• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Loidi skrev 2023-08-27 07:47:52 följande:

    Det var första, fick tyvärr inget till frysen så det blir ju ruta 1 igen. 


    Antar att de vill att man tar test 6/9 på td ändå? Vi får väl köra igång nästa mens får man hoppas.

    Körde korta programmet sist, brukar de ändra något pga negativt resultat eller kör de på samma igen? 


    Blev överstimulerad efter ÄP sist och mådde piss, inte jättepepp men vad gör man? 


    Åh så kämpigt din stackare 😢❤️ Jag tror de vill det, hört andra säga så. Har själv inte lyckats få några ET/FET än så har inte bättre svar. Ja man brukar få köra igång nästa mens.
    Ush nej det är tufft med överstimulering, hoppas du slipper det till nästa gång.
    Mkt möjligt de gör ngn korrigering iallafall på medicinerna - typ eller styrka - för att undvika överstimulering nästa gång.
    Nej jag hade en del ångest inför denna omgången pga så kraftiga buksmärtor from två timmar efter första sprutan t.o.m. överstimuleringen släppte två veckor efter ÄP? Så förstår känslan. 
  • Mathilda88
    Orkidé8181 skrev 2023-08-27 08:30:29 följande:
    Ja man har ju gått på hormoner till och från så länge så tillslut vet man inte vad som är vad 😅

    håller tummarna för dig nu, har du några känningar?
    ( har kanske missat massa som skrivits hör nu, men försöker hänga med, så uppdatera mig gärna om jag missat någon viktig info 😊 )
    Ja lite så 😅
    Tack så hemskt mycket ❤️❤️ Jag har ingen smärta! Molvärker lite korta stunder ibland. Problem med illamående men postafen tar det 🙏. Däremot så himla trött 😅. Vet inte om det är för postafen eller att kroppen stundvis är så speedad att jag får hjärtklappning och svettningar och sover dåligt. Men fortfarande mkt bättre än förra gångens smärtor! 🙏. Klara dock inte av av att jobba nu heller 😅.
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2023-08-27 12:53:04 följande:

    Hej, jag är ny medlem men har följt denna tråd sedan vi började IVF-resan i mars 2023. 


    Lever i ett samkönat förhållande och det är jag som ska bära. Vi tyckte väntan efter utredning i Sthlm (sep 2022) var lång med tanke på ålder och dyrbar tid, fyller 37 i år. Varför vi valde att bli remitterade till Falun. 


    Det blev IVF för att jag har lindrig endometrios (har dock opererat bort en chokladcysta 2014) samt åldern - det var onödigt att offra ?gratisförsök? på insemination. Har en kraftig nålfobi så det var inte ett lätt beslut, men min barnlängtan är stark. Som lindring har jag alltid tagit bedövningskräm 1h innan nålstick och har på gott och ont blivit van. Min partner har dock fått ge mig alla sprutor  och många har det blivit. 


    IVF 1: Mars Bemfola 225 samt orgalutran från dag 6 och Ovitrelle 10 dagars behandling, 8 äggblåsor i olika strl (10-17) vid VUL dag 8. Dag 13 lugnande och bedövningen tog ej vid äggplock och det gjorde fruktansvärt ont. Resultatet 3 ägg, dag ett 2 omogna & 1 befruktat som ej utvecklades dag 2. Kändes hemskt jobbigt.

    IVF 2: April/Maj  Menoupur 300 samt garnelix från dag 6 och Ovitrelle, 12 dagars behandling, 8 äggblåsor i olika strl (10-16) vid VUL dag 9. Dag 15 Fick dubbel dos lugnande och mer bedövning/smärtlindring - äggplocket gick lite bättre- resultat 3 ägg, dag 1 omogna ägg, ett odlades en dag till men klarade sig inte😥


    Paus under sommaren.

    IVF 3: Augusti Bemfola 450 samt garnelix från dag 6 och Ovitrelle, 10 dagars behandling, 8 äggblåsor i olika strl (10-15) vid VUL dag 9. Den som gjorde VUL i Sthlm trodde att det skulle bli minst 2 dagar behandling till, men kliniken ville fortsätta enligt plan. Dag 13 äggplock gick ännu lite bättre och jag vågade för första gången titta på skärmen. Resultat 1 ägg, omoget dag 1 odlades 1 dag till men klarade sig inte. Känns fruktansvärt jobbig. 


    Sköterskan nämnde äggdonation som alternativ , vi har alla 3 försök kvar eftersom behandlingarna inte lett till befruktade ägg. Det är oklart om min partner kan och därför skulle det innebära dubbeldonation. 
    Stort beslut, samtidigt som jag inte tycker att behandlingen har skräddarsytts efter tidigare utfall. Varför inte göra fler VUL, ta blodprov och ha längre behandling då största problemet är omogna ägg? Någon som varit med om liknande eller har inputs gällande äggkvalitet? 

