• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2024-07-24 11:10:20 följande:

    Quincey. Borde inte vara så långt till ni får resultatet av NIPT nu va? Hoppas verkligen att allt ser bra ut.
    Förstår verkligen att de känns annorlunda efter man har sett den lilla på ultraljud, då handlar de om just den bebisen istället för en framtida "fiktiv"  bebis.
    Tänker på er.


    Vi fick snabbt svar på NIPT som visade hög risk för DS, nu väntar vi på att få göra fostervattenprov vilket man kan göra först efter 15 veckor. Chansen finns att det visar sig vara normalt, men är mycket liten. Tack ❤️
  • Quincey
    Femling skrev 2024-07-24 15:26:33 följande:

    Det är säkert inga kromosomavvikelser på er heller, men som du säger så är det ändå skönt att kunna få ett svar så man vet. Håller alla tummar att fostervattenprovet ser bra ut, förstår att det måste vara terror att gå och vänta 💔 

    ja, så fort vi fick svar på kromosomtestet så gjorde vi sen en ny FET i början av februari som även den tacksamt nog tog sig. Är nu i vecka 28 och beräknad i oktober, förstår det knappt själv och har mycket katastroftänk att han ska dö i magen eller att nåt ska hända. Svårt att tänka att det kan bli ett levande barn när man är gravid för sjätte gången utan utdelning innan. Fått fin hjälp av specialistvården iaf, gått på kontroller varannan vecka sen vecka 14 hos en underbar förlossningsläkare för att se att inte förlossningen är på gång att starta. Hans kontroller han gjort har hjälpt mycket med mitt psykiska mående ❤️ Går även på låg dos av progesteron fram tills vecka 34 som eventuellt kan hjälpa till att stärka livmodertappen, även om de inte vet om den varit ett problem för mig eller inte.


    Så förhoppningsvis inom tre månader så har vi vår levande son. 


    Tack ❤️ Har ställt in mig nästan helt på att det inte kommer gå bra, men finns såklart lite hopp kvar. Men med all otur vi haft är det svårt att tro att det skulle sluta på nåt annat sätt. Det är riktigt tungt.

    Underbart att ni kommit till vecka 28 och att de har så bra koll på er. Kan förstå att det är svårt att tro att det kommer hända efter allt trauma, jag hoppas tiden kommer gå fort för er och att ni håller om er bebis snart. Vad fint att det är en till son ❤️ Får jag fråga vad som hänt i de tidigare graviditeterna, är det missfall? Detta är min tredje nu.
  • Quincey
    Femling skrev 2024-07-25 13:47:11 följande:
    Jag känner verkligen för er, livet kan vara så orättvist och när man precis kunnat få glädjas så rycks mattan under en igen 💔

    Vi hade innan vi började med IVF fyra naturliga graviditeter. Första var ett utomkvedshavandeskap och fick operera bort en äggledare. Denna graviditet var inte riktigt planerad utom kom som en överraskning tidigt i vårt förhållande. Sen när vi på nytt ville försöka få barn så fick vi tre tidiga missfall på raken och det tog även ett drygt år mellan varje gång att bli gravid. Sökte hjälp och de kunde inte hitta något övrigt fel på oss som kan förklara att det tagit tid och alla missfall och tyckte vi kunde testa IVF istället som då egentligen varit väldigt lyckat för oss, ett äggplock förra våren med 10 ägg som blev 10 blastocyster och två återföringar som båda tagit sig utan att resultera i tidiga missfall. Uppenbarligen är jag och min sambo ändå kompatibla där så svårt att förstå varför det varit så svårt innan, märkligt hur saker funkar haha.. Började försöka få barn på riktigt för fem år sen så har varit en lång resa med mycket sorg på vägen Så hoppas så innerligt att det ska gå vägen denna gång❤️

    Ja känslan av orättvisa och den konstanta oturen är det värsta, man undrar hur länge det är värt att plåga sig själv.


    Åh vilken resa! Tycker det är så konstigt att de sällan hittar något fel vid missfallsutredningar, känns ju vansinnigt att man skulle ha så mycket otur gång efter gång. Minns att ni fick superbra resultat på IVFen, måste varit en lättnad efter allt som hänt innan ❤️ Håller alla tummar att det ska gå bra för er nu och känns lite mer hoppfullt att det kan vända tillslut efter allt helvete man går igenom ❤️

  • Quincey
    Babyddust skrev 2024-07-26 11:40:32 följande:

    Hej alla!! Ska nästa vecka på tidigt ultraljud (slutet vecka 7), men är väldigt pessimistis tyvärr.. det enda symptomet jsg har är lite onda bröst, absolut inget illamåend.. när jag läser på olika forum verkar det som om många missfall/MA ter sig just så att symptomen inte blir så svåra.. finns det nån som lyckats utan illamående och som mått bra?☺️ 


