• JohannisenIVF

    Vi som startar IVF 2023

    J000ssan skrev 2024-01-26 07:16:48 följande:
    Ja de känns väldigt skönt❤️men vill som sagt kolla detta innan vi slösar alla dem om det finns ett problem! Så tragiskt inte rmc kan göra detta. Borde ju vara ett kännt problem! Har en känsla de kan va så för mig med! Typ aldrig sjuk! Vad bra du gillade kliniken! Jag läste ang Göteborg så det är ju iaf 3 h mindre bilfärd! Hur ofta får du gå och ta dropp? Så spännande och se om detta hjälper er❤️

    Ja jag ville också kolla upp innan jag började med FET. Så gör det. Du får man svart på vitt. nej akademiska ville inte heller göra detta ?då det ej finns tillräckligt med studier? men vad jag förstår kollar man detta i Usa och många ställen i England och Grekland i grundutredninhen när jag läst på lite. Men Sverige ligger lite efter. 


    vi reser ca 3 h varje gång för dropp, men värt det om det nu hjälper. Jag tog vid ägglossning sedan samma dag som FET, sedan är det var 10:onde dag fram till v.12 till att börja med. Det blir en del pengar men alla pengar i världen är värt detta om det hjälper oss❣️

  • JohannisenIVF
    Smörblomman24 skrev 2024-01-26 10:47:05 följande:

    Man får försöka sysselsätta sig så gott det går! Jag var på konferens hela dagen igår vilket var rätt skönt, man hann inte riktigt sitta och lyssna på sina tankar. Dock väldigt jobbigt att ducka alkoholen utan att någon ska förstå! 


    Jag med! <3 hoppas verkligen! 


    Läste att ditt immunförsvar är lite för aktivt, hur märkte du detta? Och hur gick du tillväga för att utreda det?


    Börjar fundera på om jag också ska kika, min sambo drar lätt på sig förkylningar osv medan jag nästintill ''peppar peppar'' aldrig blir sjuk.  


    Jag har aldrig märkt det på något sätt men har alltid bara haft magkänsla för det. Jag ringde till fertilitetsplus och de ville träffas och prata och utreda mer. Aldrig haft magsjuka osv. Får jag känningar i halsen går det över på 3 timmar osv osv. Det bryter aldrig ut. 

  • JohannisenIVF

    @smörblomman : Hur känner du idag? vilken ruvardag är du på? ❣️

    jag är på dag 4 och känner ingenting än. Känns inte bra

  • JohannisenIVF
    Smörblomman24 skrev 2024-01-28 10:04:19 följande:
    Jag är på ruvdag 5 nu, vaknade natten torsdag och fredag av mensvärk, precis som jag alltid har innan mens, igår lite värk men typ bara varje gång efter jag kissat. Känns som mensen är på g vilken sekund som helst tyvärr :( är på cykeldag 27 idag så det borde (om inte sen eller gravid) komma i dagarna. 
    Jag tror inga symtom alls är bättre än mensvärk! Brukar du ha känningar inför din mens annars?
    Jag har dock inga ömma bröst, brukar jag ha innan. 

    Hur mår du annars, känner du dig ok? Hjärta

    Jag brukar ha mensvärk samma dag jag får mens bara. Kraftig sådan. Min mens är beräknad till på torsdag. Cykeldag 23 idag - vill tjuvtesta i veckan men samtidigt inte. förra gången plussade jag på ruvardag 6? Men man behöver ju inte ha symtom men önskar att jag kunde känna något att det drar/stramade som sist. 


    jag mår okej - känner fortfarande att jag liksom inte fattat att jag går och ruvar. Har nästan ställt in mig på att det blir en till FET nästa månad. Känner mig rätt tom. 

    hoppas att din mens inte kommer❤️❤️

  • JohannisenIVF
    Smörblomman24 skrev 2024-01-28 14:13:34 följande:
    Åh så svårt. Jag håller med dig gällande tjuvtestandet men samtidig vore det så tråkigt att bli besviken om det visar negativt :( och då kan det vara för tidigt?
    Ruvad 6 var tidigt! Var det FET då också?

