• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA, 
    Tack snälla ❤️🙏

    En liten sidofråga.. du har inte möjligtvis adhd? 🙈

  • Noelani
    Quincey skrev 2023-08-15 08:31:42 följande:

    BeaA, ok intressant att det blev samma dos, men kanske bra då den gav bra resultat sist! Känns som att de verkligen har tänkt efter och har en plan när de sänker dosen efter några dagar. De höjde min dos inför andra omgången men fick färre mogna ägg så var ju helt i onödan..

    Gör ni andra UL hos läkaren eller sköterska? 


    Gvk, stort lycka till!


    Det är ju verkligen svårt med dosen. Jag var jättesur förra veckan och irriterad att de gett mig så låg dos med tanke på min älder men insåg sen att det nog har riktigt bra koll på vad de gör. Bättre få med bra kvalitet än många med sämre liksom.. 

    Om vi inte lyckas denna gång så lär de säkert höja min dos ytterligare nästa gång och frågan är om jag då får många fler omogna och sämre kvalitet. Tror nog inte höga doser alltid är bäst.

    Jag gör VUL hos barnmorskan men sist inför start var det läkaren. Osäker varför dock, om det fanns en specifik anledning eller bara blev så...

    Snart är det nog dags för Gvks insättning 🥰
  • Noelani

    SierraLeone, 
    Ja så bra att du påpekar det! Vi ska alla komma ihåg vad mycket som kan ändras på en månad eller två :) 

    Hur går det för dig? 

  • Noelani

    Vårt fina gäng 🥚❤️


    Noelani:
    39 år, Första barnet, Mild IVF1 ingen ET, 
    IVF2 pågående, ISCI, assisted hatching, ET2 testdag 28/8
     
    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1
     
    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ICSI, ET3 + FET2, Gravid vecka 12 ( BF 19/2-24 ) 👶
     
    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3, ET3, TD 22 juli, Gravid 👶
     
    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 
     
    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF6 pågående, ET2
     
    Humlaan:
    31 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 7, överstimulerad, mitt första Vul vecka 6+0 och såg ett litet hjärta slå 🙏🏻 nästa blir vecka 9 :) 👶
     
    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 11 👶
     
    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1
     
    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶
    Mathilda88:
    35 år, IVF 1, ingen ET, paus i väntan på IVF2
     
    SK85:
    Lägg gärna till dig själv :)
    Lunaymar:
    Lägg gärna till dig själv :)
    Flowerpower85:
    38 år, ensamstående som försöker bli gravid, första barnet, IVF 1, FET preliminärt v 34
    BaeA:
    34 år, IVF1 i juni ingen ET/FET. Väntar på IVF2 som jag ska påbörja nu i augusti 
    Whenyouneedi:
    32, IVF1 hösten 2023. 
  • Noelani
    BaeA skrev 2023-08-15 20:11:19 följande:
    Nej, inget jag har reflekterat eller funderat över på i vuxen ålder. Sa det en gång till en terapeut när jag var yngre men han viftande bort det, så inte tänkt mer på det. vad tänker du på?🙈
    Nu är det här en longshot men ville bara nämna att ADHD och pdms kan misstas för varandra och det är vanligt att de båda hänger ihop. Vet inte om det kanske är lättare att få en uttedning för ADHD och därigenom få hjälp med pmds.. därför jag nämnde det :) 

    Jag upptäckte själv ADHD i vuxen ålder utan att någon i min närhet ens tänkt tanken (inte jag heller) och kliniken jag går på har hjälp mig med så mycket annat som tex utmattningssyndrom. Jag tror de tar emot egenremisser och allt sker online. Kanske kan det utreda också pmds direkt... värt kanske en kontakt? 
  • Noelani
    Quincey skrev 2023-08-15 20:49:25 följande:

    Noelani, ja precis hellre kvalitet än kvantitet. Behöver liksom inte få ut 16 ägg nästa gång, har googlat mig till att det inte ens ger större chans efter 10 ägg 😆

    BaeA, din dos verkar funka bra så finns kanske ingen anledning att ändra. Förhoppningsvis blir det lika många befruktade denna gång också! Jag funderar på att be om att få lägre dos nästa gång, tillbaka på 300 istället för 450 då 300 gav fler mogna ägg.

    Jag har bara gjort UL hos sköterska, aldrig hos läkaren. Sist fick jag också ha ÄP en dag tidigare än tänkt, vår klinik verkar vara den enda som inte är öppen på helger..


    Jag läste att bästa antalet också är kopplat till ålder... för min åldergrupp var 5-9 mest optimalt.. Men nästa månad tillhör jag en annan åldersgrupp så får börja värpa lite fler då 🤣

    Tycker denna var väldigt intressant: 
    www.fertstert.org/article/S0015-0282(13)01881-5/fulltext
  • Noelani
    Gvk skrev 2023-08-16 12:00:42 följande:

    Sola, Mathilda 89, Quoncey, Orkidé8181, Noelani: Tusen tack för era lyckönskningar och pepp. Hoppas jag inte missat någon.

    Den här gruppen är guld!

    Fick 2st återförda och flera till frysen.
    Känner mig dock inte hoppfull!

    Det som kunde gå fel fick fel kändes det som.
    För det första kom jag till läkaren jag verkligen inte tycker om. Hårdhänt som vanligt och det tog en väldig tid innan hon tyckte att hon var klar för att be embryologen att hämta stråt. ?Ska du inte sätta slidern först innan? undrar barnmorskan.?Jag också men säger inget?. (slidern är ett verktyg de använde för att försäkra att katetern går ända in i livmodern.)

