• Björkenli

    Vi som startar IVF 2023

    WinnerBirdie 

    65t eller 105t för 3 blastos..? 
    Hängde inte riktigt med, vill du förklara?
    Är 65t för 3 pack skulle jag lätt tagit det!!

    Jag betalade 65t för 1 ivf nu i Danmark på Sellmer..

    Samma pris för 3 pack känns helt fantastiskt!!!!

  • Björkenli

    Jag testade negativt idag
    Jag har inte velat hoppas något alls, etappmål mina odds är så små...

    Men hoppet finns förstås där ändå...  Inatt drömde jag att jag testade positivt!!!

    Och sen hoppade drömmen fram till att ha en liten bebis. Känslan var helt magisk. 

    Sen vaknade jag och behövde kissa och insåg att jag måste spara morglnurinen. Testade stickan men gick och lade mig igen, vågade inte kolla...

    Men sen när jag vaknade igen kollade jag och det var ett enda tydligt sträck- inte minsta antydan till ett andra sträck... ett väldigt "in your face" resultat....

  • Björkenli

    WinnerBirdie 

    Ja det beror ju helt på hur viktigt det känns med ett genetiskt eget barn. 

    Jag hade lätt tyckt det vore värt med 65t för att försöka få ett genetiskt eget barn,  om det dessutom "bara" kostar 139t för garantin med 2 blaston sen.
    Man har ju hört om dem som lyckas först efter flera försök. Man vet aldrig vilken gång d lyckas. 
    Men visst tycker du processen är jobbig också så är det ju något att väga in. 

    Men jag är inte ens 100% säker på att jag vill ha barn med donerat ägg så jag har ju ett helt annat perspektiv...

    Du får känna in:)

    Tack.  Ja det kändes hoppfullt med så många fler ägg, men tydligen tog turen slut där. 

  • Björkenli

    Hm jag lyssnade på videon från Olga clinic om varför de kan garantera baby garanti eller pengarna tillbaka. 

    De beräknar helt enkelt hur många ivf försök det krävs i snitt för en kvinna i en viss ålder med ett visst AMH för att få ett levande barn. 

    Det var förkrossande statistik för mig, och jag börjar förstå att det nog är omöjligt för mig. 

    1. Det krävs i snitt 2 bra blastocyster för att få ett barn. 
    2. Beroende på ålder krävs olika antal blastocyster för att få EN bra blastocyst. 
    - vid 38 års ålder krävs 3 stycken för att få 1 bra (utan kromosomfel).
    = 6 blastocystet
    3. Det är bara 20-50% av alla ägg man plockar ut som blir blastocyster, beroende på hur bra spermierna och ägget matchar, sa de.  En annan ivf klinik sa till mig att det i snitt krävs 5 ägg för att få 1 blastocyst. 
    = 30 ägg

    Dvs även om jag vore 38 så skulle det krävas,  i snitt, rent statiskt, att man plockar ut 30 ägg. 

    Jag fick 2 ägg i december och 4 ägg nu.  Dvs med samma resultat kan jag kanske få ut lika många till eller lite mer nästa 6 månader. 

    Men jag är dessutom 40 och fler än var tredje blastocyst kommer inte vara bra, utan ha genetiska avvikelser....

    Det som var ny info för mig i detta var just att så få blastocyst vid högre ålder är friska!!

    Tex nu fick jag ändå ut 4 ägg,  och eftersom jag hört att det i snitt krävs 5 ägg för en blastocyst, so verkade mina chanser att få en blastocyster ändå bra.  Sen trodde jag att chansen att blastocysten skulle ta sig och leda till graviditet var ungefär 50%. Men det är väl där skillnaden är mellan yngre och äldre, att ju äldre desto mindre troligt att den tar sig eftersom risken för genetiska avvikelser är större..

    Med 4 ägg på pocket plockat har jag då 4/30= 13% sannolikhet att bli gravid. 

    Med dessa odds känns det faktiskt helt galet att lägga 65 000 kronor på en 13% chans..  Hade jag haft massa pengar så visst, men nu skuldsätter jag mig för att göra detta...

    Sellmer klinik sa att insemination för mig var ca 12% chans per försök tror jag. Men... konstigt att det blir samma.....

    Kanske eg är ännu lägre vid insemination då...

    Känner mig väldigt uppgiven. 
    Kanske ska gå till äggdonation ändå. 

