• Orkidé8181

    Vi som startar IVF 2023

    Gvk skrev 2023-07-26 19:53:15 följande:

    Hej alla! Har läst lite av era meddelanden sen sist idag.
    Ruvar på här men har bestämt mig för att inte testa alls förrens efter passerat datum för mens. Min mens kommer alltid på dagen och kommer den inte så vet jag. Håller såklart på att dö av nyfikenhet stundvis men skulle jag testa negativt redan nu så skulle jag bara stirra runt här och räkna dagarna till näst jag kan sätta igång med sprutor igen för nästa runda.
    Har gjort lite annat. Varit på fest hos vänner, hjälpt en kompis att flytta, planerat semester på Öland. Så nu vet jag inte ens på vilken ruvardag jag är och det känns rätt skönt. Kände att min IVF-bubbla blev hela mitt liv.
    Är inställd på ett negativt resultat, känns enklast så och idag har jag och läkaren gjort upp en plan för vidare behandling om jag behöver.

    Orkidé8181: Hur går det för dig? Mår du bättre?
    Är avis på att du är gravid men inte på ditt illamående lol.

    Noelani: Jag har fått samma råd som Orkidé8181 gällande att testa Menopur nästa gång. I Gonal F ska det bara vara ett aktivt ämne i Menopur 2st, vilket för vissa ger ett bättre resultat. Kanske du också ska fråga om?

    Humlaan: Hur har du haft det sen sist?

    Hur går det för er andra? Hur många är det nu i gruppen som hunnit bli gravida? 3-4 iaf?


    Du gör helt rätt som gjort lite annat 😊
    jag tror man måste tvinga sig själv lite även om ivf grejen alltid är underliggande när man är mitt i det? 

    tack som frågar, men nej mår tyvärr inte bättre 😩
    så psykiskt påfrestand, hade gärna gjort något annat för att skingra tankaena? försöker dock ta det lugnt å se det som tur i oturen att det är semester? 

    ja precis körde endast Gonal f första vändan men blev maxdos och både gonal f och menopur redan andra vändan? 
    blev betydligt bättre utfall direkt 😊
    Var beredd på många stick några kväll framöver!!
    var lite jobbigt när jag även tog fyremadelen också 😩

    har du endast kört Gonal f nu? 
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-07-26 22:20:52 följande:

    Är helt med på vad ni båda skriver (Orkidé8181 och Gvk). Man blir så låst i allt detta och det går knappt och leva livet som vanligt.. Bara en sån enkel sak som att gå ut och ta ett glas vin med någon går inte (men jag funderar faktiskt på att göra det innan ET nästa gång då så många sagt att det inte skall påverka..) och man är båda så uppstressade och nervösa av och till att vi typ gått om varandra i att sova 12 h per dygn eller sömnlösa nätter 😅

    Vad gäller menopur så har jag redan pratat med läkaren (Steen) strax efter ETn och förberett nästa omgång. Han tyckte vi skulle köra en sväng till med Gonal-F men högre dos och det kan ju vara klokt eftersom jag haft halvlåg dos innan. Mina ägg har ju också haft hyfsat bra kvalitet sa dem och jag tror kanske att de sämre spermierna kan vara en anledning till färre befruktade och att de inte delat sig.. men behöver fråga dem mer ordentligt nästa gång precis som du gjort Gvk! Gitte verkar bra.. Vet du hur länge Sven skall ha semester?

    Så nu blir det gonal-f 300 och blir de inget bra med det dvs minst 2 tillbaka och minst 1 blastocyst till frysen då kommer jag kräva något annat för omgång 4. För nästa gång ska jag också ha 2 embryon tillbaka annars blir jag galen på riktigt 😆


    Du har säkert skrivit det en tid tillbaka i tråden, men varg har du inte får du inte tillbaka 2 st?