    Eller hur...man vill känna något samtidigt så vill man inte eftersom allt man känner känns precis som innan mens! Blir tokig

    Kanske skönt att ställa in sig på det, så man inte blir allt för ledsen. Jag gör lite samma... Vi har ett kvar i frysen men samtidig hade jag hoppats att man kunnat spara det för framtiden :( orkar inte genom en hel ivf igen,känns det som nu. Men om den dagen kommer får man samla kraft igen.

    Håller på oss!! Hoppas vi båda lyckas Hjärta
    Ja det var FET då också. Vi har också ett embryo kvar i frysen. Detta är vårt 4e äggplock så jag vill inte heller behöva genomgå ett 5e. ❣️ 

    denna veckan kommer gå så segt
  • JohannisenIVF
    Smörblomman24 skrev 2024-01-29 07:19:27 följande:
    Oj så stark du är, 5e plocket! Håller tummarna ännu hårdare nu, så ni slipper genom en till. Och vad skönt att ni har en liten kvar i frysen, det känns ändå skönt att ha "en andra chans"

    Hur känner du dig idag, fortsatt inga symptom? Hjärta
    ja men på 4 plock och 43 ägg har endast 3 blivit blastocyter? så är otroligt jobbigt på det sättet.

    jag känner av lite molvärk idag. Men jag har tjuvtestat imorse på ruvardag 5. Och jag tror det är positivt. Om det inte är ett spökstreck ❤️ 

  • JohannisenIVF

    Blev dock väldigt dålig kvalité såg jag nu på bilden - men det är väl hemsidan som ej tillåter högre upplösning

  • JohannisenIVF
    Smörblomman24 skrev 2024-01-29 12:47:49 följande:

    ihhhhhhhhhhhhh!! Det ser verkligen positivt utt! :D åh så roligt Hjärta GRATTIS! 


    Även om det kan vara ett spökstreck så känns det väldigt mer som ett positivt! Hur känner du dig?! :D 


    Tack alla! ❤️ jag känner mig fortfarande konstig med känslorna. Har nog inte riktigt fattat. MEN som sagt vad som helst kan ju hända och största oron är ju såklart att immunförsvaret stöter bort. Har ej dropp förrän på fredag så blir långa dagar dit
  • JohannisenIVF
    Zaro skrev 2024-01-29 17:19:41 följande:
    Vad coolt att det fungerade i och med dropp! Grattis!
    Jag kom såhär långt utan dropp sist också men fick missfall i v.5 så än är jag verkligen inte i mål än. Men just precis nu är jag gravid ❣️
  • JohannisenIVF
    Awesomeginger skrev 2024-01-29 20:58:52 följande:

    Behöver hjälp, ska förhoppningsvis göra FET nu. Vi har en 5 dagars och ska göra i naturlig cykel. Jag trodde att de då blir återför 5 dagar efter positivt ÄL med ÄL som dag 1, så om ÄL är imorgon (tisdag) så blir det återföring på Lördag, men läser nu att de är dag 6? Så om de blir positivt imorgon så blir skulle de bli återföring på söndag (då är kliniken stängd). Men lästa med att man ska räkna 6 dagar med dagen efter ÄL som dagen ett. Så om de blir positivt ÄL imorgon så börjar jag räkna på onsdag, med återför på måndag. 
    Någon som har sten koll? Vet att jag inte kan påverka och att jag väl ringer kliniken vid ÄL. Men gillar att ha koll, vilket göra hela proccesen jobbigare haha 😅


    Jag har gjort FET 5dagars på dessa dagar:
    Ägglossning positivt på fredagen - gjorde då på onsdagen (skulle egentligen vara på torsdag men det var fullt och gjorde inget om det var en dag tidigare enl barnmorskan).
    denna gång ägglossning på torsdagen och fick göra efter 6 dagar på onsdagen. Min klinik har också stängt på söndagar men dom sa att de fixar så att man inte ska behöva vänta en månad till så då gör det inget om det är efter 5 dagar. 


    hoppas du förstod ❣️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023