• Gvk

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey: Förstår du tycker väntan är lång mem 2 mån går snabbt. Varför sätter de inte in tidigare?

    Det går sådär här. Kommer ta hjälp av privat donator istället tills jag hittat ny klinik är planen.

    Mathilda88: Så lite så! Håller tummarna för dig. Förmodligen kommer mina embryon ?brinna inne? på kliniken då jag inte tänkt betala dem en krona mer än jag redan gjort.
    Ser fram emot en ny seriös klinik. Ringde Stork idag men de är också för stora tycker jag. 7 olika läkare. Kommer söka mig till en mindre klinik där det är max 3läkare som behandlar en.

  • Gvk

    Kommendör: Ta 400 på morgonen, 400 på kvällen.
    Nej! De görs i 200, 300 också.

  • Gvk

    Kommendör: Jag har hur mycket progesteron som helst här. Säg till så skickar jag en karta om du behöver innan de svarar. Inte klokt att de inte bara fixar fram ett så viktigt recept! 


    Jag tar i regel 300 morgon och kväll och 200 lunch.

  • Gvk

    Hur gör ni som är under behandling?
    När tar ni era injektioner morgon eller kväll?

    Jag har alltid tagit morgon innan men bestämde mig för att testa kväll, men hjälp vad jobbigt var uppe 2ggr på toa  i natt.

  • Gvk

    LMSM:  Såg du funderade på att används dig av Copenhagen Fertility Center.
    PM:a mig så kan jag berätta saker om denna kliniken du nog bör veta innan du lägger pengar där!

  • Gvk
    LMSM skrev 2023-11-13 18:10:38 följande:

    Precis pratat med Copenhagen fertility center och de var så mkt mer positiva än Sophiahemmet. Hon tror att det bara är en fråga om tid innan det går. Det var otroligt skönt att höra även om jag förstår att det kanske bara är en säljteknik hehe.

    De tycker man ska göra som senast med långa protokollet då jag ändå fick ut 14 ägg men inte vänta till dag 5 med återföring då livmodern är bästa platsen för ägget att utvecklas enligt henne. 

    jag blir faktiskt galen på alla olika besked haha. En annan klinik (tror faktiskt det var Olga) sa att deras labb var bäst för embryot haha. 

    Jag har tempat nu sedan senaste misslyckade IVFN och jag borde ha haft ägglossning nu men ger varken utslag på testerna och fortfarande låg temp. Är det ngn som varit med om liknande efter ivf med långa protokollet? Dvs att ägglossningen skjuts upp en del eller kanske helt uteblir?


    Hej! Sänd mig ett PM så kan jag berätta mer detaljer om denna klinik och deras förfaranden som du förmodligen vill ha i beaktande innan du investerar i en dyr behandling där!
    Gå också ut på google och läs vad folk som blivit behandlade hos kliniken skrivit om den!
  • Gvk

    GladFemling:? 


    Finns du fortfarande här och hur mår du efter allt?

  • Gvk
    Femling skrev 2023-11-15 21:15:01 följande:

    Jag läser fortfarande här ibland, fint att följa alla ❤️

    tack så mycket för omtanken ❤️❤️ det går upp och ner men sakta framåt iaf. Värsta chocken har lagt sig och nu bearbetar vi sorgen en dag i taget. Har även börjat jobba igen 50%, ändå skönt att få lite rutiner igen i vardagen, trots att jobbet på ett sätt känns så oviktigt just nu. Helgen var jobbig för i lördags var det en månad sedan han föddes och på fars dag grät jag och min sambo ikapp. Det var verkligen vår älskade son och att föda ut honom levande och se honom röra sig och bara vänta på att han ska somna in utan att man kan göra något åt det är det värsta vi varit med om 💔

    Har uppföljning med förlossningsläkare i slutet av november och då får vi se om de hittat någon orsak. Har även strax efter det inbokat läkarbesök på Sahlgrenska IVFen för att diskutera plan framåt, vi vill båda ändå göra en ny återföring om inte allt för länge och eftersom vi har flera blastocyster i frysen så slipper vi iaf göra hela hormonstimuleringen igen nu. 