    Ja just nu känner jag att jag borde vara världens lyckligaste som är inne i nästa bubbla, men känner efter ca 4 veckor liggande i sängen att jag helst skulle vilja sova bort den här tiden tills jag mår bra igen? det är så psykiskt påfrestande för man vet ju inte när det släpper OM det släpper 😩
    men det har ju släppt mina 2 tidigare graviditeter men det var ju 15 år sedan 😂
    känns som min kropp redan är trött pga ivf 1 år ( jag vet, ska inte gnälla på det heller, 1 år är inte länge i sammanhanget )?

    men men? antar att det bara är att bita ihop? vet ju att det är värt det i slutänden, annars hade man ju inte gjort detta igen 😅❤️
  • Orkidé8181

    Gvk: jag fick Gonal f 300 och Menopur 150 det var när menopuren sattes in jag också började må lite illa? mådde inte illa då jag endast fick Gonal f?
    så någonting hände ju då semla till menopuren.

    då har vi ju samma ? problem ? de sa att mitt AMH var normalt 2,6 och att det var kvaliten på äggen som var problemet?


    Tack❤️
    illamåendet släppte med båda min 2 tidigare, men det är ju 15 år sedan så kommer inte ihåg i vilken vecka, jag som hade hoppats på att kroppen redan skulle vara van vid alla hormoner hit och dit efter 1 års ivf så trodde jag skulle slippa illamåendet? iallafall inte behöva stå ut såhär länge? tror det är 4 : e veckan jag ligger här nu, tappat räkningen 😅

    Noelani: ja men så är det, man borde vara världens lyckligaste, men känns som jag aldrig kommer ta mig upp härifrån 😅

    jag håller tummarna för dig inför morgondagen, och om det inte går vägen så kanske lova dig ( även om det inte känns så ) så kommer du säkert få nya krafter till nästa omgång?
    ändrar de dos och testad något nytt så känns det som man aldrig gjort det tidigare!
    hoppet blir som om det vore första gången 😊😊

    men ja, man blir ju skiten både fysiskt och psykiskt? men tänk ändå vad mycket mer man klarar av än man tror 😊

  • Orkidé8181

    Ja precis, vi fick starta direkt i nästa cykel.
    kan ju vara individuellt tror vi gjort så 1-2 ggr, men sedan har vi själva både pga att jag varit trött i kroppen, men också pga helger och röda dagar som kommit under året så det har blivit naturliga pauser?

    jag blir så imponerad och på något sätt känslomässigt involverad r ni skriver om ? egna ? kurer, vitaminer mm?
    jag läste om massa sånt innan vi började med ivf, men sen när vi väl fick våran kontakt och var inne i ivf karusellen så har jag endast ätit folsyra?
    det är säkert så att annat kan hjälpa till på traven, men jag är kanske lite tvärtom där? jag gör det läkaren sagt?
    och har tänkt att börjar jag göra egna grejer vid sidan om så kanske det ? stör ? deras analys av vad vi behöver för att lyckas?
    sen tror jag någonstans inte att tex akupunktur skulle störa en ivf behandling, däremot så har jag känt att vi lagt så mycket pengar på detta ändå ?

    men ja jag förstår helt klart att man greppar efter varje halmstrå, men jag tror jag bara skulle bli bitter om jag la massa pengar på saker utöver ivf kostnaden som inte resulterade i något, samtidigt antar jag att man kanske inte vet om något/ några huskurer faktiskt påverkat?

    Noelani: skönt att slippa cyklogesten, antar att du testat negativt? 😕❤️

  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-07-28 10:52:19 följande:
    Jag har tänkt lite likadant. Ibland kan vissa kosttillskott slå ut andra ämnen i kroppen så det gäller att ha koll på hur olika ämnen agerar med varandra. Vi äter bara det som läkare rekommenderat eller sagt är ok att fortsätta med. Och ja, pengarna också..  

    Ja det blev negativt. Ska bli skönt att slippa den ja. Föredrar sprutorna framför allt kladd 🤣 men känns okej nu. Tog ut sorgen i onsdags så är redo för ny omgång nu. Hoppas bara inte mensen blir väldigt sen.. hatar att vänta...

