• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA skrev 2024-04-16 20:56:39 följande:
    Jag tänker också att det kanske inte hade kickat in helt. gjorde ju ÅF fredagen och tog min sisa antibiotikatablett på lördagen. Så tänker att jag ska göra ett kontrollprov om 2 veckor för att se att det är borta.. och du har helt rätt jag forsätter ändå ta Utrogestan fram tills på lördag, så gör jag rätt.  rättade cykeln till sig sen? 

    MEN såg på recept nu att jag tagit en vaggis för lite. frågade sköterskan när jag började med dem på CD17 om det var 1+1, tänkte inte på att det ev skulle ökats sen. Men i receptet står det 1+2?. så Fick lätt ångest över det nu, att det gjort att de inte fäste! 

    Hur mår du?
    Låter klokt, vad är det för värde du kollar då? Om jag minns rätt så var cykeln efter lite kortare än vanligt, iaf första gången jag tog utrogestan, kanske två dagar kortare.

    När jag gjorde FET på Eliva i naturlig cykel så sa läkaren  att vi la till utrogestan bara för att vara på den säkra sidan och att det egentligen inte behövs. Stod i deras informationsmaterial att man inte behöver ta hormonstöd i naturlig cykel. Så tänker att det kanske inte är så farligt om du tagit färre? Gjorde du stimulerad eller naturlig? 

    Jag mår bra, ska börja hormonbehandling på torsdag då mensen förväntas komma. Känner mig taggad på att sätta igång och komma vidare 😆
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-04-17 11:47:33 följande:

    Tack snälla du för all betryggande information! Har också begärt ut mitt protokoll, och då hade jag  bara ett embryo av fem som var 4AA, så antar att vi inte använt det ännu. De andra har varit BB och på 2-3 om jag läser rätt. Ett var till och med CC


    Då tänker jag att jag ska göra ett kontrollprov om min ureaplasma som jag hade har försvunnit av kuren jag tog. De andra testerna jag tog hos Marie visar på överaktivt immunförsvar. Men i Sverige gör man inte en så grundlig koll av vad det betyder (som alltid). Så jag kommer nog vilja vända mig utomlands för att få ett protokoll för att få ner immunförsvaret. Har läst i andra trådar och från en bekant om Dr Gorgy i UK som ska vara expert på detta. Han har även jobbat tillsammans med Alan som skrivit is your body baby friendly.  då skickar man även proverna till Chicago. Men ska börja med att delta på seminariumet ikväll och en 10 min fri konsultation och sedan ringa EC på fredag så kör jag lite parallella spår . 


    Står det på protokollet vilka de har återfört? Tänker att de borde ha börjat med att återföra det bästa? Även om det sen inte behöver vara större graviditetschans bara för det. Var det en CC utöver de 5 blastocyster du fick?

    Skönt att ha en plan för hur ni ska gå vidare. Är också lite intresserad av att utreda immunförsvaret så bra tips om det visar sig vara något! Tur att man ändå kan vara med på seminerier från utlandet och inte är helt lämnad åt sitt öde.
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-04-17 15:24:38 följande:
    Jag vet inte ens om jag läser protokollet rätt, så vågar inte svara på vad som är vad. Står liksom grejer på både dag 5 och dag 6 som blir mer än 5 st, så jag vet inte riktigt hur man kollar, haha. jag har bara googlat och killgissat. Det är en blessing och curse att ha 0 tålamod. Jag kan ge en update sen vad jag tyckte om seminariumet. 
    Ahh ok men då låter det som 5 av bra kvalitet som kunde frysas och utöver det någon CC som de inte frös. Ja gör gärna det! 😍
  • Quincey

    Var taggad på att börja ny hormonstimulering idag men mensen har inte kommit. Hade äl för två veckor sedan. Igår kom en mindre blödning på kvällen men sedan dess har det inte blött mer. Bara lite brunt blod under dagen. Tog ett testa tidigt gravtest imorse för att vara redo och det var negativt. Kliniken tycker jag ska avvakta med sprutor till det börjar blöda igen. Men vet inte riktigt vad jag väntar på. Är ju inte gravid, borde det inte vara lugnt att börja då? På cvl sprutar man på mensens första dag så vill inte förstöra något nu om jag drar ut på det.

  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-04-22 20:38:19 följande:
    Hur har det gått för dig? Hjärta
    Mensen kom tillslut så har börjat med sprutorna och ser fram emot plock nångång nästa vecka!

    Hur går det för dig? Hur mår du? ❤️
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-04-22 21:56:47 följande:
    Åh va skönt att höra! Håller tummarna!

    Här har det inte gått bra. 
    Testade negativt i fredags på RD10 med min 6-dagars, så var ju dag 15 efter ägglossningen och förväntad mensdag, testade med ClearBlues 6-dagar tidigt test. Gjorde det då jag skulle gå på nattpass hela helgen.
    Hade testdag igår (söndag) så kliniken ville att jag fortsatte med cyclogesten tills dess. Mensen började dock så smått redan fredags lunch, samt av o på under lördagen. Tog ärligt talat bara en cyclogest på fredagen o en på lördagen, kändes som slöseri med mer. Hade ju ändå en naturlig cykel-återföring. 
    Under söndagen kom den igång ordentligt. Har till o från en för jäkligt mensvärk, känns inte alls som vanligt. Hoppas det lugnar sig snart. 

