• Pea593

    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Tänkte starta en tråd här för oss som planeras börja IVF behandling detta år. 

    Själv ska jag påbörja behandlingen med sprutor imorgon (Bemfola 225).
    Efter två år med ofrivillig barnlöshet är jag mer än taggad! 
    Livrädd ja, men ändå så peppad på att något äntligen händer. 

    Vi är oförklarligt barnlösa då alla tester har visat sig vara normala. Och påbörjar nu behandling via Livio i Falun. 

    Det vore kul om fler som är i samma sits samlas här så kan vi peppa och stötta varandra. 

    🤗

  • Svar på tråden Vi som startar IVF 2023
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-07-03 12:22:41 följande:

    Det går inte så bra för mig men det var väntat efter att jag svettades där på natten vid ganska exakt samma tidpunkt som vanligt.

    började få lite blod/färgat i cyclogetsen i söndags , fick mer igår och idag i princip mens samt negativt  test imorse. skulle  egentligen tagit imorgon för kliniken Men orkar inte ta cyclogesten längre nu när jag fått mens och har haft två negativa tester som borde ha visat positivt vid det här laget :( 

    ska köra på med korta i slutet på augusti sen får kronosomtestet avgöra hur vi går vidare efter det har vi kommit fram till. Testet kan inte göras innan slutet på augusti öbdå så orkar inte slösa tid och vänta om det inte skulle visa ngt. tydligen kan det gå även om det visar ngn kromosomavvikelseen lättare för missfall och svårare att bli gravid. 


    tack för att du frågar Hjärta


    Att det alltid ska vara så svårt, så tråkigt att höra. Hoppades verkligen det skulle vända. 
    Förstår verkligen att ni vill köra på i augusti, känns som mam blir tokig när man inte är i någon process.

    Om det skulle vara några kromosomavvikelse, kan man göra något då? Vet att man kan kolla embryon mem tänkte om de går att förebygga någonting?
  • LMSM

    ja jag hoppades också in i det sista även om jag förstod att det var kört 😞

    nej det finns nog ingenting att göra då. man kanske lättare kan ta ställning till donation men samtidigt så sa det att det inte är helt kört ändå men a vet inte kanske blir för svårt då för att man ska orka. får se vad de säger då.
    är tydligen väldigt ovanligt.


    Awesomeginger skrev 2024-07-03 16:13:53 följande:
    Att det alltid ska vara så svårt, så tråkigt att höra. Hoppades verkligen det skulle vända. 
    Förstår verkligen att ni vill köra på i augusti, känns som mam blir tokig när man inte är i någon process.

    Om det skulle vara några kromosomavvikelse, kan man göra något då? Vet att man kan kolla embryon mem tänkte om de går att förebygga någonting
  • LMSM

    Jag har fått DHEA av en kollega som fått av sin syster i USA. Är det ngt man vågar ta tror ni? Låter läskigt 

  • J000ssan
    Macbookpro skrev 2024-07-03 10:24:55 följande:

    då kanske jag ska våga mig på ett smygtest efter helgen ändå ;) mannen ska bort den 10e så det hade varit mysigt att förhoppningsvis se ett + tillsammans 


    Det tkr jag nog du skulle kunna göra 🙈🍀🙏❤️❤️
  • J000ssan
    Sola13 skrev 2024-07-03 10:55:02 följande:

    Nu har jag precis varit på KUB, och allt såg fint ut!! ❤️ efter tre år, fyra ÄP och fem återföringar så känns det helt fantastiskt att ha kommit hit!! 


    Åhhhh🙏🙏massa grattis❤️❤️❤️hoppas vi också kommer dit en dag🙏🙏
  • Mathilda88
    Macbookpro skrev 2024-07-03 08:40:25 följande:

    Hade återföring av embryot den 20e/6 och de ville att jag skulle testa den 10e/7. 


    Nu mår jag illa, och har ont i huvudet. Har ont i huvudet ibland men illamående är i princip aldrig förekommande. Funderar på om jag ska våga testa tidigare eller om jag ska hålla mig till 10e :O 


    Håller tummarna oavsett vad du väljer ❤️
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-07-03 08:56:58 följande:

    Mathilda88 skrev 2024-07-02 12:04:39 följande:

    Stort tack alla för era fantastiskt stöttande ord ❤️❤️❤️ Ni betyder så mkt ❤️❤️❤️ 
    Och Nu blev det jobbigt. Min läkare från Sellmer ringde för att höra hur vi tänker framöver, om vi helt bestämt oss för äggdonation eller vill prova igen. 


