• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    SierraLeone skrev 2023-05-09 20:17:21 följande:

    Förstår att det är jobbigt men grattis till 11 äggblåsor :) nu är det bara att vänta in så de blir tillräckligt bra storlek för att öka chanserna att dina äggblåsor innehåller ägg. Hur många sprutdagar blir det totalt för dig? 

    När jag tog sprutorna var jag också tvungen att få förlängd tid men äggplocket skedde ändå samma vecka som det var tänkt från början men alla dessa sprutor är inte roliga för fem öre! 


     


    Stort tack! Hjärta Ja 11 är jag fantastiskt glad för! Solig Yes bara till att hålla tummar och tår för att där även är fina ägg i... Det blir totalt 15 sprutdagar, 14 stimulering och sen Ovitrelle på dag 15. Äggplock på dag 17... Vet inte vad som är vanligast men ursprungsplanen var 10 sprutdagar. 

    Okej Hjärta Hur många sprutdagar fick du totalt då? Nej inget roligt. Har inga större problem med stickandet, mest att jag mår dåligt av det som är det kämpiga. 
  • Mathilda88
    aminabe skrev 2023-05-11 12:50:24 följande:

    Hej på er, hur har det gått för er alla? Jag har haft ett litet break då vi fick göra totalfrys och sen hade jag utebliven ägglossning och en cykel på över 50 dagar vilket nästan är dubbelt så lång tid mot hur det brukar te sig för mig. Men förra veckan fick vi äntligen positivt på ägglossningstestet och fick satt in ett snyggt embryo i måndags som de var mycket nöjda med, iaf vad de sa. Håller tummarna för att det enda ägget som klarade sig till frysen också är guldägget Hjärta

    Tar lutinus men tycker inte det rinner ut så mycket nu om jag jämför med de första dagarna och vet inte om det är negativt. Suck man överanalyserar verkligen allt. Någon mer som har känt att det inte rinner så mycket? 


    Åh så spännande! Stort lycka till! Hjärta

    Har ingen erfarenhet av Lutinus än, börjar förhoppningsvis nästa vecka om allt går väl, tills dess får jag se.
  • Mathilda88
    Bubbligoglad skrev 2023-05-14 00:11:51 följande:

    Gjorde mitt första äggplock igår, jag hade lite ont efter men inte så farligt alls. Sedan på eftermiddagen och idag har jag varit så så svullen och superuppblåst från mitten av magen och uppåt mot revbenen och mellangärdet. Det känns som om jag har druckit 50 liter kolsyra?vill typ spricka? Någon som har haft liknande erfarenhet efter äggplock och vad kan det bero på? 