    Ursäkta låångt inlägg 😅


     


    Ush stackare! Låter jättemärkligt ja att de envisas med att köra med så korta behandlingsperioder, särskilt när du upprepade gånger har omogna ägg. Hade tänkt mer som personen i Stockholm att det behövts flertalet dagar till. Som min första omgång gjordes VUL 1 på dag 8 (6 små ägg), nästa på dag 12(11 små-mellanstora ägg), sen fick jag gå 7 dagar till innan äggplocket just för att äggen var sega att växa ordentligt, närmare 20 mm, så de skulle hinna växa till sig bra. 17 ägg ut. Förstår besvikelsen när de gör om samma misstag gång på gång och du dessutom har din sprutfobi sen innan? Va snällt att ni har kvar alla tre försöken!
  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2023-08-27 23:04:34 följande:

    Mathilda88: vart går du? Det låter ju som en väldigt bra uppföljning och vilket resultat sen! Wow, klarade sig alla 17 äggen eller hur långt har ni kommit efter äggplocket? (läst allt i tråden men minns tyvärr inte allt 😅). Vilken medicin tog du? Ja, tycker att de borde ha vana från alla varianter av hur mottaglig man är för behandlingen. minns du ungefär hur stora äggblåsorna var dag 8 vid första VUL? Ändrade de dosen något? Låter som ditt exempel vore något att ta upp på mitt samtal med läkaren imorgon.


    Nålfobin är inte borta men hanterbar med de som tas i magen, värst är infarten vid äggplock och själva äggplocket om inte smärtlindringen hjälper. 

    Är det några av er som får ta blodprov under själva behandlingen? 


     


    Jag går på RMC Malmö 🙂. Jo dom är rätt duktiga tror jag här, iallafall för landstinget uppfattar jag det som. 
    Nej tyvärr, det gick åt helvete med allt den cykeln kändes det som? Jag hade hemska buksmärtor från två timmar efter första sprutan till två veckor efter äggplocket. Illamående och låg på soffan i tre av de fyra veckorna. Jag som rider och gymmar annars. Äggen var jättestressade, så av de 17 äggen var 6 tomma äggskal (inte äggblåsor utan faktiska ägg men som saknade en hel del innehåll), 3 omogna och 8 mogna. 4 befruktades (ICSI) men alla dog på dag 3 😢. Äggen var granulerade, typ gryniga. Embryologen beskrev det senare när jag frågade närmare vad det innebär att äggen var stressade. Hon var positiv till bra resultat framöver, läkaren inte alls samma inställning så därför är jag redan inställd på äggdonation om vi misslyckas med våra tre försök. Har manlig faktor med få men fina spermier, han är 46 år, jag 35. 


    Därför jag är så lyrisk över att jag ännu inte har ont i magen i alla inlägg 😂🙏! 


    Jag tog Gonal-F 175, hade 6 små äggblåsor på dag 8 på drygt 10mm, nån på 12mm, så mindre än de önskat. Ökades dosen till 187,5 i fyra dagar, nästa VUL visade 11 ägg med allt från 10-14 mm tror jag det var. Dosen sänktes till 175 igen, sen gick jag från tisdagens VUL till äggplock måndagen veckan efter. Kändes väl långt utan ny kontroll på en första runda! Blev dessutom överstimulerad? 😅

  • Mathilda88
    Orkidé8181 skrev 2023-08-28 07:12:07 följande:
    Usch stackare, så mycket känningar? du kanske är gravid 😉
    även om det hade varit väldigt tidigt för dessa känningar ❤️
    Jag är tyvärr bara under stimulering 😅. Alla mina embryon dos första omgången i april/maj så har inte fått uppleva några ruvardagar än? Nyligen påbörjat omgång två. Äggplock på fredag! 
  • Mathilda88

    Här blir det äggplock på fredag 🙏. 12 ägg på VUL igår(5 förra veckan). Fortfarande stor skillnad i storlek, alt från 10mm till 16+ - missade hur stor den största var, men uppfattade det som 26mm, men har svårt att tro att det stämmer, så säg kanske 20mm? Skrev tillbaka och frågade igår fm men inte fått svar än. 


    Denna gången ska jag dock få ta både gonapeptyl och ovitrelle! Detta för att boosta mognaden extra, antagligen pga variationen i storlek så försöker de få med sig även de nyare mindre äggen.
    Blir intensivt med akupunktur i veckan - måndag, tisdag och onsdag inplanerat som hon rekommenderade. Men känns så bra när man är där också så 🙏. Tror och hoppas att det gör skillnad ❤️

    Winnerbirdie: 
    Tog inga prover under behandlingen men däremot efter äggplocket pga risken för överstimulering.

  • Mathilda88

    Irie:
    Håller med Noelani, RD8 är fortfarande tidigt med en blasto ❤️ Så länge du inte har mens så finns hoppet fortfarande 🙏

    Awesomeginger:
    Ush fy fan din stackare vilken fruktansvärd upplevelse!!! Gråter Lider med dig! Håller tummar och tår för att det hela betalar sig och att du får ut riktigt fina blastisar och bebisar ❤️

  • Mathilda88

    Angående vägning före äggplock så fick jag till mig också att det var för att kunna dosera det smärtstillande under själva plocket 🙂. Jag är 159 lång och väger 62kg så är inte nära några BMI-gränser.

  • Mathilda88
    Choli skrev 2023-08-29 14:05:16 följande:

    Jag var hos kliniken idag. 


    CD 10 och min slemhinna såg perfekt ut. Tre skikt och 8,1 mm. 
    Insättning på måndag med ett 5-dagars. Börjar med Utrogestan imorgon.

    Blev så emotionell när sköterskan sa: Hoppas att nästa gång vi ses är på rutinultraljudet. 


    Känns helt otroligt att det sker nu, insättningen. Har känts så långt borta. 


    Är hoppfull, men också nervös! 


    Så underbart att höra! 😍 Både beskeden inför återföringen och sköterskans kommentar ❤️ Håller tummarna!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023