Inlägg från: Eurydike |Visa alla inlägg
  • Eurydike

    Här samlas alla nattugglor!

    Stooler skrev 2023-10-04 01:21:52 följande:

    Äntligen hände något med strängen som inspirerar....inloggningarna blev färre och färre för min del liksom antalet inlägg i den enda strängen jag följt med intresse på sajten. Men ett mess från Eurydike och Fredriks uppmaning att börja delta igen fick igång både strängen och min hjärna! Tack!

    Fredrik skrev:
    Jag vet inte vad rastlösheten kommer ifrån. Jag vet inte heller om jag har en grundtrygghet. Jag är trygg i mig själv, att jag reder mig bäst själv utan hjälp. Men det tyder väl mer på att grundtryggheten saknas antar jag. Även om jag tycker mig ha gagnats av att vara så självgående.

    Min mor tyckte att jag var både rotlös och rastlös, jag reste både i jobbet och på semestrarna. Bytte jobb och bostad (och land) när jag kände för det. Men grundtrygghet och hemma behöver inte nödvändigtvis vara en fast punkt eller plats. Min trygghet kommer också inifrån, antagligen har vi inte så djupa rötter utan klarar och tycker om förändringar du och jag Fredrik! Jag har sällan behövt speciell motivation att göra saker, jag är villig att lära och ständigt nyfiken. Där finns min drivkraft!

    fultextad användarhandbok skrev:
    Vad tror du om att förenkla livet, tills du finner en väldigt grundläggande nivå, enkel och hanterbar? Det har fungerat för egen del flera gånger, ner till det primitiva och basala. Då känns så mycket så tillfredsställande.

    Om du menar rent fysiskt så har folk pratat om sånt ända sedan jag var barn. Trots att människans levnadsvillkor och vanor förändrats dramatiskt de senaste 30 åren (1994 skickades det första officiella SMS:et, smaka på den!). På 80-talet kallades det Den gröna vågen och byggde på att man skulle lämna miljonprogramshusen och återgå till naturen! Jag förstår tanken fullständigt, det lustiga är att människan hela tiden strävat efter att förbättra (förenkla?) sina levnadsvillkor. Att lämna stugan i skogen för el, kranvatten och kylskåp. Jag tror att vi har det där basala inbyggt nånstans i reptilhjärnorna. Fiska, plocka bär och svamp, jaga, laga mat över öppen eld osv. Skillnaden är att förr var det 100% nödvändigt för överlevnaden, nu är det främst rekreativa anledningar eller enbart behov av att tillfälligt trycka på reset-knappen i livet. 


    Kul att se dig i tråden igen! Ja, jag kände att jag ville skicka ett mess och se hur det var med dig, så jag är glad att jag gjorde det och bidrog till att få igång både strängen och hjärnan 🤩
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-10-06 22:23:52 följande:

    Nu är jag trött.
    Som ni ser på mitt förra inlägg så vaknade jag alldeles för tidigt. Även om jag tycker det är vissa fördelar med att behöva så lite sömn så är det ibland skitjobbigt. Tänk att få sova till typ 9 någon gång. Att få ligga och somna om ett par ggr så där gött som när jag var tonåring.

    Ja ja. Det går bra ändå.


    Förstår det. Du vaknar ofta när jag somnar. Jag kan knappt ens föreställa mig hur det känns att ha en sådan dygnsrytm. Du måste känna dig väldigt morgonpigg, även om du inte känner dig pigg. Men jag håller verkligen med om att det vore skönt att få sova ut ordentligt någon gång. Att få ligga och somna om på morgonen är jag däremot bortskämd med. På morgonen är jag SÅ tacksam för att jag har väldigt flexibla arbetstider. Morgonsömnen är (för mig) den skönaste. Jag drömmer massor av drömmar och är riktigt avslappnad då.

    Ja, det får la gå 🙃
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-10-08 21:49:45 följande:

    Då var det snart dags för måndag igen.
    Ekorrhjulet snurrar. Det är väl både bra och dåligt.

    Skönt att ha ett ekorrhjul. Tänker på dem där förortskidsen som känner sig tvungna att ge sig in i gängmiljön för att bättra på sitt människovärde. Hur det nu kan ge något värde? Men det är väl minsta motståndets lag. Alla kan inte bli Zlatan eller stjärnadvokat. Men gängmedlem är väl lätt. Särskilt om man kan inta lite kemiskt självförtroende.

    Sen allt krigande runt om i världen. Det har väl aldrig inneburit något av värde att kriga? Det bara stoppar utvecklingen och gör folk rädda Och sörjande.  



