• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Sandralinnea123 skrev 2024-01-25 20:39:50 följande:

    Idag börjar jag äntligen med sprutorna, gonal-f ska ta 300 som var maxdos enligt min läkare, nån av er som tagit så hög dos? 😊


    Så spännande att vara igång! Hjärta
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-01-26 17:21:59 följande:

    Jag skrev till kliniken för att be om plan om detta försök (gjorde IUI i förrgår med en äggblåsa..) misslyckas.  Fick kort svar att de rekommenderar byte från gonal F 300 E till Menopur 375 E , bara för att testa något annat och lite högre dos eftersom Menopur är lite svagare än Gonal F.

    Jag hade också frågat ang dosen jag fick nu sist,  eftersom det är lätt att tänka att om jag fått högre dos kanske jag iaf fått 2 äggblåsor. 
    Fick svar att en högre dos inte hade gett fler äggblåsor, bara fler biverkningar. 

    Jag har bokat en konsultation med Stork nu iaf. Bara för att höra om de rekommenderar en annan approach.

    Jag är som sagt inte helt nöjd med Sellmer heller, på så sätt att jag ont tycker de tar sig tid. 
    Tex nu så hade jag ju gärna haft en konsultation ang hur de tänker- vad som är skillnaden med Menopur? Varför dosen inte går att höja ännu mer om ni 375 ungefär motsvarar 300 gonal F? Jag har ju inte haft några som helst biverkningar, och ingen risk för överstimulering i mitt fall. Hade varit bra för mig att förstå. 

    Nu i svaret stod det inte ens vilken läkare som skrivit,  bara "team Sellmer" längst ner.  För mig känns det lite konstigt att inte få namnet på den som gör bedömningen.

    Så jag vänder mig till er här istället- har ni själva märkt någon skillnad på gonal f och Menopur?

    Jag läste att Menopur innehåller LH också, men förstår inte vad det innebär.  LH är väl hormonet som gör att man har ÄL..?


    Kan det vara så att de bara ser en blåsa före stimulering? För tanken kanske är att om där inte finns fler blåsor så finns det inte fler att stimulera igång? Då kvittar att dosen är högre utan blir bara mer biverkningar. Men ja låter klokt att konsultera fler kliniker och få input på situationen. Hjärta 

    Jag körde Gonal-F första rundan och menopur två andra rundorna. Fick fram ungefär lika många blåsor (175 Gonal-F och 200 Menopur på korta protokoll, 150 Menopur på långt protokoll). Men bättre resultat på embryona. Dock kan jag ha varit påverkad av en nyligen behandlad infektion under första stimuleringen.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-01-27 14:44:44 följande:

    @Mathilda88 

    Det är utifrån mitt väldigt låga AMH som de säger att 1-3 folliklar är det man kan räkna med. 
    Men nu fick jag ju bara 1. Hade känts sååå mycket bättre att få 2 eller 3...
    Så därför förstår jag inte riktigt,  iom att jag inte haft någon som helst biverkan, om det nu finns någon nackdel att köra på i högre dos...

    varje försök kostar ju ändå en hel del så man vill ju maximera chanserna vid varje försök..

    Chansen ökar  från ca 12% med 1 till 18% med 3... Men är ändå en 50% ökning. 

    Hur går det för dig Mathilda? Hur långt har du kommit? Börjat stimulera? 🤗


    Ja du, bra fråga. Men vet att hög dos i vissa fall kan vara kontraproduktivt för vissa kvinnor och att det kan ge sämre kvalité på äggen pga hög press. Men det är som sagt för vissa, för andra blir det jättebra. Så svårt att svara bra på.. ❤️ Jo förstår det! De öppnade iallafall upp för att du kan få välja att testa det till nästa gång om det blir av, kan vara värt att prova så vet man iallafall sen 😊

    Jo går framåt! Tog femte sprutan ikväll, men börjat känna av tryck och spänning i magen redan imorse! Senaste två stimuleringarna har jag kunnat hålla igång en vecka in i stimuleringen innan jag fått skippa ridningen etc, men idag blev nog sista dagen för ridning tyvärr istället för på tisdag som var min plan. Ngt orolig för överstimulering, med tanke på högre dos och långt protokoll så kan inte bryta överstimuleringen med ex Gonapeptyl inför äggplocket. Ska in på blodprov imorgon (virus, de vanliga), så mailat ikväll och frågat om de ska ta E2- prov också samtidigt för att kunna fånga upp och förebygga isåfall.


