• Gvk

    Vi som startar IVF 2023

    Allmän fråga!
    Finns det någon här från Göteborg med omnejd som är social och skulle vilja träffas över en kaffe/lunch/liknande, prata IVF med någon i samma situation och utbyta erfarenheter?

  • Gvk

    Åh Femling! Nu blev det för mycket för mig så här sitter jag och lipar! Vet knappt vad jag ska skriva. Helt fruktansvärt! Då har man ju precis börjat glädja sig, känna sig lugn med att allt såg bra ut på ultraljudet.
    Så slås livet omkull.
    Fy! Att föda fram sin pojke och son för att se han försvinna mitt framför ögonen på en. Måste vara det värsta att uppleva i livet.
    Stora varma styrkekramar! Hoppas då ge dig en live så snart du orkar. Blev så glad av att höra att du också finns här i samma stad och kämpar,{#emotions_dlg.flower}Hjärta

  • Gvk

    Quincey: Ja det känns faktiskt väldigt gott att kumna vara emotionellt helt bortkopplad. Går mest runt och är arg hela tiden, Östrogenet leker med mig och jag ser ut som en salami med röda, äckliga utslag i hela ansiktet.
    Men men, det är bara att ta det också tänker jag.Cool

    Ja jag blev också rätt chockad. Mest chockad är jag över att de ignorerat att ens svara på varför man gjort som man gjort i 1,5 månader nu. Mailat och ringt men ingen förklaring eller återkoppling bara radiotystnad.
    t.ex har man frusit mina embryon på dag 2 trots att vi var överens om att de skulle frysas på dag 3 då de skall innehålla 6 celler. Detta eftersom man ska scanna dem om jag vill på den andra kliniken i framtiden. Nu kan jag inte göra det då de endast innehåller 4 celler och inte klarar av den typen av behandling. Det innebär ju att jag r gjort mina plock och tagit mig igenom detta i onödan.
    Så får man inte ens en förklaring! Vidare så hade de gett ett pros på 7000kr att sända embryona till den andra kliniken utomlands. Nu ville de ha 14000kr.
    I min värld är de ett stort skämt och går man ut och läser om dem på google så är det tyvärr alltför många som håller med mig och har liknande erfarenheter.
    De är billiga men med facit i hand för mig så hade den andra kliniken som jag gick till lyckats dubbelt så bra om inte 3-dubblat resultatet. Så vad gör det att de är billiga när man behöver 6-8 behandlingar för att lyckas om det ens räcker. Har tyvärr 2 försök kvar hos dem.
    Nope, jag har flera blaston utomlands men det är betydligt längre dit än till Danmark. Om det inte lyckas nu ska jag iaf lägga om planen.
    Förstår vad du menar! Jag tror mer och mer på att möjligheten till Blaston också handlar om kvaliteten på inkubatorn som odlar dem. Min läkare i Göteborg vägrar tro på att det har med ålder och äggkvalitet att göra som sagt. Hon har ju följt mig nu sen start och enligt henne verkar det bara vara business som hon säger. Iaf ett 3dagars skall innehålla 6-10celler för att vara optimalt. Det ska inte innehålla ojämt antal dvs 3,5,7,9. Men eftersom man tar bilder precis på embryot som det ser ut just vid det exakta tillfället så kan det ju vara så att det sedan senare tillkommit fler celler. Ett embryon kan också återhämta sig även om det har ojämnt antal celler. Men det är mer undantag än en regel. Ja chanserna är större med blaston men å andra sidan dör många embryon på väg dit. Embryon som i rätt miljö hos kvinnan skulle kunnat ta sig. 70-80% dör endast 20-30% överlever till blaston. Kräv! Att du ska få ett äggschema med dig. Du betalar liksom för det här! Du lider igenom en svår och tuff behandling. Då ska du ha full insyn! Haha! Förlåt jag går igång här men alltför många kliniker bryr sig bara om att man drar kortet hos dem om och om igen. Stort lycka till nu iaf, håller på dig! När har du överföring?
    Om du ska kolla på kliniker i Danmark skulle jag rekommendera Sellmer. Det är en ny klinik, vilket betyder att allt teknisk utrustning också är ny. Eller Vitanova, de har jättebra resultat runt i Europa. En kvinna på över 50 som jag känner via annat forum fick barn/tvillingar igenom dem och då hade hon misslyckats på flera kliniker innan. Gör inte som jag gjorde och välj den billigaste. Man måste också räkna med att en billig klinik med sämre utrustning förmodligen kräver fler behandlingar. Sen ska man också räkna in engagemanget hos läkarna. Svend som äger CFC är iaf långt över 80 bast, erfaren men också väldigt speciell.
    Sist så vrålade han ut hela min behandling inför alla som satt i väntrummet. ?Se här (och så mitt namn) här har du fått tillbaka 2fina embryon ett på (hur många celler det nu var och ett på (ja jag minns inte). Nu ska du fan se till och bli gravid.? Att inte en läkare efter så många pr ens tänker sekretess förvånar mig. Jisses så långt det blev men är så frustrerad och arg på dem! Haha!