    Vi kanske kan ses en sväng snart om du fortfarande vill 🌷


    Åh vad glad jag blir att du är kvarHjärta

     Det är helt fruktansvärt det du fått gå igenom. Kan inte föreställa mig. Starkt att du börjat jobba så sakteliga.
    Låt det ta sin tid att läka och stappla sig framåt.

    Klart ni grät i söndags en sådan dag och så sitta där tom i magen och minnas allt det där med hur han försvann det lilla livet.
    Hoppas att ni får veta vad som gick fel så ni slipper leva med ovissheten.
    Tur att ni har blaston kvar så får vi se när du/ni är redo.
    Ge inte upp bara!

    Ses mer än gärna!
  • Gvk

    Ni som gjort en mild stimulering. Hur många enheter Gonal F och Menopur har ni tagit?

    Tänkte satsa på mindre än 32! Folliklar denna gången.
    Sista gången var en pärs, hujeda!

  • Gvk

    Hej!

    Jag är inne här ibland. Kollar lite och se hur det går för er.
    Lite kommentarer till det jag sett ni skriver om.
    Idag har de flesta kliniker gått ifrån påståenden om att ?livmodern är bästa förvaringen? som svepskäl för att återföra 2-3dagars embryon. Endast kliniker med uråldriga, dåliga inkubatorer påstår detta.

    Har man få ägg så ja då finns det inget annat att göra än att spara det man får och inte äventyra dem. I annat fall så är blastocyster betydligt säkrare och chanserna är så mycket större.
    Man ska inte glömma att klinikerna är vinstdrivande.
    De som är oseriösa (för de finns CFC i Köpenhamn är ett ex) de stoppar gärna tillbaka 2-3 dagars för de klarar inte av att långtidsodla. Jag vet ingen som någonsin fått en Blastocyst där. Inte jag heller på en 183plockade ägg. På annan klinik har jag embryon, blaston AA (bästa graderingen), samt BA. Började min behandling på CFC en månad senare inte precis så att min äggkvalitet havererat på en månad.
    Med detta sagt låt er inte behandlas hos kliniker som fortfarande sysslar med förlegade metoder och gamla inkubatorer.

    Vissa kliniker är också så att de inte gör någon form av ansträngning för att öka chanserna och göra någon form av undersökning efter en rad misslyckade återföringar. Det är bara ?nehe det blev inget denna gången heller, då ses vi nästa månad.?
    Ge fan i sådana kliniker! Förlåt uttrycket men ni betalar för det här! Enorma summor också!

    Någon skrev just att det inte finns så mycket att göra men är det en seriös klinik kan man göra massor:
    *Man kan sätta in Trombyl för att öka blodflödet så embryot lättare fäster.
    *Man kan sätta in kortison för kanske har man ett överaktivt immunförsvar som stöter ut embryot.
    *Främst av allt kan man göra en hystroskopi (tror jag det heter också en biopsi av slemhinnan för att se om 
    felet ligger där.

    Det finns tom en benämning för misslyckade återföringar som heter RIF=Repeated Implantation Failure.
    Alla kliniker som är seriösa och faktiskt vill se en bli gravid startar en utredning efter 3-4 misslyckade återföringar av ett kvalitativt embryo. 


    De pengatörstiga bara fortsätter pumpa en på pengar.
    Ett annat problem är ju också att klinikerna är rätt trygga med att man alltid återvänder. Har man embryon i frys är man ju i regel fast hos just den kliniken. Visst man kan skeppa embryona/äggen/sperman vidare men  det kostar ju oftast mycket.
    Med detta sagt, ställ krav på klinikerna ni betalar och kräv åtgärder om det inte funkar.
    Lite av mina åsikter efter ex antal plock, återföringar mm.

    Ps. Såg att någon här skrev om medicinering på mig funkade kombo mellan Gonal F och Menopur bäst.
    34 ägg! Sen slutade de räkna. Mådde inget vidare men det blev en rejäl fångst. Haha!

  • Gvk

    Åh vad bra ni valde Sellmer! 
    Jag satte nästan hjärtat i halsgropen när jag hörde du funderat på CFC! 