    Jag sa att vi tänker äggdonation då vi iallafall gissar att mina ägg nog troligen inte klarar sig längre än så här. Han höll med om att det är tydlig äggfaktor, samt att han just nu är velig - han hade inte avrått från att göra fler äggplock då han ser det finns potential då det nått hit, men samtidigt inte heller kan ge några som helst garantier att det faktiskt kan gå längre. Men att denna gången ändå gjorde att han har mer tro om mina ägg än efter första försöket i vintras.. Alltså hur jobbigt blev inte detta nu.
    Samtidigt som jag fortfarande kan se krasst på det - inget bra förut i Malmö, en 3AB till frysen försök fyra som inte klarade upptiningen, inga graviditeter nån gång. Nu körde vi dock för första gången med både assisted hatching och embryoglue, vilket verkade funka. Men embryot klarade sig ändå inte längre än så här. Är det ens rimligt att försöka fler gånger?
    Tankar kring annan klinik i Sverige för att prova igen men ha mer pengar över? Typ CVL, men sen tillkommer resor och hotell, samt utebliven inkomst av att vara borta flera dagar med kort varsel. Vet att sambon kommer må jättedåligt över det, känns som att jag kommer pusha honom för långt med en sådan lösning..

    Du betyder också så mkt som du stöttat alla i det här! Så tacksam för er alla när man känner sig ensam i världen har det varit en oerhörd lättnad att kunna skrivs med er !Hjärta

    alltså jag förstår att man inte orkar fortsätta med egna ägg längre! Allt beror på hur mkt man orkar försöka hur mkt man har råd med och hur bråttom man har. 


    du har ju kommit längre än mig (betydligt) men min läkare säger fortfarande att det är möjligt för mig och att vi kan fortsäyta försöka om vi orkar. De säger Att de har varit andra par som haft så här många misslyckade försök men att de tillslut efter många försök lyckats. som sagt ingen vet om det händer på 8e eller 14r eller ännu senare eller om man hinner ge upp innan. Ni måste själva avgöra om ni orkar för det är ju extremt påfrestande och kan ta många försök till. Det kan ju också gå nästa gång! Ingen vet. känn efter vad du / ni orkar under sommaren. Ställ er i kö så länge. 


    jag har kommit fram till att jag inte är redo att ge upp ännu, donerade ägg blir inte för sent på många år och jag känner mig faktiskt inte redo att ge upp mina egna ännu trots 6 misslyckade försök utan att vara i närheten av en graviditet. kanske har de ägg jag fått tillbaka blivit blastocyster vem vet. Jag vill SåkLrt ha ett barn nu längtan är ju enorm men jag tror Man känner själv när man är redo att sluta försöka med egna. Det måste vara bgt man själv kommit fram till Tror jag. 


    vad du än gör så kommer det bli bra tillslut Hjärta det är vad jag försökt tänka på Nu. 


    Stort tack fina du för dina underbara ord ❤️❤️❤️ Värmer djupt i hjärtat ❤️
    Tack för ditt förstående. Nej det är lite så det känns.

    Min läkare har inte lika stor tilltro till våra ägg. Som sagt så har han redan rått till äggdonation pga den dåliga embryoutvecklingen. 


    Visserligen en god reflektion. Äggdonation blir inte för sent på länge än nej. Ja, vi ställer oss i kö sålänge så får vi se. Heja dig! Sålänge läkaren tror på dig så finns det goda chanser! ❤️ Kloka tankar ❤️❤️
    Tack så mycket ❤️❤️

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-07-03 09:07:14 följande:

    Mathilda en sak till.
    om du överväger Cvl för att det ska vara billigare antar jag att det är tre pack ni vill
    köpa?
    tänk på att inte visa kliniken de försök från sellmer då, man får ju nämligen bara köpa om man gjort Max tre försök. Förstår att fet är jobbigt att inte ta med de saker som gjort då ni haft bättre resultat men du kanske kan lyfta dom sakerna ändå? antar att det inte blir sååå mkt billigare om man köper enstaka försök hos cvl jämfört med sellmer om man ska inkludera resor osv.

     


    Tack för omtanken ❤️
    Nej jag överväger dom då de är duktiga och verkar ha en lite annan approach på behandlingar etc. Önskar få en bedömning ur deras perspektiv om vi bör gå med äggdonation eller om de ser potential till annat resultat med annan behandling. ❤️ Nej vill helst inte köra på trepack,  jag är trött på äggplocken, smärtorna och begränsningarna i livet (träning, ridning etc). Vill inte dra ut på tiden med massa fler försök. Mest nyfiken på att få deras syn på hela vår historia. Så har skickat alla våra journaler från Köpenhamn. Men tack för rådet, minns när du skriver det att de önskar just det, att man inte ska ha gjort mer än tre försök för att få beviljas ett trepack. Ändå inte sugen på så många försök till.

  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-07-03 09:50:17 följande:
    Tack underbara du❤️❤️tänker så mkt på dig ❤️du är grymt stark! 
    Tack så hemskt mkt kära du ❤️❤️❤️❤️!
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-07-03 10:55:02 följande:

    Nu har jag precis varit på KUB, och allt såg fint ut!! ❤️ efter tre år, fyra ÄP och fem återföringar så känns det helt fantastiskt att ha kommit hit!! 


    Åh så fantastiska nyheter!! ❤️❤️❤️ Stort grattis!!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023