• WinnerBirdie

    Vi som startar IVF 2023

    Sandralinnea123 skrev 2024-04-10 05:47:02 följande:

    Hej tjejer! 

    Har inte skrivit här på länge nu, men har skummat igenom era inlägg❤️

    Jag har hunnit 1 äggplock då vi fick 1 till frysen 5 dagars,  återföring & nu på ruvardag 10 så är de väldigt positivt, men så vågar man inte tro på de efter missfallet sist 🙈 

    //


    Wow! Vad spännande , grattis 🙌 
  • WinnerBirdie

    Tack för svaren gällande högkostnadsskyddet för mediciner, blir ändå lite oroad då det även stod på CVL att högkostnadsskyddet ej gäller. 

    Jooosan: jag beklagar erat missfall 😥 så mycket känslor vi ska behöva manglas igenom ❤️ Tillåt dig att sörja. Kram💖

    Matilda och Björkenli: spännande att ni är synkade, håller tummarna för er båda❤️ 

  • WinnerBirdie
    LMSM skrev 2024-04-11 10:02:39 följande:
    Jag vet inte varför det står så på deras hemsida, kan du ha kollat på vad som gäller vid äggfrys? Vid äggfrys vet jag att högkostnadsskyddet INTE gäller. Dvs om man tar ut sina ägg enbart för att kunna använda vid senare skede. 

    Jag själv går hos CvL och högkostnadsskyddet gäller garanterat vid ivf :) 
    Jag kollade idag igen och det stämmer att det var under äggfrys det stod så. Tror mitt högkostnadsskydd gått ut precis - men då betalar vi väl som vanlig, till taket bara?

    Var ni där även vid regionsfinansierade försöken? Eller betalade ni för startmötet? 
    Var det 3-pack ivf ni valde?

    Är det någon som har någon tanke kring Ovumia, nya kliniken i Solna? De har 25% rabatt fram till sista maj. Nya  i Sverige, men funnits länge i Finland.

    Försöker jämföra lite olika priser och så, på olika i Sthlm + CVL. De flesta ligger nära i pris, men har lite olika paket etc.
  • WinnerBirdie
    BaeA skrev 2024-04-16 19:46:40 följande:

    Jag testade negativt idag på RD11, men det kom egentligen inte som någon överraskning då jag hade det på känn då tempen sjönk häromdagen samt jag haft lite kramper i helgen. Men såklart tråkigt, var det tredje och har nu två kvar.

    Mina tidigare FET har jag dock fått mens även om jag tagit Utrogestan, men denna så har den inte kommit. Någon som vet varför? Tänler dock att jag slutar med dem nu. Jag tog testa tidigt test så finns ingen risk att det kommer slå om. Så nu är det nya tag, har dock en resa inplanerad mitt i allt. så får se hur jag ska göra Med allt. 


    Ledsen för negativt test❤️ håller tummarna för nästa försök 🙏

    En del av det svåra i processen är att man vanligtvis mentalt vill köra igång direkt hela tiden för då är man ändå igång med något. Men jag tror att det för måendet i övrigt är bättre att pausa lite och göra något man mår bra av som att resa. Sen är ju alltid semesterstängt något man behöver ha med i beräkningen. 
  • WinnerBirdie
    BaeA skrev 2024-04-17 15:35:27 följande:
    Tack snälla du, min mens blir ju lite förskjuten nu med tanke på att jag tagit Utrogestan. Har spottings och mensvärk idag så kommer nog ikväll/i morgon. (Skulle fått i söndags) Så tänkte isf att jag kan boka om resan några dagar för att hinna hem till nästa återinföring. Skulle bli 3-4 dagar mindre. så får man bästa av båda, haha
    Fördel om det är FET, då är det inte lika slitsamt som att börja om behandlingen❤️ så lite kortare resa kan ju vara nog så gott🙏

    Vi ska ha samtal med den eventuellt nya kliniken imorgon så får vi se vad det blir för fortsättning för oss. 1 år av många behandlingar/resor etc har tärt på oss och båda känner oss typ utbrända. Men det går ju tyvärr inte att pausa så länge som man kanske behövt med tanke på chanserna. Läst gott om läkaren och hoppas att det ska kännas lite bättre efter samtalet imorgon 🙏
  • WinnerBirdie
    Mathilda88 skrev 2024-04-18 20:07:19 följande:
    Hur har det gått för er idag? SoligHjärta

