• BaeA

    Vi som startar IVF 2023

    Awesomeginger skrev 2024-02-06 11:02:40 följande:
    Skönt att du fått tid imorgon för VUL, flyttas återföring beroende på vad dom ser imorgon? Prata ni något om progestron?
    Det känns faktiskt väldigt bra, så man kan minimera de risker man kan! Antar det, hon sa det till mig att vi skulle se hur slemhinnan såg ut. Kom på det andra efter samtalet, men tänker att jag ska fråga i morgon när jag besöker dem om jag kan få det. För visst skulle man börja me det 3 dagar efter ÄL. De räknar min höjning från idag.

    Hur känns det för dig idag? Är det mer ok, det kommer säkert gå jättebra men fattar att du är stressad och önskar som sagt att du hade kunnat få göra vad som hade känts bäst för dig. 
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-06 17:40:36 följande:

    BaeA; förstår det, ja förstått att det är 3 dagar efter stegring.
    Det gick ändå bra idag, men dom skrämde mig så mycket innan, dom ringde mig ca 1 timma innan jag skulle dit. Missade samtalet och telefonväxeln var stäng över lunch så kunde inte ringa upp, men i ca 20 var jag och sambo helt säkra på att embryot inte klarat upptiningen. Var helt förstörd, sen ringde dom igen och sa att om jag hade möjlighet så kunde jag gärna vara där 10-15 min tidigare. 
    De var bland dom längsta minuterna i mitt liv.
    Sen gick insättning bra, slemhinnan såg jätte fin ut och nu ska jag börja med progesteron. Hade gärna börjat innan, men igång nu i alla fall.
    Nu är det bara väntan. Testdag 21/2 så 15 dagar. 
    Men kommer testa nästa fredag 16/2. Våran årsdag ❤️


    lägg av, fyfan vad stressigt att behöva vänta och tro att det är något galet. för det är ju sällan någon ringer och ber än komma in tidigare. men skönt att det gick bra  och att du har fått progesteron att ta nu i efterhand. håller tummarna för att ni ska få plussa på er årsdag och att ruvningen går snabbt. 
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-07 08:02:47 följande:

    BaeA och Mathilda88. Ja de var riktigt emotionelt stressande, ush. Nu ligger jag nedbäddad med feber och hosta hemma, vet inte om de ställer till det eller är bra för chansen att de tar sig. 

    BaeA: lycka till idag, hoppas allt ser bra ut. 

    Mathilda88: Förstår att det varit skönt med fler med fragmenterade ägg för att kunna bolla och hjälpas åt på ett annat sätt. Men tycker du varit aå himla stark och positivt trotts allt du varit igenom. 
    Hoppas du så mycket att du ska få uppleva en graviditet och allt det kommer med. 
    Vart finns podden du skrev om att lyssna på? Lyssnat på IVFpodden men kan tycka att den är lite skeneräll och lite för saklig.


    Tack fina, nu har jag precis varit där och allt såg bra ut. ingen ärrbildning efter operationen och slemhinnan såg tjock ut. Jag ska börja ta progesteron från fredag morgon, och sedan återföring på måndag, pirr!
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-07 10:10:59 följande:
    Låter ju super bra, skönt att få börja med progesteron inanna. Då är de bara denna väntan 😅
    Ja, man får försöka boka in lite saker och hålla sig sysselsatt så att tiden går fort. För väntan är verkligen sååå lång. 
  • BaeA
    Smörblomman24 skrev 2024-02-07 18:54:58 följande:

    Kunde inte hålla mig tills imorogn så jag testade nu! Gravid  overkligt!!!! Håller tummarna för alla er andra Hjärta nu börjar nästa oro inför ultraljudet... 


    Ja, underbart! Stort grattis ❤️
  • BaeA
    Femling skrev 2024-02-07 16:17:47 följande:
    Tack! Lyckades pressa fram några mer droppar urin och tog ett digitalt som visade gravid 1-2. Helt otroligt. Men det är hela 8 dagar kvar till officiella testdagen så ett positivt test nu hinner ju absolut tyvärr ändras tills dess så får se hur det utvecklar sig. Vilken känsloladdad dag det blev, grät ett tag på förmiddagen för tänkte så mycket på vår lilla son i himlen som jag saknar nåt enormt och sen nu ett positivt test på eftermiddagen. 
    Åh, beklagar förlusten av er son, vart så berörd av det! Men så fantastiskt att du plussat, vilken dag! Sen om det är naturligt eller ej spelar ju ingen roll. Håller tummarna att fortsatt är positivt på TD. Jag har återföring på måndag, efter fem månaders väntan. 
  • BaeA
    Smörblomman24 skrev 2024-02-08 09:46:47 följande:
    Tack! Hjärta väldigt nervöst och roligt! Har du återföring på måndag? Hoppas allt går bra!! 
    Jag förstår det!!! men ändå så fint att få vara glad och att man klarat en liten milstolpe till i detta marathon. ja, på måndag är det dags, äntligen!
  • BaeA
    Quincey skrev 2024-02-08 11:17:55 följande:

    Stort grattis Smörblomman och Femling!!

