• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Gvk skrev 2023-06-29 07:28:11 följande:

    Dessvärre så var det spökstreck på stickan!
    Ska få min mens om 2 dagar och den kommer alltid på dagen. Beigefärgad flyttning i trosorna indikerar på att det är på gång.

    RFSU:s Teststickor testa tidigt rekommenderas inte!

    Trist om någon annan här blir lycklig i onödan, för att sedan bli besviken. Jaja! Det är bara att på det igen.


    Någon mens i sikte?

    Jag fick min idag så nu är det dags igen! <3 
  • Noelani

    Humlaaan,
    Om ni har bra prover så ska ni kanske inte hetsa kring livstilsförändringar.. kanske lite mer grönsaker räcker gott och väl :) 

    Ja nu blir det sprutstart troligen på måndag då vi ska göra första UL så ska bli skönt att komma igång igen... 🙏

    Quincey,
    Ja det har varit en tuff resa viktmässigt upp och ner större delen av mitt vuxna liv. Är inte i mål ännu men skönt att ha mindre ont i kroppen och bättre prover. De enda som blivit sämre är att jag fick järnbrist men de äter jag tillskott för nu så det är också bättre. 

    Jag är inte så påläst på fragmentering, vad innebär det ? När ska ni göra nästa omgång ? 

  • Noelani

    Grattis Ms MR!! ❤️😍
    Tror det är normalt med mycket känslor i omlopp efter så mkt stress och oro kring IVF. Det kommer nog släppa snart ska du se 🙏

    Gvk,
    har mensen kommit ännu eller blev det ändå ett plus? 🙏🙏

    Vi åker till Köpenhamn för första scanning imorgon och sen får vi förhoppningsvis börja med sprutor. Nervigt! 

    Ni som tagit Gonal-F, vilka styrka på sprutan och dos har ni haft ? 
    Jag upptäckte igår att sprutorna vi tog förra månaden var på 450 IE och dosen låg på 150 IE. De nya sprutorna är på 900 IE och dosen 225 IE. Förstår jag det rätt då att sprutan i sig har högre innehåll och alltså inte bara dosen som är högre? 

  • Noelani

    Precis kommit från kliniken och allt såg bra ut så idag börjar vi med sprutor.. 

    Så nyfiken hur det går för dig Gvk 🙈

  • Noelani

    Här sitter jag och smågråter över att ni alla plötsligt dök upp igen! Känns så ensamt ibland och den här tråden hjälper så himla mycket ❤❤❤


    Humlaaan skrev 2023-07-05 20:47:32 följande:

    Hej! 


    Jag är tillbaka och är dessutom gravid! 🙂 Tydligt plus idag hos läkaren. Jag har varit så sjuk pga överstimulering så jag har åkt in och ut på akuten i en veckas tid. Men graviditeten bekräftar varför jag blivit så sjuk! 


    Går det för er andra? 🧡


    Åh grattis!! Vad fint att höra att du är gravid! Mår du något bättre nu?

    Jag har precis påbörjat nytt försök (men första riktiga IVF) och har första VUL imorgon så skall bli spännande och se hur jag reagerar på behandlingen...
    Femling skrev 2023-07-05 20:49:44 följande:
    Hehe ja blev tyst här.

    Själv gick jag in i vecka 7 (6+0) idag baserat på när ägglossningstestet visade positivt inför insättningen. Känner dock inte så många symptom vilket känns sådär, mest lite extra trött (vilket lika gärna kan bero på att jag dricker 0-1 kopp vanligt kaffe om dagen istället för 2 🤣), svullen och lite lätt molvärk ibland. Får se hur detta går, tar en dag i taget. En milstolpe hade varit att få passera vecka 7+4 för det är det längsta jag gått i tidigare graviditeter (alla naturliga) innan missfallen startat. Får hoppas att progesteronet jag nu tar kanske kan göra susen, men håller förhoppningarna låga och tänker på att något av de resterande 9 blastocysterna i frysen förhoppningsvis kan bli ett barn i slutändan om denna gång inte fungerar 🙂

    har det gått bra att komma igång med sprutorna? Jag körde också gonal-f, tyckte de var supersmidiga 👍
    Då får vi hålla tummarna nu för dig/er att den lilla rackaren håller sig kvar. Har du tagit progesteron innan ? 

    Ja 9 blaston låter ju annars som en bra backup plan eller syskon :) 

    Det går hyfsat bra med sprutorna, jag tog ju Gonal-F också förra månaden (dock lägre dos och varannan dag) så är ju lite van men tycker de är riktigt smidiga. Kommer nog få börja med fyremadel imorgon också och de har jag hört skall vara lite tjockare och svårare... Har du någon erfarenhet av dem också?
    Gvk skrev 2023-07-06 00:21:40 följande:

    Hej alla! 

    Då var jag tillbaka. Behövde logga ut i några dagar, slicka mina sår och besvikelse. :(
    Är igång igen med 3:e dagen med Gonal F och nu J*VLAR ska det funka har jag bestämt. ;)

    Noelani: Tack fina för omtanken <3
    Ja! Nu kan vi heja på varandra under juli månad. Har du börjat med Gonal F ännu?

    Noelani: Wow! Att du gått ner 40 kg. Så grymt jobbat!
    Jag har 300IU på mina Gonal F och sprutorna är på totalt 900IU.


