• LMSM

    Vi som startar IVF 2023

    Precis varit på första ultraljud efter 8 dagars stimulering.
    5 blåsor på gång och några små. Själv tyvlte jag att jag såg massor men som vanligt enligt läkaren är det alldeles för tidigt att säga då de precis kommit igång.
    ska fortsätta med sprutor minst två dagar tilll och tillbaka på ultraljud på onsdag. Kommer med största sannolikhet bli ytterligare några dagars stimulering efter det så skulle gissa på minst 12 dagar stimulering totalt.
    shit va trött man är på detta nu. 

  • LMSM
    Mathilda88 skrev 2024-08-31 01:11:19 följande:
    Ja, allt velande och osäkerheten äter upp en inifrån.. För det maler på i bakgrunden hela tiden och tar energi. Nu har man äntligen kunnat stänga ner de frågorna. 

    Vet inte om du haft så mkt sämre än mig egentligen? Men samtidigt så himla svårt att jämföra, flertalet i äggdonations-tråden hade mkt bättre resultat än mig och lyckades ändå inte förrän de gick till ÄD, så det där är så fruktansvärt svårt. Och andra med sämre resultat än mig (men på andra punkter) har lyckats. Så om det är ngt jag lärt mig under denna resan så är det hur svårt det är att jämföra Hjärta Såg nyss ett avsnitt av en bebis-serie där ett par lyckades på deras 18e IVF-försök. (Oklart om det var 18 äggplock eller återföringar etc. USA). Så länge hade jag aldrig pallat. 

    Håller alla tummar och tår för dig!! HjärtaHjärta

    Intressant, har själv tänkt tanken att jag saknade en syster nu att kunna få donerade ägg ifrån (har två yngre bröder istället), vi hade ju delat DNA med samma föräldrar då. Men visst, kan kanske bli förvirrande för barnet när det blir äldre att få veta att ägget kom från moster. Det är iallafall orsaken till att jag inte tackat ja till erbjudandet från svägerskan eller frågat min kusin om donation - kan bli snurrigt för barnet när den växer upp och har den genetiska mamman i närheten. Nu blir det ngn okänd ute i den stora vida världen så vi kan fokusera på varandra. 
    ja jag förstår precis vad du känner. Jag känner mig helt avtrubbad det här försöket glömde tom ta första sprutan som förhindrar ägglossning så fick ta den morgonen efter. Tror jag redan gett upp på ngt sätt hehe. 

    Jo men det har jag nog, måste få mkt högre dos för att få ut några ägg och sen har jag ju inte lyckats få ngn till frysen eller bli gravid. Sen är det ju som du säger inte så bra att jämföra kanske även om man kanske får lita att luta sig mot om det är dags att kolla andra alternativ osv. 

    Å herregud, om det är 18 äggplock måste det vara en supermänniska haha. Vet att min kusin gjort 14 innan det gick men då var det tillslut med donation tror jag. 

    tack detsamma.Hjärta

    Ja jag tänkte att det skulle vara skönt på ngt sätt men enligt läkaren handlar det om frågor som kan dyka upp eller situationer som kan bli jobbiga. tex att min syster i framtiden skulle få svårt att få barn eller om barnet blir sjukt eller min systers barn ( hon har inga idag oklart om hon någonsin vill) skulle bli sjukt. Han gjorde helt klart så en del frågor jag inte funderat på dök upp men jag tror det är enda alternativet för oss då min pojkvän verkar helt emot allt annat. 

    Min bror och hans flickvän har precis gått igenom sin första ivf, de fick ut 15 ägg och 5 6 delade sig vidare men endast en klarade sig till dag fem och gick att frysa in ( överstimulerad) tänk att få en till frysen på första försöket var allt jag kunde tänka! 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-08-29 16:10:40 följande:
    Haha ja det är sant, de har väldigt bra koll på hur mycket man fått ut av någon anledning 😆 Hormonstimuleringen är dock jobbig redan som det är, om man kan underlätta för dig att gå igenom det borde man ändå göra det så tycker du ska säga till, vet inte vad de har att förlora på att skriva recept på fler sprutor.

    Du har rätt ❤️ Åkte iväg en helg mellan mitt andra missfall och andra stimuleringen på cvl och det hjälpte mycket. Älskar att resa annars så har känts som att det enda roliga jag har kvar tagits ifrån mig också. Tack ja liten risk för samma kromosomfel, är dock lite orolig för mina kvarvarande blastocyster, nästan alla är dag 6 och har läst att chansen att de ska implantera är mycket lägre än dag 5. Men förhoppningsvis är det nån som orkar kämpa.

