• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    J000ssan skrev 2023-09-07 09:03:06 följande:

    CB early detecitron tror jag dem heter!!! 


    kan tas upp till 6 dagar innan missad mens! 


    Men cb brukar väl säga att man inte skall analysera strecken utan att ett streck är ett streck?
  • Noelani
    J000ssan skrev 2023-09-07 09:38:41 följande:

    Det vet jag inget om!! 


    men så kanske det är?! 


    hoppas det! Ska iaf ta andra tester imorgon på testdagen❤️


    Enligt min erfarenhet så kvittar styrkan.. det är så jäkla individuellt. Mina var jättesvaga även vid TD men cb veckoindikatorn har ökat vecka för vecka. 

    Och för någon annan som har jättestarka streck går det kanske inte vägen.. 

    Mitt råd är att sluta testa. De betyder verkligen ingenting. Koppla av och försök ha inställningen att det kommer gå bra ❤️
  • Noelani
    J000ssan skrev 2023-09-07 10:36:25 följande:

    Ni är alla helt fantastiska här❤️
    tack för all positiv Pepp! 


    Tyvärr visade digitalt med veckoindikator negativt i måndags men kan ju hoppas den visar positivt imorgon och sen ökar med tiden!


    Har du tagit något test efter som visar positivt?
    J000ssan skrev 2023-09-07 10:45:37 följande:

    Noelani, om vi nu säger jag får 1-2 v på testet imorgon, hur ofta ska man testa och förvänta sig det ska öka till 2-3 osv? 


    har ju tid imorgon och det är rd 12!


    Jag tog ett på tisdagen en vecka och väntade sen till onsdagen veckan därpå.. Minst en vecka skulle jag tipsa om för att slippa bli besviken och orolig. Men jag har läst många som skrivit att det tagit uppåt 2 veckor för dem att slå om ibland utan att de varit något galet.. så de där testerna är nog inte så jättepålitliga alla gånger..
    Sandralinnea123 skrev 2023-09-07 11:50:55 följande:

    Ruvardag 7 i dag & pluset blir bara starkare 🙈

    Jag använder också clear blue early detection och tycker dom är grymma använder bara dom, sist jag var gravid en fick missfall använde jag både dom & rfsu och medans clear blues digitala visade gravid 2-3 så vidare rfsu negativt så jag litar bara på just clear blue 🙈


    Samma här.. RFSU var svagt hela vägen..
    AnnaWZ skrev 2023-09-07 12:27:32 följande:

    Hej, 
    Första gången jag postar övht här, så ber om ursäkt om mitt inlägg hamnar helt fel och stör i tråden. Jag skulle bara vilja få input från någon som är/har varit i samma sits. Jag gjorde återföring i lördags och känner mig rätt ensam i att hantera alla känslor därefter. Min sambo är stöttande men han är ju trots allt fysiskt inte i samma situation som jag. 


    Mitt stora dilemma är också hur jag ska göra med en jobbresa utomlands som varit planerad sen länge till nästa vecka. Jag känner nånstans instinktivt att jag varken vill eller orkar åka, även om kliniken försäkrat mig om att jag inte kan påverka utfallet. Känner mig helt slut mentalt och även lite sänkt fysiskt, trött, påverkad av vagitorerna och har en molande värk i magen. 


    Hur har ni hanterat ruvardagarna? är det okej att checka ut från jobb (i den mån det går) eller har det varit bättre att sysselsätta sig så mkt som möjligt? 


    Välkommen! Och som alla andra skriver så har du hamnat helt rätt och stör inte alls! :) 

    Det är väldigt svårt med stödet. Ens partner kan inte alla gånger förstå (men de kan stötta oss i saker som vi kanske inte orkar... ) eller som min som fick bära in en divansoffa själv igår 3 trappor hehe... Skämt och sido, vänner förstår sällan helheten heller. De som förstår, det är vi här i den här gruppen. Det känns ofta sorgligt på ett sätt men samtidigt hur ska någon annan utomstående förstå? De har försökt några månader, blivit gravida och så var det inte mer med det, typ. Jag brukar försöka vara glad för att andra inte förstår, glad för deras skull att de slipper den här skiten. 