    ?Nej, det ska nog gå.? menar läkaren och stå på sig.
    Embryologen kommer då med strået. Efter allt jag läst så vet jag om att återföringen då måste få snabbt eftersom embryona bara klarar sig få minuter ute i vanlig rumstemperatur.

    Givetvis får läkaren då inte in katetern och embryologen och barnmorskan står där och titta på varandra med blickar som avslöjar för mig att det här inte är bra. Minuter går innan läkaren ger sig och skickar embryologen tillbaka med stråt till värmeskåpet innan hon sätter slidern.

    Sånt j*vla slarv. Man blir så förbannad!
    Här har man gått i flera veckor och kämpat sig igenom  en jobbig stimulering, äggplock mm och så ska en läkare pga sin arrogans äventyra hela behandlingen som dessutom kostar multum.

    Efter mycket om och men återfördes ett 4celligt och ett 8 celligt embryon.

    Att man sedan återför ett 4dagars embryon på dag 3 förvånar mig. På dag 2 ska embryot ha 2-4 celler men på dag 3 minst 6 celler. Det hela tyder alltså på att man återför ett embryo som i själva verket avstannat i delning. Man informerar inte heller om detta till patienten utan låter denna vara glad över att överhuvudtaget fått en återföring trots att oddsen i själva verket är minimala.

    Vidare så har man fryst embryon med bara 4celler som då har en minimal chans att klara en upptining. Man har också fryst embryon med ojämnt antal celler dvs 7-9 celler. (De ska dela sig jämnt 2,4,6,8 etc)
    Mao så betalar jag för fryskostnader för embryon som är nästintill värdelösa ändå.

    Känner min tilltro till kliniken blir sämre och sämre.
    Man betalar och betalar men får minimalt engagemang tillbaka.


    Noelani: Har du som går på samma klinik fått veta något om dina embryon? Du vet pappret du skriver under innan återföring. Där står det hur många celler de olika embryona har. Men de säger som vanligt inget om det om man inte frågar.
    Hade varit intressant att veta om de sagt något till dig om detta.

    Hoppas allt går bra för er andra!


    Men åh Gvk, vad ledsen jag är för din skull att du fick en sån dålig upplevelse. Vi fick faktiskt en helt annan bild av Anette denna gång och blev så positivt överraskade. Har inte alls gillat henne innan.

    Vid förra återföringen var min blåsa helt tom (trots att jag druckit massa, men troligen pga värmen vid akupunkturen) så det var jättesvårt att se något på UL och hon fick trixa en massa och märktes att hon blev lite stressad. Det tog jääättelång tid men hon väntade med att be om embryot tills det var dags.

    Denna gång höll jag nästan på kissa på mig och återföringen gick på max 30 sekunder typ.. men redan innan var Anette också jättetrevlig, skämtsam och sådär go som alla andra där brukar vara. Jag trivs jättebra med kliniken men jag tror att vill man ha mer engagemang och prata igenom allt så är det här nog kanske inte rätt klinik eller så får man boka tid för det (har jag gjort en gång) - vi föredrar dock att allting går snabbt och att det inte pratas så mycket. Jag är liksom inte mottaglig ändå när jag är där vid äggplock och ET så föredrar att maila efteråt och dubbelkolla allt... haha

    Ja de informerade om cellerna men de tog jag inte till mig då haha och igen om vad som skulle göras/ hade gjorts tex ISCI och AH. Förra gången var mitt embryo fyrcelligt och denna gång var de 2 som återfördes också 4 celler.

    Men varför fryser du 2 dagars? Ville du vänta och odla men fick inte det?

    Kan du inte boka ett möte med Svend eller Gitte och framföra hur du känner och få det förklarat varför det tex för tillbaka ett 4-celligt 3 dagars om det nu inte har en chans?
  • Noelani
    BaeA skrev 2023-08-16 15:27:15 följande:
    Noelani: Äre sant, hade ingen aning om det. Får kolla lite närmre på det, tack. alltid lär man sig något nytt om kroppen och hur saker och ting kan hänga ihop. 

    Hur gjorde du/de upptäckten om du inte reflekterat över det? Du får gärna dela kliniken!
    Flera syskonbarn fick diagnoser och därav gjorde vi utredning och det var väl också då flera i familjen började reflektera över de svårigheter jag haft som barn och mycket ändå föll på plats. Jag tror jag klarat mig så pass bra i livet tack vare väldigt engagerade föräldrar och de faktum att jag tidigt valde ett yrke som fungerar väldigt bra i detta fall. Det märks nog inte att jag har ADHD egentligen, förutom att många pusselbitar fallit plats och att jag mer kan förstå mig själv på ett bättre sätt. 

    Kliniken heter Alm Psykiatri och jag kan varmt rekommendera dem! Har hjälpt mig så himla mycket! 
  • Noelani

    Gvk, kan det inte vara så förresten att 4 celler på dag tre ändå kan vara okej eftersom själva delningen till 6-8 kanske kommer senare under dygnet som då ff också är dag 3?

    Jag kom på det nu att jag frågade sist om något kring delningen och fick svar då att de skulle ske först sen eftermiddag eller under kvällen samma dag så de kunde inte svara på min fråga förrän morgonen efter... Men jag har ingen koll så bara en spekulation nu...

  • Noelani

    En annan positiv grej för er med män som har sämre spermier.. Min gubbes hade ökat ytterligare denna gång till hela 9 miljoner. Som sämst i februari hade han 2,5 miljoner.. Så det verkar faktiskt gå att höja sakta med säkert! 

    Är det någon som vet vart gränsen går för att man ska ha nog för att lyckas på naturlig väg?

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023