• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2024-02-05 09:44:45 följande:

    God morgon.

    Låg uppe och funderade natten till idag, med återföring imorgon, sen är min mens beräknad bara 5-6 dagar senare, men en lutealfas på ca 12-13 dagar. Känns som embryot har så kort tid på sig att fästa och signalera till kroppen att de är där.
    Har tyvärr så lite tro på att de kommer gå den här gången, känns inte som kroppen har fått den stöttning/hjälp som den behöver. 


    Ajdå, vilken oro, förstår verkligen det. Så du får inget progesteron alls trots det?
    Hur har det gått idag?
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-05 11:42:12 följande:

    Hade precis konsultation med Stork.
    Är väldigt förvirrad nu eftersom det vart lite annorlunda besked från Sellmer. 
    Och blev både upplyft och deppig på samma gång!

    Det som var annorlunda från Sellmer var hur hon behövde chansen att lyckas med IUI och ivf om jag får få äggblåsor. 

    När jag fick 3 äggblåsor på stimuleringen i december fick jag svar av en läkare att chansen med ivf var dubbelt så hög som iui. 
    Men när jag var på kliniken sa den läkaren att chansen var ungefär samma.  Han sa: " OM vi får en blastocyst så är chansen dubbelt så stor med ivf.  Men vi vet ju inte det nu.  Från utgångspunkten just nu, så är sannolikheten lika stor med ivf och iui, om man räknar in att ägget kanske inte blir befruktat, at det kanske inte klarar sig till dag 5..".

    Vilket lät helt vettigt. 

    Så när läkaren idag bara pratade om att det är SÅ mycket bättre med ivf för att "chanserna med blastocyst är så mycket större", så blir jag skeptisk. 

    Jag försökte fråga flera gånger: men vi vet ju inte om det blir blastocyst, så det blir ju konstigt att jämföra sannolikheten att lyckas vid återföring av blastocyst med IUI. Om man räknar in chansen att lyckas från scratch mellan de två,  är det fortfarande större chans med ivf?

    Hon kunde liksom inte riktigt svara utan återkom hela tiden till att det var så bra att återföra en blastocyst... 

    Jag blev också skeptisk till att hon sa att hon absolut tyckte man skulle fortsätta odla till dag 5, även om det var 2 eller 3.
    Det går ju emot allt jag hört.

    Sen det jobbiga: jag skulle kolla mitt FSH. Är det högt så är det troligen ingen idé att fortsätta med behandling i överhuvudtaget. 
    Gah!!! Såååå läskigt att kolla provsvaren sen....

    Är det högt så närmar man sig menopaus och chansen att bli gravid är extremt liten. 

    Det andra jobbiga: hon sa att om jag bara får 1 ägg så kanske man kan göra 3 IUI men sen fundera på äggdonation. Fattar inte riktigt. Om chansen per IUI är ca 12%, så kan man väl inte förvänta sig att lyckas på 3 försök...?

    Det positiva: protokollet hon föreslog var rätt annorlunda. Hon ville lägga till Letrizol, köra Menopur plus ta 2 ägglossningsmediciner bara för att öka chansen att få ut alla ägg. 

    Så nästa steg är för mig att kolla FSH för att se om det i överhuvudtaget finns en idé att fortsätta...
    Såååå läskigt....


    Mkt känslor! Pepp, oro, hopp och potentiellt nedslagenhet. Håller tummarna för att ditt FSH ser ok ut! Förstår oron över värdet med tanke på din låga äggreserv. 

    Nej ibland kan det vara svårt att få svar. Och alltid intressant med dessa olika besked från olika kliniker. Svårt att i slutändan veta vad som är rätt och rimligt. Visserligen kanske inte helt märkligt med tanke på hur ny denna vetenskap trots allt är. Men försvårar vissa beslut. {#emotions_dlg.flower}
    Misstänker att hon baserar rekommendationen om äggdonation på din äggreserv. Med liten äggreserv så är där förutom få ägg även en mindre andel kvalitativa ägg av de som är kvar har jag fått förklarat för mig. Som Olga-kliniken beskrev det som - ligger de länge så blir de till slut "överkokta". För vissa personer dröjer det längre tid, andra kommer det tidigare. Men håller tummarna att ett bra ägg ska komma! Kan tänka mig att fördelen med IVF är att man då ser att det då verkligen blivit befruktat och ser att den utvecklas, men är sanslöst mkt dyrare och stor chansning när man bara får ut ngt enstaka ägg.. 
    Men alltid ett jättejobbigt besked att höra! HjärtaGråter

    Sen är oddsen för att bli gravid nära eller under klimakteriet fortfarande väldigt bra! Men då dock med äggdonation.
    Kan varmt rekommendera att lyssna på podden Jag vill ha barn utöver IVF-podden. Har gett mig mkt på resan hittills. Hjärta
  • Mathilda88
    Sandralinnea123 skrev 2024-02-05 16:47:58 följande:

    Idag var jag på mitt andra ultraljud för att kolla äggblåsorna & på torsdag är de dags för äggplock, är så nervös inför det då de gjorde så ont sist men dom har lovat mig extra lugnande & även muskelavslappnande i infart & lustgas om jag känner att jag behöver det 🙈 

