Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    RaYzLeR skrev 2023-10-13 02:25:28 följande:
    Jag trodde att du visste det? Jag har kontakt med beroendekliniken och vet att jag kan sluta sricka. 🙂
    Ja, jag vet om det sedan länge, men menade att det var modigt att du ska berätta det för din pappa. Vad bra att du har kontakt med beroendekliniken och vet att du kan sluta! 😊
  • Eurydike
    RaYzLeR skrev 2023-10-13 02:38:18 följande:
    Jag tror att papps kanske blir lite ledsen, men när jag säger att jag får hjälp så blir han nog glad igen. 🙂
    Det tror jag också, men bra att du är ärlig och söker hjälp 🙂
  • Eurydike
    RaYzLeR skrev 2023-10-13 02:47:44 följande:
    Farsan frågade om Jag drack, jag sa nej. Men jag ska vara ärlig imorgon. 🙂
    Jag förstår! Det låter som en bra idé att vara ärlig tycker jag 🙂
  • Eurydike
    RaYzLeR skrev 2023-10-13 02:59:21 följande:
    Ja. Min farsa är 71 år gammal. Jag vill vara ärlig mot honom så länge han är i livet. Din pappa dog ju tidigt tyvärr. ☹️
    Jag förstår och det är fint av dig! Hoppas det gick bra idag när du berättade det 😊 Ja, han blev tyvärr bara 66 år gammal.
  • Eurydike
    Auditanne skrev 2023-10-13 02:10:51 följande:
    Ok. Det enda mina ögon fastnade på var hans prat om svarta Halloweenknäck. Gottegrisar ser endast vad de vill se Glad
    Förstår det! Jag är också en gottegris och blev genast sugen på att baka svart Halloweenknäck. Dessutom planerar jag en liten Halloweenfest tillsammans med min bästa kompis, så det skulle ju kunna passa bra då 🎃
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-10-12 23:37:50 följande:

    Här på GC är det nog ingen som funderar på varken Halloween eller jul! Svenska övervintrarna har börjat droppa in så sakteliga och alla som kommer verkar jätteglada över värmen härnere. Men vi som bor här börjar tröttna rejält på högsommarens grepp om vädret. Snart 2 veckor med +30 eller mer dygnet runt. Sömnen blir avbruten flera gånger under natten trots att fläkten går på högvarv hela nätterna. Dessutom har Kaliman (Sand och damm från Sahara) blåst in över öarna under hela 4 dagar. Går knappt att gå ut när det händer på hösten.

    Men nu har de sagt att riktiga hösten kommer på Måndag och temperaturen blir runt +25 dagtid och strax under +20 nattetid. Det brukar hålla i sig till Mars/April med små variationer. Jag är förresten ingen vän av traditionella högtider alls egentligen, men jag gillar svensk julmat och det mesta går att få tag på här när det är dags. Kompisar hade med sig 600 knäckformar till mig och jag har hittat sirap i butikerna här så jag vet på förhand att julen är räddad. Hade önskat att jag haft lakritspulver, då hade jag även kunnat koka svarta Halloween-knäck i de orangefärgade formarna....


    Efter den här sommaren förstår jag verkligen att de är jätteglada över värmen. Det blir ju skillnad om man bor där jämt, då kan till och med bra väder upplevas som dåligt väder efter några svettiga nätter. Allting är relativt. Själv vaknar jag av att jag fryser om armarna ibland, då jag har lagt mig på rygg och placerat dem ovanpå täcket. Skönt att du har en fläkt i alla fall!

    Kaliman har jag aldrig hört talas om förut, så där fick jag lära mig något nytt. Kan tänka mig att det kan ställa till stora besvär i perioder.

    Hösttemperaturen låter mycket mer lagom, för att uttrycka det svenskt. Nu jäklar kan du baka och äta knäck så det sprutar ur öronen på dig! 😋😝
  • Eurydike
    Stooler skrev 2023-10-13 03:29:44 följande:
    Att citera flera i samma inlägg  funkar fortfarande inte, hamnar i spamfiltret!

    Auditanne skrev 2023-10-13 02:10:51 följande:
    Ok. Det enda mina ögon fastnade på var hans prat om svarta Halloweenknäck. Gottegrisar ser endast vad de vill se // Glad

    Knäck är faktiskt ett favoritgodis, jag har gjort med lakritspulver och salmiaksalt förut och de blir grymt goda. Saltlakrits är en annan favorit och kombinationen är närmast sagolik. Så jag kan förstå att du fastnade där! TomteAnonym (Nattodag) skrev 2023-10-13 02:16:42 följande:

    Ser inte ett dugg fram emot julen. Ser inte fram emot att bli bortprioriterad ett år till av över 20 års tid. Aldrig kunna fira julafton med barn och barnbarn. Spelar ingen roll att jag förklarat hur otroligt ledsen detta gör mig, men ingen bryr sig. De bara fnyser och tycker jag är dum. De håller på SINA traditioner.
    Vill fly och det ska bli så skönt att komma bort härifrån och tänka på annat.

