• Orkidé8181

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2023-12-13 07:34:03 följande:

    Häftigt att kunna känna igen ❤️ Har aldrig varit gravid så har inget att jämföra med. Nej men precis, alla verkar uppleva så olika - allt från massa symtom till absolut ingenting 😅. 


    Ja jag har ju alltid ont och värk länge efter äggplocken, plus biverkningarna från progesteronet som jag fått uppleva även de två gångerna utan någon återföring, så för egna sinnets skull läser jag inte in ngt mer i det än så 😊. Många gravida har inga symtom så det är så lurigt! Men spännande med din upplevelse! ❤️
    Stort tack ❤️🙏!


    ❤️❤️❤️
  • Orkidé8181
    Mathilda88 skrev 2023-12-17 11:09:46 följande:

    Både vanligt gravtest (CB och RFSU) och testa tidigt (CB) var negativa idag 😭😭😭😭


    Åh nej Mathilda 😢😢

    Stor kram från mig❤️
    Jag hoppas verkligen att det ska bli eran tur inom kort ❤️
  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2023-12-28 15:51:23 följande:
    Testade negativt igår 💔 har slutat med progesteron och inväntar nu mensen. Vågade knappt hoppas att det skulle vara positivt men känns rätt sjukt att tänka att de satte in 2 st, med 8 celler, som klarade nedfrysning och upptining och ändå fäste inget av dem. Önskar jag visste var i processen det gått fel. Skulle vilja prova något nytt inför omgång fyra men vet inte vad mer man kan göra.
    Beklagar Quincy 😢

    Har också gjort 2 FET tror det var 8 celle, iallafall ena.

    Är gravid nu i v 33 med ett 2 dagars efter 4: e försöket.
    Det som gjordes annorlunda nu 4: e vändan var att lökaren sänkte dosen de sista dagarna ( hade maxdos ) så de som började mogna bromsade in och de som var på G hann ikapp.
    Sedan om just den justeringen gjorde att det lyckades vet jag inte, men jag fick fler mogna ägg och det lyckades.

    Men det kanske hade lyckats ändå? Det vet vi ju inte, är verkligen ett lotteri detta?
  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2023-12-28 16:53:03 följande:
    Jag tror verkligen på det med att sänka dosen. Jag har haft maxdos senaste två gångerna (450 och 400) och fick då färre mogna ägg än jag hade med lägre dos (300), kommer uttryckligen fråga om det nästa gång. Man måste verkligen vara aktiv själv om något ska gå framåt.

    Fantastiskt att du är i vecka 33 ❤️ Hur mår du nu?
    Vi har varit jätte nöjda hela vägen, jag är 42 ( hinner fylla 43 ) innan bebis kommer så jag var ju väldigt skeptisk till att det skulle gå efter våra 3 första försök.

    Upplevde dock ett väldigt ärligt och tillmötesgående bemötande.
    Det var läkaren själv som gav förslaget ( själv hade jag inte ens tänkt tanken, tänkte att man skulle maxa allt pga ålder 😅 ), eftersom han såg att det vad fler ägg på G, och han sa då för att de andra inte ska bli övermogna så sänker vi och kör några extra dagar, vilket verkade funkat, men som sagt? det kanske hade funkat ändå just den gången?

    Tack jag mår bra, börjar bli lite tungt, var på rutinkontroll idag och alla prover är bra och bebis mår bra och har vänt sig, inte fixerad än, men ligger med huvudet ner 😊
    Tiden har gått väldigt fort nu på slutet, och vi har precis beställt allt, hade bara köpt lite kläder 😅
    Men blir så verkligt nu när vi väntar på vagn, säng osv 😱

    När planerar ni nästa IVF vända?🌸
  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2023-12-29 10:16:41 följande:
    Verkligen hoppfullt att höra att det gick bra för er efter fler än tre försök ❤️ På vår klinik är det en sjuksköterska som kollar blåsorna, kanske hade varit mer tal om att ändra dosen om det hade varit en läkare som kollat men jag vet inte. Låter ändå rimligt att låta fler blåsor mogna.