    Vad är det förresten som kollas med karyotypning, är det också risken för kromosomfel?
    Ja precis, jag sa faktiskt till idag att jag helt omöjligt kommer kunna dela upp dosen på flera sprutor för det gör så ont att jag knappt orkar ta dom längre. Det verkade som om hon förstod och behöver jag fortsätta fler än två dagar kommer de skriva ut nya sprutor. 

    Ja och låt det inte göra det, man måste faktiskt försöka leva också för att orka med all den här skiten. Jag har läst förut att de inte ser ngn skillnad på blasten från dag 5 eller 6. Men som alltid med ivf så hör och läser man olika saker hela tiden. 

    Ja som jag förstått är det kromosomfel. Fick ni skicka iväg blodprover till Italien eller hur fick ni reda på att det inte var ärftligt? Det skulle ta ca en månad för oss att få svar så låter ju inte om om det är samma test som ni gjorde. 
  • LMSM
    Quincey skrev 2024-09-02 12:53:11 följande:
    Vad bra att de kan skriva ut fler sprutor så du slipper plågas ännu mer! Kämpa kämpa snart är det över!

    Ja sant, nu fick jag positivt äl-test igen. 11 dagar ?sen?. Exakt lika många dagar som den var sen mellan förra missfallet och ägglossningen efter det, så jag tror jag kanske hinner åka iväg nånstans. Vore så skönt. Ska fråga på kliniken nästa gång jag pratar med dem vad de säger om chanserna med 6-dagars.

    Det genetiska var en långtidsodling som gjordes på Karolinska, antar att de bara testar trisomi 21 då inte andra kromosomfel. Tog ca 3 veckor mellan test och svar. Hade varit skönt att utreda andra kromosomfel också iom våra missfall. Så hoppas er karyotypning kan utreda alla såna kromosomfel!

    Precis varit på andra ultraljudet efter tio dagars stimulering. Hon kunde se upp mot 10 ägg men kan inte säga helt då det kommer en del bakom igen. Måste dock fortsätta 3-4 dagar till blir plock måndag eller tisdag de skulle ringa efter lunch och meddela. Dessutom är jag sjuk och kan inte sova allts så år så jävla trött på det här . Förlåt för att jag klagar men gud alltså känns som jag knappt orkar var Så nära på att inte ens ta mig till ultraljudet idag. Aja får stå ut några dagar till hehe.

    hoppas du kommer iväg Hjärta
    ja gör det jag tror man fäster så mkt vilt vid saker som inte har så stor betydelse. När jag pratade med läakren sa han att jag borde strunta i betygen på embryona helt det aäger egentligen inte allts ngt. 

    ja verkligen hoppas man får svar på allt möjligt men det är lite svårt att förstå när man läser om vad det visar tycker jag. 


     

  • LMSM
    BaeA skrev 2024-09-03 21:15:53 följande:
    TW
    ?
    Det var/är ett missfall, kom igång ordentligt nu på kvällen med kraftiga magsmärtor som krävt värme och alvedon. Resterna har också kommit ut och det känns så ledsamt hade precis börjat hoppas även om jag varit försiktigt positiv. I onsdags såg vi ju den lilla som verkade må bra där inne. Jag hade mitt break down redan igår, tar alltid ut allt precis innan jag känner på mig att något är avvikande. Så just nu känner jag mig mest tom och arg. Men också hoppfull att vi tagit oss såhär långt! Som vi alla kämpar, och åker på livets alla nitlotter.
    Å nej jag beklagar verkligen! Blir så arg och ledsen över allt som alla behöver gå igenom i den här gruppen är fett så himla lång tid! Tånker på dig 
  • LMSM

    Ultraljud två idag efter 10 dagar stimulering, de kunde se ca 10 ägg men kan vara fler som hinner mogna bakom så svår ratt sägs tydligen. Måste fortsätta med sprutor 3-4 dagar till så plock måndag tisdag får reda på exakt dag senare idag.

    blir alltså plock dag 16-17 och en lång stimulering igen. Är dessutom sjuk och sover 2-4 timmar per natt seqnatw veckorna så har varit nära på att avbryta. är så trött att jag nöstan tänkte skita i ultraljuder idag haha. Aja känns som det finns mer att fortsätta kämpa för nu när det kanske blir 10 ägg om man har tur :)

    kan inte förstå hur de som gjort 10 stimuleringar eller fler har orkat alltså är helt jäkla slut efter de här sju. Sån stor skillnad jämfört med när man var inne på sin andra tredje bara hehe 

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-09-05 08:53:26 följande:

    Åh härligt! Några extra sprutdagar gör kanske att de hinner mogna ordentligt och då kommer det ha varit värt det. Fritt fram att klaga! Man hade ju hellre sluppit allt detta speciellt om du är sjuk, men nu är det snart helg sen några få dagar kvar!

