• HannaHQ

    Vi som startar IVF 2023

    Hej allihop!
    Jag är ny i forumet även om jag läst tråden av och till sedan i våras.
    Jag och min man är 2 glada göteborgare som äntligen skall påbörja vår ivf-resa nästa cykel, mer bestämt kring 20-23 september beroende på mensen.
    Vi  har försökt få barn i 2 år men aldrig lyckats bli gravida. Vi är båda 30 år.

    Vi gör vår ivf på Sahlgrenska, någon annan som gör sin behandling där och kan berätta om vad dem tycker ?:) 
    Vi har både manlig och kvinnlig faktor, dock ?light-varianten?. Min man har något färre spermier än normalt och något lägre rörlighet, jag har en väldigt kort luteasfas men regelbunden mens. Stor äggreserv och startar på 125 enheter om jag inte minns fel från receptet.


    Vi ser verkligen fram emot denna resa och jag är som en svamp som bara vill veta mer, mer, mer :) 

  • HannaHQ

    Enya2023:

    Vi gjorde utredningen privat i januari, dem sände remiss till Sahlgrenska sista januari och vi kom på uppstartsmöte i mitten av juni :) 
    Vi skall som sagt börja med sprutorna nästa cykel, ca om 2 veckor :) 

    Jag blev själv rätt förvånad av att jag tyckte det gick fort, vi hade förväntat oss 12 mån då detta var infon vi fick från vår privata klinik ;) 

  • HannaHQ

    Emiliasol

    Du verkar vara 4 dagar före mig, jag startar med min Ganerilix idag och har sedan i onsdags tagit 150 enheter Bemfola. Fick du hämta ut fler sprutor nu när dem ville ha ett till ultraljud? :)
    Hur mår du i övrigt? Jag har lite huvudvärk till och från men inget mer än så. Första ultraljud på onsdag, skall bli spännande att se hur kroppen reagerar, hoppas på liknande resultat som dig! Har hög äggreserv så vill inte ha allt för många men självklart tillräckligt..

    Enya2020

    Lycka till inför imorgon!
    Du får gärna uppdatera oss om hur det gick.
    Hur många blåsor hade du på senaste ultraljudet och hur många dagar har du tagit sprutor totalt? :)


     

  • HannaHQ

    Emiliasol

    Vad spännande med äggplock imorgon! Min spontana känsla är att sjukdom inte borde påverka plocket men självklart skall du ju fråga dem. Antar att du gör detta tidigt på morgonen?

    Hur många ägg kunde dem se på första ultraljudet?
    Jag hade mitt första ul idag och hade 12 blåsor hittills, kompletterande ul på fredag och vill helst inte ha fler men finns 6 små som kan växa till sig och då finns ju risk för överstimulering såklart..

  • HannaHQ

    Emiliasol,
    Hur mår du idag?
    Hur många äggblev befruktade? 


    Jag var på ul nr 2 idag, gått från 12 till 20 äggblåsor hittils på 48 timmar så totalfrys för min del och plock på tisdag. Har varit så fruktansvärt ledsen idag, besviken över att återföring kommer ske först kring lucia och att denna långa väntan blir ännu längre när vi väntat så länge och kände att vi var sååå nära..
    många av blåsorna är dessutom 13-14 mm, tillräckligt stora för att ge risk för överstimulering men kommer eventuellt inte hinna växa tillräckligt så får se hur många de får ut och som faktiskt är mogna..jag mår väldigt bra, inga symtom alls hittills och kanske därför det känns ännu mer frustrerande att vi nu adderar ett till riskmoment med upptining och en hel höst av väntan :( 

  • HannaHQ

    Grimaserar

    Hur många blåsor hittade dem hos dig och hur mådde du innan/efter plocket? 


    Ja, vi får hålla tummarna men hoppet är lågt nu efter denna dagen och känner mig nere. Det lär vi vända men på nått vis ser jag inte alls fram emot plocket mm som jag gjort innan för finns liksom ingen ?belöning? inom det närmsta att fokusera på.. får försöka skaka av mig den känslan!