    Antingen tarmarna som kommer igång eller överstimulering. Fick ni ut många ägg eller förvarnad om risk för överstimulering?
  • Mathilda88
    Idag var det då dags för äggplocket - fick ut hela 17 ägg!! Sista ultraljudet för en vecka sen visade 11 ägg vilket var mer lagom. Tack o lov inga tecken på överstimulering och bara fått info med hem om förebyggande. Så fortfarande plan att återföra i veckan. Fick bra med smärtstillande och en fin upplevelse. Några av de sista äggblåsorna var mindre så förväntar mig inte att de kommer kunna utvecklas till embryon. Imorgon eftermiddag får vi besked om hur många som var mogna och har kunnat befruktas 🙏
  • Mathilda88
    SierraLeone skrev 2023-05-16 09:22:43 följande:
    Grattis till 17 ägg! och fint att höra att äggplocket gick bra Hjärta
    Stort tack Hjärta. Tyvärr lite upp som en sol och ner som en pannkaka då det föst blev väldigt smärtsamt på kvällen i magen och idag fick veta att enbart 4 ägg blev normalt befruktade Gråter. Hoppas på samtal imorgon från labbet om varför det blev nästan 80%-igt bortfall... Om de var omogna eller dålig äggkvalité. Bara till att hoppas att de fyra klarar sig hela vägen {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    SierraLeone skrev 2023-05-16 18:46:30 följande:
    Förstår att tankar kommer när det blir så få befruktade på så många ägg. Jag förstår det i alla fall som så att alla ägg man får ut inte är mogna. Om jag minns rätt så hade du 11 som sedan blev 17 på kort tid så det kan ju säkert vara så att det fanns en del omogna. När jag haft min insättning så fick jag ett papper där det stod hur många ägg som plockades, hur många som användes av dessa. Jag fick ut 11 ägg men bara 10 användes och 6 blev befruktade. Fick 2 st fina blasto från mina 6 befruktade ägg så färre befruktade ägg betyder inte att du har en mindre chans det handlar om ägg kvaliten på de äggen som blir befruktade i slutändan :) 
    HjärtaHjärtaHjärta Nej så sant, det steg snabbt och förväntade mig bortfall, men snarare närmare runt 10 ägg (7-11 typ). Räknar också med bortfall under processen till blasto, därav man blir nedstämd när det inte blev lite större marginal. Då det är första gången så vet vi ännu inte hur min äggkvalité ser ut, men hoppas få prata med labb imorgon och få lite mer kött på benen. Hoppas det gick bra med dina 2! Hjärta
  • Mathilda88
    aminabe skrev 2023-05-16 19:00:29 följande:
    Ja, det går verkligen inte ha några som helst förväntningar. Jag fick ut 22 ägg, blev totalfrys pga risken för överstimulering. 11 befruktades normalt men bara ett klarade sig till frysen. Guldägget som jag nu ruvar Hjärta håller tummarna att alla fyra utvecklar sig som de ska. Blir det färsk återföring? 
    Oj vilken resa! Håller tummar och tår för ditt guldägg!! Hjärta 
  • Mathilda88
    aminabe skrev 2023-05-16 19:00:29 följande:
    Ja, det går verkligen inte ha några som helst förväntningar. Jag fick ut 22 ägg, blev totalfrys pga risken för överstimulering. 11 befruktades normalt men bara ett klarade sig till frysen. Guldägget som jag nu ruvar Hjärta håller tummarna att alla fyra utvecklar sig som de ska. Blir det färsk återföring? 
    Ja planen är att göra en färsk återföring, så hoppas på att ett embryo klarar sig till dess Hjärta
  • Mathilda88
    SierraLeone skrev 2023-05-16 20:11:55 följande:
    Jag ruvar på den ena nu på dag 8 så jag hoppas innerligt att det tar sig! Den andra är i frysen ❤️

    Har du fått ett datum för insättning? 
    Underbart! 😍🙏
    Håller tummarna för dig och ditt guldägg! ❤️

    Ja på lördag eftermiddag den 20/5 🙏 
  • Mathilda88
    Jelumima skrev 2023-05-17 07:17:09 följande:

    Hej!
    Hoppar in här..vi är inne på vårt andra försök.

    Denna gången tömde de 11 äggblåsor.
    Blev 7 mogna ägg.. och 3 tog sig.

    De valde den här gången att sätta tillbaka 2st.
    Så nu håller vi tummarna att minst en av dem väljer att fästa o vara kvar. Men gärna båda 😊

    Är på ruvdag 6 om man räknar insättningsdagen som 0. 

    Hoppas så klart att den tredje hamnar i frysen. Men det har jag inte så höga förväntningar på, tyvärr.


    Åh så spännande! Håller tummar och tår! Ja hade varit bästa om den tredje hamnade i frysen 😍🙏❤️
    ISeeYou skrev 2023-05-17 11:50:20 följande:

    Åh vad jag hejar på alla här inne!!! 🙌🏼♥️

    Själv ska jag på första ultraljudet på fredag. Är så spänd på att få se den lille snart 🥰


    Förstår att du längtar till imorgon!! Hur långt gången är du nu? ❤️
    Bella2023 skrev 2023-05-17 12:22:29 följande:

    Hej! Jag hade tid för återföring idag (dag 5) och fick ett samtal att inget embryo finns för återföring och de ska vänta in tills imorgon för att se om det går att frysa något. Om inte så måste jag göra om allt igen?. känner mig ganska förkrossad då jag var så hoppfull (fick ut 15 ägg, 12 befruktade) men inget som klarade sig.:(



    Åh nej! Sa dom varför det inte fanns någon för återföring om de övervägde att frysa in några? Hur många var där kvar som de ska försökte frysa in? ❤️ Ush så tufft din stackare att inget klarade sig!! 😢❤️ 
    Tar du några tillskott? Ibland kan det hjälpa, särskilt om man läst It starts with the egg med all vetenskap som visat på vad som ger effekt. ❤️ Håller tummarna för ett mkt bättre resultat nästa gång! Om än det är långt till augusti ❤️. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023