• Sola13

    Vi som startar IVF 2023

    Femling skrev 2023-07-21 11:59:33 följande:

    hej på er vänner! Nu har vi precis varit på ett tidigt ultraljud och jag var så extremt nervös innan. För första gången i mitt liv fick vi se ett tickande hjärta och en liten kropp som rörde sig hej vilt och mätte exakt rätt på 8+2 veckor. Nu räknar vi ner tiden till nästa ultraljud som är på Sahlgrenska om 2,5 veckor och ska försöka släppa lite av oron 🙏 


    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 9 👶


    Jäklar vad häftigt!! 😍 stort grattis!!! Vilken dröm!! 
  • Sola13
    Gvk skrev 2023-07-21 20:52:11 följande:

    Sola 13: Blödningen du tänker på är en sk nidblödning. Den får man i regel dag 6 till 8 när blastocysten spruckit och innehållet (embryot) fäster i livmoderväggen.
    Finns massa bra klipp om detta på youtube som jag kan rekommendera.

    Nu ska du dock säkert vara förbi det stadiet och har du inte fått mensen så är det ju kanon. 

    Denna gången ska jag inte tjuvtesta om jag är gravid. Jag kommer märka det ändå om mensen är försenad för den har kommit exakt på dagen iaf de sista 15 åren. Men usch denna väntan!


    Kan bara hålla med om allt du skrev i det långa meddelandet, är också så tacksam för att kunna dela detta som är något av det tuffaste man kan vara med om tror jag - ofrivillig barnlöshet. 


    Jag känner till nidblödning, men har även hört om personer som varit gravida men trots det fått en blödning i samband med att mensen skulle ha kommit. Har även en vän som också gjort IVF (och precis nyligen fick en liten bebis ❤️) som ett par dagar efter TD fick en rejäl blödning med klumpar och allt och trodde att det var ett tidigt missfall, men sedan visade det sig att graviditeten hade fortsatt utan problem. Läkaren trodde att blödningen hade haft något med Lutinus att göra, att det hade samlats blod.. Så kan komma blod av diverse anledningar, men måste inte betyda MF även om det så klart finns en risk för det..

    Och, välkommen till gänget @Mathilda88 🥰

  • Sola13

    jag tyckte ruvardagarna gick såååå långsamt och va tuffa mentalt! Hade ju testdag idag, tog CB veckoindikator som nu hade ökat till gravid 2-3 veckor 😍 Så gravid v 5 nu ❤️

  • Sola13
    Noelani skrev 2023-07-24 23:04:21 följande:
    Jodå igår haha.. men såklart negativt. Var bara RD9 då.

    Jag känner inte av något direkt efter jag tagit cyklo. Mer ett par gånger då och då under dagen men det har börjat bli färre gånger per dygn.

    Jag borde få mens mellan ons-lör så nu är det bara till att se vad som kommer först..  känner mig ändå overkligt lugn och känns tom okej att det blir ett minus.. Skumt hehe
    Jag kände likadant efter min första insättning, man vet att man skulle ha stor tur om det tar sig redan första, för de föredra krävs det ju flera insättningar innan plusset! Men samtidigt var det så spännande och roligt att man faktiskt kommit ett steg längre i processen, man hade faktiskt ett embryo att sätta in, och det i sig är en vinst jämfört med tidigare ❤️ nu, denna gången, tredje insättningen var jag betydligt mer otålig och orolig! Men det känns som när man flippar ett mynt, det kan bli klöve flera gånger på rad men förr eller senare måste det fan bli krona 👑❤️ Så tycker du har helt rätt inställning, det är ok om det inte tog sig denna gången och ni har lärt er och kommit ett steg närmare målet denna omgången. MEN det är verkligen inte kört än, tre dagar till testdag! Håller tummarna ❤️
  • Sola13
    Noelani skrev 2023-07-26 05:06:56 följande:

    Tog ett test för en stund sen som visade negativt som väntat. Clearblue veckoindikator så känns väl rätt säkert.. 

    Huvudvärken har släppt lite iaf 🙏


    Okey! ❤️ Har ni funderat något på när ni vill göra nästa försök? 
  • Sola13
    Noelani skrev 2023-07-26 05:59:10 följande:
    Ja det kommer vi påbörja direkt jag fått mend förutsatt att vi får det för läkaren :)

    Jag är lite osäker dock vad det är som gör att vissa kan starta direkt och andra måste vänta en cykel... 
    Jag vet inte heller.. Vi är ju på tredje cykeln, och efter de två föregående när det inte fungerat så har läkarna sagt att vi måste vänta minst en cykel. På grund av jobb och annat har det båda gångerna blivit längre tid än så, men om man känner sig redo och taggad ska man nog försöka rida på den vågen! :) vi går på RMC i Malmö, var går du? 
  • Sola13
    Noelani skrev 2023-07-26 08:35:24 följande:
    Vi går på CFC i Köpenhamn. Gvk går på samma och hon fick köra direkt efter nästa cykel så det känns ju hoppfullt 🤗 Vi fick också köra sist direkt men då hade vi ju inte haft någon återföring.