    ">


    Det lät tryggt och bra när du formulerade det så! Ekorrhjulet benämns oftast inte i positiva ordalag. Jag känner själv att jag mår dåligt om jag arbetar för lite, för då tappar jag alla rutiner fullständigt. Som du vet så vänder jag gärna på dygnet och tycker om att göra saker vid udda tider, men tycker ändå om att jobba.

    Först pandemin och sedan att krig pågår så nära, det har påverkat hur man ser på saker. När jag hör Hesa Fredrik (inte du som har blivit förkyld 🤧) stelnar jag ofta till och tänker: Är det verkligen måndag idag? Jag har också drömt mardrömmar om krig, vilket jag inte kan minnas att jag gjort tidigare. Under ett tillfälle bowlade jag tillsammans med två barn från Ukraina och då fick jag uppleva kriget på väldigt nära håll genom dem.
  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-10-10 22:38:01 följande:

    Regnet trummar på rutan
    och sömnen verkar jag bli utan.
    Men jag är glad ändå
    för då har jag nåt att hoppas på.

    Jag ligger här och funderar,
    om det är kroppen som protesterar,
    Mot hur jag sköter mitt sinne,
    och glömmer allt som ska finnas i mitt minne.

    😂


    Vilken fin dikt! Tur att du är glad ändå och har nåt att hoppas på. Ja, ibland kan det vara så att kroppen säger ifrån, problemet är bara att man aldrig lyckas lista ut vad den vill säga 😅

    Här är det inte läggdags än på många timmar! Först ska jag träna, läsa och se klart på dokumentären Vänner sökes på SVT Play. Det är en gripande dokumentär om ofrivillig ensamhet.
  • Eurydike

    Här får du en fin version av en fin vaggvisa! Knyt fast dig i svansen nu, så somnar du säkert snart 🧌


    ">

  • Eurydike
    FredrikLiksom skrev 2023-10-11 01:03:38 följande:

    Tack Eurydike 😃


    Varsågod! Hoppas du lyckades somna någon gång, så du inte är vaken än 😃
  • Eurydike
    fultextad användarhandbok skrev 2023-10-11 18:05:37 följande:
    Natta mig med dina andetag. Försänk mig i vacker dröm. Älska mig lite grand. Gå din väg med morgonens ljus utan att det med dig. Bli mina tårar, bli mitt skratt. Så ska jag ta dig över skiften och djup bortom villeldars lockande fördärv. Bli mitt liv, så blir jag ditt. Bli min undergång, så blir jag din. Och så där. Bra att du somnade ändå!

    ...

    Den här månaden ska jag hamna igen på undersökning, kanske få något sorts svar. Det blir nog inte på svenska heller, nåja det går ändå. 
    Vackert skrivet! Jag önskar att någon kunde natta mig med sina andetag, men än så länge har det haft motsatt effekt. Många har hållit mig vaken med sina andetag. I närheten av mig och min sårbara sömn får man inte ens andas.

    Jag håller tummarna för att svaren du får är positiva!
  • Eurydike
    Auditanne skrev 2023-10-13 01:44:59 följande:
    Kanske skulle läst texten i sin helhet innan jag svarade. GC? Gran Canaria eller?
    Stooler är vår flyttfågel här i tråden! Han rapporterar om läget från Gran Canaria, men också från Afrika när han var ute på resande fot. Konstigt uttryck förresten. Det låter som om det bara är en fot som är ute och reser, istället för två.
  • Eurydike
    RaYzLeR skrev 2023-10-13 02:09:03 följande:

    Jag har alkoholproblem. Jag ska erkänna för min pappa imorgon. 🙁


    Oj då! Vad modigt att erkänna det, men det kommer säkert gå bra och det är lättare att jobba med problem som man vågar kännas vid. Lycka till RaYzLeR! 🤗
  • Eurydike
    Anonym (Nattodag) skrev 2023-10-13 02:16:42 följande:

    Ser inte ett dugg fram emot julen. Ser inte fram emot att bli bortprioriterad ett år till av över 20 års tid. Aldrig kunna fira julafton med barn och barnbarn. Spelar ingen roll att jag förklarat hur otroligt ledsen detta gör mig, men ingen bryr sig. De bara fnyser och tycker jag är dum. De håller på SINA traditioner. 
    Vill fly och det ska bli så skönt att komma bort härifrån och tänka på annat. 


    Jag förstår hur du känner. Julen är en tuff tid för många, då den kretsar mycket kring familjetraditioner. Det låter sorgligt hur du har det och jag upplever att du känner dig maktlös när det gäller att kunna förändra situationen. Därför kan jag bara beklaga att du har det så som du har det kring jul. Hoppas att du känner dig mer inkluderad och mindre bortprioriterad under resten av året! I vissa fall kan det enda rätta vara att resa bort och fly från julen och alla destruktiva tankar.
Svar på tråden Här samlas alla nattugglor!