    Så tråkigt att höra att det inte tog sig! Men så skönt att vår klinik har öppet hela sommaren så vi bara kan hoppa på tåget direkt igen :) 

    Verkar som vi är på samma sprutdag också.. jag tar fjärde sprutan ikväll :) 
    Imorgon skall vi på ultraljud och det ska bli riktigt spännande och se hur jag reagerar nu på "riktig" IVF. 

    Tack! Skönt att tappat en hel del men väger ca 90 nu så har minst 20 kg kvar. Lyckligtvis har ny forskning visat att man inte ökar sina chanser att lyckas med IVF genom att minska sitt BMI mellan 35-30 så försöker fortsätta neråt i normal takt.. 

    Tar du något annat än Gonal-F? Jag skall ju ta fyremadel också, troligen från imorgon... lite skraj för den efter vad man läst hehe
    Orkidé8181 skrev 2023-07-06 07:42:42 följande:

    Jag är kvar, är i vecka 8 och fick se ett litet pickande hjärta igår :)

    mår ganska illa, men hanterbart :)


    Vilken lycka!! Hoppas illamåendet släpper snart!  
    Femling skrev 2023-07-06 10:39:19 följande:
    Åh så underbart! :) 

    Min klinik (Sahlgrenska) stänger för sommaren nu så jag får inget ultraljud där förrän de öppnar igen i augusti och då är jag i slutet av vecka 11 om allt fortfarande fortlöper. Funderar på att boka in ett privat ultraljud innan dess i vecka 9 (så om två veckor) om jag inte kan hålla mig tills vecka 11. 
    Borde inte vårdcentralen kunna hjälpa dig med ett ultraljud? De har väl ofta barnmorska också. Jag hade själv aldrig kunnat vänta så länge :) 




  • Noelani

    Åh en annan fråga till er alla! 

    I måndags (innan sprutstart) såg man 8 folliklar på ena äggstocken och 4 på den andra. Är det då liksom det man kommer kunna ha som max eller kan det tillkomma fler efter sprutstart, någon som vet?

  • Noelani
    Femling skrev 2023-07-06 15:11:27 följande:

    Noelani:

    jag började också med fyremadel på sprutdag fem. Den nålen var mycket tjockare och det sved lite efter man tagit den men var ändå okej. Och den är ju nödvändig för att stoppa för tidig ägglossning :) 

    angående ultraljud. Jag är inskriven hos vanliga barnmorskemottagningen också men får inte UL där förrän tidigast vecka 10 ändå (har bara fått tidigare UL innan vid vanlig graviditet för att kunna se så fostret har suttit rätt och inte i äggledaren igen, har opererats för ett utomkvedshavandeskap tidigare). Blir nog ett privat UL om inte ett vanligt missfall börjar innan dess, man är ju lite nyfiken.. :) 


    Vad skönt att höra! Jag är eg inte rädd för sprutan men läste något om att man skall dra ut den och kolla så man inte stuckit en ven dvs blod och sen in igen ? Man kanske inte ska läsa så mkt eg haha..

    Skönt att det finns privat att gå så man slipper oroa sig ❤️ Man kan ju tycka att efter allt man gått igenom så borde man kunna få ett litet extra ultraljud 😅
  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-07-06 14:42:13 följande:
    Tack, ja det har gått över i tidigare graviditeter så förhoppningsvis gör det de in denna också :)

    ang folliklar så borde det väl kunna ploppa upp fler?
    jag h iaf haft fler vid äggplock än vad de faktiskt sett vid ul inför äggplock om jag inte minns fel
    Fint och höra! Då verkar de ju som att de går..  :) Blir spännande att se imorgon.. 12 st känns annars lite få om också inte ens alla kommer bli mogna.. 
  • Noelani

    Nu har vi varit på kliniken för scanning och förra gången hade jag alltså totalt 11 st folliklar och nu såg man 14 så man kan alltså få till fler efter sprutstart.. Alltid något :) Att jämföra med när jag gjorde mild IVF så tillkom igen under hela stimuleringen.

    Jag känner mig dock inte så jättenöjd men vet egentligen inte hur det brukar se ut efter 4 dagars sprutor.. Av dessa 14 var två ca 12 mm, 1 ca 11 och 2 st 9 mm.. Resten mycket mindre. Det är ju ett helt klart mkt bättre resultat än vid milda varianten då jag efter 2 sprutor á 150 iu bara hade 1 på 10-11 cm.. men ändå.. När man hör om alla andra som har typ 20 st så känns ju detta så fjuttigt och som att det redan är kört..

    Barnmorskan började redan prata om att det nog blir läge för Ovitrelle på måndag (då vi även har nästa scanning) så känns som man bara kommer lyckas skrapa ihop max 4-5 st mogna folliklar max... Eller finns det hopp?

    En annan fråga, hur gör ni andra med alkohol under IVF? Jag har hållit mig helt ifrån. Är ingen stordrickare annars utan dricker bara vin och efter att jag läst massa nu att det verkar ok i mindre mängd så funderar jag på att gå tillbaka till att leva som vanligt då hela den här processen gjort mig så jävla deppad att jag knappt gör något annat än degar i soffan. Tänkte man kanske iaf kan ta några få glas fram till ÄP iaf. Hur tänker ni andra? 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023