  • Gvk

    Mathilda88: Men va! Vad säger du. Är du så dålig och får ändå inte rätt hjälp?! Hujeda! Vad ska man säga. Man är glad man inte behöver vården förens man behöver dem. Klart förlossningen ska ha förtur men alla i behov av akut vård ska ju få dem och särskilt om man märker något felar ju. Lycka till imorgon då iaf! Ska tänka på dig!

    Skratt! Neeeeej! Du ska inte gå till CFC! Se ovan i författningen jag i min frustration skrev till Quincey. Flört


    Ärligt talat där är bara gubbar med medelålder på 80, så tekniken är nog säkert lika uråldrig iaf om du tittar på mina resultat. 


    Vilken minst sagt jobbig process du är inne i. Klart att valet av klinik då är ännu viktigare ju. Jag har ringt alla kliniker i Danmark och min favorit var verkligen Sellmer. De var så bra på bemötandet där. Tog sig tid, gick igenom allt minutiös, jag fick underlag på precis allt, de visade mig runt, fick titta inne i labbet, se hur de fylld kyltankarna med väte och se hur de såg ut inuti.
    Dem skulle jag varmt rekommendera. 
    Kämpa på du iaf! Du kommer lyckad du också!

  • Gvk

    Ps Mathilda88:
    På kliniken i Danmark byter man inte om till sjukhuskläder. Man har på sina egna.

  • Gvk

    Enya2023: Jag tjuvtestade också sist och fick positivt med RFSU test men det visade sig vara Ovitrellen som gav utslag. Men de testerna med text ska vara betydligt mer pålitliga. Jag håller på dig. Testa igen om några dagar.

    Noelani: Jag vet vi har olika uppfattningar om kliniken. Det är helt ok. Du har lyckats så förstår du är av en annan uppfattning. Min åsikt är som den är. Jag hade aldrig satt min fot där igen frivilligt. Gällande betyg så ser det inte lika positivt ut om man läser på Google om dem. 
    Svend, Jan, Sten vad den 4:e heter minns jag inte men samtliga av dem är iaf långt över pensionsåldern. Så för mig är de gamla gubbar som jag helst inte vill bli behandlad av nej. Mina usla resultat ger en fingervisning om att något inte står rätt till, då det bara var 1 månads mellanrum mellan bra försök på annan klinik med många blastocyster och CFC.
    Jag har kommit fram till att deras inkubatorer inte klarar av att odla fram några blaston. Vet inte någon som fått något av de 3 jag känner och som inte heller är nöjda.

    Quincey: Eller hur! Tror också de mörkar. Tack för du hoppas på mig. Det gläder mig! 
    Hoppas på dig också i december! Det är svårt det där med när man ska frysa och inte, varje klinik verkar ha sin procedur. Att jag valde klinik i Danmark berodde på att jag ville välja donator själv och ha en öppen donator. Dessvärre är det konceptet inte tillåtet i Sverige.
    Nej! Du har helt rätt. Sverige ligger lite efter i IVF om man jämför med övriga Europa. Vet att Vitanova i Tallin t.ex har rekord på lyckade graviditeter på kvinnor över 40.
    Skulle jag göra det här igen så skulle jag välja en klinik som har bebis eller pengarna tillbaka garanti. Vet det finns flera sådana. Då år man liksom tryggad i att kliniken inte bara är ute efter att tömma ens plånbok. Känns mera säkert och rättvist. Min läkare i Göteborg är så arg på kliniken att hon på riktigt funderar på att anmäla dem. Att de ändå valde att återföra 2 embryon trots att min slemhinna bara var 4mm tjock var helt galet menar hon.
    De kunde lika gärna bara kastat de embryona sa hon.
    (Slemhinnan ska optimalt vara 1cm för att embryon ska kunna fastna).

    Mathilda88: Vad galet att de inte kan hitta vad som felar med dig! Jag gjorde plock utomlands innan jag kom till kliniken i Danmark och resultaten där var 5ggr bättre kan jag iaf säga utan att ta i och då räknar antal ägg, embryon till frys. Fick flera blaston också. Därav vet jag äggkvaliteten sen innan. Haha! Ja det minst sagt behagligt att vara totalt likgiltig (förutom ekonomiskt sett).
    Brukar aldrig vara just likgiltig så vet inte varför jag blivit sån i detta. Något psyket hittat på kanske. Tack! Känns bra att du och ni andra här ute tror på mig iaf. Hur det blir framöver om det inte skulle ta sig har jag inte landat i än. Vill iaf absolut flytta mina embryon och fortsätta på annan klinik.