     

  • HannaHQ

    Emiliasol

    Vad bra att det blev så många befruktade ägg!
    Hoppas att du snart blir bättre och att dem klarar sig till frysen :)

    Hrmm, dem sa idag att blödningen efter äggplock inte ses som mens utan mer som
    en bortfallsblödning och dem vill ha en riktig cykel..
    Jag skall fråga igen vid äggplock vad som gäller och när det kan tänkas vara rimligt att sikta mot om dagarna stämmer och det finns nått att återföra.
    För vår del gör vi plock 10/10, blödning nån vecka efter och sedan ca 30 dagars cykel. Därefter brukar jag få ägglossning ca dag 20 och återföring lär ju ske ca 5 dagar efter ägglossning så då är vi framme vid Lucia.. 

  • HannaHQ

    Det är en väldigt tuff fråga, alla hanterar det olika och man får nog ändå vara såpass ärlig med sig själv att man gör det som känns bäst där och då.
    Jag höll på att förlora min bästa vän i detta, så innerligt tacksam för att vi ändå kunde komma förbi allt jobbigt oss emellan men där och då var det inte självklart.
    Det  var tidigare i våras, hon har ett barn sedan tidigare som blev till på första försöket. Dem började för syskon nu i maj och lyckades direkt, jag har aldrig tidigare känt mig så splittrad i känslor i hela mitt liv och fy vad detta var hemskt. Efter ett par veckor frågade hon mig rakt ut om varför jag betedde mig så konstigt, om jag tycker det är jobbigt och varför jag då inte sagt nått. Självklart hade jag betett mig annorlunda men det var ju för att skydda både henne och mig, jag hade så elaka tankar och om vi träffades eller pratade denna tid så var jag orolig för att jag skulle säga nått jag senare skulle ångra så min lösning där och då var att ignorera henne. Hon var hormonell och kunde inte ta emot min förklaring, skall väl tillägga att jag är en väldigt glad och sprallig person som oftast behövt stötta henne i saker medan hon sällan behövt vara där för mig så jag tror att hon blev så ställd över att det blev så omvända roller och hon kunde inte hantera det där och då..

    Sen kom vår kallelse för IVF och jag fick hopp igen, min avundsjuka rann av mig och jag orkade ta kontakt igen. Hon är nu i v 25 och jag längtar verkligen efter hennes bebis, vi kan prata om allt och fantiserar om vi eventuellt kanske kan få nån månad föräldraledighet ihop? 
    Alla känslor måste vara ok, även om du är den som brukar vara stark så är varje upplevelse något nytt och man gör så gott man kan och är det viktiga personer så kommer dem förstå, eller åtminstone försöka förstå och sedan finnas för dig när du orkar.

  • HannaHQ

    Då var äggplocket gjort idag, vilken lättnad att ha det bakom sig!
    20 blåsor och 12 ägg, totalfrys och FET i december.
    Blir spännande att se hur många som överlever kommande dagar fram till frysdag nästa vecka (tror dem fryser på söndag/måndag). Dem kommer göra ICSI på alla.

    Äggplocket gick över förväntan, tog ca 20-25 min och dem var så gulliga. Ena lokalbedövningen gjorde väldigt ont men själva plocket i sig var helt ok med molande värk men hanterbar. Vi delade rum med ett annat par innan och efter plocket och hon mådde så dåligt, hade så ont och skrämde upp mig rätt rejält då dem var före oss och vi hörde deras samtal precis innan det var vår tur. Jag har haft lite ont nu på eftermiddagen och haft svårt att ligga ner osv men jag tänker mycket på henne och hoppas verkligen att hon mår bättre nu än i morse.

    En reflektion från min sida var att 40% av äggblåsorna var tomma, någon annan som haft högt antal tomma blåsor? 


    När slutade ni blöda efter uttaget? 

  • HannaHQ
    Emiliasol

    Jag går i samma funderingar som du, av våra 12 ägg blev endast 4 befruktade och man börjar ju ifrågasätta kvaliteten på äggen, eller kemin mellan ägg och spermier? vi gjorde dessutom icsi.  Hoppas verkligen nått överlever till frysen nu när vi endast har några kvar!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023