• Noelani

    Vi som startar IVF 2023

    Orkidé8181 skrev 2023-07-25 21:52:21 följande:
    Men ja såklart någonting händer när man kickar igång allt och tillsätter hormoner som ska maxa ens fertilitet?

    jag Har alltid haft testdag exakt 14 dgr efter ET och alla ggr jag inte varit gravid har jag börjat blöda eller bruna flyttningar, så om du inte har något av det hade jag varit hoppfull 😃
    men spelar såklart in hur lång menscykel man har osv antar jag 😊
    Jag har också TD 14 dagar efter. Känner inget alls och inga spottings.

    Förra månaden hade jag äggplock på CD16 och denna på CD13 så allt blev lite tidigare denna månad och därav är det nog lite längre kvar tills jag egentligen ska ha mens om man nu ska räkna som en vanlig cykel trots att man stimulerat fram allt.. vilket egentligen man kanske inte borde när jag tänker efter?

    Normalt brukar man väl säga att mens skall komma ca 14 dagar efter ÄL? Så då kanske cykeln skulle bli lite kortare om man tagit ovitrelle tidigare än ens vanliga ÄL brukar komma.. 

    Är förvirrad nu 🤣
  • Noelani
    Whenyouneedit skrev 2023-07-25 23:07:36 följande:

    Noelani, angående frågan kring fritt vårdval så har jag endast godkänd remiss på KI då mitt fall bedöms som högspecialiserat pga min diabetes. Skall tilläggas att jag går genom den offentligt finansierade behandlingen. Annars hade man kunnat välja privat klinik som också bekostas genom den officiella vården och de har kortare väntetider så tyvärr blev det några månader mer för vår del :/


    Förstår verkligen hur jobbigt det måste kännas när det är så många i din närhet som fått barn. Det känns ända in i själen :/ Man är så glad för deras skull men önskar att man också fick möjligheten. Men vi skall lyckas, ALLA vi skall lyckas ❤️


    Hur menar du att man kan välja en privat klinik som bekostas av den officiella vården ? 
  • Noelani

    Tog ett test för en stund sen som visade negativt som väntat. Clearblue veckoindikator så känns väl rätt säkert.. 

    Huvudvärken har släppt lite iaf 🙏

  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-07-26 05:47:04 följande:
    Okey! ❤️ Har ni funderat något på när ni vill göra nästa försök? 
    Ja det kommer vi påbörja direkt jag fått mend förutsatt att vi får det för läkaren :)

    Jag är lite osäker dock vad det är som gör att vissa kan starta direkt och andra måste vänta en cykel... 
  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-07-26 06:21:18 följande:
    Jag vet inte heller.. Vi är ju på tredje cykeln, och efter de två föregående när det inte fungerat så har läkarna sagt att vi måste vänta minst en cykel. På grund av jobb och annat har det båda gångerna blivit längre tid än så, men om man känner sig redo och taggad ska man nog försöka rida på den vågen! :) vi går på RMC i Malmö, var går du? 
    Vi går på CFC i Köpenhamn. Gvk går på samma och hon fick köra direkt efter nästa cykel så det känns ju hoppfullt 🤗 Vi fick också köra sist direkt men då hade vi ju inte haft någon återföring.

    Tror man kanske i Sverige måste göra så inom det offentliga för att ha tid för alla kanske? 

    Nu såg jag dock att jag sett fel på förra månaden. Då kom min mens 2 veckor efter ET inte 2 veckor efter ÄP som jag skrev tidigare så då kanske det finns minimalt med hopp kvar inför TD på fredag 🤣
  • Noelani
    Sola13 skrev 2023-07-26 09:01:20 följande:
    Ah, ja men då så, då fortsätter vi att hålla tummarna!!😂❤️ men låter lovande med chansen att få påbörja nästa direkt då! Kan mycket väl vara som du säger att de försöker dra ut på det lite i Sverige för att ha tid för fler 
    Ja ju mer jag tänker på det så borde de inte vara pga något fysiskt primärt som stoppar.. om man inte varit ÖS eller liknande.. men jag kom på nu att vår klinik tom har rabatt på priset om man gör direkt nästa cykel... så hoppas på det då vi skjutit upp stora planer pga IVF och inte kommer vidare i livet förrän vi är gravida...
  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-07-26 09:32:56 följande:
    vi har både ? vilat ? och kört direkt?
    den gången vi körde direkt fick jag en tid för vul för att se så allt såg bra ut bara inför att köra en omgång direkt 

    andra gångerna har jag/ vi själv valt att vila 1 månad emellan då jag ibland blött mer än en vanlig mens och har så känt mig helt slut?
    Bra info! 
    Vi måste alltid göra ett första VUL för att se att allt ser ok ut innan vi får köra igång. 

    Vet du hur stor chansen är att testa negativt på bim-2 och sen ändå få positivt på bim? Känns ändock som väldigt låg...
  • Noelani

    Nu slog ledsenheten till ordentligt 😭 Fick sån stark känsla av att vi aldrig kommer lyckas 💔

  • Noelani
    Orkidé8181 skrev 2023-07-26 13:34:10 följande:
    Jag gjorde bara VUL inför första gången och sedan den då vi körde direkt.
    men våran enda orsak till ivf har ju varit pga ålder, har inte varit någon annan fysisk påv tex blockerade äggledare, cystor osv?
    jag har hela tiden hamnat i min naturliga menscykel igen och den har inte rubbats alls pga ivf? den enda rubbningen var som sagt att jag har blött mycket vissa gånger vilket gjort att jag själv känt att kroppen behöver vila?

    nej jag vet inte hur vanligt det är, men jag tror testdag 14 dgr efter ET är kortaste tiden så du kan nog absolut testa plus på testdag? 

    de ggr jag testat minus har det varit minus, nu när jag testade plus så var det ruv 11, men då hade jag ju redan gett upp, vet faktiskt inte om jag hade testat positivt tidigare om jag testat? det var dock ett ganska tydligt streck så hade nog kunnat testa någon/ några dagar tidigare? men det där är nog jätte individuellt?

    jag fortsätter hålla tummarna för dig/ er❤️
    har du några känningar?
    ge inte upp❤️
    Tack för stödet ❤️ Känner mig helt tom idag från ingenstans. Kändes helt ok först när jag tog testet men sen kom värsta sorgen och paniken 6 h senare. 

    Mig kollar dem varje gång så att livmoderslemhinnan är tunn. Första gången fick vi komma tillbaka 2 dagar senare för de sa att den var för tjock för att starta då men sen 2 dagar senare såg det bra ut. Kollar dem inte sånt inom det offentliga ? 

    Jag har ju inte heller några issues eg förutom då ålder och därav något låg AMH. Hur var din AMH föresten ? Det är ju dåliga och få simmare vi har som primärt problem.

    RD11 låter ju tidigt isf! Jag är på 12 idag.. jag får väl hålla ut till fredag och försöka vara hoppfull 🤯
  • Noelani

    Quincey, 


    Åh det känns ju väldigt hoppfullt då! En vän till mig sa precis också att hon testade negativt på BIM men var gravid och har fått en söt bebis nu 🥰
    Alltså hur kan man vara så pepp för alla andra och sen bara tappa det totalt för en själv? 😅 Jag är så övertygad att alla ni andra kommer lyckas liksom men blev nattsvart för mig själv. 
    Tror kanske jag är sliten efter 2.5 dagars huvudvärk och dålig sömn... 🙄
    Tack för peppandet ❤️❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023