Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Stooler skrev 2023-11-01 22:48:03 följande:
    Ja, tänk vad kul det hade varit att ha en Nattuggle-IRL bland sanddynerna i Maspalomas! Glad
    Ja, verkligen! Men då hade vi bytt ut kaffet i termosen mot Vodka Lime, annars hade jag blivit olidligt pigg. 😅🥂
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-11-04 17:23:22 följande:

    Jag, varje dag senaste veckan: Jag känner mig bättre idag än igår, nu är jag snart helt frisk.

    Livet: Skit på dig! 39,5! Och eftersom du redan slitit ut kroppen genom att vara sjuk ska du må mycket värre nu i några dagar....

    Här. Klappa på en fjällräv.


    Aniiee skrev 2023-11-04 20:35:09 följande:

    Jag vann i alla fall en femtiolapp på Pållarn. 



    Fy vad jobbigt det låter! Mår du bättre nu? Hoppas det!

    Jag känner igen det där. När jag har haft kraftiga allergiska reaktioner har livet verkligen inte varit kul. En gång fick jag släpa mig till badrummet och ta flera vilopauser på golvet på vägen dit. En annan gång lade jag mig och vilade mitt i en trappa, eftersom jag var så slut i kroppen.

    Men, vilken fin fjällräv och pälsen var lika mjuk som den set ut! 🦊

    Grattis! Det är ju alltid något 🍀
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-11-05 22:21:47 följande:

    Det var alltså ingen underliggande kommunikation från min sida att posta den låten. Det är en bra låt bara. 😃


    Har aldrig hört låten förut, men ska lyssna på den när jag borstar gaddarna 😬????
  • Eurydike
    Eurydike skrev 2023-11-06 00:30:21 följande:
    Har aldrig hört låten förut, men ska lyssna på den när jag borstar gaddarna 😬????
    ???? Skulle vara en tandborste 😝
  • Eurydike

    Här kommer ett blogginlägg om arbetsnarkomani och att lära känna sina egna gränser!

    I tråden har ni lärt känna mig som en ganska så slapp filur. Mitt största problem tycks vara mitt ständigt pågående kaffemissbruk och mitt lika ständigt pågående projekt att sluta med det. Jag saknar karaktär och faller tillbaka gång på gång. Nu har jag lärt mig leva med det.

    Innan jag blev den här slappa filuren var jag en överspänd filur. Bara under pandemin startade jag ett och ett halvt nytt företag (det halva är fortfarande en del av det första företaget) så nu driver jag två och ett halvt företag. Förutom det bestämde jag mig för att skriva en bok och en barnbok (som jag även illustrerade). Dessutom hjälpte jag till att ge ut en annan persons bok och började även skriva manus till en podd. För att hinna med allt detta hittade jag på ett nytt ord. Jobby. Jobby är jobb och hobby i ett. Ett ord som gör att man kan jobba mer och samtidigt låtsas som att man inte gör det.

    Frågan är: Varför gjorde jag allt detta?

    Svaret är: Jag har ingen jävla aning.

    Arbetsnarkomani är lätt att glida in i, upptäckte jag. När fritiden är ett schema av saker som måste hinnas med, då är det dags att passa sig. Det första och sista jag gjorde på dagen var att jobba. Kanske var det en flykt från mitt privatliv, som var väldigt låst och svårt att påverka just då?

    Jag hade målat in mig i ett hörn och enda sättet att ta mig ur det var att börja backa och avsluta saker. Sedan gick jag ner i arbetstid till sparlåga. Företagen har jag fortfarande kvar, men podden är borta och jag lär inte skriva någon mer bok på ett tag 😅 Nu har jag gått upp i arbetstid igen och ägnar min fritid åt att ha kul och lära känna nya människor istället, vilket jag trivs mycket bättre med. Ordet jobby är struket ur min mentala ordbok 😝

  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-06 16:52:50 följande:

    Ännu en anfall i går kväll. Kände innan att något var som helt fel, sedan då jag vaknade var jag inte helt med, men blev mer och mer med efter lite tid. Får väl försöka smida nya planer här om ett och annat. Kanske lite på gång, som kan få enkel lycka att blomma i blick. 