    Tråkigt sånt där! Själv har jag inte firat en familjejul på många år, men det är självvalt. Mina barns mor gillar julen liksom hennes mamma, och eftersom min mor och far är borta sedan länge och mina syskon inte heller är direkt intresserade eller traditionsbundna så har döttrarna fått vara hos sin mammas familj juletid. Nu är de vuxna och bryr sig inte värst heller!

    Eurydike skrev 2023-10-13 02:03:23 följande:
    Stooler är vår flyttfågel här i tråden! Han rapporterar om läget från Gran Canaria, men också från Afrika när han var ute på resande fot. Konstigt uttryck förresten. Det låter som om det bara är en fot som är ute och reser, istället för två.

    Har kanske nämnt det förut, men om inte så har jag lite planer på att göra ett hopp lite längre ut i Atlanten snart! Kap Verde ligger ju bara 2 1/2 timmes flyg bort och det går direktflyg från GC ett par gånger i veckan! De öarna ligger ganska utspridda i jämförelse så det är lite trassligt att sy ihop en resa. Allt flyg går till ön Sal, mitt mål är främst San Vincente där jag har en bekant som bor på en båt. Det går reguljärbåtar mellan öarna men väldigt sporadiskt. Men vi får se!
    Vad spännande! Om du har tid och lust får du gärna skicka hem en och annan reserapport till oss, så vi får följa med på resan, men jag förstår såklart om du bara vill slappna av och inte behöva tänka på det. Det låter som ett sevärt resmål även om det är lite trassligt att ta sig till, men det kommer säkert bli en riktig upplevelse och kul att du ska hälsa på din bekant på båten ⛵️
  • Eurydike
    Anonym (Nattodag) skrev 2023-10-14 03:27:56 följande:

    Ang julen igen. Har insett att det är ingen ide att diskutera den med barn och exet. Jag lyckades fira julafton ett år på 27 år med mina barn med min dåvarande sambo (ej barnens pappa), men efter det har de fortsatt att fira jul varje år med sin pappa. Men nu när det finns två barnbarn och kanske kommer fler, så kommer inte heller mina barns pappa kunna fira julafton med sina barn och barnbarn, eftersom de måste fira med barnbarnens andra släktingar också. Han kan inte roffa åt sig julaftonen hela sitt liv. Vet att det blir mycket tjafsande och dividerande var det ska firas och jag tycker faktiskt ju äldre jag blir att det ska bli skönt att slippa tjafset. Jag har fixat jul i så många år och nöjt mig med att fira dan före julafton, men det får vara bra nu. Och om inte mina vuxna barn kan bjuda mig på julafton för en gångs skull, så får det vara. Jag är över 60 och det räcker med servande för min del. I år blir det Tallinn med hotellövernattning och det ska bli så skönt. Så skönt att kunna sitta vid dukat bord och bara koppla av. 
    Barnen med barnbarn och deras föräldrar ska få se att det är inte så lätt att komma överens om var det ska firas. Har varit med om det själv och absolut inget jag saknar. Ju fler familjekonstellationer med separerade föräldrar desto rörigare. Så är det. Och barnbarnen överöses med presenter, vilka de ändå inte har vett att uppskatta. 


    Ser fram emot en lugn och skön jul.


    Vilken trist situation och jag förstår att det känns jobbigt. Att känna sig utanför är aldrig kul och jag känner igen mig i det du skriver till viss del. Vet du varför barnen valde att fira hos sin pappa istället? Var han mer enträgen om att de skulle fira hos honom eller berodde det på något annat? Du behöver såklart inte svara på det om det känns för personligt. Jag har firat jul på en massa olika sätt genom åren, men senaste gången jag firade tillsammans med familjen var för tio år sedan. Det stämmer inte riktigt, eftersom jag har firat med min pappa och hans hund fram till förra året, men jag har inte firat tillsammans med min mamma och mina syskon på tio år. I början var det jobbigt och det gör att jag verkligen kan förstå hur du känner, men nu känner jag annorlunda. Precis som du skriver kan det vara skönt att bara släppa taget om vissa traditioner (och medföljande problem) och göra något helt annat istället. Det låter som ett härligt, alternativt firande som du planerar! Vem vet, det kanske är början på en ny tradition? Jag ska också fira på ett nytt sätt i år, men vet inte hur än.
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-14 17:51:09 följande:

    Ett till krampanfall i dag. Inte så dålig som förra gången. Blev lite ledsen efteråt, fat nu är det bättre igen. 


    Vad otäckt! Hoppas verkligen att du får svar snart på vad det kan vara. Det låter väldigt jobbigt och jag förstår att du blev lite ledsen efteråt, det skulle jag också ha blivit 🥺
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-14 22:20:32 följande:
    Ja om en dryg vecka så ska jag på undersökning. Ännu lite trött efteråt, men ganska snart blir det förhoppningsvis något svar. Nåja, det är ju helg åtminstone.
    Vad bra! Jag blir lite orolig för dig. Förstår att blev trött efteråt och det får vi verkligen hoppas. Skönt att du kan se det positiva ändå och glädjas åt att det är helg! Nu är ju helgen över, så jag får önska dig en fin vecka utan krampanfall.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!