• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-08-28 10:24:42 följande:

    De trodde att de skulle få ut väldigt få ägg, men de fick ut 12 stycken vilket blev en otrolig glädje. Dag 2 har bara 4 stycken utvecklat sig! Och jag antar att ännu fler kan komma att dö till dag 5-6 då de vill lägga in ett embryo. Är inte detta jättemånga som stannat av!? Har aldrig hört att så många gjort det. Känns ledsamt och oroligt. Obs har endometrios och inflammatorisk tarmsjukdom.


    Zaro - vad kul att du fick ut fler än du trott! i min första omgång så stannade alla mina11 av dag 3. man visste inte heller orsaken till det. just nu väntar jag på att de ska ringa och se vad som hänt i andra omgången. missade samtalet vid 09.00 men ringde upp direkt, men Inget svar så är lite nervig nu. 

    Tänk att du bara behöver ett. min vän hade 4 vid plock och alla utom 1 stannade av. men de som var kvar är hennes dotter som idag är 6 år. Så det är ju de enda som krävs. håller tummarna att någon av de andra är blir ett blasto. 
  • BaeA
    Jimmithejuice skrev 2023-08-27 22:41:02 följande:

    BaeA,

    Efter äggplocket var jag svullen & öm men det tänkte jag var normalt. Gjorde det en fredag & jobbade som vanligt mån-tis. Dock mådde jag inte alls bra & hade så ont, var så svullen att jag inte kunde knäppa byxorna & under tisdagen högg det till i magen så att det svartnade för ögonen. Tänkte att så här illa ska det inte vara så gick till gynakuten efter jobbet där dom såg att jag hade massor av vätska I buken & under lungorna.Dom sa även att när det hugger till sådär så är det äggstockarna som vrider sig runt sin egna axel & om dom fastnar så kan vävnaden dö och man måste operera. Gick upp 5kg på några dagar & mådde inte alls bra. Var sjukskriven i 1,5 vecka innan jag kände mig återställd & gick ner alla kilon direkt. Fick höra att man ska ta fragmin ända till 7 veckor efter att man är symtomfri, riktigt drygt när man precis slutat med sprutorna!


    Jimmit­hejuic­e - det låter så tufft? själv börjar jag känna mig ännu lite bättre idag. Har inte tagit några smärtstillande och i morse när jag gick på toaletten så tryckte det inte lika mycket som det tidigare gjort. Så hoppas att det fortsätter åt rätt håll. men har ju läst att några här fått det efter överstimulansen efter en vecka. är det i samband med mensen då!? 
  • BaeA

    Nu ringde precis kliniken tillbaka till mig. Av mina 30 ägg är det 28 stycken som blivit befruktade. 17 st av dem har delat sig jämt och fint. Är ju dock dag 3 idag och det var där de stannade av sist. Så man kan inte säga så mycket mer än, utan vi ska höras på torsdag. De andra 11 är lite långsamma, men de kan vara så att de kommer ikapp. Håll tummarna att vi får några till frysen.  

  • BaeA
    Zaro skrev 2023-08-28 14:37:49 följande:
    Tusen tack för peppen BaeA! Det är bara att tänka positivt under väntan.

    För din del tycker jag det låter som toppenförutsättningar! Ibland får man vara lite saklig antar jag och påminna sig om att det är upprepade försök som ofta leder till ett lyckat resultat och du verkar ju vara på det spåret just nu. Om de okejar på torsdag, är det då du åker in? Det är just på torsdag de hör av sig till oss, om de inte tagit sig. Om de inte hör av sig, ska vi åka dit. 
    Zaro - ska hålla tummarna för dig på torsdag och att ni får åka in. Det blir FET för mig pga kliniken inte vill riska, pga så många vid uttaget och då ökad risk för överstimulans. så kommer göra återföring i stimulerad cykel så de har full koll. Man vill ju såklart göra nu om det blir något, men har man väntat i flera år är det ok att vänta några veckor till 😂 hoppas bara det blir något 
  • BaeA
    flowerpower85 skrev 2023-08-28 13:33:40 följande:

    BaeA: vilka fina nyheter du fått! Så många som delat sig vidare. Känns som det kan bli många till frysen <3 håller tummarna.


