Inlägg från: Anonym (Försöker också) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Försöker också)

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Noelani skrev 2023-08-14 11:25:49 följande:
    Orkidé8181,
    På väg nu.. har inte insättning förrän 13.40 :) 

    Shiny, 
    Gud så fantastiskt! Förstår att de måste vara svårt att smälta men det kommer ni klara galant ❤️❤️
    Åh vad spännande, lycka till!! 
  • Anonym (Försöker också)

    I dag hade jag ägguttag, 11 st blev det. Återföring blir på torsdag av en (eller helst två) tvådagars om allt går som det ska. 


    Håller tummarna för alla sommar igång! 

  • Anonym (Försöker också)
    Noelani skrev 2023-08-15 17:35:03 följande:
    Åh vad bra!! Gick allt bra? 

    Jag plockade 10 och fick tillbaka 2 plus ett som nu odlas till torsdag och blir frys om vi har tur 🙏

    Vad är det för kriterier i Sverige för att få tillbaka två? 

    Spännande, stort lycka till med de två. Håller alla tummar för dig! 


    Allt gick bra, lite öm nu men inga större problem. Jag vet faktiskt inte vad som krävs, jag bad om två sist men då valde de att ta ett. När jag fick min dotter (utomlands) sattes två blastocyster tillbaka, men i Sverige har jag bara fått ett tillbaka oavsett dag. Jag är ändå 43 år nu så? 

    När ska du testa? ❤️

  • Anonym (Försöker också)
    Noelani skrev 2023-08-15 20:15:57 följande:
    Går du privat då? Då borde man ju kunna ställa lite mer krav. Till mig sa de att två är okej efter att man satt in ett minst en gång plus då att man är lite äldre. Jag fyller 40 nu i aug. Testdag 28/8 och ska försöka hålla mig tills dess för att inte bli besviken.

    Men ärligt talat så är jag så överdrivet positiv denna gång. Med två st och assisted hatching så har min hjärna typ bestämt sig för att denna gången blir det av 🙈  Farligt 🤣

    Hur gammal var du med din dotter? 

    Det låter lovande! Jag hade två blastocyster och assisted hatching med dottern. :) Då var jag 39, 40 när hon föddes. 


    Jag går privat och 2 st blastocyster är helt uteslutet men kanske kanske 2 st dag 2, men jag har inte fått det godkänt än. 

    Vad stark du är som väntar, jag testar alltid galet tidigt. 

  • Anonym (Försöker också)

    Idag pratade jag med kliniken och av de 11 var 10 mogna och 8 var befruktade. 2 andra odlades vidare men hade ingen kommentar. Det är ett jättebra resultat för mig, vanligtvis blir bara hälften befruktade så nöjd med det! Imorgon blir det återföring!

  • Anonym (Försöker också)
    Noelani skrev 2023-08-16 17:23:06 följande:
    Åh vad härligt att höra, stort grattis!! Och lycka till med återföringen! 
    Får du återföra 2 st imorgon tro? 
    Tack! Ja, det är den stora frågan de ville inte svara idag men hade ?noterat mina önskemål? haha! 
  • Anonym (Försöker också)

    Tack Gvk! 


    Nu har jag återfört ett dag 2 embryo. Jag ifrågasatte varför bara ett och de hänvisade till tvillingrisken. Jag blev både ledsen och arg. Jag har gjort 9 raka återföringar utan framgång (8 blastocyster och 2 dag 2) Utan framgång och är 43 år. 


    Jaja så håller vi tummarna för denna. Hur går det för er som ruvar? 

  • Anonym (Försöker också)
    Noelani skrev 2023-08-17 17:24:38 följande:
    Men vad dumt! Jag kan förstå att man inte gör det 1-3 första gångerna men sen borde man ju också själv få bestämma. Är man okej med att få tvillingar så är det väl grönt liksom... Rekommenderar Danmark haha! 

    Har du barn sedan innan?

    Ja, jag har barn tidigare och detta är absolut en bonus om det skulle gå vägen. Vi är inte ute efter tvillingar men med den väldigt lilla chansen att bli gravid överhuvudtaget så ser jag inte någon stor risk. Dessutom är det ju kostsamt med flera FET där man tar en i taget. Min dotter kom till efter ivf utomlands och då kände jag mig mer involverad. Jag blev absolut informerad om för och nackdelar med olika beslut och sedan fick jag och min man bestämma. Återföringen hon blev till återförde vi två blastocyster. 


     

  • Anonym (Försöker också)
    Noelani skrev 2023-08-17 19:13:41 följande:

    Anonym, 

    Ja, risken är väl ändå rätt minimal att båda ska fästa när man är 40+. Tror jag läst att risken minskar redan vid 35 men osäker om jag minns rätt.

    Nu hoppas jag ju att mina två fäster.. Vi vill gärna ha tvillingar. Jag tror varken vi efter en ev graviditet kommer hinna med syskonförsök, ha råd eller att jag ens orkar detta igen. 

    Gvk,

    Ja jävlar! Jag plussar isf strax innan min 40 års dag haha hade varit en underbar 40 års present. Och blir det negativt får jag iaf fira med vin 🥰


    Gvk, ja det kanske jag ska fundera på. Vi har blastocyster i frysen, men vet dock inte om det finns någon svensk klinik som återför två?


    Det vore fantastiskt om vi alla kunde lyckas!!


    Noelani: Jag håller tummarna för dina två! Jag var 39 när jag blev gravid med dottern (2 embryon) och fyllde precis 40 när hon föddes. Jag tror det här är din tur! 

  • Anonym (Försöker också)
    Drömmenom3 skrev 2023-08-19 15:50:59 följande:

    Hej alla kämpare- nya som gamla {#emotions_dlg.flower}

    Har tagit en paus över sommaren från allt detta och först var planen att inte fortsätta försöka . Vi har dock ( mest jag) känt att vi inte är redo ge upp än. Vill iallafall göra ett äggplock till . Fyller 43 i slutet av året och efter det kommer vi inte försöka mer. Ekonomin tillåter det inte heller.  Har nu ca en vecka kvar till mens och då kör vi mest sannolikt igång ( om inte sambon får kalla fötter) . Det blir fjärde plocket sen september 2022. 

    Ni andra som fortfarande försöker - ser arm emot att följas åt  .

    Hur går det för dig @Försökerockså ?


    Hej!! Härligt med ett till försök, med glädjande förebilder som Orkidé och Shiny så känner man ju att det kan gå. Jag hoppas ni haft en fin sommar!


    Vi gjorde vårt sista uttag någonsin i veckan (jag fyllde nyss 43) och ruvar nu på en fin dag 2. Jag kommer testa i slutet av nästa vecka. Vi har 7 embryon till som de odlar vidare, så vi får se. Vi har 4 blastocyster i frysen och efter dessa FET är vi klara. 


    Jag har tänkt på dig, håll oss uppdaterade. Jag ska hålla tummarna för dig! 

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?