    Jag hade spända bröst och lite ont i magen nästan dagligen. Började må illa i vecka 8 några dagar i veckan, aldrig så illa att jag kräktes. Tror det är mer oroväckande om symptomen man har försvinner plötsligt. Hoppas det ser bra ut!
  • Quincey
    Anonym (Rosa) skrev 2024-07-27 23:57:08 följande:
    Hoppas på ett normalt svar på fostervattenprovet men sympatiserar verkligen med hur du antagligen känner dig. Fruktansvärt. Jag envisas med att tänka att misstag i all denna framstående diagnostik kan ske och jag håller tummarna för er. Tycker att det låter konstigt att man inte testar genetiken i embryot innan insättning. 
    Tack ❤️ Ja det är verkligen psykiskt påfrestande att detta kunnat undvikas om man testade embryona, som man gör i många andra länder.
  • Quincey
    Awesomeginger skrev 2024-07-29 09:27:05 följande:
    Håller verkligen med, efter vårt missfall i vintras märktes de med att läkarna på kliniken kände samma sak. Förstå verkligen inte varför de inte gör, om de endast har med pengar kan jag verkligen inte förstå det , kan spara på så mycket smärta!
    Ja det är säkert en kostnadsfråga och det går bra för de flesta så småningom så de tycker väl inte det är värt det. Frustrerande när man hör till minoriteten som det inte går bra för och det skapar så mycket lidande som du säger. Hade gärna betalat ur egen ficka med tanke på att tiden är kritisk när man gör IVF. Kan inte vara så billigt heller med alla extra tester jag behöver göra nu.
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-07-29 15:56:30 följande:

    Jag har varit bortrest några veckor och inte läst här. Tänkte titta in för att få se lite positiva besked om hur det gått för alla och såg det här 💔
    mitt hjärta går sönder för er. Så mkt man kämpar och så lyckas man men så kommer nya jävla skit beskef gång på gång. Jag kan inte föreställa mig smärtan ni behöver gå igenom. Vrf kan det inte bara få gå bra någon gång efter så mkt lidande redan i den här gruppen !


    det gör mig arg hur enkelt det bara går för vissa.

    jag vet knappt vad jag ska säga men vi alla finns här som stöd ❤️

     Förhoppningsvis kanske de testar era andra blastocyster i framtiden om era prover skulle visa ngt? 


    Ja jag har fortfarande svårt att ta in att vi fick det beskedet, som att det inte räcker nu redan. Tack, den här gruppen betyder mycket ❤️ Jag vet inte hur man gör med redan frysta blastocyster, om de kommer fram till att vi måste testa dem. Jag antar att de behöver testas innan de fryser ner dem. Ska ringa cvl när de öppnar igen och höra med dem.

    Ska ni starta en ny omgång efter sommaren?
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-07-31 12:40:09 följande:
    Det är ju så lätt att testa så förstår inte Vrf de inte kan göra det. Men i Sverige testar man väl bara för ovanliga ärftliga sjukdomar som anses väldigt riskfyllda. 

    ja vi ska antagligen påbörja korta igen i slutet på augusti. Inte allts förberedd då jag som vanligt levt på och unnat mig exakt allt under semestern nu intre veckor hehe
    inte ens tagit några pillar men men 
    Jag håller verkligen tummarna för er, man ska ju leva och unna sig också, kanske det psykiska välmåendet kompenserar för bristen på kosttillskott. Vår klinik verkar ändå inte tro att det gör någon skillnad.

    Jag gjorde fostervattenprov idag, gick väldigt bra och fick träffa en fin läkare som ska ringa och meddela resultatet nästa vecka.
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-08-04 19:16:54 följande:

    Testade precis positivt 2-3 veckor!!! Kan inte tro det är sant. Trodde aldrig aldrig detta för en vecka sedan och därför har denna ruvning varit så enkel, för jag var inte hoppfull alls. Är fortfarande försiktigt glad och ska berätta för min man på onsdag när vi har vår årsdag, men att det gick. Vet inte om det är intralipen som jag tog veckan  och om det är något jag isf borde fortsätta med. tog dock inte efter FET pga att läkaren var själv på kliniken när jag ville ha droppen och sen skulle vi iväg på semester. 


    Åh grattis!! Måste kännas helt fantastiskt att plussa! Jag hoppas det går bra hela vägen till förlossning ❤️


    Jag testade samma dag med mina två blastocyster, 18 dagar efter plock. Med ena fick jag Gravid 2-3 veckor, slutade i missfall, med andra Gravid 1-2 veckor och den är jag gravid med i vecka 16. Var väldigt orolig över att veckorna inte var samma de två gångerna men hcg:n kom ikapp och känner nu att jag inte kommer testa med veckoindikator igen, oroade mig i onödan. Kan också tänka mig att en 6-dagars räknas som 5-dagars? Eftersom det tog 6 dagar istället för 5 för den att bli blastocyst. Var de andra du återfört 5 dagar?

  • Quincey
    Femling skrev 2024-08-10 11:31:03 följande:
    Tänker på dig Quincey och hoppas såklart fortfarande på att ni fått ett bra besked ❤️

    Tack för att du tänker på mig och tack till alla som hållit tummarna för oss ❤️

    Vi fick svaret redan på måndagen, fvp bekräftade trisomi 21. Vi hade bestämt innan vi blev gravida att vi skulle avbryta om det blev så. Fick tid till att ta tabletterna dagen efter svaret och i torsdags avbröt vi. Fick väldigt bra stöd på sjukhuset. Som allt annat gick det dock inte helt enligt plan, moderkakan kom inte ut, förlorade över en liter blod och fick åka hem 33 timmar efter att vi kom dit. Fick skrapas innan vi åkte hem och nu är jag jätteorolig för att det ska bildas ärrvävnad som försvårar kommande försök. 


    Jag valde att se bebisen efteråt, är så glad för det. Det var en otrolig känsla att se min perfekta lilla ängel och vad som hade vuxit i min mage och som jag skapat. Känner nu efteråt otrolig sorg att jag inte har mitt barn kvar och skuld över vad som hänt. Bröt ihop när vattnet gick, det är nåt jag tänkt på hela livet, början på en födsel men den första gången det hände mig skulle inte leda till ett levande barn. Jag hoppas vi lyckas bli gravida nångång igen, men sörjer att jag inte kommer få tillbaka detta barn.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023