• sextiotalist

    Hjälp med förrätt och efterrätt

    Huvudrätt är klar (kreolsk fläskfilégryta)
    Vi bestämde oss igår.
    Gästerna äter inte nötkött eller fisk / skaldjur. 
    Hemma har vi nougat, marsipan, blockchoklad, kondenserad mjölk ( hann inte med att göra godis) och frukt 
    Förrätt har jag funderat på att göra något med ostflarn på Västerbottenost 
    Hjälp mig med idéer 

  • Svar på tråden Hjälp med förrätt och efterrätt
  • Kodia

    Det blir ju lite begränsat med alternativ med de preferenserna. Några idéer till förrätt:
    Svampsoppa (kantarell, trattkantarell eller Karl Johan), Creme Ninon eller någon annan soppa. (västerbottenflarn passar bra till)
    Halloumivåffla (toppingar med tex. guacamole, parmaskinka, färskost)
    Toast med tex. kantareller, bacon, avocado, etc.

    Efterrätter finns mer att välja på, så där är det nog lättast att googla på ingredienserna, och se vad du gillar och hur svårt du vill göra det...

  • Themis

    Denna västerbottenpaj på färdig smördeg är supergod, man kan bara skippa löjrommen och äta som den är eller dekorera med vad man vill.

    En klick creme f., lite hackad rödlök+ en bit ugnskrispig skinka?

    www.ica.se/recept/snittar-med-vasterbottensost-och-lojrom-713640/

    --
    Som dessert ligger väl nougatmousse nära till hands. Gärna med marinerad citrus (socker/vatten/lime/kanel/Cointreau?) om ni har några apelsiner eller fina satsumas liggande.

    Kanske några småmaränger och någon klick lemoncurd till dekor om man hinner handla.


    Det är många det är synd om, men inte alltid för det de tror.
Svar på tråden Hjälp med förrätt och efterrätt