• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Björkenli, 

    Jag har gjort s.k japaner men med ännu lägre dos än de rekommenderade dig - nämligen 150 Gonal F. Skillnaden är att du inte tar sprutor varje dag utan varannan samt kombinerar med tabletter (oralt). 

    Japaner kostar 15000 kr danska och är således billigare än vanlig IVF. Jag har hört väldigt mkt gott om lågstimulering - framförallt när man har låg AMH. Många kliniker utomlands uppmuntrar till lågstimulering just för att chansen att få ett moget guldägg verkar större än att stressa fram många "halvmogna" ägg som kanske inte håller i längden.

    Nu fungerade inte det för oss men det var också vår första omgång någonsin så det säger nog inte så mycket eg. Få lyckas ju på första försöket.

    Vad hette läkaren du hade konsultationen med ? 

  • Noelani

    Mild IVF är samma sak som japaner btw... 😄

    Grattis till er som plussat,  vad roligt!! ❤️❤️

  • Noelani

    Thec123, 

    Min stegring var verkligen ännu svagare än dina.. och nu har jag 2 månader kvar till födseln 😉 Dessa tester är verkligen inget att lita på! 

    Och skulle man lita på det så tycker jag du har en stark stegring.. Mina blev aldrig starkare än ditt 3-4 test 😅 även långt efter bim... 

    Veckoindikatorerna är också kända för att slå om sent.. 

  • Noelani
    TheC123 skrev 2024-02-25 14:02:38 följande:

    Noelan,

    tack tack tack för lite hopp ❤️❤️  hur var det med dina symtom? Hade du några och isf när kom dem? Jag känner ju knappt någonting och har till och med avtagit de senaste dagarna.. 


    Hade inga symptom alls förrän i v.9... 😅 bebis mår och har mått hur bra som helst hela vägen..

    Jag skulle nog säga att v.5+3 och ruvardag 18 är så otroligt tidigt att många knappt vet om att de är gravida då. Varför är du så säker på missfall? Några blödningar eller smärta? 
  • Noelani

    TheC123 skrev 2024-02-25 15:22:55 följande:


    Ok.. ja det inger ännu mer hopp!! ❣️ Nej inga blödningar eller smärta men det kände jag inte sist heller IOM MA. 


    nej mest som sagt mest pga inga symtom och de Jag haft har avtagit Senaste dagarna. Brukar vara 🖍️väldigt känslig för förändringar vid pms, mens etc. Känner efter mycket.

    Men kanske hjärnspöken, jag hoppas innerligt på de! Oron och de negativa tankarna har kidnappat mig helt. 

    men du fattar inte hur mycket dina svar har betytt för mig idag, så ännu ett tack ❤️❤️


    Det känns som symptom så tidigt mer är psykologiskt om du frågar mig så lätt att de "försvinner" när det eg kanske inte ens var där från början :) 

    Förstår ju dock såklart oron och jag tyckte också det var jättekonstigt att jag inte hade några symptom.. men sen kom det igång och jag ist blev sängliggande i 4 veckor för jag mådde så fruktansvärt dåligt ;)


    Mathilda88 skrev 2024-02-26 05:07:41 följande:

    Tuff och tung vecka i ryggen. Mkt tårar. Bearbetar situationen att vi kan komma stå inför äggdonation framåt sommaren om blastocysten inte gäster i april. Även räknat på alternativen med fler äggplock. Måste diskutera det med läkaren en gång till dock ifall han tänker annorlunda nu sen vi fick får flinga till frysen. Men tror inte det utifrån hur dom utvecklade sig i allmänhet. Tungt nu när det kryllar av små barn i släkten. Ska försöka ställa in hoppet på flingan snart, känner bara att jag behöver ha plan B redo ifall det inte går. Äggplock eller äggdonation? Förnuftigast bör vara äggdonation, men är hjärtat redo att släppa precis nu när vi fått vår första flinga? ❤️


    Varför inte testa allt som bjuds? ;) har man ändå lagt en väsentlig summa på själva behandlingen och plock så vad är några tusenlappar till.. Assisted hatching vet jag dock inte om det är så aktuellt på blastocyster.. De borde väl ha börjat kläckas själva då tänker jag? Men har faktiskt inte en susning vad jag pratar om här hehe

    Är det någon annan klinik du varit i kontakt med som haft någon annan plan i tanke för dig än äggdonation?

    Visst är det fjärde försöket nu? Känns ändå som få försök tycker jag.. det är ju trots allt bara 75% som lyckas på 3 första.. Enligt en mätning på familjeliv var det väldigt många som lyckades 4,5,6 etc försöken också... Självklart är det en kostnadsfråga men väl värt och höra sig för varför ev andra kliniker har andra tankar.. Hade du varit i kontakt CFC ang tvätt? Eller någon annan klinik som erbjuder samma?



  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2024-03-03 00:41:03 följande:
    Noelanis var väl? Där fäste dessutom båda initialt Hjärta
    Ja precis, båda mina 2 dagars fäste 😇 och Orkidé8181s var också 2 dagars och hennes lilla kille är ju redan här. Så finns goda hopp med 2 dagars (vet fler som lyckats...)

