• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2024-02-16 17:18:21 följande:

    Det känns lite tråkigt, tagit gravidstest senare i veckan och de är tydligt positivt. Men vågar inte vara glad, vågar inte bygga upp allt och så blir det missfall igen.
    De här lilla livet förtjänar glädje och en känsla av att de här är fantastiskt. Men är så rädd, så känner mig bara num.


    Åh, förstår att det känns svårt att glädjas! Men vad fint att det blivit ett + igen. ❤️

    För mig känns det i kroppen som att det inte kommer vara något denna gång heller. Jag tempar och det ser ut som min temperatur är på väg ner även om den fortfarande är över medellinjen. Man försöker hela tiden söka efter symptom, men är ju också långt tid kvar så dumt att ta ut något än!
  • BaeA
    Loidi skrev 2024-02-17 07:53:02 följande:

    Hej hörni! Jag kliver in med lite negativa besked. Jag fick blödningar och kraftiga kramper igår där en hinnsäck kom ut. Missfall 2.. En får ju vara glad att man blivit gravid på 2 av 2 återföringar, bara att bryta ihop och komma igen.. 
    fick gå 4 dagar längre denna gången, måtte 3e gången gilMT gälla mig. Ta hand om er, kram  // Hjärta


    Fy så kämpigt! ❤️ ta hand om varandra, va ledsen, sörj och gör det du behöver. Sen håller jag tummarna att det går vägen för dig nästa gång. 
  • BaeA

    Den här helgen har varit så himla påfrestande och jobbig. Vi var på middag  hos min svägerska igår och de hade också några vänner på besök, har träffat dem några gånger men verkligen inget mer än så. Under middagen så frågar mannen i sällskapet när vi ska ha barn, blir så himla ställd och säger har du inte lärt dig att man inte frågar sånt, vi kan inte! Och idioten ber inte ens om ursäkt, och hans fru säger heller inget. Varken min man, svägerska, eller hennes kille hör detta eftersom de var i köket och fixade, plus att vi heller inte har berättat för dem vad vi går igenom.  

    Så när min man kommer tillbaka säger jag att jag vi åka hem, sen var jag också tvungen att sms min svägerska för jag visste att han skulle ha berättat vad som hände, så kul att en ?random? person för mig ska berätta för min svägerska att vi kämpar med att få barn.


    Slutade med att jag grät hela natten, för kände mig så ensam. Tidigare under veckan hade även två vänner till oss berättat att de väntar sitt 2:a respektive 3:e barn, så allt blev bara för mycket!

    Och nu när jag gick på toaletten så var det lite brunt på pappret så gissar att min mens är på g, så då vart det inget av denna återföring heller! 

    Hoppas ni andra som ruvar haft en bättre helg! ❤️

  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-18 18:12:19 följande:
    Så ledsen att du behövde gå igenom det, folk borde verkligen veta att de inte är något man frågar om! Starkt att du bestämde dig för att ta dig ur situationen. 
    Man önskar verkligen att folk kunde vänta och ha barn tills en annan har lyckats, vilket är helt orimligt men hade varit fantastiskt.

    Vi undviker att träffa människor och har nästan helt isolerat oss på grund av sånt, de är.väll inte jätte kul men bättre än vad de kam innebär att träffa vissa människor. 
    Jag har haft en liten mental stress, ska ha möte med mim chef imorgon, där jag vet att dom inte tycker om hur mycket jag är iväg på läkar besök och varit borta pga överstimulering och missfall och likande. Så känns sådär halv kul

    så frustrerande när det också är en ytlig bekant som har 0 med mitt privatliv att göra, även om man inte menar något illa? Det gick också ut över min man som fick ta skiten från mig när jag var så upprörd och ledsen. 

    har också isolerat mig väldigt mycket, men kände också att allt håller på äta upp en så ville tänka på något annat, men tji fick jag! Åh, jobbigt med jobbet, men antar att du ska berätta den verkliga orsaken då? Och de borde väl de ha stor förståelse för? hoppas det går bra iaf ❤️

  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-18 19:43:37 följande:
    Det år verkligen inte okej! Förstår verkligen inte hur den här personen trodde att den hade rätt att fråga!
    Det är sorgligt att man känner att isolering är de bästa för att skydda sig själv. Folk förstår verkligen inte hur mycket de här påverka ens hela liv. 