    Jag ska vara fastande innan äggplocket såg att ni diskuterat detta innan, jag går på sahlgrenska 🙈


    Spännande! Du det låter lovande! Hjärta Körde utan lugnande/muskelavslappnande idag och vet nu att jag kommer köra med nästa gång då magen ville krampa ngt efteråt när det började göra ont. För övrigt gick det bra! Fick Tramadol och nu känns det riktigt bra trots att det gått drygt 10 h sen jag tog den. {#emotions_dlg.flower} 
    Bara man ber om allt man kan få så går det bra! Hjärta 

    Ah, då ska du fasta precis som jag fick göra på RMC Malmö! 
  • Mathilda88
    Loidi skrev 2024-02-05 17:58:53 följande:

    Rd12, mått så himla dåligt så tog ett test idag trots td 11/2. Hjärta


    Vågar knappt njuta efter förra omgångens mf i v6, håller tummarna att lillen där inne håller sig kvar 


    Stort grattis!! Håller tummarna för att denna stannar Hjärta
  • Mathilda88

    Har idag fått ut 15 ägg! Får återkoppling på onsdag (dag 2) om hur många som var mogna och mängden befruktade av respektive sambo och donator. 

  • Mathilda88
    Zaro skrev 2024-02-05 22:36:32 följande:
    Wow! Grattis! Det låter ju lovande Solig
    Tack! Ja känns om ett bra utgångsläge iallafall! Så får vi se hur allt utvecklar sig i veckan.
    Planerad återföring på lördag 10/2 med 5-dagars. Skulle det inte utvecklas som de hoppas så ringer de och planerar in en tidigare återföring. 
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2024-02-06 01:28:35 följande:

    Mathillda88 


    Ps Hur gammal är du om jag får fråga?


    Jag är 35
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-02-06 11:40:44 följande:

    Fick inte till citeringen riktigt;)

    Lite förvirrande för jag har hört massor som motsäger det. På många ställen där kliniker kommenterar låg AMH står det att det inte reflekterar kvaliteten eller möjligheten att bli gravid, utan att det är åldern som främst påverkar.
    Och en stor studie som jämförde hur ofta kvinnor med lågt AMH blev gravida på naturlig väg, eller om det var med IUI, med de med bra AMH så var det ingen skillnad.

    Men finns väl läkare som tycker olika då verkar det som. 

    Men tex de två äggen jag fick ut i december blev ju båda befruktade och tog sig till dag 3 iaf, så alltid något. 

    Men ja hm blev skeptisk till hennes egen logik. Hon sa själv att det brukar behövas 4 ägg för att få en 5 dagars, blastocyst. 

    Samtidigt så sa hon att ivf gav bättre chanser än IUI "eftersom det är bättre med en blastocyst".
    Trots att hon vet att jag fick ut 2 ägg vid ivf I december och bara fick 1 äggblåsa nu!

    Så hon har precis sagt att chansen för mig att gå en blastocyst egentligen är väldigt väldigt liten....

    Plus att jag läste på en del själv inför ivf I december och det verkar verkligen som att studier visar att ivf inte ger någon ökad chans vid ens 4 ägg. 


    Nej då låter det väldigt motsägelsefullt det hon uppgett till dig. Så snurrigt! Frustrerande att man ska behöva vara sin egen doktor och ha koll på studierna för att kunna säkra sig om rätt vård..
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-02-06 06:14:01 följande:
    Jag frågade sist om vi skulle göra något VUL för att mäta slemhinnan innan återföring men då sa sköterskan att det inte fanns någon notering kring det från doktorn så att vi bara skulle köra på. Men tack för input, då ska jag försöka driva på det idag när jag ringer dem. 

    Hur långa är allas lutealfas? Min brukar vara runt 10-12 dagar. Borde jag ligga på så jag får progesteron eller finns det någon nackdel med det? Har tidigare länge  haft problem med temperaturfluktuationer, spottings (dock inte längre då jag fick ordning på det med tillskott). Men har fortfarande PMDS så är orolig över att inte ha tillräckliga nivåer för att embryot ska fästa. 
    Min lutealfas är 14 dagar. Förstår din oro Hjärta
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-02-06 11:50:30 följande:
    Kunde man nästa räkna ut.Flört
    Jag är 34 år (89a) och tycker att de ör intressant hur olika de är för oss två, då vi är rätt jämngamla och vill minnas har samma AMH. 1,9
    Ja men verkligen fascinerande hur olika situationerna är! Hjärta Mitt AMH har nu sjunkit till ca 1,78 efter 1 år och minst 45 ägg färre. Ja under detta året har man lärt sig att det är supersvårt att jämföra sig med andra - för alla har vi så olika problem eller tom nyanser utav det.. {#emotions_dlg.flower}

    Hade dock hoppats få höra om fler med problem med fragmenterade embryon och om de vet vad man kunnat göra åt det för framgång. Men än så länge har ingen föreslagit äggdonation även om jag själv övervägt det sedan första misslyckade försöket. Tvärtom varit relativt positiva i motsats mot vad jag förväntat mig.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023