    Hur känns de för dig nu? Någon förbättring i måendet? 
    Ja men precis, och jag vet inte, jag kan bli så skeptisk när man googlar och hamnar på massa hälsokost sidor?finns garanterat de som ser en möjlighet att tjäna massa pengar på desperata år som är beredda att göra vad som helst för att få barn? man är ju som sagt i en bubbla och drar i alla halmstrån man kommer över? men from att vi började med ivf så var jag helt fokuserad på att endast höra ivf och folsyra var då det enda de sa att jag skulle ta utöver deras protokoll?

    Håller med dig hellre sprutor än det där kladdet 🤣
    jag fick ju mens trots cyklogest då jag inte var gravid, men var ändå tvungen att fortsätta till testdag, så jäkla klibbigt å äckligt att hålla på med det där när man hade mens!!! Dessutom ibland ? ivf mens ? som var 19 ggr värre än vanlig mens 😩

    tack som frågar, mår sådär, mådde jätte illa natten till igår, så tog sista postafen igår när jag  gick och la mig så kunde faktiskt sova i natt, sedan om det berodde på postafen eller inte vet jag inte.
    inte tagit någon postafen på jätte länge då jag är skeptisk till dessa också? att de inte hjälper 😂
    men ja de kanske lindrar? eftersom jag känner mig konstant åksjuk/ sjösjuk så borde de ju hjälp lite kanske 😅

    vågar inte ta Lergigan comp jag fått, men har de här om det skulle bli värre/ katastrof 😂

    hoppas du kan njuta av fredagen och ett gott glas vin eller något annat du suktat efter 🥰
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-07-28 11:58:34 följande:
    Fungerar inte sånna åksjukeband från apoteket heller? Efter min operation mådde jag väldigt ofta illa och då tuggade jag några tuggummin som heter Calma. Finns också på apotek. De hjälpte bra också om du inte testat dem? Postafen fungerade dock allra bäst. 

    Varför vågar du inte ta lergigan? Jag har för mig att de är så "snälla" att det tom är receptfria i tex Danmark.

    Jag tror att väldigt många kosttillskott som säljs online inte ens innehåller det de utlovar. Ska man ta något är det nog bäst att få från läkare och sen dessutom ta prover före och efter för att säkerställa att man höjt sina värden. Det är inte heller säkert att utskrivet via läkare alla gånger fungerar. Jag hade D-vitaminbrist och fick recept utskrivet. Ett halvår senare var det ännu lägre. Då skrev man ut D-droppar och då först tog min kropp upp det.

    Tyvärr kan jag inte unna mig något vin ännu - de får jag göra först efter mensen kommit. Jag får alltid sån kraftig mensvärk (och precis som du skriver så kanske det blir ännu värre nu efter IVF) att jag alltid måste ta väldigt starka mediciner som jag inte kan blanda med alkohol. Så nu får man snällt vänta ett tag till haha 

    Sen blir det massa vin följt av massa sprutor följt av massa ägg! :D
    Banden testade jag mina 2 förra grav och funkade inte alls tyckte jag.
    har Calma här hemma, tuggade den jätte mkt i början av illamåendet, men nu tycker jag de smakar så illa så vill inte ta dem, mår bara ännu mer illa 😅

    allt e så konstigt, ena dagen funkar något och nästa dagen inte?
    får som sagt ta en dag i taget? tack ändå för tips ❤️

    försöker tänka att varje dag är en dag närmare målet, oavsett mående så tar jag mig ju igenom dagarna på något sätt?

    och denna grupp är fantastisk ❤️❤️❤️
  • Orkidé8181

    Noelani: tack ❤️ ja som tur var finns det ett slut på detta och en längsta tid så får förhålla mig till det 😂

    håller med, så skönt att kunna bolla lite känslor och tankar här.
    min sambo följer vecka per vecka, helt plötsligt kan han säga: nu är det v 10, det står att du ska vara piggare 🤣
    så han förväntar sig att mitt illamående ska vara borta from nästa vecka ( v 12 ), men har förberett han på att det kanske är så att det inte kommer bli så 🤣

    jag orkar inte förklara hur individuellt allt är, men är glad att han läser i någon app, jag brukar fråga hur jag ska må, men inget stämmer 🤣

    han har också varit med hela vägen, inte gett mig sprutorna, men varit med även på alla besök, inte de då de endast kollat när de ska boka in äggplock, men annars har han varit med 😊