    Kändes bra att prata med läkaren, men är nu väldigt velig gällande om vi ska våga/orka testa 3pack ivf eller gå direkt till dubbeldonation. Har ju inte jättebra resultat på våra 4 ivf, tror dock att några av dem kunde blivit lite bättre med fler sprutdagar. Läkaren sa IVF kanske 20/25% chans och DD= 50% chans. Hon tyckte kanske DD med tanke på att vi ska må bra också. Men j, sen finns det där tänk om? Just nu 25% rabatt så ca 65tkr eller 105tkr med 3 balstos. Hur bestämmer man hur mycket energi/berg&dalbana man klarar och hur mycket pengar det är värt? Tänk om alla pengar man lägger inte leder till något barn. Jag tror att vi båda känner oss ok med vilket val som helst gällande gener. Så ge upp på mina ägg och mildare behandling med större chans eller ett sista försök? Ska prata lite mer med en sköterska imorgon gällande DD-processen. 


    Hur mår du? Håller tummarna för er ❄️🙏❤️

  • WinnerBirdie
    Björkenli skrev 2024-04-20 13:49:25 följande:

    WinnerBirdie 

    65t eller 105t för 3 blastos..? 
    Hängde inte riktigt med, vill du förklara?
    Är 65t för 3 pack skulle jag lätt tagit det!!

    Jag betalade 65t för 1 ivf nu i Danmark på Sellmer..

    Samma pris för 3 pack känns helt fantastiskt!!!!


    65tkr för 3pack IVF eller 105tkr med DD med mål 3 blastocyster. Velar fortsatt, har fått 11 ägg på 4 plock och endast 1 ET på dag 2. Skulle kännas otroligt jobbigt med 3 till ivf och liknande resultat. DD= mkt större chans och med minst 3 blastocyster, man får betala 3500kr för varje eventuell extra utöver det. 


    Så om ivf inte skulle gå, skulle vi gå över till DD och med aktuellt pris ex rabatt så skulle det kosta 139tkr till. Vill bara känna mig närmare målet och få ett barn så snart som möjligt. Jobbigt beslut, men mest tiden som bara går?

  • WinnerBirdie
    Björkenli skrev 2024-04-20 13:51:57 följande:

    Jag testade negativt idag
    Jag har inte velat hoppas något alls, etappmål mina odds är så små...

    Men hoppet finns förstås där ändå...  Inatt drömde jag att jag testade positivt!!!

    Och sen hoppade drömmen fram till att ha en liten bebis. Känslan var helt magisk. 

    Sen vaknade jag och behövde kissa och insåg att jag måste spara morglnurinen. Testade stickan men gick och lade mig igen, vågade inte kolla...

    Men sen när jag vaknade igen kollade jag och det var ett enda tydligt sträck- inte minsta antydan till ett andra sträck... ett väldigt "in your face" resultat....


    Vad tråkigt ❤️❤️❤️  hoppades så! 
  • WinnerBirdie
    Mathilda88 skrev 2024-04-22 21:34:36 följande:
    Skönt med samtalet. {#emotions_dlg.flower}
    Alltså när jag läste ditt inlägg kändes det som att jag läste mina egna tankar för våran egen situation.. Går i precis samma funderingar! Också 4 dåliga IVF-försök - om än många ägg ut och den stora lyckan över flingan nu sista gången - en 3AB fick jag reda på i helgen, men som inte klarade upptiningen optimalt och inte heller tagit sig. Vilket får mig till att vela över om det är värt så många fler äggplock. Som tankarna går just nu är att vi kör ett äggplock till - går inte det heller bra så får man nog acceptera att äggdonation får vara nästa steg.. Läste i fredags i nyhetsbrevet från Embryoman om just det här med icke expanderande tinade embryon har väldigt låg överlevnadsgrad.. Så alltså inget konstigt att vår inte klarade sig.

    25% gör stor skillnad på dessa priserna. Nej precis, hur mkt orkar man och hur mkt pengar har man att lägga? Man vill ju iallafall helst ha ngt kvar till ett ev framtida barn med och inte stå totalt barskrapad. Lättare sagt än gjort dock, så dyrt som detta är. Hade nog tänkt som er med att satsa på garantin på 3 blaston ifall det skulle bli DD, så man har lite marginaler.

    Vad sa sköterskan?

    Fruktansvärt ledsen här nu, tungt.