    Talat om för min chef från början, men tror dom tycker de drar ut på tiden...som att de är jobbigast för dom att jag inte redan är gravid och att de finns en tydlig plan.

    förhoppningsvis lärde han sig en läxa, och inte kommer ställa den frågan till kvinnor framåt.

    Men lägg av, som om du behöver mer stress. Om de tycker att de drar ut på tiden, vad tror dom då att du tycker! 

    Borde vara en icke fråga och de borde stötta dig och inte ta ett samtal när du också varit transparent med vad du går igenom... Blir upprörd för din skull! Håller tummarna för att de ska vara lite förstående och mänskliga, och tänka på dig som individ och inte jobbet! 

  • BaeA
    Mathilda88 skrev 2024-02-19 21:35:38 följande:

    Åh fy fan vilken helg och vecka din stackare!! ❤️ Starkt att svara på det viset dock! En annan hade inte kommit sig för att säga ifrån. 


    Hade inte så tuff som du, mest nere över negativa testerna och tankarna snurrar kring plan A, B och C. Funkar min livmoder? Bör jag göra några tester i väntan på FETen? Är det värt att göra fler äggplock? Har vi råd med det? Ska vi ta äggdonation som nästa steg direkt som rekommenderat? Försöker jobba så mkt extra som möjligt just nu, men inte lätt, inte mkt extrapass ute för tillfället.


    Tack fina ❤️ledsen att det inte tog sig för dig heller denna gång. Jag kan absolut relatera till dina tankar kring livmodern även om jag fortsatt har tre embryon kvar och detta egentligen var vår första ?riktiga? chans efter operation, läkning osv..

    Men har ändå bokat in mig hos fertilitetsplus i morgon sen tänkte jag även beställa ett test från fertilysis nu när jag får min mens. Kostar en del pengar, men jag klarar inte av att inte vara den som får ha kontroll eller bestämma det jag faktiskt kan, och på så sätt eliminera orsaker eller faktiskt få en orsak och kunna ta vid på det. 
  • BaeA
    JohannisenIVF skrev 2024-02-20 06:50:17 följande:
    Jag ska också till fertilitetsplus idag. Stort lycka till! Hoppas att det kan ge dig svar på frågor❣️
    Tack snälla för tipset ❤️ kändes bra, jag har ju också alltid haft problem med min mage IBS och de sa hon brukar höra ihop. Så tog precis några tester på Sophiahemmet, så istället för gravtest svar nästa vecka får jag svar på om jag har problem med immunförsvaret vilket känns som någon typ av lättnad och milstolpe trots att det inte är enligt ?plan?. GIck det bra för dig?
  • BaeA
    JohannisenIVF skrev 2024-02-20 17:50:45 följande:
    Spännande! Hoppas att du kan få några svar och tips att göra så att det blir optimalt för dig kommande återföringar! ❤️ tack, det gick bra för mig med droppet. Är som en psykisk lättnad på något vis. Nu är det oro inför första VUL på fredag. Så rädd att lilla hjärtat ej ska slå. 
    Ja, det vore skönt att veta om det är något så man isf kan optimera förutsättningarna inför framtida återföringar! Skönt att det gick bra för dig idag, hur länge fortsätter du med droppet? Håller tummarna på att du får se ett tickande hjärta och att allt är bra med den lilla ❤️ så sorgligt att man ska behöva oroa sig för varje steg, jag är annars inte en orolig person av mig. Men alla tankar och kriser man tänker på nu. 
  • BaeA
    GrönaLjuslyktan skrev 2024-02-21 09:06:10 följande:

    Hej! Första gången jag skriver i denna tråd, skrivit i en annan för ett tag sen. Är 32, partner är 34, försökt få vårt första barn i 2 år, hittills aldrig en + på stickan. Oförklarlig infertilitet. 1 äggplock resulterade i 4 blastocyster, de första 2 insättningarna blev det ingen graviditet och ruvar nu på det tredje (RD2) i naturlig cykel, tagit Ovitrelle innan ÄL och även tagit Ovitrelle 2 gånger till som lutealstöd, istället för progesteron. 


