• Orkidé8181

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2024-01-04 13:45:20 följande:
    Ja det är nog väldigt individuellt hur det går, och svårt att veta tills man är i själva processen. Är det 5 embryon ni fått tillbaka totalt?
    Ne vi har fått tillbaka 8 st embryon totalt.

    har fått tillbaka 2 st varje gång det varit 2 dagars, sen fick vi endast 1 tillbaka de 2 ggr det var FET då de sa att det var större chans att de skulle klara sig.
    ändå tog det sig med ett 2 dagars 😅

    så man blir ju helt snurrig av allt känner jag nu i efterhand när jag ska återberätta 😅
  • Orkidé8181
    Nomen123 skrev 2024-01-07 08:18:05 följande:

    Hej Alla. 


    hur väl har era gågna veckor i graviditeten stämt på de tidiga ultraljudet efter en Ivf? 


    har ni blivit fram eller bakåt flyttade? 😊


    Hej,

    Går in i v 35 imorgon och har inte blivit flyttad alls 😊
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2024-01-11 13:01:12 följande:

    Jag kan tydligen inte hålla mig ifrån denna grupp! Ni som känner till mig vet att jag har två kroniska sjukdomar och tar en kraftig medicin som gör att en bebis inte kommer kunna vaccinera sig sitt första halvår och vara infektionskänslig. Men vårt första IVF fungerade och vi skulle på rul 27 december. Dagen före julafton blev min mage helt platt och jag kände under fyra dagar inte de förmodade fosterrörelser jag tidigare känt. På rul säger hon att det knappt finns fostervatten och inte ser bra ut, och vi får en akuttid till överläkaren som ser samma sak och säger att vi får två veckor på oss, till idag, men att vattnet mycket sällan fylls på och att vi ska förbereda oss för att idag ansöka till socialstyrelsen om abort den sista dagen, dvs imorgon. Sen blir det annars en vanlig förlossning där vi troligen skulle se barnet dö. Under dessa veckor har vi inte haft någon samtalskontakt och vi har pratat med en präst om begravningen. Vii har gråtit som fan och min sambo som inte är en känslig typ har nästan tappat det. Men! Under dessa veckor har magen blivit lite större och framförallt har jag tydligt känt sparkar, och även min sambo har känt dessa och vi har till och med filmat dem utanpå magen. Och idag säger de att det är ett mirakel. Det är mer vatten, den rör sig, troligen har en inre fosterhinna spruckit utan att det kommit ut och läkt. Troligen är den inte sjuk och troligen kan det se bra ut på återbesök om två veckor. De tror inte heller längre att det är fel på den och att det är möjligt att vi får ett friskt barn i fullgången tid. Vi fick också för första gången veta att vi haft helt rätt, det är en underbar liten pojke vi väntar. Vi är helt chockade, har grav sömnbrist, men är försiktigt positiva. Tack för att ni läst så långt.


    Men wow!!!
    blir helt mållös och glad för er skull!❤️

    vilket helvete ni gått igenom 😢
    håller verkligen alla tummar och tår för er nu❤️❤️❤️
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2024-01-11 19:06:44 följande:
    Tack snälla Orkidé! För flera veckor sen fick jag kraftig hosta och halsont efter att min sambo fått covid, har fått revbensspricka nu, och streptokocker av mitt bonusbarn som varit hemma sjuk i tre veckor, så har feber och kraftig halsont. Foglossning på det också. Så det har varit påfrestande veckor, men jag kan verkligen inte klaga. Hjärta
    Men stackare 😢

    jag hade feber p hosta i september som blev långvarig, tror faktiskt det var covid, men sedan dess frisk tack och lov!

    lite gravidkrämpor som kommit och gått men det börjar bli tungt nu 😅
    jobbar dock fortfarande heltid?
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2024-01-13 03:20:18 följande:

    Orkidé - vad skönt att coviden är förbi och att det ?bara? är småkrämpor nu! Men kan förstå om du är tung för du är väl långt gången nu!? Starkt att jobba heltid! Det gör jag också, men bara i teorin!

    Quincey, BaeA, Mathilda, MelMyself och Jimmethejuice - tack för era fina ord! Nu kan man bara hoppas! Jag är i vecka 23 men de räknar ju en vecka bakåt så typ 22+1. Därför är besöket om två veckor viktigt för då kan de generellt börja rädda. Även om vårt problem är lite krångligt då vatten är en förutsättning för fosterutveckling och lungkapacitet.


