• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro, får man till frysen slipper man ju göra nya behandlingar inkl äggplock osv.  Men jag hade inte heller den  lyxen utan fick vackert göra 3 simuleringar med äggplock på rad haha.. Men tror de kan vara efter bra faktiskt då man kickar igång kroppens eget system...

    Eri8, förstår att de måste kännas tungt men kan ni inte göra en avbetalningsplan? Många kliniker erbjuder det upplägget... plus uppåt 20% lyckas faktiskt på naturlig väg EFTER iVF så ni har även chans på naturlig väg! 

  • Noelani

    Jag hörde igår att det ska finnas en klinik i bland annat Riga (och kanske Grekland?) som har bebisgaranti. Den är dyr - men pengarna tillbaka om det inte lyckas... Någon som känner till detta?

  • Noelani

    Tyvärr är der så arr 25% helt enkelt inte lyckas efter 3 försök. De behöver inte betyda att det är något speciellt fel utan kan helt enkelt bara vara slumpen.

    Vi hade tex 16% chans att lyckas enligt våra läkare men lyckades på 3 försök (varav ett utan återföring) och bara totalt 3 st 2 dagars embryon insatta... man vet helt enkelt inte..

    De man vet dock är att 75% lyckas på 3 försök, många fler på försök 4,5,6 och även då ca 20% på plötslig naturlig väg mellan/ efter IVF behandlingar... 

    Tyvärr är det oftast tiden och pengarna som är det största hindret.. men visst är det surt att få betala själv.. Både jag och Zaro fick inte ens 3 försök i Sverige utan fick direkt betala själva.. 

  • Noelani

    Zaro, ja precis.. Vi jobbade typ sönder oss innan.. 150% för att ha råd.. Har knappt vågat räkna ihop vad det kostat med även resor men i runda slänger 150.000.. Utan att räkna förlorad arbetsinkomst.. 

    Eri8, vi blev först nekad pga jag vägde 3 kg för mkt. Gick ner dem men hann då fylla 36 och blev nekad pga dåvarande åldersgränsen. Visade de sig sen att remissen kunde ha skickats även innan jag gått ner eftersom det är vid tillfälle för behandling som vilken skall vara uppnådd. När jag fyllde 39 höjdes åldersgränsen till 40 och vi ansökte igen. Då fick vi göra om hela utredningen och de segades på så när remiss väl kunde skickas så nekade RMC oss för att de var för nära inpå min 40 års dag som var nya gränsen. De var dock 6 månader kvar..  De verkar göra allt för att så få som möjligt ska få hjälp. Vårdgarantin sket de i. Finns inga påföljder för de som inte följer den så den är värd 0.

    Vi sålde allt möjligt, jobbade extra uppåt 150% och snålade in på allt... Och nu sitter jag här i v.17 med vårt enda plus någonsin efter 10 års kamp ❤️

    Ge inte upp!! 

  • Noelani
    Zaro skrev 2023-11-23 15:59:32 följande:
    Jag har hört att RMC är extremt noga med vikten eftersom övervikt minskar risken att lyckas och ökar risken både för missfall och komplikationer. Kanske vill de ha bra siffror?
    Har också en vän som ville ställa sig i kö när hon närmade sig 40 och de sa att det inte var någon idé. Tyvärr... Men hon fick sitt barn naturligt denna sommar, med hjälp av progesteron och levaxin.
    Så kan de vara men problemet var ju då att det var läkaren som inte skickade remissen pga 3 kgs övervikt - remissen kunde dock ha skickats ändå sa vår nya läkare nu eftersom vikten skall vara uppnådd när behandlingen startas. Och som vi alla vet så tar det rätt lång tid att komma dit när remissen väl är skickad.. Så det var antingen en miss från gamla läkaren eller medvetet för att minska belastningen på kön...