    Så synd att du fått ännu ett anfall! Hur känns det nu? Är det lite lättare att hantera nu när du vet vad det beror på? Hoppas du slipper några fler anfall på ett tag, eller helst för alltid 🥺
  • Eurydike
    Anonym (Grumm) skrev 2023-11-06 21:11:09 följande:
    Intressant! Du verkar energisk och med många ambitioner. Jobby var ett snart ord det är som det bästa jobbet man kan ha.
    Hoppas att det går bra med böckerna och företagen // Oskyldig
    Ja, jag har väldigt mycket energi, men behövde lära mig att ta det lugnt också. Jag ägnar mig fortfarande åt min jobby, men bara under arbetstid. Tack så mycket! Nu har jag läget under kontroll och lever livet igen Solig
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-11-06 21:16:24 följande:

    Kul att få en inblick i din vardag. Det låter som du är duktig på att göra något åt det du inte är nöjd med och att du är öppen för förändring. 


    Jag tar inspiration i dina erfarenheter och försöker översätta dessa till min egen situation som liknar din, fast samtidigt inte gör det.

    Det är roligt med den här tråden. Man får en förnimmelse av främlingar. Man får en föreställning om personer som man troligtvis aldrig kommer träffa. Föreställningar som antagligen innehåller mycket felaktigheter och fördomar. Jag vet att jag hade en bild av din personlighet som konstigt nog både förstärktes och imploderade av ditt blogginlägg. 


    Vad kul att du tycker det! Ja, jag är väldigt envis, men till slut gick det bara inte. En förändring var absolut nödvändig.

    Bra om mina erfarenheter kan inspirera någon! Vi tycker ju om att utmana oss själva båda två och då kan man ibland råka ta sig vatten över huvudet.

    Håller med! Oftast får man veta väldigt intressanta detaljer, men saknar en helhetsbild av personen. Det är spännande att få ta del av andras tankar och perspektiv, även om man egentligen är främlingar för varandra. Jag gillar din beskrivning av hur du uppfattar min personlighet och får försöka gissa mig till vad som förstärktes vs imploderade 😃
  • Eurydike
    Aniiee skrev 2023-11-06 21:18:22 följande:

    Någon som aldrig hör talas om OSP? Någon som gillar nordisk mytologi? 


    Nej, det känner jag inte till, så jag får titta på det där klippet och se om jag får grepp om det 🤔
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-11-06 22:17:48 följande:
    Nu hamnar jag förstås att gissa, men kanske att du tänker mycket, funderar på olika ämnen. Då tankarna omsätts så kan de ta sig uttryck på olika vis. Nog kan det även vara någon sorts flykt, inget fel i det, att göra något som man mår bra av och får något ut av är mycket värt. Fast vissa intensiva ämnen kanske gör sig bäst i begränsade perioder.
    Eurydike skrev 2023-11-06 21:07:29 följande:
    Så synd att du fått ännu ett anfall! Hur känns det nu? Är det lite lättare att hantera nu när du vet vad det beror på? Hoppas du slipper några fler anfall på ett tag, eller helst för alltid 🥺
    Det var tråkigt, kände mig lite skakig efteråt, men grät ingenting. Varit trött i dag, men inte så mycket värre än så faktiskt den här gången. Och jag har ju fått ett val, så egentligen har jag mig själv att skylla. Tack för det!
    Det stämmer bra! Jag tänker mycket och har många idéer. Ibland är det nästan jobbigare att släppa tanken på att göra någonting, än att faktiskt göra det. Du har rätt i att det egentligen inte är något fel och jag fick ut mycket av att hålla på som jag gjorde, men andra områden i livet blev tyvärr lidande.

    Förstår att du kände dig skakig efteråt! Skönt att du inte började gråta, även om det är nyttigt att gråta inbland. Kan tänka mig att det är utmattande för kroppen med ett sådant anfall. Jag får läsa på om vad som händer i kroppen vid ett epilepsianfall, för jag har ingen koll på det. Ja, ibland kan det kännas bra att faktiskt ha ett val, även om man inte väljer den vägen.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!