  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-07-28 22:18:39 följande:
    Hihi vad gulligt ändå av honom och tänk om det var så smidigt att det som står i appen stämde på alla!  Men hoppas verkligen för dig att det snart ska lätta lite iaf <3 

    Min har faktiskt fått hjälpa med med fyremadel, den hade jag svårt att sticka mig själv med vissa dagar.. Jag är inte nålrädd alls men den där kändes fan som en cm tjock nål haha

    Det är så jäkla konstigt detta. Ikväll mår jag så jädra oförskämt bra och är så hoppfull att det inte är sant... 
    hahah ja, jag tänker att vi gör det tillsammans, men samtidigt har man kundens egna upplevelser och känslor i resan? 
    sen om man ska rannsaka sig själv lite så är man ju likadan själv 🤣
    läser om tex v 11 och stämmer det inte med hur man mår, ser ut eller känner så tror man att det är något fel 🤣

    förstår att du inte gillade fyremadelen, den var inte rolig 😩
    men menopuren är också sån ? vanlig ? spruta, och eftersom jag mot slutet eller iallafall i 1,5 vecka körde 3 sprutor/ kväll så blev alla sprutor jobbigacriöl slut 😩
    gonal f och menopur på en sida, fyremadelen på den andra sidan å körde så varje dag men byte sida, då blev jag sjukt öm, ändå gjorde jag om det 3 vändor till 😅

    vad skönt att du mår bra, tillåt dig att må bra och vara Pepp inför måndag 😃🙏🏻
    alla känslor är tillåtna när som helst  i den här karusellen ❤️
  • Orkidé8181
    Mathilda88 skrev 2023-07-28 23:38:52 följande:
    Full förståelse för att man känner sig nere, ledsen och trött på det hela trots glädjen över att vara gravid - att må fysiskt dåligt hela tiden över längre period är knäckande! Vet bara hur psykiskt påfrestande det var med buksmärtorna som stoppade en från att kunna göra någonting i vardagen under stimuleringen och 2 veckor efter äggplocket.

    Lider med dig och hoppas det vänder vilken dag som helst! Hjärta
    Tack❤️
    när man inte har det längtar man efter det 😂

    jag försöker verkligen att inte gnälla och se framåt, men det känns ju som tiden står still? men snart så? ståndort man är ute på andra sidan är det som att det aldrig hänt 🤣
  • Orkidé8181
    Noelani skrev 2023-07-29 08:58:52 följande:

    Orkidé8181,
    Men jäklar, vilken nåldyna du varit 😅 Gonal F tycker jag inte känns alls men fyremadel svider ju också! Är menopur också tjockare nål eller samma typ som Gonal? 

    Hur var din mens på cyclogest? Du skrev innan att du fick lite bruna flytningar men var den också segare än vanligt att komma igång? 

    Min stannade av i går kväll efter väldigt lite.. 

    Gvk, 

    När du fått mens innan på cyclogest har det varit som vanligt eller segt för den att komma igång? 

    Har du några känningar? Tror på dig denna månad ❤️


    Ja men eller hur, har haft så mycket blåmärken emellanåt, och öm, knappt jag hittat ställen att sticka på då jag undvikit blåmärkena? är ju en sak när man har en spruta varannan kväll på varannan sida?
    men för mig ( och säkert många fler på samma dos ) blev det ju 2 sprutor varannan kväll varannan sida och en spruta varannan kväll varannan sida, så då var man nästan glad för bara en och det var fyremadelen som var ensam på sin sida 😅

    jjag fick vanlig mens på cyklogest, ibland hann den inte komma igång helt unna testdag och då bruna flytningar, annars ivf mens typ, kändes sådär när man var tvungen att fortsätta med cyklogesten 😩

    oj har den stannat upp? Har du vanlig mensvärk? 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023