    Åh vad fint att höra, kan tänka mig att det känns overkligt när det börjar närma sig 💕 Var det en son ni skulle få?

    Vill starta igång igen så snart som möjligt, hoppas på jan/feb 😅
    Tack, ja jag kände mig så uppgiven efter de 3 första försöken 😢
    har ju hela tiden haft åldern emot mig?

    vi har endast haft läkarkontakt, och samma läkare alla gånger från start till slut.

    vilken dos och av vad är det du fått? 
    första vändan fick jag bara Gonal F men fick inte ens något befruktat då.
    resterande vändor fick jag 300 Gonal F och 150 menopur, menopuren för att förbättra högkvaliten, verkade vara ett vinnande koncept, för även om det inte tog sig direkt så blev der fler ägg och fler befruktade med icsi ( körde inte icsi första gången ).

    Så vinnande koncept blev då, Gonal F, menopur, icsi och sedan sprutor några extradagar men sänkt dos de sista dagarna för att de som inte hunnit mognat skulle hinna mogna ikapp de som egentligen redan kunnat plockas ut 😊
  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2023-12-29 18:39:08 följande:
    Ah ja kan tänka mig att den biten kändes stressig, det ger mig dock hopp att fortsätta i några år till 😅 Vad bra att ni var så nöjda med er klinik, vilken var det ni gick till och gjorde ni alla försök på samma?

    IVF1 fick jag 200 menopur + 100 gonal f (12/13 ägg mogna), IVF2 300 menopur + 150 gonal f (10/16 ägg mogna), IVF3 400 menopur (8/12 ägg mogna). ICSI varje gång. Tyvärr blev bara 5 stycken befruktade omgång 2 och 3, 12/12 befruktade omgång 1, så sett till mängden så var omgång 1 bäst.

    Vi gick på Stockholm IVF, numer Nordin IVF tror jag de heter, eller de har gått ihop med dem.
    Samma som Berg gick till i deras dokumentär vart fan är storken.

    Vi upplevde allt bra, samma läkare genom allt, ett fåtal sköterskor vid varje äggplock, jag sa att jag kommer sakna dem när jag blev gravid 😅
    man hade ju så mycket kontakt där under 1 år?

    ah men då har vi kört nästan samma dos, fast jag hade Gonal F som den större dosen.

    våran omgång 1 var sämst, det var rent av en testomgång, fick inte ens något tillbaka då :( 

    men ja, lätt för mig att säga nu: ge inte upp?
    men jag ställde ganska direkta och raka frågor till vår läkare och han hänvisade ( trots ålder ) att jag har bra AMH och alla värden är bra, han såg ingen anledning till att se över möjligheter som tex äggdonation eller ge upp? jag är glad att jag lyssnade på han, men såklart det hela tiden gnager i en att det handlar om mycket pengar och liksom vill de tjäna pengar på min/ våran desperation? 


    men min magkänsla var hela tiden bra?

    när vi började var jag bara inställd på dessa 3 försök, och sen ge upp?

  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2023-12-30 15:44:26 följande:
    Ja precis, omgång 1 är en testomgång för de flesta. Så blev såklart en besvikelse att det aldrig gick bättre än så, men som du säger man får inte ge upp ❤️ Förstår vad du menar med tanken att de tjänar pengar på ens problem och desperation, skönt att det lönade sig i slutändan!
    Precis, trodde dock jag fick en ganska stor dos första vändan, men med tanke på vad jag fick sedan var den ganska klen 😂

    vad har du för AMH och ser dina prover bra ut?
    du har säkert skrivit det, men jag har varit lite frånvarande från tråden ett tag.. 

    mådde så satans illa i början av grav och sedan har jag var i min gravid bubbla? men nu börjar jag kunna slappna av lite 😊
  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2023-12-31 09:53:48 följande:
    Hade 1,6 i AMH för ett år sedan, annars såg proverna bra ut. Utredningen visade manlig faktor men det ska man kunna komma runt med ICSI, så just nu är det ett mysterium varför IVF gått så dåligt.

