• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Björkenli, 
    Låter väldigt märkligt? Starta utan att de gjort VUL? På CFC fick vi aldrig börja om de inte stämde av först att slemhinnan var tunn nog.. annars var det dömt för att misslyckas sa de. Oerhört konstigt av Sellmer som jag fått intrycket av ska ha sådan bra koll. Någon annan får gärna rätta mig om jag har fel...

    Har för mig man också börjar på dag 3-5 med sprutor ?

    50.000 låter extremt för 1 försök. Har de så höga siffror att fler än 75-80% lyckas på första 3 försöken ? Jag kollade upp dem innan vi började och minns att de hade 2% fler som lyckades vid 40 år än CFC men jag tyckte inte de 2% var värda deras priser 😅 och det stämde ju.. Vi lyckades på andra återföringen trots totalt bara 3 embryon som överlevde till dag 2 på hela 3 plock.

    Rekommenderar verkligen CFC. De svarade alltid samma dag på allt och vi kunde lägga en ny plan redan veckan innan testdagen - ut i fall att vi inte skulle plussa. Kändes så skönt! 

  • Noelani
    Björkenli skrev 2024-02-08 19:14:39 följande:

    @Noelani 

    Nej jag har inte behövt göra VUL innan starten vid Sellmer...

    Men slemhinnan har varit bra vid båda gångerna hittills...

    Jag skrev till CFC idag faktiskt men fick en konsultation den 22... Då missar jag denna cykel...

    Låter jättebra att de hör av sig med plan i förväg. 

    Detta blev inte bra alls med sistaminuten besked sammam eftermiddag som jag ska börja behandlingen

    Är stressad och ofokuserad nu...😔

    Får väl börja och sen göra insemination den här månaden och sen köpa 3 pack på CFC nästa månad kanske?

    Känns som varje månad är viktig nu så det känns inte bra att inte starta stimulering alls nu...

    Hade velat dubbelkolla att han verkligen menade idag..

    Men har googlat och på många ställen står det att start är samma dag som dag 1 med rikliga blödningar ...

    Men känslan är inte bra. Känns så hafsigt på Sellmer nu://

    Stort tack för tipset om CFC!
    Du kan ju ha haft enorm tur också- svårt att veta om det är deras skicklighet eller om du bara fick ut ett guldägg av en slump:))


    Vi har absolut haft tur (behöver vi inte alla ha det också...) men jag vet 9 st andra som också lyckats där sista tiden och de har bra siffror. Inget överdrivet men kring 75% på 3 försök.

    Jag tror att nyckeln är att be om de man önskar och ställa frågor så man känner sig trygg. Tror inte CFC är bäst i alla lägen och ställer man inga frågor kommer de säkert köra sitt race också. Men de svarar alltid och har även öppet på telefon bra tider. Plan i förväg bad vi om själva dock men de gav oss det utan tvekan. Framförallt kände vi oss väl omhändertagna och personalen var så himla underbara. Kan tom ibland längta tillbaka hahaha

    På CFC skulle man ringa samma dag som man fick mens för att boka VUL på dag 3. Därefter starta med sprutor om allt såg bra ut på VUL. Vi började dock på dag 4 och 5 då jag tydligen blöder för lite i början och slemhinnan då var för tjock. De var jättenoga med detta och vi fick komma tillbaka någon dag senare för nytt VUL, kostnadsfritt.

    Vet du vilken läkare du ska ha konsultationen med ? Vi fick första tiden på bara 5 dagar så de kanske har lite extra mkt nu..

    Vi gjorde 3 IVF varav en mild variant som inte fungerade för mig men som ska vara effektiv för många andra. Inget tillbaka den gången. Andra omgången 5 ägg, 1 tillbaka på dag 2. Tredje gången 10 ägg, 2 tillbaka på dag 2 och då satte de in bägge för att öka chanserna. Så väldigt få ägg och manlig faktor på det. Vi körde assisted hatching sista gången och bägge embryona fäste otroligt nog! 

    Kommer vara evigt tacksam för deras hjälp! ❤️
  • Noelani
    Björkenli skrev 2024-02-08 19:54:58 följande:

    @Noelani 

    Jag kan få max 3 ägg per cykel om jag har tur. Den senaste bara 1 äggblåsa.

    Så vi har helt olika förutsättningar. Om du fin ut 5 och 10 ägg är chanserna många gånger större än för mig. 

    Vet inte vad jag ska göra nu.. 
    Vill lita på läkaren på Sellmer som sa att ha some börja redan idag...

    Men stork ville att jag tar FSH blodprov imorgon, och om jag börjar med FSH spruta idag så får ju inte det...

    Plus att jag inte vet vad jag ska ta riktigt...
    Fick först 450 Menopur av en läkare på Sellmer. Nu skrev en annan Gonal-f 200 och Menopur 150.

    Känns bara jobbigt alltihop.