    Tack gode gud för att du valde bort dem säger jag!
    Stod i samma val som du och jag valde mellan Sellmer och CFC. Sellmer är så mysiga och omhändertagande, ångrar mig djupt att jag inte valde dem. Men jag gick på priset och tänkte klinik som klinik.
    När drar det igång för dig?


    Mathilda88 skrev 2024-01-08 22:08:41 följande:
    Har haft kontakt med Vitanova. Triangeln, Copenhagen Fertility Center och Sellmer som jag har fått återkoppling och förslag på olika behandlingsupplägg. Haft kontakt med CVL men inte med en läkare än. Olga-kliniken har seminarie i Malmö 18/1 så tänkt gå dit och planerat in att få rådgivning då samtidigt av en av deras läkare.

    - CFC rekommenderar Menopur 150 i kort protokoll med mål på 5 ägg ut. Inget behov av karyotypning. De föreslår 3-pack, men kan även börja med 1 försök och konvertera till 3-pack sen. ICSI.

    - Vitanova rekommenderar kort protokoll med Menopur. Karyotypning innan. Göra split med 50/50 sambons sperma och donator-sperma, återföring på dag 3 eller 5. Om färre än 8 ägg ut - enbart donatorsperma. ICSI. 

    - Triangeln rekommenderar kort protokoll. Göra karyotypning då de uppgav att det inte var ngt ovanligt fel som de fann hos sitt klientel, att det är vanligare än man tror. 

    - Sellmer rekommenderade långt protokoll med Synarela, Fostimon 150 och Menopur 75. Split med 50/50 sambons/donatorns sperma, ICSI. Läkaren hade läst på värdena ordentligt i våra sperma-analyser och Danmark har andra, lägre gränser än Sverige. DNA-fragmenteringen som ligger på 19% var ok i Sverige (<25%), men högt i Danmark (<15%). Även morfologin var på gränsen till ej godkänd på 4%, vilket de aldrig sagt i Sverige utan där sa man bara att det ser bra ut. För att försöka optimera sambons sperma så vill de genomföra TESA på honom för att bla sänka mängden fragmentering ordentligt. De har gjort det en hel del med bra resultat. I samband med befruktningen rekommenderar de att tillsätta calciumjon, som boost då ägg och sperma tydligen kan ge ifrån sig det. Genomföra ett försök och utvärdera resultatet från det innan vi går vidare - om vi lyckas få rätt på våra egna gemeter eller om donation av ena eller andra delen. Doktorn såg ingen mening med karyotypning i dagsläget. Ville vi ta det så får vi, men inget läkaren ansåg nödvändigt. 

    Kände ett stort förtroende för Sellmer efter deras grundliga genomgång och förslag på optimeringar som skulle kunna passa vår situation. Så därför har vi valt dom! De enda som var intresserade av långt protokoll också av klinikerna. Hade dessutom cykeldag 20 igår under mötet, och om vi ville gå med deras plan så kunde vi få börja med Synarela idag - vilket vi har gjort!! Känns så skönt att vara på gång igen. En plan och försök till uteslutningsmetod! 

    Nu är jag igång med sprayen sen imorse och även att söka efter klinik som kan översätta de danska recepten för oss här i Skåne.. Fått 5 nej hittills.. Hoppas på bättre lycka imorgon! Är beredd att åka lite längre också om man hittar på annan ort. Hörde om en klinik i Stockholm som gick om man flög upp, undersöktes och fick recepten, sen räckte det med telefonkontakt för kommande recept. Så finns med som plan C, men minns inte vilken klinik det var. 

    Ush stackare! Jag mådde riktigt bra, hoppas det känns bättre snart för dig! Snart är ni igång i stimuleringen istället! 
    Är du orolig för vikten eller att kosten ska ha påverkan på andra saker?
  • Gvk

    Jisses! Hjärtat stannade och brast av det första du skrev. Men vilken tur den lever och mår bra!
    Nu ska det fortsätta så till förlossningen och sen håller jag tummarna för att det kommer ut en frisk liten krigare.