    Tac, ja det var ju i september så det är ett tag sedan 😊
    men det kom precis efter att illamåendet lagt sig så jag var så less på att må dåligt 😩

    ja jag kämpar på på jobbet, mår ju ändå bra, tänker att det blir bara jobbigt att gå hemm och vänta på att det sätter igång?

    jag går in i vecka 36 nu kommande vecka 😊

    vilken v är du i? 


    blev så tagen av din/ eran historia/ situatio så har missat vilken v du är i 😊

  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2024-01-13 09:21:26 följande:
    Ja, jag tänker likadant, så himla trist att bara gå där hemma med sina egna tankar på något sätt.
    Wow, vecka 37 anses de ju vara färdigbakade! Har ni valt namn?
    Jag är i vecka 23. Så mycket vändningar att den här senaste vändningen vet inte många om förrän vi vet säkert. Verkar som att vi är 1% detta hände för och 1% det går bra för.
    Ja det är väl bara lite finlir kvar, känner att det knäpper i revbenen när han vänder/ vrider på sig, så känner tydligare på det sättet, men fortfarande väldigt rörlig med buffar å sparkar.

    ja nej vi är 4 starka viljor här vad gäller namn, så är bara rörigt just nu 😂
    alla kallar han för olika 😂

    oj, men v 23 är ju ändå mer än halvvägs, och sedan denna vändningen!
    jag skulle vara helt slut psykiskt om jag hade hamnat i den situationen!
    jag känner mig helt slut som det är?

    antar att du kommer få gå på kontroller ganska ofta?

    vi fick ju ett tillväxtultraljud för han låg nära den över linjen, så det kändes bra att få se han igen och att allt var bra ( är ju ändå ganska lpng tid från  till förlossning annars ), men nu har han tack och lov planat ut så förhoppningsvis ingen jätte bebis 😅

    men bara få ett tillväxtultraljud gjorde mig jätte stressad! 
  • Orkidé8181
    Zaro skrev 2024-01-13 20:06:15 följande:
    Haha, men kärt barn har många namn! Eller så känns det mer självklart när han tittar ut! Vi väntar ju också en pojke Baby
    Ja, jag är faktiskt helt slut och det är lite svårt att få ihop jobb och så måste jag säga men samtidigt skönt att tänka på annat. Vi har gått till specialistmödravård en gång men bara för samtal, från v 32 tror jag vi ska börja gå dit men det är bestämt sen innan, det är så många risker att man får försöka vara lugn och positiv för en bättre resa tänker jag Solig
    Och tusen tack lissan! Hjärta
    ja precis 😅
    nej just nu vill vi bara träffa han ❤️

    förwtår det där med jobb, hade jag inte haft möjlighet att jobba hemifrån så som jag hör så hade jag nog Inte orkat ? men nu har jag åkt till jobbet när det går, men samtidigt lite rädd att bli sjuk när de börjar bli så
    nöra inpå, så många virus som härjar just nu! 
  • Orkidé8181
    Mikkans skrev 2024-01-18 10:16:46 följande:

    Hej alla!  Har äggplock i morgon men mår skit idag! Mår illa, är jättetrött och har lite svullen mage. Tog suprefact igår pga risk för överstimulering. Kan man bli det idag redan? Eller är jag bara slutkörd av alla hormoner?


    Hej,

    mitt sista äggplock mådde jag jätte illa dagen/ natten då jag tog ovitrellen på kvällen, mådde inte så gångerna innan?
    men är det inte hcg i den?

    jag är jätte känslig för hormoner och trodde jag skulle reagera mer på ivf behandlingarna men jag har knappt mått dåligt, så blev så förvånad sista ggn jag tog ovitrellen och kände riktigt gravidillam 😕

    hoppas äggplocket gick bra och att illamåendet gått över ❤️
  • Orkidé8181
    Femling skrev 2024-01-23 22:57:43 följande:

    Hej på er,

    Var länge sen jag var här inne nu. Några av er kanske kommer ihåg mig, vi gjorde vår första återföring i juni som tog sig och allt såg så fint ut fram tills vecka 20 i oktober då vips mitt vatten gick från ingenstans och jag tyvärr födde vår son tre dagar senare som då inte klarade sig länge utanför magen 💔 

    Sorgen har varit enorm och är fortfarande jobbigt att behöva acceptera vad som hände efter att man längtat så otroligt mycket vi försöker inte tappa hoppet om att vi ska få ett levande barn också en dag. Nu väntar vi på svar från en kromosomundersökning (obduktionen visade inte på något fel på honom men ivf-kliniken på Sahlgrenska ville ta de blodproverna på oss ändå eftersom jag haft tre tidiga missfall på raken innan denna graviditet) vilken dag som helst innan vi förhoppningsvis kan få börja ny återföring av ett av våra 9 embryon i frysen. 


    Gvk, är du fortfarande kvar här? Ber om ursäkt att jag bara försvann, men behövde ta en paus från allt med IVF/graviditet. 


    Såklart jag kommer ihåg dig ❤️

    tror vi låg rätt lika  i antal veckor?
    jag är i v 37 nu.

    usch vilken j-val mardröm för er😢
    beklagar verkligen och hoppas ju har fått all stöttning ni behövt ❤️

    stor kram till dig❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023