• Gvk

    Vi som startar IVF 2023

    Tacksam för grattis, men ska ärligt säga att ju mer jag läser på om återföring av 3:dagars embryon ju mer tvivlande blir jag. 


    Säger sig självt att ett embryo på endast 8 celler inte har lika goda chanser som ett embryo som har 120 000.
    Så jag är pesse även om det finns en liiiiten liiiiten chans.

    Vem var det som blev gravid här med ett 3:dagars?
    Dessvärre glömt det.

    Sen var det någon här ute som hade lyckats samla ihop 9 blaston men kommer inte ihåg vem det var heller.
    Någon som minns? Mina hjärnceller har abdikerat sen jag började med detta.

    Läste någonstans om en fertilitetsläkare som tipsade om att ett visst ämne i ananas kan hjälpa till med inplanteringen, så nu ligger jag i sängen, kollar film och käkar ananas för fullt. 
    Någon mer som hört om detta?

  • Gvk

    Noelani:  Vet du hur många celler embryot du fick tillbaka hade? 


    Min testdag är 1/8
    När har du din?


    Femling: Ja, nu minns jag!
    Helt fantastiskt bra. Du behöver nog inte vara så orolig för att det inte ska bli någon graviditet med det resultatet. 


     

  • Gvk

    Alltså jag blir så rörd av alla livsöden man får höra om här ute. Folk som kämpat i flera år, missfall, dåliga ägg, dåliga simmare, oförklarliga anledningar och alla har vi ändå samma mål.
    Nu sist du Mathilda88 <3

    Ibland känner man sig så ensam i sin situation och sitt kämpande men man är ju inte det.

    Själv såg allt lysande ut för mig för ett år sedan när jag startade och gjorde mina tester. Dubbelt så bra AMH som för min ålder i snitt och andra bra värden överlag. Men sen bara sista halvåret har mycket förändrats.

    Sista plocket som började så bra slutade i en krasch iaf. 17fertiliserade ägg slutade i egentligen bara 1st som såg bra ut på dag 3 (6celler, bra form och skal).
    Fick 2 återförda, det 6-celliga och ett 4-celligt som såklart om man ser till antal celler inte utvecklat sig som det ska och som jag nog kan räkna bort.
    De andra embryona stannade av ena efter de andra och idag fick jag beskedet att inget resulterat i någon blastocyst.

    Medans som du ***Noelani*****
    Som försöker gå från att vara inställd på att det inte blir några barn till att försöka skrapa fram lite hopp så är det hela för mig tvärtom.
    Jag har alltid trott att jag ska bli mamma en dag och aldrig oroat mig för att inte kunna bli gravid eller att jag kanske faktiskt är för gammal.
    Nu ska jag försöka ställa om mig till att det faktiskt finns en stor risk att det är försent. Att jag inte har några ägg kvar av kvalitet och att min enda möjlighet kanske är äggdonation. Den tanken har aldrig slagit mig innan.

    Det är en himla pärs det här med att göra IVF, en galen sådan. Sen den ekonomiska stressen för oss som gör det privat och inte vet vad siffran kommer hamna. Alla dyra tillägg om man behöver dem ICSI, hatching etc.

    Tur vi har varandra! Är superglad för denna gruppen, ett enormt stöd i vardagen även om vi inte känner varandra. Välkommen hit du också Mathilda88.

  • Gvk

    Sola 13: Blödningen du tänker på är en sk nidblödning. Den får man i regel dag 6 till 8 när blastocysten spruckit och innehållet (embryot) fäster i livmoderväggen.
    Finns massa bra klipp om detta på youtube som jag kan rekommendera.

    Nu ska du dock säkert vara förbi det stadiet och har du inte fått mensen så är det ju kanon. 

    Denna gången ska jag inte tjuvtesta om jag är gravid. Jag kommer märka det ändå om mensen är försenad för den har kommit exakt på dagen iaf de sista 15 åren. Men usch denna väntan!

  • Gvk

    Hej alla! Har läst lite av era meddelanden sen sist idag.
    Ruvar på här men har bestämt mig för att inte testa alls förrens efter passerat datum för mens. Min mens kommer alltid på dagen och kommer den inte så vet jag. Håller såklart på att dö av nyfikenhet stundvis men skulle jag testa negativt redan nu så skulle jag bara stirra runt här och räkna dagarna till näst jag kan sätta igång med sprutor igen för nästa runda.
    Har gjort lite annat. Varit på fest hos vänner, hjälpt en kompis att flytta, planerat semester på Öland. Så nu vet jag inte ens på vilken ruvardag jag är och det känns rätt skönt. Kände att min IVF-bubbla blev hela mitt liv.
    Är inställd på ett negativt resultat, känns enklast så och idag har jag och läkaren gjort upp en plan för vidare behandling om jag behöver.

    Orkidé8181: Hur går det för dig? Mår du bättre?
    Är avis på att du är gravid men inte på ditt illamående lol.

    Noelani: Jag har fått samma råd som Orkidé8181 gällande att testa Menopur nästa gång. I Gonal F ska det bara vara ett aktivt ämne i Menopur 2st, vilket för vissa ger ett bättre resultat. Kanske du också ska fråga om?

    Humlaan: Hur har du haft det sen sist?

    Hur går det för er andra? Hur många är det nu i gruppen som hunnit bli gravida? 3-4 iaf?

  • Gvk

    Orkidé8181:
    Ja, jag kände att jag behövde komma tillbaka till det normala på något sätt iaf för en kort stund. 