    Även fått sämre sömn sista nätterna liksom tidigare behandlingar, kroppen går upp i spinn på medicinerna. Provar dock att ta Melatonin 5 mg denna gången med förhoppning om att förebygga ev påverkan av stresspåslag i kroppen och sämre sömn. 

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2024-01-27 17:53:58 följande:

    Länge sen jag skrev men tänkte titta in :)

    Någon frågade om AMH och Gonal-F. Jag hade ganska precis 1 i AMH. Är 40 och tyckte de var mkt snack i gruppen då vi gjorde IVF om att mina läkare gav för låg dos osv.. Men tydligen hade de rätt i att inte gå på högre doser (gick aldrig över 300) då vi plussade på försök 3 (varav en mild stimulering med få sprutor som inte gav något tillbaka). Vi fick också fram ägg med bra kvalitet trots hög ålder. När de vid sista tillfället höjde dosen så fick vi 5 ägg mer än gången innan (totalt 10) men lika många mogna som innan (5). Jag tror väldigt mycket på att inte stimulera för hårt, känns som det säger sig självt att om man driver upp något snabbt så får de inte samma kvalitet som något som fått mogna normalt.

    Jag gick in i vecka 27 idag och det känns fantastiskt efter våra 10 års försök utan ett endaste plus och jag hoppas det ger flera av er hopp om att lyckas i slutändan! 


    Så kul att höra av från dig Noelani! ❤️
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-01-26 16:22:05 följande:

    Hej, 
    Jag ?ruvar? för första gången efter fjärde försöket och ett av fyra ägg blev mogna efter långa protokollet med 150 Bemfola + 150 Meriofert. 


    Återföring för 1 vecka sedan i Falun (bor i Sthlm). Det var till att börja med en pärs att ta sig dit då flera tåg och anslutningar ställdes in i sista stund så vi skulle missa tiden. Då blev det taxi från Gävle till Falun? och vi kom fram i tid. Det var 2-dagars, enligt läkaren perfekt 4-celligt embryo. 


    Började i förrgår kväll börja få som mensvärk och hugg/stick samt att det strålade lite i låren. Detta kommer och går lite sedan dess. Men jag blir knäpp av att tyda symptom och svårt att inte tänka det värsta. 


    Testdag 4/2, försöker hålla oss tills dess. 


    Lycka till alla som ruvar och är under behandling, jag är inne och läser om hur det går och hoppas så på att 2024 blir året för oss ❤️


    Grattis till första återföringen! ❤️❤️ Låter lovande, håller alla tummar och tår för er och försök njuta av att äntligen få vara PUPO ❤️. Nära och ändå så långt borta med testdagen ❤️. Låter klokt att försöka hålla sig tills dess ❤️. Hur gick era tre tidigare försök? ❤️ Håller själv på med vårt fjärde försök nu.
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-01-28 10:36:55 följande:

    Tack Mathilda88 🙏❤️ jag får tacka dig för en del råd som du gav i aug/sep. Flera dagar, flera VUL, dubbla hormon och även långt protokoll. Allt bad jag beh läkare om till nästa försök.

     Redogjorde kort för tidigare försök lite högre upp, igår. Tredje försöket känns resultatet mycket som att det berodde på för kort behandling. På VUL sa läkaren (ej beh) att vi troligtvis skulle ses 4 dagar senare (alltså förlänga beh) men beh läkare sa att vi kör enligt plan. Varje försök har jag haft 1 ledande blåsa på ca 17mm dag 8 och flera under 15 och under 10. Jag tror att omognaden delvis beror på för få dagar. Denna gång var det stor skillnad efter 7 dagars sprutor och 12 dagar på VUL. Sedan fick vi vänta länge på matchande donator till försök 4, varför det blev en längre paus. Men då hann jag läsa på lite mer och ta kosttillskott etc. 