    ---- 

    Ang TSH har jag fått höra från experter att man inte ska ha över 1.0 för optimal fertilitetsnivå. Men för mig har värdet drastiskt utan anledning gått både upp och ner på bara fåtal månader. Flera läkare har sagt att de är helt normalt. Men över 2 brukar väl behandlas inom den vanliga vården ? 
  • Noelani

    Grattis J000ss­an!! ❤️❤️
    Vill flika in att jag tror inte jag fick 2-3 förrän en vecka efter TD.. och då var jag ändå gravid med tvillingar och borde kanske haft rätt högt hcg. Nu kommer min lilla kille om ca 4 veckor så det kan gå hur bra som helst även om testerna är sega att slå om 🙏 Håller alla tummar och tår för dig att denna vill stanna hos dig ❤️

  • Noelani
    Björkenli skrev 2024-04-02 18:14:01 följande:

    Hej alla, 
    Jag har inte hängt här så mycket för jag har varit lite bortkopplad från hela processen... Efter att vara ha fått en äggblåsa I januari och inte en enda med max stimulering I februari så har jag verkligen känt att hoppet är ute för mig. 

    Men jag påbörjade en ny stimulering ändå, bara för att se. Chansen finns ju ändå att jag kan få 1-2 äggblåsor sa de, och då finns det ju ändå en chans in än liten...

    Och så gjorde jag ultraljud idag och hade 5 ÄGGBLÅSOR som vuxit till bra storlek,  och en lite mindre 4!! för de flesta här vore det lite, men för mig som fått 1 och noll och de har sagt att jag inte kan räkna med mer än 2 vid mitt låga AMH.

    Jag hade absolut inga förväntningar inför detta ultraljud... Svårt att få det med mina tidigare resultat, och att olika kliniker tagit upp äggdonation som troligaste  alternativ..

    Helt chockad. 

    De var runt 15-17 mm nu och de bokade in mig för äggplock på fredag. 

    Jäkligt dyrt på Sellmer med ICSI också... totala summan blir helt galen...

    Men det här kan ju vara min sista chans. 
    Dvs inte alls säkert att jag kan svara lika bra igen närmaste månaderna. 
    Lika bra att köra all in denna gång. 

    Vill inte börja hoppas för mycket men rent statistiskt finns det ju en reell chans med 5 äggblåsor. 

    Gud vad nervöst det vid äggplock!!!
    Blir så stor skillnad om de får ut 5 eller 2-3 ägg liksom

    Ju fler ägg desto större chans för en blastocyst förstås...

    Hur stor andel av era äggblåsor har ni fått ut av av?


    Vad härligt!! Vi fick också "bara" ut 2 och 5 och sista gången 10 (men är övertygad de visste att de plockade minst 5 omogna.. )

    Mitt råd är att sätta in ett 2 eller 3 dagars och odla vidare resten till blaston. Annars är risken att du inte får något alls åter..

    Vi är många som plussat med 2 dagars!! Lycka till!! 
  • Noelani
    Björkenli skrev 2024-04-07 23:29:43 följande:

    Någon som har någon erfarenhet av sk embryo glue?

    De vill köra det vid återföringen imorgon. 

    Jag har inte satt mig in I det alls. 

    Om det är så bra,  varför fick jag det inte ens presenterat som ett amen alternativ första ivf när de visste med mina värden hur svårt det var att få någon återföring iöht.

    Blir automatiskt misstänksam 


    Jag har inte erfarenhet själv av embryoglue men vi använde oss i stället av assisted hatching vid vår sista IVF. Jag skulle nog snarare säga att det låter som en seriös klinik som inte petar på allting från början - primärt eftersom faktiskt 75% av alla som gör IVF lyckas på tre försök. Hade man lagt på massa extra behandlingar direkt från start så känns de bara som att man vill få in massa extra pengar.

    De flesta behöver ju inte embryo glue, assisted hatching osv.. Därför är det ju smartast att pröva utan först.... Vi fick frågan om assisted hatching vid vår tredje IVF och de var primärt eftersom jag är 40 år och hade 2 misslyckade IVF innan - man har inte sett något bevis på att det skulle leda till att fler lyckas bland den "vanliga IVF-personen" utan man har sett att det är gynnsamt för äldre och dem som har minst 2 misslyckade omgångar innan. Detsamma kanske gäller embryoglue? 

    Det här blir mitt sista inlägg här i gruppen på ett bra tag, jag ska ta en paus från nätet och vila ordentligt inför förlossningen den 26 april - men ville passa på att önska er alla ett stort lycka till framåt och hoppas att jag får se många plus när jag tittar in igen framåt sommaren! 

    Många kramar från mig till er alla!  

     
  • Noelani

    Är det någon som har statistik på hur mycket ens chanser minskar mellan 40 och 42 år ? 
    Är chansen större att lyckas igen vid 42 år om man lyckades vid 40? 
    Hur förändras ens äggreserv rent generellt under dessa år? 

    Trodde aldrig jag skulle känna såhär men vill så gärna ha ett till barn. Det är ju dock extrema summor att lägga bara på några få försök...