    Tror man kanske i Sverige måste göra så inom det offentliga för att ha tid för alla kanske? 

    Nu såg jag dock att jag sett fel på förra månaden. Då kom min mens 2 veckor efter ET inte 2 veckor efter ÄP som jag skrev tidigare så då kanske det finns minimalt med hopp kvar inför TD på fredag 🤣
    Ah, ja men då så, då fortsätter vi att hålla tummarna!!😂❤️ men låter lovande med chansen att få påbörja nästa direkt då! Kan mycket väl vara som du säger att de försöker dra ut på det lite i Sverige för att ha tid för fler 
  • Sola13

    Ja, oron kommer nog aldrig ta slut, detta är nog bara början.. Har precis gått in i vecka 6 och undrar ju 50 gånger om dagen om det verkligen är ett litet liv däri som växer, eller om det stannat av. Förhoppningsvis kan man känna liiite mer lugn om allt ser bra ut vid UL? Men troligtvis kommer oro finnas omkring en hela graviditeten tills man faktiskt ser sitt lilla barn och får höra att det mår bra. Men därefter börjar väl en ny typ av oro att något ska hända en barn, som kommer följa en resten av livet? Det tar nog aldrig slut xD MEN likförbannat är man beredd att kämpa genom hela denna ivf-karusellen, och all annan kommande oro, för kärleken och längtan man känner för sitt hypotetiska barn är så stark!! ❤️

  • Sola13
    Gvk skrev 2023-07-27 23:42:54 följande:

    En allmän fråga här ute?..
    Hur skulle ni ställa er till donerade ägg?

    När jag och min fertilitetsläkare gjorde upp en ny plan kring hur vi ska gå tillväga om jag skulle testa negativt så förde hon på tal, att om jag inte fick någon bra kvalitet på mina ägg framöver så kunde jag ju alltid bli gravid genom äggdonation.

    Jag ska vara helt ärlig med att jag blev helt ställd för det är en sak jag inte alls har processat. Det har liksom inte funnits i min värld att det inte skulle gå med mina egna.

    Började såklart fundera?. Utan att låta egoistisk eller att trampa någon på tårna som gått den vägen. Så kände jag för min del ett starkt inte. Jag vill ju att en bit av mig ändå ska finnas där. Jag vill liksom vara en del av det biologiska till barnet. Skulle jag behöva använda mig av donerade ägg så skulle det ju kännas väldigt främmande på ett helt annat sätt. Jag skulle ju bära någon annans barn och inte mitt eget känner jag. 
    Det kanske skulle bli helt olikt mig i annan utsträckning både till utseende och sätt. Tänk om jag skulle ha svårare att anknyta till det. Ja ojoj så många tankar det blev?.

    Tycker ni jag är knäpp! Hur känner ni andra inför det valet?


    Jag och min sambo har bestämt oss för att försöka så länge vi orkar med våra egna ägg och spermier, MEN skulle det verkligen inte fungera så är vi öppna för andra alternativ. Vi vill bli föräldrar! Det är det viktigaste för oss, även om vi absolut helt klart helst vill bli det på ett sätt då man kan se att barnet bär min näsa och hans ögon, osv. jag har en syster och han har en bror, har funderar på möjligheten att fråga dem i första hand, då får man ju ändå in den delen.. Men som sista variant är vi även öppna för adoption. Vi har en liten valp och vi är helt tokiga i honom, och om vi kan älska en hund så mycket som vi ?adopterat? så vet vi att vi makan älska ett barn så mycket mer ❤️ men först: se om det kan gå enligt ?plan a? som ju naturligtvis redan är plan C eftersom vi först försökte naturligt, sedan med Letrozol innan IVF 😂
  • Sola13
    Gvk skrev 2023-07-29 14:27:38 följande:

    Då har jag varit på Apoteket och hämtat ut Menopur injektionssprutor in case o?..
    Precis som Quincey skriver så finns den som förfylöd variant numer 600iu samt 1200iu.

    Är det någon här mer än jag som går svettningaanfall på nätterna av progesteronet? Vaknar dyblöt varenda natt och får också gå upp och kissa iaf en gång per natt.
    Värst är det såklart när man tar sprutorna.


    Oo, vad bra, körde menopur min första omgång och tyckte sprutorna var så bökiga! 

    spännande med TD på måndag, hur var det nu, vilken dag hade du ET och var det 2,3 eller 5 dagars? 


    håller tummarna!! ❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023