    Har för mycket annat just nu för att kunna fokusera och ta ett beslut

    💔


    Jag fick ut bara 1 moget första omgången, 5 mogna andra och 5 den tredje så det är inte så jättelångt ifrån dig. Dessutom är jag 40 år och kvalitén var sådär. Körde Gonal-F uppåt 250 sista gången men det gav bara fler omogna ägg.

    Hur många omgångar har du gjort ?

    Förstår att det känns tungt. Svårt med olika besked. Men antagligen är det olika just för att olika är det som kan fungera på olika personer. Försök följa magkänslan och välj den klinik som känns bäst just nu. Både Sellmer och Stork har bra siffror och är välkända så även om något känns avvikande så vet dem vad de gör. Oavsett vilken du väljer så har du en chans ❤️
    Mathilda88 skrev 2024-02-08 20:09:30 följande:
    Har faktiskt glömt det där med fragmenteringstvätt. Men vi har iallfall två embryon nu med enbart grad 1 och grad 2, om de bara var bättre eller tvättats vet jag inte men de har iallafall inte nämnt ngt så tror inte de har gjort ngt sånt.

    Nej upplever också att Sellmer inte proppsar på om mer behandlingar än nödvändigt. 
    Idag var väl ett tydligt tecken på det. Fick åter de två ok embryona efter att ha blivit tillfrågad om jag ville ha dom idag eller på lördag med risk att de inte finns kvar, men också om jag känner att det är värt att ta progesteron dessa veckor för den lilla chansen. De var mkt mindre fragmenterade än vad våra brukar vara, men däremot uppmärksammats att de inte celldelat sig korrekt - osymmetriskt (cellerna i vardera embryo varierade i storlek) och inte i rätt takt. Så idag var ena 11 celler och den andra 9, nästan 10 celler. Sambons embryon båda två, donatorns gick det sämre för. 

    Och pga den dåliga utvecklingen trots toppendonator etc så rekommenderade läkaren idag att vi till nästa steg ska gå för äggdonation! GråterGråterGråterGråter

    Nä det kostar säkert mer så det hade du nog fått veta iaf. Men då är det ju ett mkt bättre resultat än innan om ni får två med lägre fragmentering... 🙏  Jag har hört att osymmetriskt inte är optimalt men de kan likväl ta sig ändå de med.. 

    Om jag var du hade jag kontaktat alla kliniker i ditt närområde och frågat om de rekommenderar äggdonation också innan ni går vidare med det. En omgång tvätt borde ni ju iaf testa innan också så inte bara en klinik rekommenderar äggdonation för att det är verkligen snabba enkla pengar för dem där många lyckas och de får upp sina siffror.

    Jag är inte säker men visst är det så att fragmenterade embryon har lägre chans just att fästa? Kanske assisted hatching kan hjälpa då på traven?
  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2024-02-11 20:04:08 följande:
    HjärtaHjärtaHjärta Helt magiskt!!
    Awesomeginger skrev 2024-02-11 18:56:32 följande:

    Mathilda88: Började gråta när jag läste om Blastocystern! Grattis!! Vilken dröm!! Nu hoppas vi att de du ruvar på tar sig, men nu har ni ett guld ägg i frysen ❤️❤️❤️


    Visst är det helt sjukt! Hjärta Ja verkligen en dröm som går i uppfyllelse som jag aldrig trodde skulle kunna hända oss! Hjärta Tack Hjärta Har dessutom gett helt nytt hopp till de i magen Hjärta

    Åh Mathilda, jag är så glad för din skull! 
    Och de bevisar att även de som växer ojämnt kan rätta till sig - för visst var de dem ? 

    Var det donator eller din sambos? 

    Får tårar av lycka för er Hjärta
    Quincey skrev 2024-02-12 15:11:07 följande:

    Idag har vi återfört vår första blastocyst!!! Kan knappt tro det ❤️❤️❤️😭 Fyra äggplock och 57 ägg krävdes det för att komma hit. De sa att blastocysten är helt perfekt, ett skolboksexempel, och vi fick en lika bra till frysen 😭🤯❤️ Hade 2 embryon med 0 fragmentering för första gången!

    Hade en total meltdown igår kväll då det kändes så hopplöst. Såg sen att Mathilda fick en blasto och fick upp hoppet lite men vågade ändå inte drömma om detta. Är otroligt glad att vi kom till en ny klinik, total skillnad i resultat. Har knappt känt av plock och återföring, knappt någon smärta efter plock. Är så glad 😊



    Tjoho vad kul!! Det är så jädra spännande att se hur man plötsligt kan få ett helt annat resultat och det gäller verkligen att orka "stå ut" tills man når dit du och Mathilda nu nått... Oavsett om det fäster eller inte denna gången så kan ni nu förhoppningsvis känna att det är möjligt!! 
  • Noelani
    Quincey skrev 2024-02-12 19:30:01 följande:

    Noelani, verkligen känns mycket mer hoppfullt nu ❤️ Hur går det för dig?