    Om du inte känner för att åka på den där jobbresan (eller något annat för den delen) GÖR DET INTE! Allting du inte vill eller inte orkar - gör det bara inte. Spelar ingen roll om det är säkert att göra det eller inte .- det som spelar roll är vad du vill. Resan vi gör är utmattnade både mentalt och fysiskt. Spara krafterna! 
    Och du, man kan snabbt "bli sjuk" och inte behöva berätta mer än så för sin arbetsgivare ;) 

    Jag älskar ruvardagarna. Då känner jag att jag kan få koppla av och oron för att alla steg skall lyckas släppar. Passar på att äta massor med godis och bara lyssna på vad jag känner för :) 
    AnnaWZ skrev 2023-09-07 12:56:51 följande:

    Tack så jättemycket! {#emotions_dlg.flower} Har bara läst trådar här tidigare men nu i den här situationen som är så pass unik så känner jag ett behov av att prata med personer som varit med om samma. Så jättebra att det finns den här typen av forum :) 

    Det är en konferens som inte på något sätt står och faller med mig, är väl mer känslan av att ställa in som är jobbig. Fast jag skulle absolut råda en vän att göra det, om hon var så pass slut mentalt som jag är. Är också mitt uppe i en flytt som också tar energi. Så egentligen finns det inte riktigt på kartan att åka, bara att packa en väska skulle kännas jobbigt. Att då tänka mingel, middagar och seminarier hela dagarna känns övermäktigt. 

    Det är min första återföring som jag varit väldigt stressad inför. Gjorde utplock i maj men blev då överstimulerad, sen hade kliniken sommarstängt när väl min cykel kom igång. Så har varit så stressad över att missa september med, att missa ägglossningen, inte få tid el att embryot inte skulle ha klarat upptiningen. Tror liksom all anspänning som samlats de senaste månaderna tar ut sin rätt, skulle typ vilja åka ut själv i en stuga i skogen och sova :) 

    Hur har ni känt första dagarna efter återföring? Jag är på rd 6 (förutsatt att 1 är dagen för återföring, har lite dålig koll på hur man exakt ska räkna). Har känt spänningar i nedre delen av magen och ländryggen, och också ett tryck neråt om det makes sense. Är rädd att detta redan nu är tecken på att det inte gick vägen, men det kanske är för tidigt att känna nåt i nån riktning? Eller om det bara är biverkningar av cyclogesten, kände av dem redan innan återföringen? 


    Efter min första ET hade jag en underlig värk som kändes som den kom från cervix. Jag tror det var för att de fick joxa rätt mkt för att få in katetern så det kom som en liten värk då och då.. Andra gången kände jag inte av detta..

    Då kände jag mer som dig.. molvärk, tryck nedåt, illningar över blygdbenet och typ i hela fiffig 10-15 sekunder då och då..  Och jag är gravid nu och dessa symptom har fortsatt... :)  

    Ruvardagar räknar man genom att dagen efter ET är RD1 så du är på RD5 nu. Satte de in en blastocyst eller 2 dagars?





  • Noelani
    J000ssan skrev 2023-09-07 15:24:49 följande:

    ja! 


    det har varit svagt positivt (icke digitalt) tisdag och idag (torsdag) 
    men inget nytt digitalt har jag tagit! 


    blir imorgon på testdagen som jag tar digitalt igen! 


    får helt enkelt hålla alla tummar nu bara !
    tack för stöd❤️❤️


    2 svaga streck innan TD känns ju rimligt. Att veckor inte ger utslag så tidigt kanske också är normalt.. det blir nog bra! Gravid är du ju isf väldigt säkert 😅
  • Noelani
    AnnaWZ skrev 2023-09-08 17:18:52 följande:

    Har en fundering ang det här med att testa efter FET. Jag fick ett datum 18 dagar efter återföring, samtidigt när jag läser i tråden ser jag att flera testat tidigare än så. Känner att jag är rätt oinsatt trots all info som man fått och läst sig till, men kunskapen och erfarenheten finns säkert här och är bättre än Google :) så när kan man testa och få ett pålitligt svar? Beror det på vilken typ av ?antal dag-embryo? man återfört? 