    Mkt sorg o tårar i fredags. 
    Har varit enormt mkt tankar fram o tillbaka.
    Just nu ser det ut till att bli ett försök till då Sellmer rekommenderar et o vi ändå fick en blastocyst till frysen nu. Går detta försök åt skogen så får vi nog inse fakta att äggen är för dåliga och ta nästa steg till äggdonation. Känner att man vill komma närmare målet och funkar inte de egna så är det så det får vara. Samtidigt får jag ångest av tanken på hur barnet kommer hantera att vara donationsbarn - efter att ha lyssnat på ett avsnitt från Jag vill ha barn-podden från ett spermiedonations-barn (nu vuxen), som verkade vara ett trauma för en del. trots info sen barnsben. Tror jag måste lyssna på den igen, tror jag måste ha övertolkat budskapet.. Var säkert inte så illa. Bara satt griller i huvudet på mig.
    Bästa Mathilda, så tråkigt att höra. Förstår att det är riktigt tufft nu. Hoppas mensvärken går över snart. Som att det inte räcker med den psykiska smärtan redan. Låter ändå bra att göra ett nytt försök med egna ägg. Nu fick ni första blastisen, så ett stort framsteg! Förhoppningsvis blir det en blastis eller fler när ni kör med bara egna spermier. Jag hoppas verkligen att det ska gå bra ❤️❤️❤️

    Har inte hört den podden men det är så svårt att förutspå hur det framtida barnet skulle känna om att komma från en donator. Tycker inte du ska bli tyngd av detta och se det som ännu en grej att ha ångest över. Blir det tillslut ett barn med hjälp av donator så var det menat ❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-04-24 08:54:31 följande:
    det ingår ett frysförsök på Cvl tror jag. minns dock inte vad nästa kostar 
    21500 kostar ett frysförsök på cvl. Det ingår också ett frysförsök i paketet som LMSM säger och man kan påbörja nästa IVF även om man har kvar i frysen. Tror de flesta kliniker iaf har att man kan byta en IVF mot 2 frysförsök.
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-04-24 10:14:34 följande:
    Ah ok jag skippade Olgas seminarie i söndags! Dels för att jag sett presentationen och förstod att d
    inte fanns någon chans att jag skulle gå pengarna tillbaka garantin.  Och dels att jag vaknade förkyld och bara ville stanna i soffan. 

    Men hade ju varit intressant att höra om ÄD, låter ju intressant att man kan välja lite egenskaper där!

    Jag känner stressen för jag fyllde 40 i januari så även för ÄD vill jag inte vänta så länge. Kommer vara en process när man väl bestämt sig också, och ta tid innan man ev blir gravid. 

    Önskar jag hade mer tid att fundera...

    Min granne fick barn när hon var 42 och hon är 75 typ nu.  Det känns lite "konstigt" att se hennes dotter så mycket yngre än man kan förvänta sig. De flesta i den åldern fick ju barn mycket tidigare. Jag ville aldrig bli en gammal mamma men det är ju för sent men vill inte att tiden ska gå mer än nödvändig iaf..

    .....
    Jag kan inte komma över att jag inte frysta ägg för några år sedan. Att jag inte kollade upp mer.  Bara stoppade huvudet i sanden och hoppades att det skulle lösa sig om jag nu skulle skaffa själv så småningom. Ett misstag som jag får ångra resten av livet. 
    Förstår att det är lätt att ångra att du inte frös in ägg. Ångrade också det lite i början och jag är 34. Har än så länge plockat 57 ägg varav 41 var mogna och har inget barn än så tror också det kan vara en falsk trygghet att frysa äggen. Man vet ju inte kvaliteten eller hur de sen kommer utvecklas när de sätts ihop med spermier. Så ingen garanti att det hade hjälpt.

    Angående att få barn när man är 40+ så blir det ju bara vanligare. Tror också man får ett längre liv på sätt och viss när man har små barn i 40-50-årsåldern.
  • Quincey

    Jag har blivit förkyld nu under sprutperioden. Vet någon om det kan påverka utfallet negativt? Vet att det t.o.m. kan vara bra att vara lite sjuk vid återföring för då är immunförsvaret upptaget med annat och stöter eventuellt inte ut embryot. Men kan det påverka själva kvaliteten tro?

  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-04-24 13:45:42 följande:
    Jag bara gissar men kan inte se hur det skulle kunna påverka. Tror verkligen inte det. 
    LMSM skrev 2024-04-24 14:33:40 följande:
    Jag har också hört att det kan vara positivt vid återföring men annars har jag inte hört ngt. Det är nog ingenting att oroa sig över skulle jag tro. 

    Jag hoppas det! På Eliva frågade läkaren alltid min sambo om han varit sjuk, eftersom resultaten var så dåliga. Men kanske bara påverkar om mannen är sjuk, inte kvinnan.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023