God mat
Nyfiskad stekt abborre med ris och gräddfil, samt pressad citron till. Samt hårt bröd med bregott smör och ett glas mjölk.
Nyfiskad stekt abborre med ris och gräddfil, samt pressad citron till. Samt hårt bröd med bregott smör och ett glas mjölk.
Åh! Det är verkligen modigt gjort att skita i sin hälsa och bara äta sån mat! Önskar man kunde göra det! Abborre innehåller tydligen extremt höga halter av gift Spec kvicksilver som aldrig lämnar kroppen utan ansamla sig i hjärnan och orsakar förr eller senare en propp
Åh! Det är verkligen modigt gjort att skita i sin hälsa och bara äta sån mat! Önskar man kunde göra det! Abborre innehåller tydligen extremt höga halter av gift Spec kvicksilver som aldrig lämnar kroppen utan ansamla sig i hjärnan och orsakar förr eller senare en propp
@TS: Låter gott förutom riset. Passar det verkligen? Vore det inte godare med kokt potatis?
Meeen om du vill ha ris till ska du förstås ha det. Blev bara lite nyfiken varför du valt det.
Åh! Det är verkligen modigt gjort att skita i sin hälsa och bara äta sån mat! Önskar man kunde göra det! Abborre innehåller tydligen extremt höga halter av gift Spec kvicksilver som aldrig lämnar kroppen utan ansamla sig i hjärnan och orsakar förr eller senare en propp
@TS: Låter gott förutom riset. Passar det verkligen? Vore det inte godare med kokt potatis?
Meeen om du vill ha ris till ska du förstås ha det. Blev bara lite nyfiken varför du valt det.
De flesta sjöar och vattendrag är idag fria från varning.
Och är din sjö på ett ställe där inte vattendrag går igenom och industri ovan någon gång, så har man inget att oroa sig över alls.
Även sade den personen att du bara äter detta, för så är det väl inte?
Nja, det beror ju på vart sjön är belägen och om den har varit i kontakt med för industri genom vattendrag eller avfall.
Men jag har för mig man släppt de flesta sjöa fria nu, då halterna är så låga.
I alla fall runt mig har de dragit tillbaka en del av dessa varningar om kvicksilver, om alla är jag inte helt säker på.
Tyckte det valet var lite annorlunda, men gillar man inte potatis så gör man det inte, och då är väl ris ett bra substitut.
Nja, det beror ju på vart sjön är belägen och om den har varit i kontakt med för industri genom vattendrag eller avfall.
Men jag har för mig man släppt de flesta sjöa fria nu, då halterna är så låga.
I alla fall runt mig har de dragit tillbaka....
Det som står där säger väl egentligen ingenting, mer än mycket allmänt om kvicksilver.
Men såg när jag läste lite att en del kommer ifrån luften också, det borde jag kommit ihåg.
Dock har en del sjöar och vattendrag tappat sina varningar, dock ej viskan som jag har för mig är den mest kvicksilverhaltiga vi har i Sverige, även om det mesta idag ligger djupt nere i sedimentet.
Det som står där säger väl egentligen ingenting, mer än mycket allmänt om kvicksilver.
Men såg när jag läste lite att en del kommer ifrån luften också, det borde jag kommit ihåg.
Dock har en del sjöar och vattendrag tappat sina varningar, dock ej viskan som jag har för mig är den mest kvicksilverhaltiga vi har i Sverige, även om det mesta idag ligger djupt nere i sedimentet.
Det jag säger är att din källa inte berättar något mer än vad vi redan vet om kvicksilver och inget om vart och absolut inget om för TS abborrar.
Och inte heller har jag sagt att KS ljuger som du påstår, så det får du stå för helt själv att de ljuger enligt dig.
Allt som min pojkvän lagar är supergott tycker jag. Han lagar väldigt svensk mat och som ortentjej är det exotiskt :)
Älgköttbullar, älghamburgare, älglasagne, älgskavskebab i pitabröd, äter något med älg de flesta dagar. Fantastiskt gott djur!
Allt som min pojkvän lagar är supergott tycker jag. Han lagar väldigt svensk mat och som ortentjej är det exotiskt :)
Älgköttbullar, älghamburgare, älglasagne, älgskavskebab i pitabröd, äter något med älg de flesta dagar. Fantastiskt gott djur!
Gjorde en butter chicken om du vill testa nytt, var väldigt gott även om vi inte lyckades sådär jätte bra.(Ingen svartning av kycklingen och tomaterna var för vattniga, men det löstes med reducering.)
Men de övriga smakerna var mycket goda, så allt blev gott även om tomaterna och kycklingen inte kom upp till par.
Och smaken satt i munnen säkert 15-25min efteråt och gott var det.
Och älgkött är gott, tjälknöl gör man ibland som en favorit.
Gjorde en butter chicken om du vill testa nytt, var väldigt gott även om vi inte lyckades sådär jätte bra.(Ingen svartning av kycklingen och tomaterna var för vattniga, men det löstes med reducering.)
Men de övriga smakerna var mycket goda, så allt blev gott även om tomaterna och kycklingen inte kom upp till par.
Och smaken satt i munnen säkert 15-25min efteråt och gott var det.
Och älgkött är gott, tjälknöl gör man ibland som en favorit.
Det är enkel rätt i sig, med det är många moment och en del arbete.
Jag ger vad som sägas vara ett original recept Butter chicken(Murgh Makhani)
Här är rörliga bilder.
Tidssegment:
18:20-22:30
31:35-34:30
38:25-42:40
Samma recept nedskrivet i text:
www.jamieoliver.com/recipes/chicken-breast-recipes/claudia-winklemans-butter-chicken/
Finns massa andra recept, med en massa mer exotiska kryddor, detta räcker gott nog i mitt tycke, inte för att andra recept borde var nått sämre.
Mangopulver luktade som nypon, men lät mango, och den raitan med färsk mynta i knippe(ej kruka) och mangopulver hade en riktigt härlig smak, och har man inte ätit mycket mynta innan så kommer det bli en smakchock.
Feenu greek heter även bockhornsklöver, trodde de skulle heta feenu greek i affären, men bockhornsklöver var det där, mangopulver går hitta på nätet, men även hälsokostbutiker tror jag.
Jaja, har du någon fråga senare, så brukar jag finnas omkring.