• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Nexii, 
    Svårt att svara på... varför tycker läkaren att du ska vänta? 

    Förlitar de sig bara på äl-test? Görs inga ultraljud ? 

  • Noelani

    God morgon 🌞

    Är det någon som har erfarenhet av att må illa och haft huvudvärk m.m efter IVF? 

    Jag har sen i tisdags haft svår huvudvärk och mått illa samt en knepig uppblåsthet i magen. Nu har huvudvärken släppt men fortsätter må illa hela tiden och magen känns så konstig och spänd.

    Det blev ju ingen återföring för mig så kan inte vara grav. tecken. 

    Kan såklart inte ha med IVF att göra men tänkte mest om det är hormonerna..

  • Noelani
    Jimmithejuice skrev 2023-06-24 11:22:12 följande:

    Noelani,
    jag har en del illamående men det är ju i samband med överstimmulering. Ont i huvudet hade jag ganska ofta när jag körde med nässpray innan sprutorna, men det har helt upphört nu.

    Jag måste berätta, jag var in & läste i min journal nu & ser att i torsdags gjordes biopsi på 4st blastocyster & de är nedfrysta nu 🤗 så spännande! Nu håller vi tummarna för att svaret visar på att någon är frisk & klarar upptining & insättning 🙏


    Åh wow vad coolt!!! Så fascinerade vad mycket man kan göra. Hur många % brukar ärva sjukdomen? Hur snabbt förväntas svar?

    Nä låter ju konstigt om jag skulle varit överstimulerad på så låg dos 😅. Men har kommit och gått sen en vecka och känns så underligt. Hade vi gjort en insättning hade jag typ varit säker på att jag var gravid.. 

    Känner av mensvärk också redan nu och hoppas mensen kommer tidigt så vi kan komma igång med nästa runda snabbt... känns som de enda som kan ta bort ledsenheten är ett nytt försök..
  • Noelani

    Tussensmamma,
    Jag har för mig det är väldigt vanligt med mensrubbningar åt bägge håll. Dvs både för tidigt och för sent. Men gjorde du äggplock I onsdags så borde väl kroppen tro att det är ca 2 v till mens oavsett om du startat sent i cykeln eller inte? 

    Jimmithejuice, men åh vad kämpigt! Är det en sjukdom som finns på bägge sidor? ❤️ Så sjukt de här med 3 försök!! Förhoppningsvis får ni fram friska embryon och eftersom ni lyckats bli gravida naturligt så kanske ni har större chans att de fäster än vi andra som aldrig haft något plus 🙏

  • Noelani

    Gvk,

    Ja vi ska göra en ny omgång så snart jag får mens..  vilket borde vara till helgen.. Men känner mig inte alls så hoppfull som sist. Oroar mig massor nu när det är "riktig" IVF. Överstimmulering och biverkningarna osv...  bad också om journalanteckningar från förra försöket och såg att ägget som blev befruktat inte ens delade sig något första dygnet. Befruktat på fredagen, inget på lördag, 1 cell på söndag?. 1 cell är väl vad det är vid befruktade? 

    Jag tror du bara testat för tidigt, är ju massor med dagar kvar ❤️❤️ Hur många ägg har du kvar i frysen? 

  • Noelani
    Gvk skrev 2023-06-27 17:30:29 följande:

    HERRE J*VLAR!!!!!
    Ja, förlåt jag börjar så men jag är i lite chock.
    Idag är det 13 dagar sedan de 2 embryona jag bär befruktades.

    Jag har testat 3ggr med start på midsommarafton.
    Displayen var kritvit och då försökte jag ändå scanna den emot solen för att säkert se om det verkligen inte fanns något streck någonstans😂😜

    Likadant på midsommardagen och i söndags.
    Besviken hoppade jag över att testa igår.
    När jag satt på toa i morse kom jag på mig med att jag kanske skulle ta ett test, men sen tänkte jag? ingen idé det har ju inte visat något hittills med morgonurinen.

    Så i eftermiddag fick jag ett infall. Jag har ju ändå massa  test hemma så lika bra jag använder upp dem resonerade jag. Testade och displayen kritvit där det där extra strecket ska komma. Slängde det på golvet jämte kartongen och tvättade händerna. Sen plockar jag upp det tittar till och bara?..va!?.nämen är inte det där ett streck?!?..shit!?..jisses! Kollar närmre och ett litet, litet svagt streck syns tydligt. Låter stickan ligga några minuter.
    Det försvinner inte?.tvärtom är det ännu lite tydligare.

    Mao så tror jag att det kanske lyckats på min första återföring! 2st, 3dagar gamla embryon.
    Det trodde jag aldrig. 


    Måste testa imorgon igen för att se om det verkligen är sant. Om det är det är då nästa fråga om det finns 1st eller 2st bebisar i magen.

    Just nu är jag världens lyckligaste människa men är beredd på att det kan vända imorgon.

    Mina bröst har fullständigt exploderat men så har de varit  sedan jag började med progesterone, bröstvårtorna stora som körsbär och superömma. Då vet jag alltså vad det kan bero på. 🤩🥳👶🏼👶🏼


    MEN JAAA!!! 
    Alltså jag får tårar i ögonen!! Gud vad glad jag blir!! Grattis fina du!! ❤️❤️❤️
  • Noelani

    Såklart plus ju Gvk!! 🙏🙏🙏 Och att du åkt ända från Göteborg! Wow! 😅

    Tjejer jag undrar om någon annan känner igen detta..  som jag skrev innan har jag efter äggplocket mått rätt rejält illa och haft ont i tjejmagen, svullen mm vilket var konstigt eftersom de endast tog ut 2 ägg så det är knappast ös.

    De la sig efter 5-6 dagar och nu har jag ist som småkramp (i vad jag misstänker är livmodern) ett par sekunder några gånger per dag. Det drar kring äggstockarna också av och till.. Inget överdrivet ont eller så men har aldrig känt såhär innan så är lite skraj nu att något ska ha gått fel inför nästa runda som bör bli om några dagar..

    Men tänker också att kan de vara så att förra månadens stimulering satt igång att kroppen själv kanske fungerar lite bättre? 

    Någon som varit med om liknande?

  • Noelani

    Undrar samma som Femling... Gud så konstigt med så starkt streck.. 

    Ledsen isf för din skull Gvk ❤️ Nu får vi båda sätta det under juli ist 🙏🙏 

  • Noelani

    Humlaaan,
    Låter som det kan vara samma. Vet du om det är något som kan påverka nästkommande cykel negativt? 

    Quincey, 
    Jag har inte läst den men kan tillägga att min karl har gått från 2.5 miljoner spermier till 8.0 på 2-3 månader genom att röra sig lite mer, sluta äta proteinpulver och dra ner på socker. En androlog som påpekade ang proteinpulver och de verkar ju onekligen ligga något i det. Så är övertygad om att man kan göra massor även för äggen ❤️

  • Noelani
    Humlaaan skrev 2023-06-29 19:00:49 följande:

    Noelani, nej det tror jag inte, min mens kom som vanligt månaden efter. Men såklart kan man få lite rubbningar, men det löser sig säkert. 


    herregud vilka förändringar! bra jobbat! 


    hur lever ni här inne och vilken kost har ni? Har ni gjort några större skillnader i livet? 


    Ja rätt coolt ändå vad som kan göras även om 8 miljoner också är väldigt lågt. 

    Jag har själv gått ner ca 40 kg i vikt och de har ju också gjort susen för mina prover. Jag har nog aldrig varit så hälsosam som jag är nu även om jag ff har en del övervikt kvar. Har slutat röka också m.m..

    Har du testat något själv? 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023