• Björkenli

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM 

    Läste ikapp lite nu. Beklagar verkligen. 
    Var befinner du dig nu känslomässigt? Och vet du hur du vill gå vidare?

  • Björkenli
    J000ssan skrev 2024-07-14 09:17:01 följande:

    Negativt test idag igen på TD! Så inrapporterat till rmc och nu tar vi semester och en paus Från detta! 


    tänker på er alla❤️❤️❤️


    Beklagar!!💔💔💔

    Kan vara skönt att koppla bort allt lite nu. Ladda batterierna
  • Björkenli
    Mathilda88 skrev 2024-07-12 15:47:11 följande:

    Natten inför op blev ngt skrämmande faktiskt. 
    ,......

    Sellmer försök 6, CVL, äggdonation???


     Ojoj! 
    Har varit bortrest 1v och inte varit här. Jösses. Blev det utomkveds alltså och op på det. Låter så himla tufft!!! Man är så hjälplös i den sitsen. Smärtan låter verkligen fruktansvärd.

    Hoppas du mår bättre nu. 

    Jag har också gjort en operation senaste veckorna men inte alls så dramatiskt. Opererade bort vad som visade sig vara en godartad tumör i benet. Har haft så enormt mycket smärtor där, så skönt att få bort den. 

    Hoppas samtalet med Sellmer i dagarna var givande!!!

    Ja så svårt att veta när man ska gå vidare...
    Ska just nästa omgång bli vinstlotten... Det vet man ju aldrig!

    Något som fick mig att inse hur små oddsen var var en film på Olgaklinikens hemsida,  något om Olga mat, typ hur de beräknar sannolikheten att lyckas inom 3 ivfer. Är sannolikheten stor så erbjuder de money back garanti. 

    När jag såg den insåg jag hur många ägg det ststistiskt skulle behövas i mitt fall för att få en bra blastocyst (trodde innan att om man bara fick en blastocyst var fostret troligen med kompletta gener, men de testar alla blastocyster och kollar detta innan återföring...

    Så jag insåg att X antal ägg skulle behövas för en blastocyst, och sen typ 4 gånger X för att få en bra blastocyst.... Det blev typ minst 20 ägg,  och i mitt fall när jag fått ut 6 ägg på 2 ivfer.... 

    Ja och sen 50% sannolikhet att en bra blastocyst fäster och leder till ett barn...

    Men det var också lite skönt att få det "in my face". 

    Mirakel kan alltid hända... kanske kommer ett av de två bra ägg jag har just i nästa cykel...  precis som det ibland blir ens nummer som vinner på ett chokladhjul...

    Men jag insåg att det kändes orealistiskt för min del att göra ekonomiska beräkningar utifrån förhoppningom att det osannolika skulle ske..

    Så rent logiskt tycker jag det är rimligt att jag går vidare med äggdonation, för det kan ju också bli flera hundra tusen i värsta fall...!!

    Men ja, rent emotionellt är det svårt att släppa tanken på att man ska ha tur och finna det ägget som har förutsättningar att bli ett barn..

    Delar mina egna tankegångar ifall det kan vara någon hjälp. 

    Hur känns det efter samtalet med Sellmer?
  • Björkenli

    Matilda, 

    I region Stockholm får man inte längre ta prover på annan vc utan måste gå till provtagningsställen, som är anslutna till samma labb som man får remissen från. 

    I Stockholm är det antingen Karolinska labb eller unilabs. 

    Skönt att smärtan är lite bättre!

  • Meddelande borttaget
  • Björkenli
    Macbookpro skrev 2024-07-17 12:59:28 följande:

    Har några frågor. Hur har era menscyklar tett sig efter ägguttag?


    Jag fick mens 5 dagar sent som bara varade i 3 dagar. Funderar när min ägglossning kommer att vara, så jag och min man kan försöka på det vanliga sättet ;) Han ska bort innan ägglossnign så är rädd att ägglossningen kanske kommer tidigare än väntat.


    Sen så tänkte jag höra om ni har några åsikter kring att ta progrestoron efter nästa ägglossning? Är ju inget jag har pratat med min läkare om men tänker att det kanske inte kan skada? Har läst om kvinnor som ökat chanserna på så vis.


    Min cykel blev helt ur låg efter senaste ÄP i början av april ! Fick tillslut mens typ efter6v. Sen dröjde det typ 6 v till innan nästa riktiga mens!! Har alltid haft väldigt regelbunden. Sen efter den kom nästa efter 18 dagar!!

    Vet inte vad som händer. 

    Enda sättet är väl att kolla med sticka. 
  • Björkenli

    På Sellmer kostar det 5000 dlkk att ställa sig i matchningskön .... Jag funderar på att ställa mig där även om jag vill försöka lite till med egna... 
    Men min ekonomi är så usel nu att tom 5000 dkk är mycket pengar...

    På Olgakliniken har de ingen kö utan man ser katalogen på en gång. Då kan man boka en donator för typ 15 000 sek... som dras av från totalkostnaden...
    På Sellmer är d en extra kostnad på 5000 dkk.....

    Många val hela tiden...

  • Björkenli

    Quincey- fy vilken jobbig situation!!! Hur går tankarna? Har du alls tänkt över i förväg hur du tror du skulle agera i en sån situation?

    Jag har jobbat med unga vuxna med Downs sen jag var 13 år som extra jobb och har tänkt sedan jag var ung att jag definitivt skulle behålla barnet. Men nu när han är äldre så kan jag inte säga självklart. Speciellt som enastående. Vissa har ett väldigt stort hjälpbehov... medan, I undantagsfall , kan intelligensnivån faktiskt vara normal.  Det är ett väldigt stort spann på nivån vid Downs syndrom. Vissa jag jobbat med har knappt haft något språk, enstaka ord och en väldigt låg nivå, och andra har varit relativt högfungerande.

    Hoppas ni får bra stöttning och rådgivning kring detta. Bokstavligt talat över liv och död. Finns inriktning svårare. 

  • Björkenli

    Mcbook 

    Jag fick blödning först 6 v efter äggplock! Kollade inte äl. Sen efter den bortfallsblödningen tog det 6 v igen till nästa normala mens.. 
    Detta var mitt avses äggplock. Efter första kom mensen precis som vanligt. 
    Tydligen kan det bli så efter äggplock.

  • Björkenli

    En cykel kom den jättetidigt för mig. Jag tog inte test men gick på vul under stimulering.. på första vul typ dag 5 fanns ingen växande. Sen träffade jag ett ex jag fortfarande är väldigt attraherad av när jag var ute och dansade, och hormonerna kom ihåg rejält av bara en kort interaktion... sen på måndag vul 2 och do fanns redan en guekropp... missat ägg!

    Om man har en partner är det ju bra att ligga varannan dag from att mensen tar slut. 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023