    Men vad ledsen jag blir för er skull Mathilda, hoppades så att det skulle få bli din tur nu❤️ stor kram

    Alla motgångar är så fruktansvärt kämpiga - för man bygger upp ett så stort hopp till att det är denna gång det ska gå vägen! 😥 Hemsk berg&dalbana. 

    Sköterskan sa tydligen priset för 3pack med donerade spermier rabatterat då de inte hade skrivit ut det på hemsidan än. Men jag tolkade det som priset de skulle ta i vanliga fall. Så lite dyrare blev det; ca 81tkr med rabatten 25%. Straxt under 100tkr annars. Nu lutar det ändå åt det, för jag känner mig inte riktigt klar. Men tankarna snurrar fortsatt? Varför ska man behöva ta sådana här beslut? ÄD ger ju väldigt mkt högre chans, men finns ju tyvärr inga garantier för det heller. Men om jag inte hinner ångra mig, så får det bli ÄD efter försöken. 

  • WinnerBirdie

    Gällande 3-pack privat, ni som fått till frysen på ex första plocket och ET inte fäster, betalar man alltid extra för de FET som görs efteråt? Hur mkt på den klinik ni valt?

  • WinnerBirdie
    Mathilda88 skrev 2024-04-23 23:48:25 följande:
    Kan inte svara för 3-pack, vet bara nu hos Sellmer så tillkom kostnaden inför FET. Vad jag hört om andra som gjort 3-pack i Sverige har varit att man antingen kunnat betala extra eller byta ut en FET mot en halv IVF om jag inte är helt ute o snurrar?
    Tack, blev lite chockad över att det kostade >20tkr extra per eventuell FET och att man måste göra det innan nästa försök i paketet. Hittills har det ju inte ens varit när någon till frysen, men det kan ju bli betydligt mkt dyrare än paketpriset om det skulle bli många FET som sen inte tar sig? Tur jag fick en okej löneökning idag 🤯😬💸💸💸 får höra mer på torsdag.
  • WinnerBirdie
    Mathilda88 skrev 2024-04-24 00:19:54 följande:
    Tack så mycket för omtanken Hjärta Hjärta
    Ja dom är ju det, fruktansvärda, bara mer ovisshet tillförd till berg&dalbanan..
    Okej, ja fortfarande bra %, landar runt/precis strax under de priser flertalet andra kliniker har på 3-pack? De känns spännande med tanke på att de verkar duktiga hemma i Finland, hoppas de kan utföra lika bra jobb här, plus nytt labb.

    Hur ser det ut med ÄD hos dom, är det främst finska donatorer eller de har samarbete med andra länder också? Lång väntetid? {#emotions_dlg.flower}
    ❤️

    3pack med donerade spermier är dyrare så det blir en rätt stor skillnad. ÄD sker än så länge i Finland, ca 4mån väntan för att tajma. så ET där och sedan ev FET i Stockholm. De måste hinna få in ÄD här, så minst 6mån. 
  • WinnerBirdie
    Quincey skrev 2024-04-24 10:04:21 följande:
    21500 kostar ett frysförsök på cvl. Det ingår också ett frysförsök i paketet som LMSM säger och man kan påbörja nästa IVF även om man har kvar i frysen. Tror de flesta kliniker iaf har att man kan byta en IVF mot 2 frysförsök.

    Tack, det lät ju lite bättre! Får fråga mer innan vi köper. skriver man på något kontrakt typ, med vad som ingår? 


    Är det någon som vet hur det är på andra kliniker i Sthlm?

  • WinnerBirdie
    Quincey skrev 2024-05-06 15:47:03 följande:
    Det var ungefär en månad sist också, gjorde ett uppehåll under tiden också eftersom jag var osäker på om jag haft ägglossning eller inte.

    Ah ok det låter ju bra, ska kolla in det tack! Fick ta 15 äl test sist och känns lite dyrt i långa loppet.

