• Drömmenom3

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Anonym (Försöker också) skrev 2023-04-26 20:25:00 följande:
    Spännande! Jag håller tummarna nu, jag skulle gjort samma val som dig! Lycka till. 
    Tack snälla Hjärta
  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-26 23:14:52 följande:

    Underbart att höra! Jag hade också tagit 2 om jag blev erbjuden!!! 

    Nu hoppas vi på ett stort fett pluss! 


    Fick du några procentuella chanser för positivt resultat/tvillinggraviditet? 


    Vilket protokoll körde du med stimulering? 


    För mig närmar det sig testdag men har inget hopp tyvärr. Allt tyder på ett misslyckat försök.
    Jag försöker se framåt mot nästa försök och vill komma i kontakt med min läkare för diskussion nästa steg. 


    TackHjärta

    Sprutade Menopur 9 dagar. ÄP på dag 12.

    Nej fick ingen procentsats, har aldrig fått det. De verkar vilja undvik det. De har alltid bara sagt att det ser jättebra ut och att det är positivt att vi får så bra befruktningsgrad samt fått blastocyster till frysen . Alla embryon vi fått tillbaka har inte haft några anmärkningar så får mest höra att det förmodlingen är pg a åldern.. Fick höra någongång att ett av 10 embryon tror jag det var statistiskt sett är helt friskt i min ålder.  Suck. 


    Jag hoppas fortfarande på dig och din blastis! Har aldrig kommit till ruvardag 12 med blastocyst vid mina misslyckanden?..


     

  • Drömmenom3

    Någon av er andra som haft mycket molvärk i livmodrstrakten och/ eller ont i svanken vid era ruvningar? 


    Jag har molande värk sedan imorse och inser att jag haft det alla ruvningar ,mer eller mindre . Kom dock senare med senaste blastocyster som jag plussade med så nu får jag för mig att min kropp ?attackerar ? embryot/embryona. Typ känner att där är nåt främmande som ska bort?. Usch , bara ruvardag 1 och redan jobbiga tankar. Obestämd

  • Drömmenom3
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-27 18:57:19 följande:

    Jag hade ont fram till dag 4. Nu efter det känner jag ingenting. 


    Ok, kom det alltså efter återföringen och inte i samband med äggplock t ex?

    Var tvungen att skapa en tråd om detta för att se om fler har det såhär.
  • Drömmenom3
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-27 19:12:14 följande:

    Är din teori att det inte går vägen när man känner så? 

    testade mig idag rd 6 negativt 


    Börjar bli lite orolig för det?.
    Tror jag har ett ganska bra immunförsvar dånat typaldrig är sjuk. Så nojar över att kroppen vill få bort det främmande den känner av livmodern. 
    Vet att jag fick molvärk som kom och gick när jag var gravid med våra barn men den kom senare , efter att embryot fäst antar jag . Det här är nåt annat och kommer direkt efter återföring. 


    Trist med negativt men kan absolut vara för tidigt.

  • Drömmenom3
    Anonym (Försöker också) skrev 2023-04-27 19:33:10 följande:

    Jag har hört samma, typ en frisk blastocyst per 10. Och sedan typ 60% att de friska resulterar i ett barn. MEN, den första man får kan ju vara guldägget så det behöver inte betyda så mycket. Varje försök är lika mycket värt. 


    Gällande molvärken så tror jag det är vanligt, jag har haft det både när jag blivit gravid och inte. Håller (två) tummar för dig. 


    Samma för mig, jag har aldrig kommit till dag 12 med blastocyst trots progesteron så vill ändå fortsätta hålla tummarna för dig Shiny. 

    Jag tror jag får komma igång med sprutorna om 2 v, tycker tiden går långsamt nu. Men det är inget jämfört med när man ruvar såklart. 


    Ja man kan ju förstå utifrån de förutsättningarna att det kan ta tid samtidigt som man kan ha turen att träffa rätt fort. Riktigt lotteri. 