    Åh vad skönt, hoppas du kan njuta av de sista veckorna nu 🥰 Har ni tagit reda på kön på barnet?

    Ja men 1,6 är väl bra?
    hur många försök har ni gjort? 


    jag hade 2,6 och då när de 3 första inte funkade så frågade jag om vi skulle se om AMH ändrat sig, men läkaren sa att han inte tyckte det behövdes fast det gått 1 år?

    det var inget fel på någon av oss ( min sambo är yngre än mig ) men de körde icsi ändå då de sa att det kan bero på att ägget inte släpper in spermierna eller för hårt skal ( även om jag har barn sedan tidigare ), vet inte om de kollar sådant annars men de körde på icsi ändå? de ansåg kanske att det inte fanns så mycket tid 😊

    Det är en liten kille i magen och 2 storebrorsor som väntar här nu 🥰

    vi var på tillväxt UL för ett par veckor sedan då han låg nära den övre kurvan, men allt såg bra ut och han ligger på +12% samt planat ut så det är ingen fara?
    men man blev ju lite orolig.. men kändes skönt att få se han igen, är ju annars väldigt lång tid mellan RUL och förlossning, om man inte gör UL av andra anledningar däremellan?

  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2024-01-02 11:45:20 följande:
    Ja 1,6 var ok för min ålder (33 då). Har gjort 3 st IVF nu, blev två återföringar totalt (3-dagars).

    Åh vilket bra AMH, skönt att höra att det inte ändrar sig så mycket på ett år. Verkligen bra att de inte slösade tid utan körde på ICSI direkt sen. Hmm ja har förstått att man inte får så många ultraljud under graviditeten, känns lite läskigt.

    Vad mysigt, du får hålla oss uppdaterade efter förlossningen sen. Blir första bebisen som föds sedan jag började skriva i denna tråd 😊

    Ja vi är jätte tacksamma för att de liksom inte ville laborera alltför mycket utan körde maxdos och icsi direkt efter första vändan 😊

    Även om det är positivt att få till frysen så tror jag ändå det är ett lotteri vad gäller att bli gravid på blasto eller 2-3 dagars, jag frågade varför de inte alltid fryser in allt för jag blev så besvikenheten varje återföring som inte blev något, men då sa de att den bästa miljön är ändå i livmodern. 


    Sen läste jag också mkt statistik i början, men tex våran klinik ligger ju inte i topp, en anledning till det är ju troligtvis för att de har ganska många över 40, medan vissa kliniker har en gräns och det är såklart fler yngre som lyckas, så äldreåldergruppen drar ju såklart ner den totala statistiken.
    sen lusläste jag inte varje stapel? kände att jag blev knäpp 😅

    Är ju så mkt mer än ålder som spelar in 😊

  • Orkidé8181
    Quincey skrev 2024-01-03 14:58:01 följande:
    Ja jag hoppas det är liknande chans. Fick höra att det är en myt att embryot klarar sig bättre än livmodern än i värmeskåpet och att många kliniker sätter in dag 2 och 3 för att tjäna pengar 😅

    Nej man blir rätt knäpp av att läsa mycket, samtidigt känner jag att jag måste göra allt jag kan för att ta detta framåt 🙈
    Ja man vet ju fasen inte var man ska tro, jag är 42 och vi lyckades på en 2 dagars fjärde försöket tog ca 1 år? 

    Jag tänkte också som så att självklart mknskar ju chanserna att bli gravid ju äldre man blir osv? men om lika många 40+ försökte få barn som 30+ hade kanske siffrorna sett annorlunda ut?

    jag vred å vände på allt för att någonstans kunna fortsätta tänka positivt i situationen?
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023