    Det går rätt fint trots graviditetsdiabetes och lite annat bök men bara 10 veckor kvar bara nu till BF 😍 

    Hoppas så mkt för er skull att de tar sig denna månad ❤️🙏
  • Noelani

    Flikar in att även jag började med melatonin och åt det framförallt vid försöket som vi lyckades på. Slutade dock när vi plussade.

    Någon frågade tidigare om alkohol och både jag och gubben drack normala mängder av vin/öl fram till någon dag innan ÄL-sprutan. Sedan inget förrän efter mens. Den månaden jag plussade drack jag nog mest faktiskt 😅 

    Många skriver att man känner att man kanske slösat försök på någon annan klinik men kom ihåg att de försöken troligen ligger till grund för hur era nya kliniker hanterat era kommande behandlingar.. Annars hade kanske de klinikerna kört samma koncept.. 

    Efter varje återföring hade jag också en form av mensvärk.. och hugg m.m ...tror det är mkt pga progesteronet..

    Så glad för alla er som fått blastocyster och återföringar. Håll ut oavsett om de tar sig eller inte nu för de kommer göra det i längden för nästan alla härinne.   

    Massor med kramar till er alla! ❤️❤️❤️

  • Noelani
    Quincey skrev 2024-02-13 17:05:01 följande:
    Minns att du nämnde melatonin förut, delvis därför jag började med det!

    Det är just det med vårt klinikbyte, vi kör i princip samma koncept som tidigare men lägre dos, för att jag själv bad om det, och denna gång var utfallet väldigt annorlunda 😅 Dock har jag lärt mig mycket längst vägen så är glad för det, vaknade tidigt imorse och kunde inte somna om för att jag var så uppspelt haha ❤️
    Är det sant? Vad intressant att höra. Jag är helt inne på att lägre doser ger bättre kvalitet... 👌

    Melatonin tror jag bara jag hittade info om av en slump men står ganska mkt om att de ska ge bra effekt vid IVF.. Blev förvånad att inte ens danska kliniker verkar uppmuntra till att ta det. Sen var det ju ingen nackdel att man sov gott på det också haha Ska börja ta det sen igen när bebis är född för har för mig jag slutade med de eftersom de inte var säkert som gravid..

    Ruvar du nu? Sorry men har svårt att hänga med i vem som är vart i processen 😅
  • Noelani
    TheC123 skrev 2024-02-15 11:22:09 följande:

    tack Mathilda, Åh jag hoppas verkligen de. Så nervigt när man har ett MA i bagaget.. 

    tack Femling för de lugnande orden, ska köpa fler och testa imorgon och fram till BIM. 


    Men ni tror inte att de kan vara Ovitrellen som jag tog för 14 dagar sen? IOM att de gav utslag typ lika svagt som detta i lördags på en vanlig sticka?  <3 skönt att ha denna grupp! Är inte så aktiv, men läser ikapp flera dagar i veckan.


    Låter som nästan samma som för mig. Rejält svaga streck även efter BIM. Inga symptom alls förrän typ v8-9. Sen jävlar drog allt igång med besked och nu når jag v 30 på lördag. 

    Ovitrelle skall bara ge utslag uppåt 10 dagar så nog är du gravid. Grattis ❤️❤️❤️
  • Noelani
    Björkenli skrev 2024-02-15 21:10:43 följande:

    Å jag vet inte om jag ska fortsätta med stimuleringen nu...!! 🙈
    Nu när jag fredag nu hade en ledande äggblåsa på 19 mm..
    Kan inte förstå hur de tycker att jag ska fortsätta...
    När läkaren jag träffade igår som gjorde ultraljudet inte tyckte det var något att överväga alls, bara att sluta.  Att den äggblåsan som är 19mm nu kommer hinna mogna långt innan livmodern är redo att ta emot.  Och sen bara ett kort mail från Sellmer "fortsätt med stimuleringen. Det finns fortfarande en chans". 

    Hur kan det finnas en chans? Förstår inte riktigt. 
    Känner för att avbryta cykeln när jag får så olika besked, just för att det är så mycket pengar...

    Vill inte lägga 25 000 på iui om det är oklart om ägget inte mognat i rätt takt...

    Så förvirrande detta.... 


    Fortsätt med stimuleringen tills dagen innan/ samma dag som plock. Det förlorar du inget på.. Allt kan faktiskt hända..

    Första omgången hade vi bara 1 någon dag innan plock men plötsligt fanns där 2... Sista omgången hade vi bara 5 potentiella att plocka 3 dagar innan plock men på plocket tog de plötsligt ut 10 st.. 
  • Noelani

    Grönaljuslykan, 
    Jag har bara gjort 2 insättningar (dock 3 IVF) och kände exakt samma vid bägge tillfällena kring allt du beskriver. Dessutom kände jag bägge gångerna att mensen var på väg även fast den inte var det ena gången 😅

    Om det skulle vara inplanteringen så rekommenderar jag assisted hatching. De gjorde vi andra insättningen och då fäste faktiskt de bägge 2 dagars embryona vi fick tillbaka. Vi förlorade dock den ena tidigt men den andra föds om 9 veckor. 10 års barnlöshet... Allt går! 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023