    Håller tummarna för att ditt fjärde försök går bra❤️🙏


    Nej men, ❤️ åh vad glad jag blir att man kan bidra med ngt litet på vägen 🙏❤️🙏❤️! 


    Puh, ingen enkel resa! Håller tummarna ❤️

    Tack så hemskt mycket ❤️🙏❤️

  • Mathilda88
    JohannisenIVF skrev 2024-01-29 12:29:23 följande:
    ja men på 4 plock och 43 ägg har endast 3 blivit blastocyter? så är otroligt jobbigt på det sättet.

    jag känner av lite molvärk idag. Men jag har tjuvtestat imorse på ruvardag 5. Och jag tror det är positivt. Om det inte är ett spökstreck ❤️ 
    Inte så illa resultat! Har själv 3 äggplock med totalt 43 ägg och enbart en dålig blastis (4BC). Så 3 blastisar är fint! 

    Stort grattis!! 
  • Mathilda88

    Spännande med alla kommande TD!

    Hemkommen ifrån Köpenhamn. Nu är äggplock inplanerat på måndag 5/2! De såg 12 ägg idag på 13-14 mm. Dr bedömer att kommer hinna bli mogna och klara till på söndag-måndag. Jag röstade för måndag. Ger en dag extra att mogna och hinner jobba ett par av mina få pass för månaden som jag har den helgen. Som det ser ut just nu överväger jag tom att jobba natten söndag till måndag och åka direkt till äggplocket därifrån, sen kunna sova resten av dagen hemma efteråt.

    Kommer börja med äggplocket och se så vi får ut tillräckligt med ägg innan sambon genomgår TESA. Förstod det som att om vi inte får ut tillräckligt många så blir det bara donator. 

  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-01-31 12:38:56 följande:

    Blir så stressad, de här är varför jag fördrog stimulerad återför vid FET, ingen osäkerhet.
    Gjorde ÄLT vid 10 då såg det ut såhär

    Då kändes de ju som de var på gång, men gjorde test nu vid halv tolv. Då såg det ut såhär,

    Direkt blir jag stressad och funderar på om de första var positiv..eller om de kommer bli starkare igen. Men tänk om de blir svagare.

    Gjorde även ett test vid 07,30 som inte visade något.

    Så frustrerad och stressad över det här. 
    Har alltid haft problem att tyda, bara får glad gubbe en gång och de var förra cykeln.


    Åh va kämpigt! Hjärta Inte kul alls det där att behöva jaga ägglossningen! {#emotions_dlg.flower} Hur ofta testar du per dag? Ring och hör med kliniken, men om de inte vill kolla upp med VUL så kan det bli svårt att säkerställa. Hjärta Håller tummarna för att det löser sig!
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-01-31 13:24:02 följande:

    Mathilda88 och JohannisenIVF. Jag har testa en gång om dagen från förra torsdagen till måndag, så igår testade jag tre gånger, och idag tre gånger än så länge 😥 är så rädd att missa den, får ringa min klinik, har möten fram till 16, så får ringa efter.
    Frågade varför vi inte gör stimulerad nu igen och fick som svar att de var för att de var risk för havandeskapsförgitning. Vet inte om de är för att jag gjorde de för bara 4 månder sen, eller att jag var gravid eller missfallet.
    Men får ringa och kolla, blir så stressad.


    Puh stackare, tufft!
    Jag måste testa 3 ggr/dag för att fånga den då jag oftast har på eftermiddagen, aldrig morgontid och ofta försvunnit igen till kvällen. Men vi är alla olika! Bra att prata med dom, känns inte schysst att sätta en i den sitsen ifall man i princip aldrig har utslag på ÄL-stickor normalt ens, även om det är ansvarsfullt av dom att de vill undvika havandeskapsförgiftning. 
    Vilken bra klinik som du kan ringa så pass sent på dagen! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023