    Nej det är sant, de säger bara något om sannolikheten att det lyckas, som jag vet inte betyder mycket efter vårt KUB resultat. Har bestämt nu att jag åker iväg i 2 veckor, blir svårt att hålla dieten men men.


    Hade ni gjort karyotypning redan eller ska ni göra det efter denna omgång?


    Ja det är möjligt. Hade ju högre andel ägg som blev befruktade i de blåsor vi fick ut senast än vad jag hade med långa också. ja Alltså att vara sjuk samtidigt som man håller på med det här pjäxa dessutom sova 2-4 timmar är en riktig pina haha. Bröt faktiskt ihop igår och bara grät haha. 


    å va härligt jag tycker du gör helt rätt i det! Två veckor också! jag kan säga att kag absolut inte hållt dieten under sommaren. Har behövt njuta av allt för själen :)

  • LMSM
    Quincey skrev 2024-09-05 08:53:26 följande:

    Åh härligt! Några extra sprutdagar gör kanske att de hinner mogna ordentligt och då kommer det ha varit värt det. Fritt fram att klaga! Man hade ju hellre sluppit allt detta speciellt om du är sjuk, men nu är det snart helg sen några få dagar kvar!

    Nej det är sant, de säger bara något om sannolikheten att det lyckas, som jag vet inte betyder mycket efter vårt KUB resultat. Har bestämt nu att jag åker iväg i 2 veckor, blir svårt att hålla dieten men men.


    Hade ni gjort karyotypning redan eller ska ni göra det efter denna omgång?



    Quincey skrev 2024-09-05 08:53:26 följande:

    Åh härligt! Några extra sprutdagar gör kanske att de hinner mogna ordentligt och då kommer det ha varit värt det. Fritt fram att klaga! Man hade ju hellre sluppit allt detta speciellt om du är sjuk, men nu är det snart helg sen några få dagar kvar!

    Nej det är sant, de säger bara något om sannolikheten att det lyckas, som jag vet inte betyder mycket efter vårt KUB resultat. Har bestämt nu att jag åker iväg i 2 veckor, blir svårt att hålla dieten men men.


    Hade ni gjort karyotypning redan eller ska ni göra det efter denna omgång?


    Ja det är möjligt. Hade ju högre andel ägg som blev befruktade i de blåsor vi fick ut senast än vad jag hade med långa också. ja Alltså att vara sjuk samtidigt som man håller på med det här pjäxa dessutom sova 2-4 timmar är en riktig pina haha. Bröt faktiskt ihop igår och bara grät haha. 


    å va härligt jag tycker du gör helt rätt i det! Två veckor också! jag kan säga att kag absolut inte hållt dieten under sommaren. Har behövt njuta av allt för själen :)

    ja vi lämnade proverna måndag den 26/8 så snaaart två veckor sedan :) skulle ta ca fyra veckor så får nog svar när jag ruvar. ah nervigt såkalrt men orkar inte dra ut på tiden och vänta om det nu inte skulle vara ngt 

  • LMSM

    har precis kommit hem från mitt sjunde äggplock. Det var 12-15 blåsor några mindre enligt läkaren under plocket men fick besked sen om att det var 12 ägg. Helt klart nöjd med det trots att det var en hög dos så är det ok antal. Man blev dock girig när man fick höra 15 blåsor 😂

    nu börjar några olidliga dygn i väntan på hur många som blir befruktade och hur många som fortsätter dela sig vidare :)

  • LMSM
    Awesomeginger skrev 2024-09-09 12:45:33 följande:
    12 st ju kanon! Man vill ju alltid ha mer men 12 är ju kanon, jag fick bara ut 6 st.
    Håller tummarna att så många som möjligt blir befruktade nu. Håll oss uppdaterade 😊

    Ja det är helt klart ett bra antal men man måste nog också ta hänsyn till att jag får väldigt hög dos. 
    jag har fått allt mellan 4-14 ägg ut och  det känns såklart bra att det inte börjat gå ner sedan vi började i februari 2023. Hoppas hoppas att det går nu! 


    tack Hjärta det ska jag! 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023