    Awesomeginger, av vad jag hört ska det snarare vara bra om man är lite sjuk efter återföring, hoppas att det är så!

    Fick nu svar från kliniken att 11 ägg blev befruktade. Det är vårt bästa resultat sedan vår första IVF för nästan ett år sedan. Kan inte låta bli att tro att det beror på att spermaprovet var normalt denna gång, även fast alla läkare säger att man kan komma runt ett dåligt prov med ICSI. Så glad för detta, ska försöka att njuta just nu och inte oroa mig fram till ET, fastän vi aldrig fått en bra blastocyst tidigare.


    Vilka härliga nyheter Quincey håller tummarna för er, och det låter klokt att inte stressa in i nästa fas redan nu. Utan njut över detta fina resultat. Vad har din kille gjort annorlunda för att få ett normalt spermaprov?
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-10 02:49:02 följande:

    Ligger vaken, tidigare nätter har de varit för feber yra i natt är det ångest. Känns verkligen inte som vårat embryo kan ga föst med 38+ grader i tre dyng och kostant hosta. Är så himla ledsen och arg över att jag blev sjuk, känns som en bortkastad återföring. Och med klink byte efter de här så kommer de nig ta lite tid att få dra igång nästa stimulering och drömmen om en 2024 bebis känns som bortblåst.
    Vet att jag inte test än men känner inget av de jag kändes sist när jag var gravid, då kändes jag små dragningar och en närvaro som jag inte känner nu.
    Känner mig så himla ledsen.


    Tänkte faktisk skriva och fråga hur du mår/hur det går. Så himla olägligt att du blivit sjuk just nu vid återföring. Men ta inte ut förlusten i förskott även om du såklart känner din kropp bäst, men alla symptom är olika.

    Jag har t ex gjort två aborter för massa år seden (vilket man kan ångra idag, men det var inte läge). Första gången visste jag direkt att jag var gravid, kände det i hela kroppen och andra gången kom det som en chock. Så för att försöka vara lite tröstande så är ju alla situationer olika och unika. 

    Försök att landa i allt positivt med din kropp istället. Du kan bli gravid, du kan få blastocyster. Allt annat är bortom vår kontroll. Kanske inte mycket till tröst men ångesten äter upp en! 

    Krya på dig! 
  • BaeA
    Awesomeginger skrev 2024-02-10 08:24:22 följande:
    Tack för positivten. För hoppas på att de är att de bara beter sig annorlunda den här gången.
    Tror jag år betingad efter missfallet, jag var sjuk med feber och hosta veckan innan jag fick mitt missfall och även om alla säger att de inte ska ha påverkat kna jag inte släppa det. 

    Hur känns de för dig? Dragit igång med progesteron och återföring på måndag, känns de bra? 
    Angående aborterna, tycker inte du ska känns ånger för det, förstår att de kan känns så nu. Men du gjorde ett val efter vad som var bäst då. Du kunde inte veta att de skulle bli såhär svårt sen.
    Har en vän som gjorde två aborter strax efter gymnasiet, nu fick hon tre barn på 4 år och tänker nog aldrig på att hon känner ånger, och de kunde lika bra varit så de gått för dig! Man kan inte se in i framtiden. 
    Ja, håller tummarna för att det är så. Men förstår absolut att du är förkrossad och extra orolig efter missfallet. Men försök vila och hitta energi i det lilla så får du isf ta nya tag sen. ❤️

    Ja, jag började med progesteronet i går morse, förutom att man känner sig lite ofräsch av det så är det okej. Känns pirrigt in för måndag, ska först på en sista akupunktur behandling och sedan efter det vid 13.00 blir det återföring! Ska också försöka socialisera mig och boka in lite saker de kommande veckorna så tiden går snabbare. Varit så off länge nu och det är inte likt mig. 

    Om inte embryot fäster, så tror jag att jag kommer vilja se över mitt immunförsvar och om jag skulle kunna ha något problem med det, då jag aldrig är sjuk. Men ska också försöka hålla fokus på vad som är här och nu.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023