• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Kommendör skrev 2023-10-20 16:41:19 följande:

    Hej allesammans!

    Jag hoppar in här för att jag inte vet vad jag ska göra, och hoppas att få lite råd.

     Jag har varit inne på embryoöverföring idag, och jag tror att kliniken glömde skriva ut recept på progesteron. Vi kom överens om att jag skulle ta det och i vilken dos (dvs 2 per dag).

    Efter typ 40 min kom jag tillbaka och frågade, men fick höra att de fixar sådant i slutet av dagen (16) men jag har inte fått det på recept ännu och jag tror att de har gått hem. 

    Jag ringde, men missade deras samtal tillbaka.

    Här är grejen: jag HAR progesteron hemma, 400mg, från min tid på Karolinsk. Går ut 2024. Bara för 5 dagar, men ändå. 


    Borde jag ta det jag har hemma, eller vänta tills på måndag. Kommer progestero alltid i 400 mg?


    Mina progesteron är också på 400 mg och man ska ta 2 per dag... Har kliniken ingen jourtelefon? 
  • Noelani

    Sola13, tack snälla! Vad fint av dig ❤️
    Är faktiskt plötsligt väldigt nervös. Mest kanske för att den BM som gör UL är så kall och konstig... 😱

  • Noelani

    Nu är KUB gjord och jag fick en helt annan BM som var helt underbar och go så det kändes så bra. Vi fick också låg risk och allting såg bra ut. En liten minimänniska som sprattlade med benen och lyfte armarna över huvudet. Helt sanslöst, kan ff inte tro på det trots 3 ultraljud 😅😅

  • Noelani
    grimaserar skrev 2023-10-25 14:41:18 följande:
    Grattis, sådan lättnad att få att det är låg risk och att få se en liten människa som rör sig! Så himla skönt och vad fint med en fin barnborska! Tycker att ni ska säga till att ni gärna har hen i fortsättningen! 

    Är uppenbarligen hormoniell men blev helt rörd av ditt inlägg! Så fint! 
    Jag har en annan BM annars som är helt underbar men de som gör KUB och tidiga UL är bara 2 st där tydligen som har specialutbildning.. så de får alla gå till bara för det.. 

    Hormonella är vi alla! Jag kan känna likadant åt många av era inlägg. Man blir så jädra glad för andra ❤️❤️❤️

    Ska ni göra KUB?
  • Noelani

    Gravida Gravid




    Noelani - 40 år, IVF3 (2 återföringar med 2 dagars embryo) via Copenhagen fertility center i Köpenhamn, Allt såg fint ut i vecka 12 och låg risk KUB, RUL 11/12, BF 3/5-24



    Zaro - 30 år, IVF 1 via Storkkliniken i Kph, vecka 11,5, bm 1 november. 

    MelMyself - 33 år, IVF 2 via RMC, vecka 9, bokat barnmoska 3 November för diabetesbelastning + KUB 15/11.  






    Ivf90 - 33 år, IVF1 återföring 2 via Livio Gärdet. Vecka 6. Viabilitetsultraljud 8/11. 

    Grimaserar - 32 år. Första försöket på Sahlgrenska. FET med femdagars embryo. Vecka 8. VUL fredag 27/10. 



     



    GurkApan93 - 30 år, IVF 1 via RMC. Vecka 5+1. 
    Första ultraljud 13/11




    Under behandling SoligAwesomeginger - 34, oförklarig barnlöshet. IVF 1, inget ET utan FET planerat 26/10, stimulerad cykel.

    Mathilda88 - 35, först manlig infertilitet (inkl sekundär infertilitet), nu oförklarlig? RMC Malmö påstår dålig äggkvalité vilket jag motsagt. IVF1 - 4 embryon ut av 17 ägg dog på dag 2. IVF2 - 7 embryon ut av 15 ägg varav 6 dog på dag 3 och en cellfattig dålig blastocyst på 4BC. IVF 3 Långt protokoll påbörjas 30 oktober.

    JohannisenIVF - RPC Akademiska IVF 1 + 2 inga bra resultat, IVF 3 = en FET, missfall. IVF 4 - behandlingsstart med injektioner 20/10 

    Vito87 - 36 år. 3e och sista IVF/PGT försöket.  Under stimulering med menopur 400 IE.

    Quincey - 34 år, manlig faktor/oförklarligt barnlösa/dålig embryoutveckling. 1 MF, IVF/ICSI 3, 1 ET (3D), FET i december (3D)

    M1n4x - 39 år, oförklarad infertilitet, sekundär infertilitet. 1 tidigt MF.
    IVF/ICSI 1, 1 ET 2-dagars embryo, testdag 3/11.

  • Noelani
    grimaserar skrev 2023-10-26 13:36:53 följande:
    Det är så fint att få dela upplevelsen med er här inne! Att inte vara ensam i den här oron, hoppet och ångesten. Jag hade jättemycket blödningar och bruna flytningar innan mitt förra VUL, var helt säker på att det var över. Men där fick jag se hjärtslag, så det behöver ju inte vara negativt. Men det är svårt att inte bli knäpp! Tycker att det låter smart att boka en privat tid, tänker att det är värt de kronorna att få lite lugn, eller åtminstone lite klarhet för stunden. Jag har haft två veckor mellan mina besök, vilket har känts ganska lagom... Blir svårt att vara borta från jobbet så ofta, men hade jag kunnat hade jag nästan gått på kontroll varannan vecka hela graviditeten tror jag, även om det blir dyrt hade det varit så skönt att inte känna att jag hinner övertänka allt för mycket Tungan uteHjärta Håller verkligen tummarna för dig också! 
    Håller helt med ❤️ Och blir så glad när andra skriver att de blir taggade av vi lyckats.. då känns det okej att vara kvar och jag hänger kvar här i gruppen för att de vanliga gravidgrupperna känns så annorlunda och tomma. Ingen som förstår hur vi kämpat och hur man kanske är extra orolig eftersom vägen hit varit så lång..

    Jag har nästa UL först 11 dec.. det känns länge.. kommer nog kännas extra jobbigt när illamåendet helt lägger sig och man kommer undra om allt står rätt till därinne.. tur vi ska resa bort lite i november så man kanske får tänka på annat.. Annars får man väl som du skrev boka privat UL.. bättre de än att oroa sig! 
  • Noelani

    Åh vilken lycka Grimaserar ❤️❤️❤️

    Här har illamåendet börjat släppa lite men är ff väldigt trött o ser ut som 7 svåra år 🤣

  • Noelani

    Ovitrelle går ur kroppen inom 10 dagar och mitt plus på RD10 var svagare än ditt... så du är med största sannolikhet gravid 💕

  • Noelani

    IVF90, 

    Förstår verkligen din oro ❤️
    Håller alla tummar att det går bra i eftermiddag! 
    Jag själv hade inga symptom alls förrän typ v.8-9 så behöver verkligen inte betyda något. Har gjort 3 UL sen dess och allt har sett bra ut. 

  • Noelani

    LMSM, 
    Kolla kliniker i Danmark. Otrolig kompetens och bra priser! Vår klinik i DK lyckades göra mig gravid på 2 insättningar och Zaros klinik på bara 1. Jag är ändå 40 och vi hade flertalet issues.. Danskarna vet vad dem gör! 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023