  • Noelani
    Sola13 skrev 2024-05-10 05:25:33 följande:
    Jag har ingen aning, men ni lyckades nyligen, tycker det borde säga något om era chanser just nu! Har du funderat på när du tror att du skulle vara redo att prova igen? ❤️
    Handlar ju eg bara om pengar och att man bör vänta 1 år efter kejsarsnitt... Men annars hade jag nog kunnat köra direkt 😅 Pengarna har vi dock inte.. 

    Men du kanske har rätt. De är ju bara 9 månader sen vi lyckades och skulle man börja testa om 6-7 månader så kanske inte så mycket hunnit förändrats..
  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2024-05-31 15:37:42 följande:

    Tack så mkt ❤️

    Varit på ultraljud nr.1 idag som visade på 9 större äggblåsor. Flertalet små också. Nytt ultraljud på måndag direkt efter nattjobbet. Preliminärt äggplock den 5 eller 6. 


    Förstår det, hade gärna kört korta protokollet med om vi inte haft så mkt resultat med det långa. 


    Yes tack detsamma! ❤️


    Håller tummarna för er ❤️❤️
  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2024-05-31 19:50:31 följande:
    Tack så mycket ❤️ Kan behövas. ❤️ Nu är det sista försöket. Annars blir det äggdonation nästa gång.. ..
    Förstår att de måste vara många blandade känslor Hjärta Innan vår kille blev till var jag faktiskt rätt anti ägg/ spermadonation. Kändes inte på något sätt som något jag ville eller något som var för mig. Men kan säga nu att efter han är född att jag utan tvekan hade valt det nu - dna eller inte, att få bli förälder är viktigare än allt annat. Och chansen att ni lyckas med det är ju väldigt stor! 

    Men håller såklart tummarna extra mycket att denna sista gång fungerar så ni slipper fler behandlingar. Stor kram!
  • Noelani

    Mathilda88!!!!! ❤️❤️❤️❤️ Jaaa!! Så himla underbart att höra och JA hur många som helst har blödningar i början och det går hur bra som helst. 

    Är det 2 dagars ?  Stort stort grattis - nu vet ni att det går!! 

  • Noelani

    Åh nej Mathilda88, så ledsen jag blir för er skull ❤️❤️❤️ Skickar massor med kramar och hoppas verkligen ni lyckas på stört med ÄD. Är det några som förtjänar det så är det ni ❤️🙏

  • Noelani
    Mathilda88 skrev 2024-07-02 12:04:39 följande:

    Stort tack alla för era fantastiskt stöttande ord ❤️❤️❤️ Ni betyder så mkt ❤️❤️❤️ 
    Och Nu blev det jobbigt. Min läkare från Sellmer ringde för att höra hur vi tänker framöver, om vi helt bestämt oss för äggdonation eller vill prova igen. 


    Jag sa att vi tänker äggdonation då vi iallafall gissar att mina ägg nog troligen inte klarar sig längre än så här. Han höll med om att det är tydlig äggfaktor, samt att han just nu är velig - han hade inte avrått från att göra fler äggplock då han ser det finns potential då det nått hit, men samtidigt inte heller kan ge några som helst garantier att det faktiskt kan gå längre. Men att denna gången ändå gjorde att han har mer tro om mina ägg än efter första försöket i vintras.. Alltså hur jobbigt blev inte detta nu.
    Samtidigt som jag fortfarande kan se krasst på det - inget bra förut i Malmö, en 3AB till frysen försök fyra som inte klarade upptiningen, inga graviditeter nån gång. Nu körde vi dock för första gången med både assisted hatching och embryoglue, vilket verkade funka. Men embryot klarade sig ändå inte längre än så här. Är det ens rimligt att försöka fler gånger?
    Tankar kring annan klinik i Sverige för att prova igen men ha mer pengar över? Typ CVL, men sen tillkommer resor och hotell, samt utebliven inkomst av att vara borta flera dagar med kort varsel. Vet att sambon kommer må jättedåligt över det, känns som att jag kommer pusha honom för långt med en sådan lösning..
    Det låter som en bra läkare som ger realistiska förväntningar. Sanningen är ju den att ingen vet vad som kommer fungera och inte när det gäller IVF. Någon med bättre värden lyckas ändå inte osv.

    Man vet aldrig. Ett missfall behöver eg inte heller betyda att de är bara pga dina ägg det beror på. Det kan lika gärna bara varit en jäkla otur. Alla, bokstavligen alla jag känner som fått barn på naturlig väg (utom en) har också haft minst ett missfall. Det är nämligen såå vanligt. Våra två embryon fäste ju också med assisted hatching men vi förlorade den ena. Men den andre tog sig och ligger här på min arm nu. 

    Jag förstår att beslutet är tufft. Det är inte alls lätt när det både handlar om ekonomi, känslor och ork. Jag vill gärna försöka igen men min man säger helt nej. Men fanns det minsta hopp hade jag tagit det.

    Fundera ordentligt vad du känner och vad du kan leva med i framtiden vad gäller att ha försökt / inte försökt. Ett ÄD-barn blir lika mycket ditt barn men det är nog viktigt att också bearbeta känslorna på vägen dit ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023