    Tack snälla du för tummarna {#emotions_dlg.flower}

    Vet hur segt det är att gå och vänta (och  denna ruvartiden är ju  hemsk) men snart är du igång . 

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-27 19:38:10 följande:

    Molande under ruvningen kan mycket väl bero på Lutinus. Men jag har också varit inne på immunförsvaret då jag endast fått pluss vid sjukdom. Det har hänt mig två ggr senaste året. Men vet verkligen inte. 


    Jag har börjat tänka på om jag vill använda mig av äggdonation som en sista utväg. För mig är det ett oerhört stort steg att ta men samtidigt är jag så trött på att ha åldrade ägg som gör det nästintill omöjligt att bli gravid. Jag funderar just nu på om jag kan tänka mig att inte ha genetisk koppling till mitt barn. Hade du frågat mig för ett år sedan hade svaret varit nej men nu börjar jag fundera kring vad som är viktigast för mig.


    Tror dessvärre inte min molvärk beror på Lutinus då jag de gånger jag gjort FET börjat ta det flera dagar innan själva återföringen men molvärken har alltid börjat 1-2dagar efter återföringen. 


    Förstår dina tankar kring äggdonation. För oss kommer det inte bli aktuellt men tycker det är fantastiskt att den möjligheten finns. 
    Men , återigen , döm inte ut denna lilla blastis (inte heller den i frysen) . Hejar på!

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-28 06:51:38 följande:

    Idag blev det bekräftat. Ingen graviditet, bara ett stort minus. 


    Kändes helt förväntat men ändå ledsamt! 😢

    Lycka till ni andra! 


    Nej vad tråkigt! 


    Så himla tufft och grymt detta.  Var nu hur förbannad och/ eller ledsen du vill  Såhoppas jag ni kommer fram till hur ni ev vill fortsätta. Hjärta

  • Drömmenom3

    Just det Shiny? För att svara på din fråga om progesteron vid FET så har jag fått börja dagen efter ägglossning tror jag . Så det har blivit typ 4 dagar innan själva FET.  Dessa dagar har jag alltså inte känt denna molvärk så är säker på att det har med embryona att göra ?

  • Drömmenom3
    Anonym (Shiny) skrev 2023-04-29 17:13:43 följande:

    Tack alla! 


    Jag fick tag i kliniken till slut och nu har jag en fråga till er. 


    Jag blev erbjuden en så kallad kavitetsundersökning (spolning med koksalt och ultraljudsundersökning) inför nästa försök men i så fall måste jag vänta en extra månad, då det inte rekommenderas att göra i samma cykel som IVF. Jag frågade nämligen om man skulle kunna göra en undersökning för att utesluta att det inte finns något som försvårar implantation i livmodern. Min läkare sa att det inte var fel att göra. 
    Nu blir jag lite ställd, jag vill ju inte vänta men kan själv inte avgöra om det skulle vara värt det. 


    Har ni haft några tankar på att undersöka livmodern? Eller har ni gjort den undersökningen innan IVF? 


    Jag har gjort en sån men det var snart två  år sen när vi tog kontakt med kliniken för att starta upp igen ( sen sköt  vi upp behandlingarna av olika anledningar - så dumt! ) 
    Det gick ganska snabbt men känns lite obehagligt och minns att jag fick molvärk. Då såg iallafall allt fint ut men det kan ju ha ändrats. Detvar inte jag som frågade om det då utan läkaren som rekommenderade. Ingen sa nåt om en ny sån undersökning när vi satte igång på riktigt i höstas. 


    Förstår att du grubblar över om det kan vara värt att vänta när vi inte har all tid i världen men kanske är det skönt att få det bekräftat att allt förhoppningsvis ser bra ut så man kan släppa det. Blir det i så fall så att ni får vänta med nytt försök till efter sommaren ? 

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?