  • Björkenli
    Mathilda88 skrev 2024-04-22 22:00:06 följande:
    Lider med dig Hjärta
    Nej det stämmer ja, procenten sjunker drastiskt och abnormala embryon ökar, tyvärr inte allmän information som man behövt få veta redan i skolan utan ngt man får ta reda på själv under resan.. {#emotions_dlg.flower}
    Jag visste det men hade förstått det som att om det väl klarat sig till dag 5 då betyder det att de flesta med genetiska avvikelser har sållats bort. Dvs trodde typ att nästan alla blastocyster var bra blastocyster. Men att såååå många blastocyster kan vara dåliga var nytt för mig. 
  • Björkenli

    Mathilda88 

    Tyckte också det var då så himla tråkigt att höra att du testade negativt. Eftersom vi hade liknande trstdatum så tänkte jag på dig mot jag testade negativt och det kändes som en tröst att tänka att du kanske fick positivt iaf. Jättetråkigt att höra verkligen. 

    Lider också med dig för hela situationen- vilket skit det här är alltså. 

    And Sellmer och att de rekommenderar fler ivf. Jag vet inte vad jag ska tänka själv kring detta! Hur mycket de går på att tjäna pengar..
    De sa ju till mig att jag borde köra ivf även om kak bara får 2 äggblåsor..

    Nu när jag räknade oddsen när jag fick ut osannolika 4 ägg,  så förstår jag ju att oddsen för 2 äggblåsor och dvs max 2 men ev bara 1 ägg, är så osannolikt små att jag nästan blir irriterad på att de öht kan föreslå det utan att vara tydliga med hur extremt liten chansen är. Är faktiskt irriterad,  känner mig lurad. 

    Jag har bett om en konsultation nu för att höra vad de egentligen tänker om mina chanser. Om det är rimligare med ÄD. Jag har ju inte hur mycket tid som helst för det heller känner jag, för om det är 9 mån kö för ett ägg så är jag ju typ 42 innan barnet kommer... Det känns som jag helst skulle vara max 41 när barnet föds..

    Jag var nog i samma tillstånd som du i helgen. Så himla ledsen. Men utan tårar. Det bara bygger upp inuti och jag har inget sätt att hantera det ://
    Efter den underbara drömmen precis innan jag vaknade på testdagen, att jag blev gravid och sen hade ett barn,  så kändes det ännu mer sorgligt. 

    Ang hur barn mår så tror jag ärligt talat att detta att de skulle bli traumatiserade är BS.
    Det finns så mycket misinformation i samhället att barn tar skada känslomässigt av olika saker. Jag tror inte på att barn som får en kärleksfulla uppväxt där de känner dog dig bekräftade och viktiga skulle bli traumatiserade.
    Däremot såg jag en video på Youtube där en kvinna vars pappa var hennes biologiska men där ägget var donerat,  och en annan kvinna hade varit surrogat. Hon grät och sade sig vara traumatiserad, att första traumat var när hon blev tagen från surrogatmamma till sin icke biologiska mamma..
    Men allt detta är ju hennes egrn föreställningsvärld. Hade hon tex inte vetat om detta, så hade hon inte varit "traumatiserad" av det. Jag tror mer att folk desperat letar efter förklaringar till att de mår dåligt,  och att det i samhället generellt är allmänt accepterat att saker från barndomen som man inte ens minns kan påverka en vuxen människa negativt idag. Ibland får folk tex cred för att typ vara djupa,  analyserande, om de hittar saker från tidig barndom att skylla på
    .. det vill säga det kan finnas en slags offermentalitet som kan vara fördelaktig då de fått sympati från andra osv..

    Ett långt inlägg men spontant tänkte jag på detta när jag hörde det du sa.  Jag tror inte det stämmer med andra ord. Personen som mår dåligt och tror det beror på att den är donatorbarn mår uppenbarligen dåligt, men nog inte av den anledningen den tror. 

  • Björkenli

    ... Jag kan inte hjälpa att ha lite hopp katt även fast jag testade negativt med tanke på att mensen inte kommit än. 

    Tidigare har den kommit direkt när jag slutat med pillrena... Men jag fattar ju att det inte är så, att den bara är sen.

    Jag antar att jag så gärna vill uppleva känslan av att vara gravid att jag vill föreställa mig hur det skulle kännas att inte ha testat negativt utan bara väntat på att mensen skulle komma och insåg mer och mer att den inte kommer,  som i filmerna (men då brukar folk ofta se en oväntat graviditet som något negativt).