    Idag har vi gjort ET, det blev en blastocyst 4AB ❤️❤️ Testdag 19/5. Fick också veta att ett ägg blev befruktat med konventionell IVF som nu är en tidig blastocyst. De såg det dag 2, så ändå lite kul. Vet inte hur det funkar med tidiga blastocyster riktigt, kan de komma ikapp?
    Vad spännande 😍 håller tummarna att allt går bra🤗
  • WinnerBirdie
    Zaro skrev 2024-05-02 18:58:32 följande:

    Hej alla kämpar. Jag följer er fortfarande då och då och hejar på er alla.  // Hjärta Jag har ju hängt här sen i augusti förra året och ville bara meddela att vår bebis är här nu. Trots flera sjukdomar hos mig, vattenavgång redan i vecka 18 och att bebisen föddes prematurt på neointensiven har allt gått bra. En kollega sa till oss när vi påbörjade IVF-processen att hon, som fått två barn via IVF, inte skulle ha varit så ledsen under processen om hon visste att det skulle sluta som det gjorde.


    Men vilka fina nyheter 🥰 STORT grattis 🙏
  • WinnerBirdie
    Sandralinnea123 skrev 2024-05-11 07:16:41 följande:
    Hej igen, det var ett tag sedan jag skrev här, har hunnit gå in i v9 (8+2) & var idag på det första tidiga ultraljud där vi blev otroligt överraskade av att vår blastocyst delat sig till 2 barn, så vi ska få tvillingar i december, vi är otroligt chockade men så så glada & tacksamma 👶🏼👶🏼❤️
    Wow🥹 🥰 stort grattis och hoppas du får må bra hela graviditeten 🙏
  • WinnerBirdie
    Quincey skrev 2024-05-21 19:41:06 följande:
    Intressant, tack för att du delar ❤️ Lustigt att man tänker att  veckorna borde slå om på dagen när hcg kan variera så mycket. Ska försöka njuta nu 😊
    Stooort grattis Quincey 🥰 Jag har inte varit inne på ett tag, men vilka fina nyheter man möts av här🙏
    Hur många blastisar blev det nu igen?
  • WinnerBirdie
    Sandralinnea123 skrev 2024-05-11 07:16:41 följande:
    Hej igen, det var ett tag sedan jag skrev här, har hunnit gå in i v9 (8+2) & var idag på det första tidiga ultraljud där vi blev otroligt överraskade av att vår blastocyst delat sig till 2 barn, så vi ska få tvillingar i december, vi är otroligt chockade men så så glada & tacksamma 👶🏼👶🏼❤️
    Hej Sandralinnea123, hur mår du nu? Så häftigt att en blastis delade sig till två 🥰
  • WinnerBirdie
    Quincey skrev 2024-05-22 19:25:16 följande:
    Tack! ❤️ Det var en blastocyst som var redo dag 5 och 3 som kom ikapp dag 6 😍

    Hur går det för dig?
    Vad häftigt med så mycket bättre resultat. Just nu händer inte så mycket för oss. Lutar åt dubbeldonation,  men än finns inga svenska donatorer. Så antingen blir det samarbete med kliniken i Finland eller så väntar vi till augusti och får veta om det finns någon svensk donator då. Velar lite, vill ju helst vara igång med något nu! Mitt AMH var 1,4 nu och 1,3 sist (hösten 2022). Skum att det var lite högre, men med tanke på tidigare resultat så känns det som en stor insats både mentalt och ekonomiskt att testa vanlig ivf igen.
  • WinnerBirdie
    Mathilda88 skrev 2024-06-30 21:41:19 följande:
    Kan förstå det, önskar alla få uppleva det, men utan MF som utgång såklart..
    Såklart det tar emot att sluta med egna ägg, särskilt när man nu kommit än längre, men känner samtidigt att det snarare bekräftar att mina ägg inte är livsdugliga. De överlever helt enkelt inte längre. Detta är det närmaste ett guldägg vi kommer på 68 ägg. Nu får vi ta hjälp av ngn annan. Det blir ju tyvärr ingen bebis den 27 februari 2025 som denna annars var beräknad till. Hoppas vi kan hitta en donator så vi kan få vårt efterlängtade barn under 2025, gärna före sommar 2025 (bara för att man längtar så).
    Åå Mathilda!! Jag hade inte varit inne på ett tag och hade en del att läsa ikapp❤️ hoppades så på att få gratta dig nu! 🙏 så ledsen för er skull, som ni har kämpat.

    Vii har ju också landat i dubbeldonation och processen påbörjas i augusti- alltså finna donatorer etc. Stort beslut, men det är viktigt att må bra också och försöka komma igång med det ?pausade? livet som ivf-processen innebär❤️ hoppas att vi kan följas åt fortsättningsvis och att vi och alla ni andra som kämpar så får njuta av våra bebisar under 2025🙏

    stor kram❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023