    Zaro skrev 2024-01-11 13:01:12 följande:

    Jag kan tydligen inte hålla mig ifrån denna grupp! Ni som känner till mig vet att jag har två kroniska sjukdomar och tar en kraftig medicin som gör att en bebis inte kommer kunna vaccinera sig sitt första halvår och vara infektionskänslig. Men vårt första IVF fungerade och vi skulle på rul 27 december. Dagen före julafton blev min mage helt platt och jag kände under fyra dagar inte de förmodade fosterrörelser jag tidigare känt. På rul säger hon att det knappt finns fostervatten och inte ser bra ut, och vi får en akuttid till överläkaren som ser samma sak och säger att vi får två veckor på oss, till idag, men att vattnet mycket sällan fylls på och att vi ska förbereda oss för att idag ansöka till socialstyrelsen om abort den sista dagen, dvs imorgon. Sen blir det annars en vanlig förlossning där vi troligen skulle se barnet dö. Under dessa veckor har vi inte haft någon samtalskontakt och vi har pratat med en präst om begravningen. Vii har gråtit som fan och min sambo som inte är en känslig typ har nästan tappat det. Men! Under dessa veckor har magen blivit lite större och framförallt har jag tydligt känt sparkar, och även min sambo har känt dessa och vi har till och med filmat dem utanpå magen. Och idag säger de att det är ett mirakel. Det är mer vatten, den rör sig, troligen har en inre fosterhinna spruckit utan att det kommit ut och läkt. Troligen är den inte sjuk och troligen kan det se bra ut på återbesök om två veckor. De tror inte heller längre att det är fel på den och att det är möjligt att vi får ett friskt barn i fullgången tid. Vi fick också för första gången veta att vi haft helt rätt, det är en underbar liten pojke vi väntar. Vi är helt chockade, har grav sömnbrist, men är försiktigt positiva. Tack för att ni läst så långt.


  • Gvk

    Awesomeginger
    Såg det du skrivit.
    Det är inte främst när du får din ägglossning som avgör när du ska sätta tillbaka embryot utan livmoderslemhinnan. Den ska vara minst 7mm och 3 skiktad annars kommer embryot inte fästa.

    Mvh och lycka till!

  • Gvk

    BeaA: Oroa dig inte för mycket för själva ägglossningen och vad stickan visar.

    Som jag nämnt innan så är det slemhinnan som främst avgör när återföringen skall göras. Den ska vara 3skiktad och minst 8mm ju tjockare ju bättre.

    Om testet visar ägglossning men slemhinnan inte är redo att ta emot embryot. Då blir det tyvärr ingenting ändå och embryot går bara förlorat. Har de mätt din slemhinna för att avgöra dag för transfer eller vad har de gjort?

  • Gvk

    Björkenli: Jag som själv gjort ex antal behandlingar i Danmark hade absolut valt Sellmer. 


    Jag har varit på kliniken och de är enligt mig den bästa kliniken i Danmark. De är lite dyrare men de lägger också energi och kraft i din behandling. Inte så som t.ex CFC att de bara vill se dig dra kortet i kortläsaren och sen hej då.
    Så är många kliniker tyvär!

    En väninnas väninna till mig fick hjälp på Sellmer. Hon hade som du få ägg och fick ut 3 av dem fick hon tillbaka en 4-cellig 2-dagars och det blev en graviditet!
    Inget av de andra embryona klarade sig.
    Urdåliga odds men det gick ändå.

    Jag har fått ut över 80ägg inte en enda blastocyst på CFC för att de är helt inkompetenta på att odla dem.
    Inte heller hört om någon där som någonsin fått en blastocyst. De öppnade på 80-talet och vet uppenbart ingenting om ny teknik utan kör i gamla förlegade metoder. Tom Livio i Sverige ifrågasatte dem när jag rådfrågade.

  • Gvk

    Hej!

    Någon här som går på STORK-kliniken i Danmark?
    Isf hur gör ni nu när de gått i konkurs? Tänker med embryon och ev betalda behandlingar?

    Såg någon undrade om det funkar att flyga när man är gravid och det går alldeles utmärkt.Skrattande

  • Gvk

    Hej!

    Jag har massor av oanvända sprutor, Gonal F, Manopur och Cetrotide i min kyl. De går ut i nästa månad och jag kommer inte hinna använda dem. Är det någon/ några som vill ha dem? Sänd isf ett PM.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023