    Ja herregud.. vilken känslomässig resa detta är..
    Och väldigt svårt att acceptera att jag inte kommer få egna barn.... 💔

  • Björkenli
    LMSM skrev 2024-04-23 19:16:18 följande:

    Jag vet exakt vad du menar. Tånk att bara få känna känslan av ett positivt test, att få vara gravid. Å herregud! 


    så otroligt l  för din skull men det är inte över och om du väljer donation så är det fortfarande ditt egna barn!!! 


    💛

    Det känns inte så nu dock. 
    Tänk om man inte känner så sen?
    Jag tycker det känns konstigt att inte veta något om donatorn personlighet... barnet kan komma att bli väldigt olik en själv personlighetsmässigt. 

    Jag läste nyligen email från min pappa och insåg att vi formulerar oss så lika.. kunde ha varit jag som skrivit det.  Och min kompis mamma, har exakt samma handstil som min kompis! Det är häftigt att se hur slumpmässigt det kan bli att barn ärver vissa egenskaper.  Hade varit så häftigt att få se vilka egenskaper barnet ärvde. Men det veta att absolut inga av mina, eller mina släktingars, egenskaper kommer finnas hos barnet... Det känns så sorgligt..
  • Björkenli

    Mathilda88 

    Jag har lyssnat väldigt mycket på evolutionspsykologi och behavioral genetics, och de som forskar inom detta är väldigt överens nu om att miljön har väldigt mycket mindre betydelse än man tidigare trott för hur en person blir. Nästan allt beror på gener. Hade jag trott att man som förälder kunde påverka mer skulle jag sannolikt se lite annorlunda på donerade ägg. 

    Samtidigt ändrar ju inte detta betydelsen av att vara en bra förälder för barnet för att barnet ska få en så bra upplevelse som möjligt, alltså trivas med livet, och så bra förutsättningar som möjlig. 

    Mina föräldrar behandlade mig väldigt dåligt stor del av uppväxten. Min högsta önskan var att få bli adopterad till en familj där jag skulle känna mig omtyckt och bli behandlad som jag såg att kompisar blev behandlade av sina föräldrar. 
    Så gener är verkligen inte allt. 

  • Björkenli
    LMSM skrev 2024-04-24 08:53:08 följande:
    Ja alltså jag förstår precis vad du känner kan inte säga annat! Man är så inne i att få det att fungera med ens egna ägg men in the end of the day är nog det viktigaste för mig att få vara mamma även om tanken på att inte få med mina egna ägg just nu är helt förkrossande!

    jag rekommenderar dig dock att gå på ett seminarium med Olgakliniken.
    väldigt mycket intressant information hur mkt man faktiskt påverkar genom att bära barnet. väldigt intressant! om man väljer den kliniken (kanske dyrare) så kan man även se egenskaper hos donatorn osv.

    jag förstår verkligen vad du menar. Jag förlorade ju nyligen min pappa och vi är så extremt lika utseendemässigt och på andra sätt och det är en stod soeg att inte få göra hans gener vidare om det skulle bli så.

    jah tror dock det mer handlar om att landa i tanken och vi är inte där ännu. 
    Ah ok jag skippade Olgas seminarie i söndags! Dels för att jag sett presentationen och förstod att d
    inte fanns någon chans att jag skulle gå pengarna tillbaka garantin.  Och dels att jag vaknade förkyld och bara ville stanna i soffan. 

    Men hade ju varit intressant att höra om ÄD, låter ju intressant att man kan välja lite egenskaper där!

    Jag känner stressen för jag fyllde 40 i januari så även för ÄD vill jag inte vänta så länge. Kommer vara en process när man väl bestämt sig också, och ta tid innan man ev blir gravid. 

    Önskar jag hade mer tid att fundera...

    Min granne fick barn när hon var 42 och hon är 75 typ nu.  Det känns lite "konstigt" att se hennes dotter så mycket yngre än man kan förvänta sig. De flesta i den åldern fick ju barn mycket tidigare. Jag ville aldrig bli en gammal mamma men det är ju för sent men vill inte att tiden ska gå mer än nödvändig iaf..

    .....
    Jag kan inte komma över att jag inte frysta ägg för några år sedan. Att jag inte kollade upp mer.  Bara stoppade huvudet i sanden och hoppades att det skulle lösa sig om jag nu skulle skaffa själv så småningom. Ett misstag som jag får ångra resten av livet. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023