    Såg att en relativt stor Instagramprofil som öppenhjärtligt delar sin ivf-resa fått negativt test och mens redan rd 7. Kan mensen komma tidigt, eller är det inte tidigt utifrån att omständigheter runt FET kan göra att mensen är väntad redan en vecka efter?? Hade självt tänkt att jag iaf har nån vecka till av ?kan andas lite? innan tid för test och BIM 


    Det är så himla olika! Jag fick plus med 2 dagars på RD10 medan tex Loidi fick plus på RD12 med 5 dagars. Sen är det många som säger att de fått plus väldigt olika i tiden i olika graviditeter.. så man vet helt enkelt inte.. 

    Man får nog lite känna efter själv när man känner sig redo att testa..  Är man sån som lätt blir besviken ska man kanske försöka hålla sig till testdagen men kan man mer testa för skojs skull så känns väl från RD10 rätt rimligt..... 
  • Noelani

    Mathilda88, 
    Förstår, man vill ju känna stöd från kliniken även när det inte går.. men tyvärr är det väl inte alltid deras fel att alla inte hinns med.. Finns ju inga pengar till något i vården längre..  

    Om det är någon tröst så får man ett helt annat bemötande när man går privat. Om ni skulle behöva det sen... 

    Men tror det är bra som du säger att tillåta sig själv att känna och vara ledsen.. Kroppen behöver få ladda ut liksom..

    Själv har jag första riktiga illamåendet idag. Lagom till att vi ska få besök av familjen som bor långt bort haha.. tur vi ska berätta läget annars hade de nog trott jag har magsjuka... 

  • Noelani
    J000ssan skrev 2023-09-10 07:59:44 följande:

    Jaha då står man här igen! 


    2 digitala tester och ?inte gravid? på båda💔💔💔
    inga embryo kvar i frysen! 


    mitt hjärta är i tusen bitar. 


    människor en biokemisk graviditet. 


    fattar inte varför det blir så här😢😢


    Beklagar J000ss­an ❤️ Har läkarna sagt något om varför? Skulle du inte ta blodprov? Vilken dag är du på? 
  • Noelani
    Zaro skrev 2023-09-10 08:03:25 följande:
    Kan det vara sant!? Det är inget spökstreck!? För jag ser det tydligt! I tidigare försök har det varit blankt, även om jag stirrat på dem hur länge som helst och grävt fram dem ur soporna senare. Hela natten har det dragit i underlivet och det gör det ju ändå inte flera dagar i streck i vanliga fall. Det är ju helt otroligt? Vilket fint test Noelani du hade! Testade du igen varje dag? Har väckt min sambo; yrvaken, positiv men sa ?vi får se?? Är exalterad men vågar knappt hoppas jag heller! Ni är de som vet efter sambo!
    Jag hade exakt samma känsla!! Vi kunde inte tro på det och kan nästan inte göra det ff haha

    Mitt var mkt svagare i verkligheten än bilden också.. jag testade sen med samma stickor typ 3 dagar plus ett digitalt..och 4e dagen var min TD och då tog jag klinikens test. Sen 2 st veckoindikator med över en veckas mellanrum. Sen inget mer... 

    Det där draget i underlivet låter också vääääldigt lovande.. Vi är många som har det och det blir starkare längs vägen.. Det är livmodern som växer. 

    Alltså jag måste bara säga att jag kände på mig att du var gravid. Blev så förvånad när du skrev att du kände av mensen.. Hade exakt samma starka känsla som med Loidi och den stämde ju med.. 😅😅

    Satte du in en 5 dagars ? 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023