    Forskning har faktiskt visat att minskning från BMI 35 till 30 inte gav några fler graviditeter och många framstående IVF-läkare har börjat gå ut med att hetsen kring vikten måste upphöra.. I Danmark har man nästan inga viktgränser men ändå lyckas 75%... Vid vårt tredje försök vägde jag som mest, och mer än tillåtet i Sverige men lyckades som bäst då haha

    Nu är det såklart bra att minska i vikt av alla andra anledningar men tycker inte man ska göra skillnad på människor och människor. Har man rätt till 3 försök ska det gälla alla oavsett vikt, sexuell läggning eller andra påhitt. Lika för alla liksom.. Sen bör man såklart informera om att chanserna kan bli större om man har normal vikt men personen bör själv få avgöra om man vill ta risken att köra eller inte.. man kanske som vi, inte hade någon tid kvar... då får det liksom bära eller brista...

    Sen kan jag tycka det är lite sjukt att om man tex har manlig faktor så nekas mannen vård (dvs IVF) om kvinnan är överviktig. Tänk om det var samma vid tex diabetes. Nej tyvärr du får inget insulin för din tjej är för tjock haha..  
  • Noelani
    Zaro skrev 2023-11-23 15:59:32 följande:
    Jag har hört att RMC är extremt noga med vikten eftersom övervikt minskar risken att lyckas och ökar risken både för missfall och komplikationer. Kanske vill de ha bra siffror?
    Har också en vän som ville ställa sig i kö när hon närmade sig 40 och de sa att det inte var någon idé. Tyvärr... Men hon fick sitt barn naturligt denna sommar, med hjälp av progesteron och levaxin.
    Fan vad glädjande med din vän! Både lite äldre och lyckas naturligt! Det ger hopp för många tänker jag! 

    Min andra bekant som går på min klinik plussade också precis fick jag veta... hon är 42 (eller 43 blev osäker nu). Också ett två dagars embryo! Känns som de verkligen är "on to something" med att de kör så hårt med två dagars och sätter tillbaka 2 embryon oftast.. 

    Så nu har alla jag känner blivit gravida där! GravidHjärta Nästan så jag börjar tro att man kanske vågar köra en runda till där om 1,5 år hehe
  • Noelani

    Eri8, 
    Det är en privatklinik som ägs och drivs av en man som var med och skapade det första lyckade IVF försöken i både Sverige och Danmark. Han har typ 40 års erfarenhet. De flesta läkarna där är äldre och väldigt skickliga. Använder fler metoder som assisted hatching och tex tvättar fragmenterade ägg. De sätter ofta också tillbaka 2 embryon och inte bara 1... om man vill det alltså. 

    Han gjorde också mitt äggplock med bara lokalbedövning på 5 min. Jag trodde han precis skulle börja när han sa nu är det klart 😅

    Copenhagen fertility center heter dem och det är det bästa valet jag gjort i mitt lliv. Alla är så gulliga och vi båda kände oss så omhändertagna under hela processen. 

    Risk nu för att Gvk kommer in och säger motsatsen 😅🙏 

    Gör ni dock IVF utomlands så försök få en svensk läkare att skriva ut recepten så ni kan ta ut dem på högkostnadsskyddet i Svergie. Annars blir det rätt dyrt.

  • Noelani

    Ja  vad gör man inte när man blir desperat liksom 😅

    Men jag tror alla kommer lyckas här inne så länge ni inte ger upp och vågar testa fler behandlingar och sätt.. ❤️


    Mathilda88 skrev 2023-11-23 18:39:11 följande:
    Starkt jobbat!! Både med att spara ihop pengar, många timmar och att lyckas trots alla motgångar Hjärta Helt ofattbart att ni skulle lyckas drabbas två gånger! Ni är så värda den här graviditeten HjärtaHjärta
  • Noelani

    Eri8,
    Ett försök kostar 23.000 danska kronor medan 3 pack kostar 48.000 kr. Eller 45000 om man är under 35 har jag för mig... 

    Sen finns det ju fler kliniker i Köpenhamn att kolla upp..  Zaro är också väldigt nöjd med sin vet jag och hon lyckades på första försöket tom!  

  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-11-27 07:20:39 följande:
    Testdag idag, och nu står det Gravid 1-2! Å ena sidan sådan glädje att det finns chans och att det slagit om efter negativt test i onsdags, å andra sidan oro för att den ?borde? visa högre idag. HOPPAS med allt jag har att detta ska gå bra ❤️❤️
    Om du har testdag idag är 1-2 precis det som de ska visa 💕 grattis!! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023