    Vad tråkigt att du inte mår bättre än. Har det varit så i dina tidigare graviditeter också att du mått väldigt illa?
    Hoppas det ger sig snart iaf och tur att du har semester och kan koppla av.

    Kan tänka mig det är lika psykiskt påfrestande som när man väntar på att bli gravid. Fast oron bara är ombytt till om graviditeten ska hålla och bära hela vägen. Är en påfrestning utan dess like hela den här grejen.

    Ja precis, jag har kört Gonal F 450iu sista försöket. Kom du ihåg hur många enheter av varje som du fick? Blir supertaggad nu när du säger att du fick bättre utfall direkt. Problemet för mig är nämligen inte att det inte finns ägg för jag har högt AMH men pga min ålder är kvaliteten rätt dålig.
    Skratt! Hela min mage känns redan som en nåldyna så jag antar att jag bara få ta det här med fler nålstick. Jag har aldrig tagit Fyremadelen utan Cetrotide istället.

  • Gvk

    Noelan: Bra de höjer din dos. Tycker de borde gjort det långt tidigare. 300iu vid ålder av 39 är ju det vanliga.
    Hoppas det går ännu bättre denna gången. 
    Har ingen aning hur länge Svend har semester tyvärr.

    Såg precis ett reportage som kom upp i mitt FBflöde om en ?Anna? som gjort en IVF på egenhand 4ggr utan att lyckas men hon var vid gott mod, så jag ska ta efter det.

    Är det imorgon du har testdag?

  • Gvk

    Humlaan: Jag har inte heller tänkt att en graviditet kan vara jobbig så jag bara kör på här och kommer väl få en smärre chock sen. Men det får det som du säger vara värt. Hoppas att det snart går över med illamåendet föe dig. Vad skoj att du ska göra VUL den 1/8 det är ju samma dag som jag har testdag. 


    Dock har jag bestämt att jag inte ska testa förrens 3dagar efter mensen. Får se om jag orkar hålla mig tills dess. Mensen kommer nämligen alltid på dagen. Så uteblir den så känner jag mig säker.

    Tack för att du håller tummarna för mig. Jag håller dem för dig också! <3

    Orkidé8181: Då ska jag försöka följa ditt exempel. Här ville de helst byta läkemedel helt och bara köra Manopur men jag var inte så glad för det. Vi får se vad det slutar i.

    Ja det är ju tusan att kvaliteten ska vara dålig när man har ägg kvar och många av dem. Så frustrerande!

    Usch! Det är på den nivån alltså att du måste ligga ner?
    Fy vad tradigt och jobbigt! Jag kommer väl bli varse inom kort antar jag ;)
    Vad skoj att få en liten sladdis efter så lång tid och det kan på många sätt vara en fördel också ju, med att man kan få hjälp av de stora barnen som barnvakt och så.

    Noelani: Du har säkert rätt! De vet säkert vad de gör med dosen. Hoppas det blir som du vill nästa försök men hoppas såklart allra mest på ett positivt test imorgon.

    Stödjer absolut ett glas vin om så inte är fallet! 
    Jag har själv lagt en flarra i kylen om jag får mens i nästa vecka.

  • Gvk

    En allmän fråga här ute?..
    Hur skulle ni ställa er till donerade ägg?

    När jag och min fertilitetsläkare gjorde upp en ny plan kring hur vi ska gå tillväga om jag skulle testa negativt så förde hon på tal, att om jag inte fick någon bra kvalitet på mina ägg framöver så kunde jag ju alltid bli gravid genom äggdonation.

    Jag ska vara helt ärlig med att jag blev helt ställd för det är en sak jag inte alls har processat. Det har liksom inte funnits i min värld att det inte skulle gå med mina egna.

    Började såklart fundera?. Utan att låta egoistisk eller att trampa någon på tårna som gått den vägen. Så kände jag för min del ett starkt inte. Jag vill ju att en bit av mig ändå ska finnas där. Jag vill liksom vara en del av det biologiska till barnet. Skulle jag behöva använda mig av donerade ägg så skulle det ju kännas väldigt främmande på ett helt annat sätt. Jag skulle ju bära någon annans barn och inte mitt eget känner jag. 
    Det kanske skulle bli helt olikt mig i annan utsträckning både till utseende och sätt. Tänk om jag skulle ha svårare att anknyta till det. Ja ojoj så många tankar det blev?.

    Tycker ni jag är knäpp! Hur känner ni andra inför det valet?

  • Gvk

    Än då länge är det ingen mens här. Men är inställd på att den kommer komma på måndag. Hoppet är väl dock det sista som överger en som de säger?..

    Lunaymar:  Hej där! Välkommen hit :)
    Håller tummarna för att det växer något i magen.
    Om du har regelbundna menstruationer så är det ju ett mycket gott tecken om mensen inte kommit, tänker jag.

    Själv planerar jag samma upplägg som du. Dvs att inte testa Ihjäl sig utan ta det chill.
    Kommit på att man bara stressar upp sig och mår ännu sämre av det.

    Mathilda88: Åh vilket trist besked att få. Med att du inte har så goda utsikter på att hitta några ägg. Jag hoppas det vänder för dig, det är ju så olika det där från cykel till cykel. Går det absolut inte på egen hand, då hade jag nog gjort som du och använt mig av äggdonator.
    Det viktigaste är ju ändå kanske att man får bli förälder. 

    Sola13: Tänker precis som ni! Så länge man har några ägg kvar så vill man ju använda dem och iaf prova.
    Håller tummar och tår för er!

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023