    Känner som många beskriver här en otrolig sorg, frustration och hopplöshet över att gå igenom det här. Försöker vara hoppfull och tacksam över hjälpen, men det är svårt många gånger. Det är helt enkelt svårt att acceptera att vi hamnat på ? fel sida statistiken?, när vi lever så som vården säger är ?hälsosamt?. Enligt statistiken så skulle det ju bli tredje gången gillt för oss!

    Ni kanske tänker att det är konstigt att jag redan är så säker på att det inte kommer gå vägen den här gången heller, när jag bara är på ruvardag 2, men jag har exakt samma temp som alla andra misslyckade gånger, samma sekret och samma symptom, dvs inga symptom alls. 


    Har en stark känsla som säger att det är inplanteringen som är problemet. Har funderat sen första misslyckade försöket att kolla upp immunförsvar, hormoner etc, men varje gång jag tagit upp det med kliniken så avråder dom och menar att det är ?för tidigt? för det. Sen läste jag nu er konversation BaeA och JohannisenIVF och blir nyfiken! BaeA, om man får fråga, hur gick diskussionen med dig och kliniken som gjorde att dom kunde tänka sig ta ytterligare tester? Vad är det för tester? Gör du utredning parallellt hos FertilitetPlus, eller har du pausat det? 


    Finns det nån som läser detta som gjort flera insättningar och när de tillslut blev gravida, så var det exakt samma symptom som de gångerna de inte blev gravida? Skriv gärna då, för det är någon här som söker lite hopp :)


    Jag var precis likadan, har gjort två återföringar och (hade egentligen TD nu den 27/2) men fick min mens idag. Visste det redan i helgen, pga temp, känsla osv. Jag tog också upp tidigt med kliniken (går hos Eliva Clinic) att jag ville testa  andra grejer, men de gav mig ungefär samma svar som du. Sen har jag haft myom som kan varit orsak.

    Så detta gör jag på eget bevåg och inget jag har diskuterat med kliniken utan kommer bara ge dem svaren sen om det skulle vara något.

    Jag fyller 35 i mars och vi har hållt på i 2,5 år. Känner att jag inte har mer tid att "förlora" när jag har 3 topp blastocyster i frysen. Enligt min initiala "plan" även om jag varit ödmjuk inför det var att börja syskonförsök detta år. Men här står man utan och klockar tickar.

    Vill försäkra mig att vi har de bästa förutsättningarna. Om jag var du och du har budget för det skulle jag också se på alternativ. Som jag skrev har jag även beställt ett prov från fertilysis som testar infektioner.

    Håller dock tummarna att det är ditt guldägg du ruvar på! 
  • BaeA
    JohannisenIVF skrev 2024-02-21 14:13:37 följande:
    Tack❤️ jag ska fortsätta till vecka 12, dock beroende på hur alla prover osv ser ut. Ska ta dem i början av mars tror jag och se att allt ser bra ut.
    Håller tummarna för dig och att allt ser bra ut! Håller di uppdaterad vad mitt utfall blir. Läste att du inte sagt något till kliniken, tror de bara att de "löste" sig när du gjorde senaste återföringen? 

    Jag tänker att jag vill att EC ska skriva ut droppen om det visar sig att jag behöver, för då får man 10 för 1500 kr. (Sa min man, jag har själv inte läst på än). Men vet ju dock inte om de skulle vara positiva till det. Så ett steg i taget! Känns som sagt bara skönt att ha någon form av plan.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023