdonation ändå. 


    Lider med dig Hjärta
    Nej det stämmer ja, procenten sjunker drastiskt och abnormala embryon ökar, tyvärr inte allmän information som man behövt få veta redan i skolan utan ngt man får ta reda på själv under resan.. {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-04-23 17:12:24 följande:
    Jag visste det men hade förstått det som att om det väl klarat sig till dag 5 då betyder det att de flesta med genetiska avvikelser har sållats bort. Dvs trodde typ att nästan alla blastocyster var bra blastocyster. Men att såååå många blastocyster kan vara dåliga var nytt för mig. 
    Ja nej men precis så. Tänk om man fått veta hur ens fertilitet på riktigt funkade redan i skolan så man sluppit stå nu och få veta det i denna sena timme så att säga.. SkämsHjärta
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-04-23 17:34:01 följande:

    Mathilda88 

    Tyckte också det var då så himla tråkigt att höra att du testade negativt. Eftersom vi hade liknande trstdatum så tänkte jag på dig mot jag testade negativt och det kändes som en tröst att tänka att du kanske fick positivt iaf. Jättetråkigt att höra verkligen. 

    Lider också med dig för hela situationen- vilket skit det här är alltså. 

    And Sellmer och att de rekommenderar fler ivf. Jag vet inte vad jag ska tänka själv kring detta! Hur mycket de går på att tjäna pengar..
    De sa ju till mig att jag borde köra ivf även om kak bara får 2 äggblåsor..

    Nu när jag räknade oddsen när jag fick ut osannolika 4 ägg,  så förstår jag ju att oddsen för 2 äggblåsor och dvs max 2 men ev bara 1 ägg, är så osannolikt små att jag nästan blir irriterad på att de öht kan föreslå det utan att vara tydliga med hur extremt liten chansen är. Är faktiskt irriterad,  känner mig lurad. 

    Jag har bett om en konsultation nu för att höra vad de egentligen tänker om mina chanser. Om det är rimligare med ÄD. Jag har ju inte hur mycket tid som helst för det heller känner jag, för om det är 9 mån kö för ett ägg så är jag ju typ 42 innan barnet kommer... Det känns som jag helst skulle vara max 41 när barnet föds..

    Jag var nog i samma tillstånd som du i helgen. Så himla ledsen. Men utan tårar. Det bara bygger upp inuti och jag har inget sätt att hantera det ://
    Efter den underbara drömmen precis innan jag vaknade på testdagen, att jag blev gravid och sen hade ett barn,  så kändes det ännu mer sorgligt. 

    Ang hur barn mår så tror jag ärligt talat att detta att de skulle bli traumatiserade är BS.
    Det finns så mycket misinformation i samhället att barn tar skada känslomässigt av olika saker. Jag tror inte på att barn som får en kärleksfulla uppväxt där de känner dog dig bekräftade och viktiga skulle bli traumatiserade.
    Däremot såg jag en video på Youtube där en kvinna vars pappa var hennes biologiska men där ägget var donerat,  och en annan kvinna hade varit surrogat. Hon grät och sade sig vara traumatiserad, att första traumat var när hon blev tagen från surrogatmamma till sin icke biologiska mamma..
    Men allt detta är ju hennes egrn föreställningsvärld. Hade hon tex inte vetat om detta, så hade hon inte varit "traumatiserad" av det. Jag tror mer att folk desperat letar efter förklaringar till att de mår dåligt,  och att det i samhället generellt är allmänt accepterat att saker från barndomen som man inte ens minns kan påverka en vuxen människa negativt idag. Ibland får folk tex cred för att typ vara djupa,  analyserande, om de hittar saker från tidig barndom att skylla på
    .. det vill säga det kan finnas en slags offermentalitet som kan vara fördelaktig då de fått sympati från andra osv..

    Ett långt inlägg men spontant tänkte jag på detta när jag hörde det du sa.  Jag tror inte det stämmer med andra ord. Personen som mår dåligt och tror det beror på att den är donatorbarn mår uppenbarligen dåligt, men nog inte av den anledningen den tror. 


    Tänkte på dig med när det närmade sig test-dags och höll tummarna Hjärta Tack fina du Hjärta 

    Sellmer rekommenderade äggdonation på dag 3 efter äggplocket då det såg så illa ut då. De har ändrat sig till att prova igen enbart pga att vi fick en fin 3AB blasto till frysen. Och jag känner nog med att jag vill ge det en chans till pga det, men går inte det så får det bli äggdonation. Hade nog fysiskt sett kunnat köra några omgångar till, men ekonomin begränsar här med. Har hört om dom som lyckats med egna ägg trots de varit 40+, tror därför de vill ge det en chans ändå, men låter klokt med en konsultation så att ni kan synka er kring det hela. Nej förstår dig verkligen med åldern. Kände också lite att en gräns för hur många försök vi ska göra drogs nu när man insåg att det inte blir ngn bebis född detta året heller (2024). Vi började trots allt försöka 2021 på egen hand. Åren rusar så obarmhärtigt fort! 

    Tufft när det bara bygger upp inombords och man inte får ut det Hjärta

    Tack för dina tankar och input. {#emotions_dlg.flower} Ja det låter mkt mer rimligt det du beskriver, tror också att jag fastnat i min uppfattning av avsnittet, och var trots allt bara synpunkt från en individ, inte från en hel massa. Så nej majoriteten känner nog troligen inte så.
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-04-23 22:21:41 följande:

    Gällande 3-pack privat, ni som fått till frysen på ex första plocket och ET inte fäster, betalar man alltid extra för de FET som görs efteråt? Hur mkt på den klinik ni valt?


    Kan inte svara för 3-pack, vet bara nu hos Sellmer så tillkom kostnaden inför FET. Vad jag hört om andra som gjort 3-pack i Sverige har varit att man antingen kunnat betala extra eller byta ut en FET mot en halv IVF om jag inte är helt ute o snurrar?
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023