    Nog om mig mer om dig! Vad är det för nässpray du ska ta? Vad gör den? Förlåt jag repeterar mig själv nu men när hade du nästa återföring/behandling. Blandar ihop er härute (förlåt).


     

  • Gvk

    Noelani: Nej då! Du får ha din uppfattning.
    Jag är dock lite teflon emot positiva kommentarer om dem just nu och det bränner till av ilska i hjärnan när jag hör deras namn.

    Jag har flera embryon i deras frys som jag önskat förflytta till annan klinik i över 2 månader. Får ingen återkoppling på det ens. Så ja j*vligt förbannad är jag. Särskilt när de till mage på allt sände ut en faktura på fryskostnader på 5000DKK. Har inte bett om att få använda deras frys det kommande året precis. Den kliniken har kostat mig så mycket pengar redan, långt mer än vad som bestämts eller vad jag skulle behövt betala där jag först gjorde min behandling.

    Ska tilläggas jag kan känna stor glädje med dig ändå och  din graviditet. Men kliniken i sig kan vi ju undvika prata om framöver.

  • Gvk

    Noelani: Nope, de har skickat det på mail och vi har pratat om det men inte skrivit något avtal. 
    Inget här är som på min första klinik. 


    Där fick jag många Blaston på 18 ägg.
    Här har jag inte fått ett enda blaston på typ 80ägg. 
    Så något stämmer inte.

    Kollade idag och de blaston som finns hos kliniken jag började på först är av toppkvalitet dessutom. Så de fattar inte heller någonting av mina usla resultat, de får omöjligt ihop det och de jobbar ju med samma sak.
    Men är mycket mer ordentliga i kommunikation, hantering, splitterny klinik och utrustning.
    Tror de lägger alla embryon i näringsvätska också för att skudda dem och ger dem energi.

    Men nog om den kliniken klarar inte av att höra deras namn ens.

    Hoppas du och lilla magen mår fint!

  • Gvk

    Mathilda88: Du kan ju få mina embryon som ligger kvar där i frusen hos kliniken i Danmark. Vet inte hur jag ska få ut dem ur deras frys och de har inte återkopplat på 2 månader om det. Mardrömsläget! 
    Sen har tanken slagit mig?tänker om
    de bara behåller dem och ger dem till annan patient eller något. Haha! Vet jag är paranoid nu men något säger mig det här bara är början på problemen med dem.
    Kommer låta mina andra 2 kvarstående besök brinna inne för jag sätter inte min fot där igen.

    Har dock hittat en ny donator och det ska jag skeppa till kliniken jag var hos först.
    Sen blir det att spara ihop kvickt som rackarn och ta sig dit för behandling. Under tiden blir det nog att försöka med en privat donator mitt enda option.

    Minns att jag låg där i Köpenhamn nu sist, stirrade upp i taket och tänkte att det inte blir något när embryologen kom med sprutan för 3:e eller 4:e gången och gubbj*keln fortfarande inte lyckades föra in katetern rätt. Fummlade med det mesta han tog i med sina uråldriga händer. 


    Något sa mig det var kört redan på kliniken och förmodligen fick jag rätt.

    Nu håller jag alla tummar och tår för dig så länge. vad du än gör, välj klinik med omsorg och det är lättare sagt än gjort. Fråga hur många läkare de har på kliniken, genomsnittlig ålder på dem, hur gammal utrustningen de använder sig av är, hur de utför hatching t.ex om de gör det med laser eller på annat sätt, om du kommer få del av äggschema, om de för protokoll på de ägg de får ut och deras kvalitet, vilken dag de fryser ner embryon och minst antal celler på dem vid nedfrysningen.
    Alla dessa detaljer är avgörande för att lyckas skulle jag säga.

    Bra du är lika ifrågasättande som jag!
    Betalar man hundratusentals kronor för en behandling då ska det göras snyggt, reko och med transparens. Något som min sista klinik inte klarade av.

    80 embryon inte ett enda blasto! Sjukt när jag tänker på det.

  • Gvk

    Quincey: Hur går det för dig? Uppdatera mig gärna, har försökt bläddra tillbaka i chatten här lite men för många inlägg. Men härligt det hålls liv i tråden.

    Välkomna alla ni nya som skrivit och lycka till med alla era behandlingar.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023