    Tack, jag hoppas det! är fortfarande lite likgiltig då de stannade av på dag 3 sist. men man får hoppas på de bästa, mer kan man inte kontrollera. 
  • BaeA
    Noelani skrev 2023-08-28 16:52:09 följande:

    Zaro och BaeA,

    Förstår precis vad ni känner. Vill bara flika in att av mina totalt 17 plockade ägg (3 rundor) var 11 mogna. 3 klarade sig till återföring DAG 2. 
    De andra två avstannade direkt efter befruktningen och på dag 3. 

    Och nu är jag ju gravid. Så även om större mängd kan kännas bättre så behöver de inte betyda allt. Och jag var helt förstörd när vi första rundan inte fick tillbaka något. Tänkte att de här kommer aldrig gå. Det var 19 juni. 24 aug plussade vi. 

    Det kommer gå även om det skulle vara få... ❤️❤️


    Noelani, tack du ❤️ försöker också ha den inställningen att det inte är antalet som spelar någon. det som däremot känns fördelaktigt med flera är de förhoppningsvis väljer att frysa in några dag 3. och hoppas att resten inte avstannar. sköterskan sa dock att det var upp till embryologen men att de såklart hade koll på historiken. vi får se på torsdag helt enkelt. 
  • BaeA
    Noelani skrev 2023-08-28 20:10:44 följande:

    BaeA, 
    Ja såklart vill man ha till frysen... 🙏
    Är det imorgon du får veta? 
    Ville de inte sätta in en 2 dagars och sedan odla vidare resten?


    Noelani, nej ingen ET för mig, pga överstimulans risken utan, det blir totalfrys. torsdag får jag veta mer.
  • BaeA
    Noelani skrev 2023-08-30 19:50:41 följande:

    Lissan111, 

    Ja kolla upp! Tror som sagt man kollar progesteronets värde dag 21 dvs efter ägglossningen. Och är de lågt så tyder det på lutealfasdefekt. Då är det inte konstigt man inte blir gravid liksom.

    Jag gjorde akupunktur samma dag som insättningen. Man kan göra vid äggplock också men det fyller ingen funktion för tex att lyckas utan mer för ett lugnare ägguttag. 

    Däremot har jag gjort akupunktur för Willis Ekbom sjukdom. En sjukdom som gör att man får ont i benen och typ myrkrypmingar i benen på kvällen och hela natten. Tidigare har jag fått tagit citodon på kvällen bara för att lyckas kanske somna. Efter 10-12 ggr med elakupunktur blev jag HELT smärtfri. Nu har jag inte gjort det sen maj pga IVF (man bör inte göra el-varianten medans) och jag börjar smått känna att de kommer tillbaka några procent. Men kommer fortsätta direkt efter förlossningen. Så jäkla bra det fungerar så tror verkligen på det i samband med insättning och annat.. 



    Noelani - är också lite sugen på göra akupunktur innan ev insättning. men behövs det bara en behandling, och samma da? tror du det ger samma effekt dagen/dagarna innan? Jag har gått tidigare men aldrig inför detta så hade vart intressant att höra mer, och hur du resonerar
  • BaeA

    iiiih, fick 5 st till frysen, bara 5 och 6 dagars. Så är så spänd på nästa steg nu, lite segt att jag måste vänta. Men kanske ska passa på boka in lite akupunktur och förbereda mig på bästa sätt. Några andra tips för att främja en lyckad insättning? 

  • BaeA
    Loidi skrev 2023-08-31 14:02:23 följande:
    Men vad kul! Så spännande! När får du göra återföring? Glad
    Loidi. Ja, jag har inte berättat för min man än. Vill göra det irl då vi filmat större delen av resan. sköterskan ville dock rådfråga läkaren så kanske måste vänta en till cykel pga att jag går på Fragmin. men hoppas inte det. isf blir det i stimulerad cykel från nästa mens och den borde komma i början av nästa vecka! 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023